torsdag, 22 september 2016 08:05

Motiverede volleyherrer jagter et trin op i EM-kvalifikation

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
De danske volleyherrer rejser i dag til Finland, hvor de fredag, lørdag og søndag spiller 2. runde i EM-kvalifikationen. Landstræner Mikael Trolle ser gerne sit hold tage ét skridt nærmere EM-slutrunde. Se video med Simon Bitsch nederst i artiklen.

Motivationen hos landsholdet er helt i top, når de i dag rejser til Helsinki.

Selvom Danmark står med nul sejre efter 1. runde på hjemmebane, og der ikke er lyse udsigter til at booke en billet til EM-slutrunden i Polen næste år, er der stadig masser at spille for ifølge landstræneren.

”Vi spiller rigtig fint i to kampe, hvor vi viser, at vi kan spille med hold på World League – og dermed også EM-niveau. Der er ikke mange trappetrin tilbage, før vi står i en EM-slutrunde,” siger Mikael Trolle.

”Forhåbentlig kan vi tage ét trin mere opad i Finland. Hvorvidt det er nok til at hente nogle sejre, må tiden vise,” siger han.

”Det er en stor motivationsfaktor for både spillerne trænerstaben, at vi kan se toppen af bjerget. Vi må se, om ét trin er nok til at nå derop, eller om der skal flere til,” siger landstræneren.

Mikael Trolle ser meget optimistisk på fremtiden for dansk deltagelse ved store internationale slutrunder. Det skyldes både landsholdets unge gennemsnitsalder, og samtidig at EM udvides fra 16 til 24 hold fra 2019.

”Selvom holdet har været gennem en foryngelseskur i de seneste par år, viser vi, at vi kan konkurrere på dette niveau. Det er jeg meget tilfreds med, at vi så gode eksempler på i 1. runde i Sønderborg,” siger Mikael Trolle

”I store perioder spiller vi helt lige op med hold på det her super høje niveau. Det er vildt flot af så ungt et hold. Vi er dog endnu ikke helt i stand til at være med på det niveau over en hel kamp. Det er der, vi arbejder hen imod,” siger han.

Gruppevinderen kvalificerer sig direkte til EM, mens 2’eren skal spille to playoffkampe mod en 2’er fra en anden gruppe.

KAMPPROGRAM EM-KVALIFIKATION, FINLAND
23. september, 14:00: Portugal – Danmark
24. september, 14:00: Danmark – Sverige  
25. september 15:00: Danmark – Finland (streames på laola1)DANMARKS TRUP TIL EM-KVALIFIKATIONEN I FINLAND

Hævere:
Axel Jacobsen (Bolivar - ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley - DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley - DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart - DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre - DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)
Mads Ditlevsen (Abu Dhabi, UAE)

Venstrekant:
Philip Özari (Gentofte Volley - DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Power Volley Milano - ITA)
Peter Kromann Jensen (Tannourine Club - LIB)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley - DEN)

Libero:
Simon Ostenfeld Bitsch (Marienlyst - DEN)
Nikolaj Hjort (Marienlyst - DEN)
Read 896 times