onsdag, 05 oktober 2016 06:00

En lækkerbisken af en Volleyliga-sæson begynder i aften

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Tæt kamp om podiepladserne, kæmpe pres på guldfavoritterne og en ny struktur. Den nye sæson i Volleyligaen ser ud til at blive en sand lækkerbisken. Første kamp spilles i aften.

Næsten seks måneders Volleyliga-tørke slukkes i aften, når første serv sendes afsted i en ny sæson i landet bedste række.

Oprykkerne fra Ikast KFUM har æren af at lægge indfarvet gulv til sæsonåbneren på hjemmebane, hvor de tager imod Fortuna Odenses kvinder.

Det bliver dog næppe blandt disse to mandskaber, at DM-guldet havner. Hos kvinderne hviler alles øjne tungt på Brøndby, som har vundet det danske mesterskab de seneste tre år i træk.

”Når man vinder The Double to år i træk, som Brøndby har gjort, så skriver man sig helt automatisk på i toppen af favoritfeltet til at vinde endnu et mesterskab,” siger Casper Ahlehoff Hansen, Volleyball Danmarks kommentator på Volleyligaen i denne sæson.

”Spørgsmålet er, om det bliver i denne sæson, at førsteudfordrerne fra Holte kan vippe Brøndby af den danske volleytrone. Ellers står andre klubber på spring. Amager kom, så og vandt medaljer i sidste sæson. Det drømmer alle oprykkere om. De har helt sikkert fået blod på tanden til mere metal. Spørgsmålet er bare, hvilken karat de sigter efter,” siger han.

Se stillingen, statistik og meget mere fra kvindernes Volleyliga her.

Sæsonåbneren hos herrerne spilles på søndag og er et opgør mellem sidste års bronzevindere Hvidovre og oprykkerne VK Vestsjælland.

Hvidovre er en af de klubber, man skal holde øje med i denne sæson, mener Casper Ahlehoff Hansen:

”Der er et stort, tæt midterfelt i herrernes Volleyliga, som kommer til at kæmpe om 2. pladsen og en direkte billet til semifinalen. Der er flere hold med nogle rigtig interessante tilgange. Det bliver spændende at følge, hvem der får overtaget i de dueller,” siger han.

”Gentofte er kæmpe favoritter til at vinde DM-guldet for tredje år i træk. De har reelt to kæder, som begge kan spille med om medaljer i Volleyligaen. Så der hviler et kæmpe pres på dem,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Zibra Sport streamer igen i denne sæson udvalgte kampe fra Volleyligaen i knivskarp kvalitet. Første kamp, der kan ses på skærmen, er den 9. oktober, hvor Hvidovre møder VK Vestsjælland i Friheden Idrætscenter klokken 11:00.

Se stillingen, statistik og meget mere fra herrernes Volleyliga her.

Ny Volleyliga struktur
Strukturen på Volleyligaen er ændret i denne sæson. I grundspillet spiller alle hold to kampe mod hinanden. En udekamp og en hjemmekamp.

Nummer 1 og 2 kvalificerer sig direkte til semifinalerne, som spilles bedst af fem kampe, mens nummer 3-6 spiller kvartfinaler, som spilles bedst af tre kampe.

DM-finalerne afvikles over to kampe. Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point.  

Se kampprogrammet på volleyball.dk, hvor der også er livescore på alle kampe fra Volleyligaen til 3. Division.
Read 1488 times