fredag, 11 november 2016 08:56

Danske talenter skal jagte VM i Bulgarien og Letland

Written by
Foto: CEV Foto: CEV
Torsdag eftermiddag blev der trukket lod til VM-kvalifikationen for Europas stjerner i svøb. De indtager scenen i begyndelsen af det nye år, når Danmarks U20 piger og U21 drenge skal forsøge at spille sig til VM.

Lodtrækningen til den europæiske VM-kvalifikation fandt sted på hovedkontoret hos det europæiske volleyballforbund CEV i Luxembourg.

Efter lodtrækningen stod det klart, at Danmarks U20 piger er havnet i Gruppe A, hvor de møder Letland, Tyskland og Kroatien.

Gruppen spilles i Letland den 5.-8. januar. Gruppevinderen samt de tre bedste 2’ere går videre til næste runde i VM-kvalifikationen.

U21 drengene er havnet i Gruppe D med Bulgarien og Frankrig.

Gruppen spilles i Bulgarien den 5.-8. januar. Gruppevinderne samt de to bedste 2’ere går videre til næste runde i VM-kvalifikationen.

Både for pigerne og drengene gælder det, at da nogle af grupperne, heriblandt Danmarks drenges, kun består af tre hold, bliver den bedst placerede 2’er bestemt ved, at man fjerner resultaterne fra kampene mod det hold, som slutter sidst i grupperne med fire hold.

Desuden betyder nye regler fra det internationale volleyballforbund FIVB, at to hold fra hvert køn er direkte kvalificeret til VM qua deres placering på verdensranglisten i deres aldersgruppe.

Det gælder Italien og Serbien hos pigerne og Rusland og Italien hos drengene.
Read 902 times