tirsdag, 09 august 2016 07:13

Volleyball og Røde Kors giver afviste asylansøgere et tiltrængt pusterum

Written by
Grafik: Volleyball Danmark Grafik: Volleyball Danmark
Røde Kors og Volleyball Danmark samarbejder om at give afviste asylansøgere i Vridsløselille Fængsel to timers frisk luft og motion hver uge med projektet ’Let volley do the talking’.

Afviste asylansøgere i Vridsløselille Fængsel kan nu se frem til et afbræk i hverdagen bag tremmer og mure. Et samarbejde mellem Røde Kors og Volleyball Danmark giver de afviste asylansøgere mulighed for at spille volleyball to timer om ugen gennem projektet ’Let volley do the talking’.

”Samarbejdet betyder, at de afviste asylansøgere et par timer hver uge får frisk luft, motion og et bedre baggerslag. Vi håber, at volleyball kan bidrage til at forbedre deres livskvalitet i den tid, de er i Danmark,” siger Thomas Bro-Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Volleyball Danmark og frivillig i Røde Kors.

De afviste asylansøgere i Vridsløselille Fængsel er ikke kriminelle. Fængslet har siden december 2015 været anvendt som midlertidig bopæl for afviste asylansøgere.

Mens Volleyball Danmark leverer volleyballnet og bolde til Vridsløselille Fængsel, hjælper en række frivillige volleyballspillere fra hele Sjælland til med det praktiske, når de afviste asylansøgere skal spille volleyball en gang om ugen.

”Vi er i forvejen til stede i fængslet to gange om ugen, hvor vi holder caféarrangementer med spil, kaffe og sødt til ganen. Her er det vigtigste, at beboerne har mulighed for at tale med os, som er neutrale og ikke har noget at gøre med deres asylsag. I samarbejde med Volleyball Danmark kan vi give beboerne endnu en mulighed for mere indhold i hverdagen,” siger Anne Karen Ursø, konsulent i Røde Kors.

De afviste asylansøgere kommer overvejende fra Syrien, Iran, Irak og Afghanistan, men også pakistanere, somaliere, ghanesere og andre nationaliteter sidder i Vridsløselille Fængsel.

”Uanset hvor du kommer fra i verden, er sport et naturligt samlingspunkt, fordi man ikke behøver tale samme sprog. Når volleyballen først flyver over nettet, er der ingen sprogbarrierer, ” siger Thomas Bro-Rasmussen.

Første gang de afviste asylansøgere får mulighed for at spille volleyball er tirsdag den 16. august.
Read 1165 times