lørdag, 16 april 2016 15:03

Brøndby danske mestre i volleyball efter gysersejr i Golden Set

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Brøndbys damer er nykårede danmarksmestre i volleyball. Efter en hæsblæsende 2. DM-finale, hvor Holte vandt den ordinære kamp, skulle holdene ud i ét altafgørende Golden Set for at finde en dansk mester. Her var Brøndby stærkest og vandt DM-guldet og dermed The Quadruple.

2. DM-finale, Holte – Brøndby: 3-1 (24-26, 25-23, 27-25, 25-18) – Golden Set: 21-25
Gentofte Sportspark, Gentofte


1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
Brøndby – Holte (d): 3-0 (25-18, 25-20, 25-17)


Holte havde ryggen mod muren i dagens 2. DM-finale, efter Brøndby havde vundet den første finale stensikkert.

De regerende pokal- og danmarksmestre Brøndby havde kun afgivet fire sæt igennem hele grundspillet, playoffs samt den første finale, og de vandt da også planmæssigt et tæt 1. sæt i eftermiddagens 2. finale.

Men Holte-holdet var som forvandlet og virkede toptændte på at revanchere nederlaget fra den 1. kamp.

Især forsvarsspillet hos Holte fungerede upåklageligt, og kombineret med en storspillende polsk perle Natalia Perlinska, øgede Holte Brøndbys samlede sættab til 7 ved at vinde finalen 3-1.

Dermed skulle holdene spille ét altafgørende Golden Set til 25 point om at blive danse mester 2016. Her strammede Brøndby igen skruen og sikrede sig danmarksmesterskabet efter en medrivende kamp med en 25-21-sejr.

Med dagens danmarksmesterskab har Brøndby vundet fire trofæer i denne sæson; pokalturneringen, NEVZA Club Championships samt Øresundsligaen – og DM-guldet er dermed kronen på værket i en fænomenal sæson for vestegnsklubben, som dermed sikrer sig The Quadruple.

”Det er næsten ikke til at fatte. Jeg er næsten ved at græde,” sige en glad Paulina Hougaard-Jensen fra Brøndby efter kampen.

”Vi spiller så dårligt i starten, og det er bare fantastisk, at vi kommer tilbage og vinder Golden Set. Det havde ikke været til at bære, hvis vi skulle tabe DM-guldet efter at have vundet alle kampe hele sæsonen. Vi har masser af champagne i omklædningsrummet, og nu skal vi ud og fejre mesterskabet,” siger hun.

Holte-træner Svend-Erik Lauridsen:

”Jeg er enormt glad for, at vi spiller os selv i en situation, hvor vi kan vinde DM. Vi får vist, at vi godt kan spille med Brøndby, efter vi har haltet langt efter dem i hele sæsonen. Missionen lykkedes. En fantastisk flot indsats af pigerne, at de vinder finalen og tvinger kampen ud i Golden Set. Det skal de være rigtig stolte af,” siger han.

”Brøndby er bare et kanon stærkt hold, som har domineret hele sæsonen. der er en grund til, at de i dag vinder deres fjerde trofæ. De er dygtige,” siger Svend-Erik Lauridsen.

Det var Brøndbys tredje mesterskab i træk.

Kampens forløb
1. sæt begyndte som en særdeles jævnbyrdig affære. Holte-holdet var som forvandlet og virkede toptændte på at revanchere nederlaget fra den 1. DM-finale. Efter at have været bagud vendte Holte sættet ved 14-13 og øgede frem til 20-16, inden Brøndby udlignede til 21-21. Efter solide blokader af Julie Mikaelsen og Paulina Hougaard-Jensen spillede Brøndby sig til tre sætbold 24-21. Men med mulige og umulige redninger af Clara Vieira og gode angreb af blandt andre Brooke Seaman, kom Holte tilbage på 24-24. Brøndby vandt de to næste bold og sættet 26-24.

Den tætte fight fortsatte i 2. sæt, hvor blandt andet stærke server af den polske perle Natalia Perlinska bragte Holte foran 10-6. Holte fik lagt et godt servepres på Brøndby-holdet, som havde svært ved at få spillet til at glide. Holte kom foran 15-9, og selvom højrearmen hos Deme Morales igen og igen hamrede point ind på Brøndby-kontoen, kom der først balance i regnskabet ved 23-23. Holte holdt dog hovedet iskoldt og med først et smash og derefter en killblock af Perlinska vandt Holte 2. sæt med 25-23.

Brøndby fandt tilbage i rytmen i 3. sæt, hvor Eva Mielskov Bang dirigerede Brøndby-angrebene med sikker hånd. Trine Kjelstrup eksploderede på kanten og bragte Brøndby på 14-9, men så gik de i stå. Holte holdte sig inde i sættet med godt forsvarsspil, scorede seks point i træk og kom foran 15-14 ved endnu et Perlinska-point. Herfra skiftedes holdene til at score point med Brøndby i teten, indtil Holte stod med sættets første mulighed for at lukke det ved 24-23 på en stærk blokade af Brooke Seaman.  Det blev 25-25, inden Brooke ”The Beast” Seaman først smashede til 26 og derefter blokerede til 27-25 og dermed sættet til Holte, nu foran 2-1.

Det begyndte for alvor at trække op til en Golden Set-afgørelse på DM-finalen, da Holte bragte sig foran 10-5, og Brøndby-træner Jens Bang var tvunget til at bruge sin 2. timeout i sættet allerede for at vende kampen. Holte så sig ikke tilbage og tordnede sætsejren hjem 25-18, mens Brøndby sparede profilerne til det uundgåelige alt-eller-intet Golden Set.  

Holte og Brøndby skulle nu spillet et altafgørende Golden Set til 25 point om at blive danske mester 2016. Holte vandt de to første gyldne point, mens Brøndby vandt de næste fire og timeout Holte. Brøndbys profiler havde fået en tiltrængt pause og buldrede derudaf til 6-2 og 14-8, inden Holte fightede sig tilbage og bragte balance i regnskabet 17-17. Brøndby trak fra igen og sikrede sig fem matchbolde ved 24-19. Holte overlevede de to første, men danmarksmesterskabet røg til Brøndby ved 25-21 i Golden Set.  

KAMPPROGRAM, DM-FINALERNE

1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
Brøndby – Holte (d): 3-0 (25-18, 25-20, 25-17)
Marienlyst – Gentofte (h): 3-1 (29-27, 24-26, 36-34, 25-23)

2. DM-finale, lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark
Holte – Brøndby (d): 3-1 (24-26, 25-23, 27-25, 25-18) – Golden Set: 21-25
Gentofte - Marienlyst (h):
Read 1425 times