mandag, 27 juni 2016 06:00

Dansk volleyhold i Champions League efter 20 års fravær

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Gentoftes danske mestre i volleyball er med i Europas fornemmeste selskab, når næste sæson af Champions League spilles til efteråret. Modstanderen i første kamp er den værst tænkelige. Se lodtræknings-video.

Efter 20 års Champions League-tørke har Danmark igen et hold i Europas bedste klubturnering. Sidste gang Danmark havde et hold med var i Holtes storhedstid i 1996.

Nu skal Gentoftes herrer forsøge at begå sig blandt Europas bedste hold.

”Det er et skelsættende øjeblik, at vi skal spille Champions League. Det bliver kæmpe stort og ændrer alt. Min inbox er overfyldt med henvendelser fra agenter og spillere, som gerne vil være en del af en Champions League-klub,” siger cheftræner Peter Borglund.

”Champions League er et perfekt udstillingsvindue for spillerne. Vi har en del landsholdsspillere, som mange klubber i udlandet allerede følger nøje,” siger han.

Gentofte træder ind i 2. runde, hvor de møder det montenegrinske storhold Budva.

”Det er den værst tænkelig lodtrækning. Budva var det bedste hold, vi kunne rende ind i fra det seedningslag,” siger Peter Borglund.

”Hvis vi skulle møde et rigtig godt hold i første kamp, måtte det gerne også have lydt af noget, fx et italiensk eller russisk hold. Der er ikke samme genkendelighed over et hold fra Montenegro, men de vildt dygtige. Det bliver en stor volleyballoplevelse,” siger han.                       
Gentoftes Champions League-deltagelse sker efter det europæiske volleyballforbund CEV tidligere på året besluttede at udvide Champions League, så alle nationale mestre kan deltage i turneringen.

Gentoftes herrer træder ind i 2. runde af turneringen sammen med 23 andre europæiske mandskaber. Otte af disse går videre til hovedturneringen, hvor i alt 20 hold deltager.

Regerende Champions League-mestre er Zenit Kazan fra Rusland.Read 2139 times