onsdag, 11 maj 2016 14:04

Dobbelt op på landskampe i weekenden

Written by
Der er dobbelt op på landsholdsvolley to dage i træk, når damerne finpudser formen frem mod EM-kvalifikationen, og herrerne forbereder sig på European League lørdag og søndag i Holte Hallen. Det er sidste chance for at se damelandsholdet spille på hjemlig grund i år.

De danske volleydamer indledte et intensivt forberedelsesforløb frem mod EM-kvalifikationen i sidste uge, hvor landsholdet var i aktion mod både Sverige og Færøerne.

Mens det blev til nederlag mod naboerne på den anden side af sundet, hentede landstræner Sven-Erik Lauridsens tropper en sejr mod Færøerne på hjemmebane på Amager.

Nu gælder det sidste test for damelandsholdet, når de lørdag og søndag møder Litauen på hjemmebane i Holte Hallen, inden det bliver alvor i EM-kvalifikationen.

”Vi møder nogle øst-piger, som altid er fysisk stærke og velfunderede i deres volleyballspil. Det er en rigtig god kaliber modstander i den sidste testkamp i optakten til EM-kvalifikationen,” siger landstræner Sven-Erik Lauridsen.

”Vi skal på den ene side konsolidere og bygge videre på det spil fra sidste uges landskampe, hvor vi spillede godt. På den anden side skal vi finde ud af, om vi skal justere i truppen til selve EM-kvalifikationen,” siger han.

Landstræneren har fået Paulina Hougaard-Jensen, Helena Elbæk og Julie Molin de Blanck til rådighed til weekendens kampe.

Danmark spiller mod Litauen i Holte Hallen klokken 17:00 både lørdag den 14. og søndag den 15. maj. I EM-kvalifikationen møder danskerne Sverige og Luxembourg foruden værterne Estland. Har man ikke mulighed for at komme i hallen, streamer Zibra Sport begge kampe begge dage direkte.

Herrelandsholdet i ilden mod Israel
For de danske volleyherrers vedkommende handler weekendens landskampe mod Israel om at bygge videre på den fine sæsonstart, som holdet fik ved at vinde en og tabe en kamp mod Østrig i sidste uge.

”Kampene skal bruges på at forberede holdet og skærpe vores eget spil, så vi får svar på, hvad vi skal arbejde med i perioden frem mod European League,” siger landstræner Mikael Trolle.

De danske volleyherrer mødte Israel i netop European League sidste år, hvor Danmark vandt en kamp og tabte en kamp til israelerne på udebane.

”Vi plejer at spille nogle tætte og intense opgør mod Israel. Jeg forventer også to svære kampe i Holte Hallen, da Israel spiller 1. runde i EM-kvalifikationen i næste uge, hvor vi allerede er kvalificeret til 2. runde,” siger Mikael Trolle.

Danmark spiller mod Israel i Holte Hallen klokken 19:00 både lørdag den 14. og søndag den 15. maj. I European League, som spilles over to runder den 10.-12. juni og 16.-18. juni, møder danskerne Bulgarien, Makedonien og Albanien.

Har man ikke mulighed for at komme i hallen, streamer Zibra Sport begge kampe begge dage direkte.

Kom og støt landsholdene i Holte Hallen lørdag og søndag. Indgangen koster 50 kr. pr. dag. ½ pris mod forevisning af studiekort. Unge u. 18 år er gratis.
Read 942 times