lørdag, 07 maj 2016 19:20

I 4. kamp stoppede herrelandsholdets sejrsrække mod Østrig

Written by
Efter tre kampe i træk med sejre over Østrig stoppede stimen med et 0-3 nederlag i den anden testkamp i Steinbrunn.

Østrig-Danmark 3-0 (25-17, 25-16, 25-18)

Efter en let formiddagstræning, der bød på en gang serv og servemodtagning og en lille smule angrebsrytme med enkelte spillere efterfulgt af frokost og lidt hvile, gik det danske hold endnu en gang på banen for at forberede sig til de kommende kampe i European League.

Til trods for fem lange sæt i går, kom det østrigske mandskab blæsende ud med stor power i alle momenter og overmatchede de danske volleyherrer, der modsat østrigerne virkede mærkede af gårsdagens kamp. Gennem rigtig stærke server og fremragende forsvarsspil kom værterne hurtigt foran med 5-6 point. Det danske mandskab forsøgte at mobilisere kræfterne og skrue op for trykket især i serverne men uden nok ”saft & kraft” samt det fonødne held udeblev effekten og Østrig vandt sikkert 1. sæt med 25-17.

Billedet var det samme i de to efterfølgende sæt. Landstræner Mikael Trolle forsøgte at vende slagets gang med et hæver-skifte, hvor Casper Olesen erstattede Axel Jacobsen og på højrekanten byttede Oscar Møllgaard med Peter Trolle Bonnesen, men værterne tog også de to efterfølgende sæt sikkert med 25-16, og 25-18.

Som det er kutymen i disse testkampe havde de to head coaches aftalt at spille ekstra sæt, og derfor forsatte de to mandskaber i endnu to sæt, så der i alt blev spillet fem. I dagens kamp var det tydeligt, at Østrig er lidt længere fremme i deres forberedelser og de fortsatte deres dominans i spillet. Selvom Danmark i perioder fik bedre fat i spillet og især sideouten, kunne de ikke for alvor få overtaget og tabte også de to ekstra sæt 25-20 og 15-11.

"Med tanke på, at Østrig allerede om to uger skal i gang med 1. runde i EM-kvalifikationen, er jeg ikke overrasket over, at Østrig i dag er foran os," siger landstræner Mikael Trolle.

"For os har det været vigtigt at få prøvet nogle ting af. Således har vi fået prøvet nogle forskellige konstellationer på vores kanter, men det er klart, vi pt. ikke er sammenspillet som hold. Dog har der været flere positive momenter og opløftende præstationer, der lover godt fremadrettet. Alt i alt har det været rigtig fint at komme herned og oveni købet så tidligt i forløbet kunne tage herfra med en sejr er på alle måder en fin start," siger han.

Danmark startopstilling
Hæver: Axel Jacobsen
Center: Aske Mørkeberg
Center: Simon Gade
Højrekant: Peter Trolle
Vestrekant: Mads Møllgaard
Venstrekant: Phillip Özari
Libero: Simon Bitsch
Indskifter: Rasmus Breuning, Oscar Møllgaard, Casper Olesen
Read 795 times