torsdag, 23 juni 2016 06:00

U20-landsholdet forbereder sig på EM-kvalifikationen på High Performance Sommer Camp

Written by
Flere end 270 unge volleyballspillere på alle niveauer samles søndag i Ikast til High Performance Sommer Camp. Blandt de mange deltagere er også U20-landsholdet, som begynder forberedelserne frem mod den afgørende runde i EM-kvalifikationen.

Nåleøjet er i den grad til at få øje på for de danske volleydrenge, når de den 8.-10. juli spiller 3. og sidste runde i kvalifikationen til U20 EM i hviderussiske Minsk.

Der er fire hold i puljen, hvoraf halvdelen går videre til slutrunden i Bulgarien senere i år.

Inden U20-landsholdet kommer så langt, skal holdet dog igen spilles sammen. 12-mandstruppen mødes på søndag i Ikast, hvor High Performance Sommer Camp begynder.

”Det er noget tid siden, vi alle sammen har trænet sammen, da vi har haft tre spillere af sted med A-landsholdet for at spille European League,” siger landstræner Thomas Skifter Bertelsen med henvisning til Oscar Møllgaard, Nikolaj Hjort og Simon Øster Ellegaard Andersen.

”Vi arbejder videre med vores blokadespil. Selvom det er et af de elementer, hvor vi er allerstærkest, så skal vi fortsætte den udvikling. I Ikast skal vi også have rytmen på plads mellem angriberne og hæveren,” siger han.

”Vi begynder selvfølgelig også at forberede os på vores modstandere i EM-kvalifikationen. Jeg har trawlet Europa tyndt for at finde videomateriale af deres 2. runde kampe. Det har vi skaffet, og nu gælder det om at lave så meget hjemmearbejde som muligt, inden det bliver alvor i Hviderusland,” siger Thomas Skifter Bertelsen.

U20-landsholdet rejser til Minsk torsdag den 7. juli og spiller første kamp i kvalifikationen den 8. juli.

3. runde i kvalifikationen består af to grupper med fire hold i hver. Nummer 1 og 2 i gruppen kvalificerer sig til U20 EM i Bulgarien, som spilles i begyndelsen af september senere i år. Der deltager i alt 12 hold i slutrunden.

U20 LANDSHOLDET TIL 3. RUNDE I EM-KVALIFIKATIONEN

Hævere
Anders Bay Als, Boldklubben Marienlyst
Mads Kyed Jensen, Gentofte Volley

Centerspillere
Frederik Bo Dahl, Gentofte Volley
Rasmus Mikelsons, Gentofte Volley
Simon Øster Ellegaard Andersen, Middelfart VK

Kantspillere
Jacob Stein Brinck, Middelfart VK
Jens Wilhelm Wael Feldthus, Gentofte Volley
Nikolaj Hjorth, Boldklubben Marienlyst
Oscar Møllgaard, Gentofte Volley
Tobias Hougs Kjær, Gentofte Volley

Diagonal
Simon Boye Jørgensen, Team Køge

Libero
Mathias Spendrup Petersen, Hvidovre VK

DANMARKS KAMPPROGRAM TIL U20 EM
8. juli, 15:00: Slovakiet – Danmark
9. juli, 15:00: Danmark – Tjekkiet
10. juli, 17:30: Danmark – Hviderusland 
Read 930 times