lørdag, 17 september 2016 19:46

Dansk pragtkamp ikke nok mod storfavoritterne

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
De danske volleyherrer spillede en pragtkamp mod Portugal i EM-kvalifikationen i Sønderborg. Danmark tog sæt og spillede helt lige op med storfavoritterne. Men efter en misbrugt dansk sætbold i 3. sæt gik luften af ballonen.

EM-kvalifikation, Portugal-Danmark: 3-1 (23-25, 25-23, 28-26, 25-15)
Humlehøj Hallen, Sønderborg


De danske volleyherrer spillede som forvandlet i dagens opgør mod Portugal. Bookmakerne havde på forhånd ikke levnet Danmark mange chancer mod portugiserne, men Mikael Trolles tropper ville det anderledes.

Danmark lagde et tungt servepres på Portugal fra kampens start og bragte sig foran 1-0 på hjemmebanen i Humlehøj Hallen foran et fantastisk publikum.

I 3. sæt stod Danmark med sætbold 25-24 og kunne dermed sikre sig minimum ét point til regnskabet i EM-kvalifikationen. Portugal overlede dog med det yderste af neglene, og det fik de danske volleyherrer til at tabe pusten og kampen med 3-1.

Trods nederlaget var det en stolt landstræner efter kampen:

”Jeg er meget stolt af drengenes præstation og meget ærgerlig over resultatet. Vi har dem i gyngen og er med hele vejen,” siger Mikael Trolle.

”Vi spiller markant bedre end i går. Vores serv fungerer rigtig godt, og vi er stabile i servemodtagningen. Generelt er vi rigtig godt forberedt på portugiserne, men vi har desværre stadig svært ved at eksekvere,” siger han.

”Vi presser Portugal i de tre første sæt. Men vi mangler stadig lidt rutine på holdet. Det er nogle unge drenge, som spiller mod portugisere, som spiller i store klubber over hele Europa,” siger han.

”Det er kampe som denne, der flytter holdet helt vildt. Vi mister koncentrationen i 4. sæt, hvor vores unge kræfter har taget et meget stort ansvar.”

”Puljen har vist sig meget lige, og vi går benhårdt efter at tage en sejr mod Finland i morgen,” slutter Mikael Trolle.

Dansk topscorer blev Mads Ditlevsen med 22 point. I morgen spiller den sidste kamp på hjemmebane mod Finland.

EM-kvalifikationen afvikles over to turneringer. Den første spilles i Sønderborg, mens holdene spiller i Finland i næste weekend. Gruppevinderen kvalificerer sig direkte til EM, mens 2’eren skal ud i to playoff-kampe om en EM-billet.

Danmarks kampe streames på ZibraSport.dk og DR.dk.

KAMPENS FORLØB

Tungt dansk servepres og es sikrede sættet
Den danske taktik var tydelig fra start af – portugiserne skulle serves i sænk. De danske volleyherrer eksekverede og lagde et tungt servepres på portugiserne gennem hele sættet. Det danske hold var fuldstændig forvandlet i forhold til kampen mod Sverige i går. Samtidig havde Mads Ditlevsen rødglødende hænder i angrebet, og sættet var helt tæt hele vejen, inden Ditlevsen bandt knude på 25-23 i dansk favør med et servees.

Danmark overlede to sætbolde
De danske volleyherrer fortsatte deres solide og næsten fejlfrie servepres i 2. sæt. Sættet udviklede sig til en tæt affære, hvor scoren balancerede hele vejen frem til 19-19. Her slog portugiserne et lille hul og havde tre sætbolde foran 24-21. Danmark overlevede de to første, inden de måtte bøje sig ved 25-23. 1-1 i sæt.  

Sætbolde til begge sider
Det tætte 2. sæt slog ikke danskerne, som hurtigt kom foran 12-6 i 3. sæt. Portugiserne skruede en tand op for deres servetryk og vendte sættet ved 18-18. Danmark overlevede to sætbolde bagud 24-22, inden danskerne selv misbrugte en ved 25-24 og kunne se Portugal vinde sættet ved at konvertere deres 4. sætbold til 28-26.

Pusten var gået af ballonen
En misbrugt sætbold i 3. sæt og to tætte sætnederlag i træk havde sat sig i danskerne, som aldrig kom i gang i 4. sæt. Portugal bragede derudaf, og selvom landstræner Mikael Trolle sendte både Peter Jensen og Mads Møllgaard på banen, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet 25-15.

DANMARKS STARTOPSTILLING MOD PORTUGAL

Hæver:
Axel Jacobsen (Bolivar - ARG)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre - DEN)

Højrekant:
Mads Ditlevsen (Abu Dhabi, UAE)

Venstrekant:
Philip Özari (Gentofte Volley - DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Power Volley Milano - ITA)

Libero:
Simon Ostenfeld Bitsch (Marienlyst - DEN)

ØVRIG TRUP

Hæver:
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley - DEN)

Centre:
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart - DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley - DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)

Venstrekant
Peter Kromann Jensen (Tannourine Club - LIB)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley - DEN)

Libero:
Nikolaj Hjort (Marienlyst - DEN)


KAMPPROGRAM EM-KVALIFIKATION, SØNDERBORG

16. september
Danmark – Sverige: 0-3 (19-25, 22-25, 19-25)

17. september
Portugal – Danmark: 3-1 (23-25, 25-23, 28-26, 25-15)

18. september
19:00: Finland – Danmark
Read 1478 times