tirsdag, 03 januar 2017 06:00

Sådan føles det at spille over for Ivan Zaytsev

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Fortalt af Peter Kromann Jensen, landsholdsspiller

Ved EM på hjemmebane i 2013 mødte det danske herrelandshold Italien. Her fortæller kantspiller Peter Jensen, hvordan det føles at spille over for stjernespilleren Ivan Zaytsev. Peter Jensen debuterer i dag for sin nye klub i Libanon, Club Jeunesse Bauchrieh.

Det var lidt skræmmende at se ham stå dér med sin hanekam. En af verdens bedste spillere. Det var også super fedt. Det var jo noget, vi havde set frem til i fem måneder. Pludselig stod Ivan Zaytsev på den anden side af nettet sammen med resten af det italienske hold. Det var både sjovt og skræmmende.

Inden EM begyndte, gennemgik vi video med Italien. Jeg studerede mest Zaytsev, da det var ham, jeg hyppigst skulle spille overfor i blokaden. Jeg forberedte mig især på, hvad han gjorde i forskellige situationer; hvornår får han bolden fra hæveren og hvor slår han hen?

Typisk gik jeg de rigtige steder hen, men det var ligegyldigt, når han bare slog bolden henover blokaderne. Kristian Knudsen og jeg kiggede en gang imellem på hinanden med et indforstået blik, når Zaytsev havde slået bolden over os. Der er ingen tvivl om, at Zaytsev er en af verdens bedste spillere. Og det fik vi at føle.

Der er især én episode, som står klart i hukommelsen. Jeg var lige blevet snydt totalt af Italiens hæver, så jeg får slet ikke blokeret. Ivan Zaytsev har fuldstændig frit slag og rammer Freggo (Frederik Mikelsons, libero på EM-holdet, red.) lige på halsen. Jeg blev en smule ked af det på Freggos vegne.

Det var kæmpe stort at skulle spille EM og åbningskamp mod de forsvarende OL-bronzevindere. Jeg havde mange nerver på inden kampen. Der var ingen tvivl om, at jeg var nervøs. Det var vel den største kamp i Danmark nogensinde. Og da Italien begyndte at tyre deres server afsted, så var der en smule frygt.

Det var super fedt bagefter. Jeg følte faktisk, at vi havde ok styr på ham – så godt som et dansk landshold nu kan have styr på Zaytsev. Vi følte, at vi faktisk havde presset Italien lidt. Vi havde frygtet at blive kørt over. Men vi sad bagefter med en følelse af, at vi var kommet godt i gang med EM. Vi skulle jo ikke vinde over Italien. Men vi fik selvtillid nok til at drille Belgien og slå Hviderusland. Det var en god følelse.

Peter Kromann Jensen og Danmark tabte 0-3 til Italien (22-25, 17-25, 15-25).

Read 1222 times