onsdag, 20 april 2016 10:16

Årets danske fund prøver lykken i USA

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Årets danske fund Paulina Hougaard-Jensen skifter fra næste sæson Volleyligaen ud med amerikansk college-bold. Den stærke centerspiller skal spille for Colorado State University.

Knapt har Paulina Hougaard-Jensen fået armene ned oven på en fantastisk finaleserie, hvor hun var stærkt medvirkende til Brøndbys guldtriumf, inden hun prøver kræfter med nye udfordringer.

Paulina Hougaard-Jensen har fået et sports scholarship og skal studere i USA de fire år. Dermed er hun tabt for Volleyligaen for denne gang.

”Jeg glæder mig helt sindssygt meget til at komme et sted hen, hvor volleyball er så stort. Kvindevolley er endda meget større end herrevolley i USA. Det er ikke noget, jeg er vant til herhjemme,” siger Paulina Hougaard-Jensen.

”Volley er en virkelig populær sport i Fort Collins, hvor jeg skal bo. Så jeg forventer da, at det bliver et mega fedt miljø at spille og udvikle sig i,” siger hun.

Paulina Hougaard-Jensen var Volleyligaens bedste blokadespiller med 52 blokadepoint i 20 kampe og et snit på 0,85 blokadepoint i hvert sæt. I alt lavede Haugaard-Jensen 155 point i den forgangne sæson, heriblandt 29 serveesser.

Nu er det Colorado State University, CSU Rams, der får glæde af hendes kvaliteter.

”Jeg tog kontakt til Hylte Halmstads træner i Sverige, der også er agent, da jeg vidste, jeg gerne ville spille i USA i næste sæson. Han sendte videoer til forskellige colleges, og så kontaktede Tom Hilbert fra Colorado State University mig,” siger Paulina Haugaard-Jensen.

Forud for 1. DM-finale blev Brøndbys 187 cm høje centerspiller kåret til Årets danske fund samt stemt ind på Årets hold. Og efter den 2. DM-finale kunne hun hænge guldmedaljen om halsen og hæve pokalen.

Paulina Hougaard-Jensen rejser til USA i starten af juli.
Read 1041 times