torsdag, 16 juni 2016 20:44

Danmarks Final 4-drømme så godt som slukket efter nederlag

Written by
De danske volleyherrers Final 4-drømme hænger i en tynd tråd efter nederlag til Bulgarien.

European League, Danmark – Bulgarien: 1-3 (25-22, 17-25, 24-26, 15-25)
Skopje, Makedonien


Danmark skulle vinde dagens nøglekamp mod Bulgarien i 2. runde af gruppespillet, hvis de selv skulle kunne afgøre deres Final 4-skæbne i European League.

For at løse den mission skulle danskerne holde fast i det høje servepres, som har været et af Danmarks bedste våben indtil videre i turneringen.

Faktisk kunne Danmark efter 1. runde af gruppespillet bryste sig af at have turneringens farligste servekanon i form af Rasmus Breuning. Den unge komet på kanten havde hamret 9 serveesser af sted i løbet af de første tre kampe – flest af alle i hele European League.

Det tunge danske servepres fortsatte i begyndelen af aftenens kamp mod Bulgarien og sikrede Danmark 1. sæt.

Men herefter gik pusten af det danske servetryk, Bulgarien vandt de tre næste sæt og slukkede dermed så godt som Danmarks drømme om Final 4.

”Vi holder et fantastisk servepres i 1. sæt, som sender kampen derhen, hvor vi gerne vil have den, og vi kan trykke Bulgarien tilbage. Men vi kan ikke holde presset i serven, og så er Bulgarien simpelthen for stærk en modstander, og de overtager momentum i kampen,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Vi vidste, hvad vi skulle i dag, men vi eksekverede ikke. Bulgarien er bedre end os i dag. Nu skal vi lige sunde os efter at have opbygget en forhåbning om noget mere, efter drengene spillede så godt i 1. runde med matchbolde i alle kampe,” siger han.

”Vi har stadig vigtige ranglistepoint at spille om i European League. De næste kampe handler blandt andet om at forberede os på EM-kvalifikationen til september, som er det store mål i år.”

Da Makedonien samtidig slog Albanien i den anden kamp i Danmarks gruppe, er situationen den, at Danmark skal vinde sine to sidste kampe, mens Bulgarien skal tabe sine to sidste kampe – og resultaterne i Gruppe B skal også flaske sig, hvis danskerne skal kvalificere sig til Final 4. I morgen spiller de danske volleyherrer mod værterne Makedonien klokken 19:30.

Fuld gas på servekanonen
De danske volleyherrer havde godt styr på Bulgarien i 1. sæt, hvor Peter Jensen var tilbage i den danske startopstilling, efter kantspilleren døjede med en fingerskade i 1. runde af gruppespillet. Danmark kunne gå til den 2. tekniske timeout foran 16-11, efter turneringens bedste server Rasmus Breuning havde hamret sit 10. servees i gulvet. Danmark førte komfortabelt gennem hele sættet, og selvom Bulgarien kom tæt på, kunne danskerne ikke have ønsket sig en bedre start på kampen, da de sikrede sig 1. sæt med 25-22.

Bulgarien buldrede tilbage
Danmark kom aldrig rigtig ud til 2. sæt og haltede efter Bulgarien med 6 point ved den 2. tekniske timeout 10-16. Det gode danske servepres var væk, og selvom landstræner Mikael Trolle brugte begge sine timeouts og byttede Peter Jensen med Mads Møllgaard mod slutningen af sættet, kunne han ikke forhindre Bulgarien i at snuppe 2. sæt med 25-17.

Fire point i streg vendte sættet – den forkerte vej
Den makedonske varme udenfor Boris Trajkovski Arena i Skopje nærmere sig 35 grader, og indenfor steg temperaturen på banen også, da spillerne tog hul på 3. sæt. De danske volleyherrer var tilbage på rette spor og foran 8-6 ved sættets 1. tekniske timeout og 16-14 ved nummer 2. Holdene fulgtes ad side om side, men ved dansk føring 20-18 lavede Bulgarien fire point i streg og vendte sættet til deres fordel 20-22. Bulgarerne sikrede sig sin første sætbold ved 24-23, Danmark overlevede den og den næste ved 25-24, men en solid bulgarsk blokade gav dem sættet 26-24.

Krasimir kostede sejren
Nu havde de danske volleyherrer for alvor ryggen mod muren. De skulle vinde de to næste sæt for selv at kunne afgøre sin Final 4-skæbne. Bulgarerne formåede at holde liv i alle bolde og sig selv sikkert foran ved den 2. tekniske timeouts 16-11. Hjulpet godt på vej af en tætblokerende Krasimir Georgiev, var der ikke tvivl om udfaldet af sættet, som Danmark tabte med 15-25 og dermed kampen 1-3.

Med dagens resultat kan Danmark ikke selv afgøre sin Final 4-skæbne, men er afhængig af at vinde resten af sine egne kampe samt de øvrige resultater i egen gruppe samt i Gruppe B.

Danmarks startopstilling: Axel Jacobsen (C), Aske Mørkeberg Sørensen, Simon Gade, Peter Trolle Bonnesen, Peter Jensen, Rasmus Breuning, Simon Bitsch (libero).

A-LANDSHOLDET TIL EUROPEAN LEAGUE

Hævere:
Axel Jacobsen (UPCN San Juan - ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley - DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)
Nicolai Houmann (Hvidovre - DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart - DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley - DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)

Venstrekant (enkelte spillere dækker flere positioner):
Simon Ostenfeld Bitsch - tillige libero (Marienlyst - DEN)
Nikolaj Hjort - tillige libero (Marienlyst - DEN)
Peter Kromann Jensen (Prefaxis Menen - BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley - DEN)
Oscar Møllgaard - tillige højrekant (Gentofte Volley - DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (Waremme VBC - BEL)
Steen Lyngø Sørensen - tillige højrekant (Marienlyst - DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley - DEN)

DANMARKS KAMPPROGRAM

Gruppespil i Bulgarien
10. juni: Bulgarien-Danmark: 3-2 (24-26, 22-25, 25-21, 27-25, 16-14)
11. juni: Makedonien-Danmark: 3-2 (25-27, 25-21, 18-25, 25-20, 20-18)
12. juni: Danmark-Albanien: 3-0 (25-18, 25-22, 25-19)

Gruppespil i Makedonien
16. juni: Danmark-Bulgarien: 1-3 (25-22, 17-25, 24-26, 15-25)
17. juni, kl. 19:30: Danmark-Makedonien (vises på Laola1)
18. juni, kl. 17:00: Albanien-Danmark

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2016
- 2016 CEV Volleyball European League spilles over to runder.
- Der spilles alle mod alle i begge runder.
- 1. runde spilles i Bulgarien den 10.-12. juni.
- 2. runde spilles i Makedonien den 16.-18. juni.
- Kvalificerer herrelandsholdet sig til Final 4, spilles denne den 1.-2. juli. 
- Danmark spiller i Gruppe A sammen med Albanien, Bulgarien og Makedonien.
- Det er femte år i træk, at herrelandsholdet er med i European League
- Bedste resultat: Nr. 7 ud af 12 deltagende nationer i 2015
- Danmark ligger nr. 24 på Europaranglisten
Read 732 times