torsdag, 07 juli 2016 06:00

Fokus ligger på trivsel, udvikling og fastholdelse

Written by
TEMA: ILD I SJÆLEN. Siden 1973 har Søren Rasmussen fra Team Køge Volley været aktiv i volleyball. Ikke bare har han været aktiv på volleybanen som Kids- og Teentræner op mod fire gange om ugen, han har også varetaget kassererrollen i klubben i en menneskealder og siddet i bestyrelsen, siden han var 18 år.

”Jeg blev trukket med i hallen af nogle venner. Det var sammenholdet og det, at man er et hold, der gjorde, at jeg faldt for sporten,” siger Søren Rasmussen.

”Jeg er en stille og rolig mand, så alt for meget aggressivitet er ikke lige mig. Det, at man godt kan være venner med modstanderen, selvom man lige har spillet kamp mod hinanden, er nok det, der har holdt mig i sporten,” siger han.

Siden Søren Rasmussen var med til at starte Kidsvolley i Team Køge i 2003, har han været en hjørnesten i klubbens kids- og teenspilleres ugentlige træning.

Han gør en dyd ud af, at alle føler sig anerkendt og værdsat af hele gruppe, uanset niveau.

”Jeg kan bedst lide en venlig tone. Jeg råber ikke af nogen. Jeg prøver at møde folk, hvor de er og accepterer dem, som de er. Jeg pjatter med de små og er mere alvorlig over for de store. Det er ikke noget, jeg tænker over. Det er nok bare sådan, jeg er,” siger Søren Rasmussen

Glæden og udviklingen motiverer
Medaljer står ikke øverst på dagsordenen for Søren Rasmussen. Han fokuserer på trivsel, udvikling og fastholdelse og over tid har denne egenskab udviklet sig til at være en del af klubbens identitet.

”Dengang jeg startede med at spille volleyball, skulle man lave rigtige fingerslag og rigtige baggerslag. Hele Kidsvolley-tilgangen med, at man gerne må gribe bolden og gradvist prøve at lære de rigtige bevægelser, fungerer,” siger Søren Rasmussen.

”Man kan se, hvordan børnene udvikler sig lynhurtigt og bare mestrer nogle teknikker, som det tog mig evigheder at lære. Det motiverer mig at følge børnenes udvikling og deres glæde,” siger han.

Fører trænergerning og klubbens ånd videre
Årets ungdomsleder har også en særlig evne til at inspirere de unge til selv at afprøve trænergerningen.

”Jeg tror, det er en naturlig følge af, at de føler sig god tilpas og derfor godt tør kaste sig ud i noget, de måske ikke er 100 procent trygge ved. De er støttet hele vejen, så de kommer stille og roligt i gang,” siger Søren Rasmussen.

Han har således en essentiel andel og ære af klubbens og ungdomsafdelingens udviklingsmiljø.

”Jeg forsøger at spotte dem med potentiale og gode pædagogiske evner, som vil føre klubbens ånd videre,” siger Søren Rasmussen.

”Det giver dem noget mere perspektiv på deres egen træning. De begynder at tænke nogle andre ting ind i deres egen træning og tænke over, hvorfor man gør nogle ting.”

Årets ungdomsleder 2016 er Søren Rasmussen fra Team Køge Volley.

Søren Rasmussen om at blive Årets ungdomsleder 
”Det er overvældende at blive rost på den måde. At høre, at man bliver set på den måde, er et kæmpe skulderklap. Der er så mange andre super gode folk i dansk volleyball. Jeg var meget overrasket og overvældet. Jeg kan stadig ikke helt forstå, at jeg er blevet valgt.” 
Read 603 times