fredag, 04 november 2016 07:40

Video: Volleyball giver afviste asylansøgere et afbræk i hverdagen

Written by
Volleyball Danmark og Røde Kors har i et fælles projekt ’Let volleyball do the talking’ sørget for, at afviste asylansøgere i Vridsløselille fængsel kan spille volleyball en gang om ugen.

I det nedlagte Vridsløselille fængsel sidder en række ikke kriminelle og afviste asylansøgere.

Siden august har dansk Røde Kors på henvendelse fra Volleyball Danmark startet et fælles projekt, hvor de afviste asylansøgere i fængslet spiller volleyball to timer og får et afbræk i hverdagen

”Når man som ikke-kriminel bliver sat i dansk fængsel og får at vide fra Kriminalforsorgen, at man ikke er kriminel, er man meget uforstående overfor det. Der er sket nogle kvantespring i forhold til de første gange, vi var her,” siger Thomas Bro-Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Volleyball Danmark og frivillig i Røde Kors.

Det er frivillige volleyballspillere fra de københavnske klubber, der besøger Vridsløse en gang om ugen og spiller volleyball med de afviste asylansøgere.

Hele ideen med ’Let volleyball do the talking’ er at nedbryder væggene mellem fangeskab og frihed og give de afviste asylansøgere et smil på læberne i en hverdag, der ellers opholder sig i deres celler i langt størstedelen af dagen med kun ringe kontakt til deres familier.

”Det har været en stor succes. Folk oplever det som et frirum i en hverdag, som absolut ikke er sjov. De sidder jo som indsatte i et fængsel og kommer ikke ret meget ud,” siger Jesper Bertelsen fra Røde Kors.

”En vigtig del af projektet er at spille volleyball. Men man sidder også og hygger sig og snakker og får lov til at være sammen med danskere og fortælle, hvorfor de er kommet hertil,” siger Jesper Bertelsen.

For langt størstedelen af beboerne i Vridsløselille fængsel venter en udvisning fra Danmark. Derfor er det aktiviteterne, der dyrkes i fængslet, der bærer det største element af frihed.

Vridsløselille fængsel har siden december 2015 været anvendt som midlertidig bopæl for afviste asylansøgere.

Se indslaget fra Vridsløselille fængsel her.

Read 1071 times