lørdag, 09 april 2016 17:43

Marienlyst sejrer i første DM-finale efter mindeværdig marathon-gyser

Written by
I bedste Hitchcock-stil udkæmpede Marienlyst og Gentofte en vaskeægte gyser i deres første finalefight. I en marathon-match med flere sætbolde end man kan tælle på to hænder, kunne Marienlyst gå fra hjemmebanen i Odense med armene i vejret efter en 3-1-sejr.

1. DM-finale, Marienlyst – Gentofte: 3-1 (29-27, 24-26, 36-34, 25-23)
Marienlystcentret, Odense

Et volleyballsæt er sat til at være afgjort, når et hold når 25 point. Reglen er dog, at holdet skal vinde med to overskydende point.

Den detalje kom i den grad i brug i den 1. DM-finale mellem Marienyst og Gentofte, som blev ligeså neglebidende tæt som forventet. I de tre første sæt måtte pointtavlen op på 29, 26 og 34 point, inden sætsejren var sikret.

Marienlyst og Gentofte har kæmpet side om side i toppen af tabellen hele sæsonen, og det kunne ikke være anderledes, end de to kombattanter skulle afgøre DM-skæbnen mellem sig i en uhyggelig tæt match.

Første finalefight faldt ud til Marienlysts fordel 3-1.

”Jeg kunne ikke have det bedre, end jeg har det lige nu. Den her sejr var præcis det, vi havde håbet på, så vi har det rigtig godt og føler os ovenpå,” siger en glad Simon Bitsch, der lavede 19 point i dagens finale.

”Jeg kan ikke sige andet, end vi lukker bedst i dag. Begge hold har deres gode perioder, og sættene svinger så meget. Måske er det en smule mere kynisme fra vores side, der gør, at vi tager de tætte sæt, men det er svært at sige i en kamp som denne,” siger han.

Gentofte-træner Peter Borglund:

”Det er så tæt, som det kan blive. Det er præcis den tænding, der skal være i en DM-finale. Vi havde alle chancer i kampen, og dem skal man tage for at vinde,” siger en tydeligt skuffet Peter Borglund.

”Vi har store problemer i vores serv og får ikke lagt det tryk på Marienlyst, som vi gerne vil. Men der er mange ting, som vi kan gøre anderledes undervejs for at presse dem mere, og det må vi arbejde med i næste finale,” siger han.

Kampens forløb
Holdene fulgtes ad skulder ved skulder gennem 1. sæt, hvor høje sejrsbrøl understregede vigtigheden af hver eneste vundne bold. Begge hold lagde et enormt servepres på modstanderen, inden Gentofte havde den første sætbold ved 24-23. Marienlyst overlevede, inden de selv misbrugte en sætbold, og sådan skiftedes holdene til at kunne afgøre sættet, inden Marienlyst fik bundet knude ved 29-27.

Marienlystcentret i Odense var stuvende fuldt, og publikum fik fortsat fuld valuta for pengene i 2. sæt, der slap hvor 1. sæt sluttede. Marienlyst var et skridt foran igennem sættet, men det var Gentofte, der sikrede sig første sætbold. Fynboerne overlevede den første, men måtte kapitulere ved 26-24, hvor Gentofte skabte balance i sætregnskabet 1-1.   

Gentofte holdt fast i momentum i 3. sæt, hvor de hele tiden havde et eller to points forspring ned til Marienlyst. Fynboerne holdt hovedet koldt og udlignede ved 23-23. Herfra udspillede sig et mindeværdigt drama. Først overlevede Marienlyst to Gentofte-sætbolde, inden Marienlyst skabte 1, 2, 3, 4, 5 sætbolde til dem selv, uden dog at veksle dem til sætsejr. Tre sætbolde til Gentofte senere, misbrugte Marienlyst to, inden fynboerne bandt knude ved 36-34.

Maratonsættet så ud til at have taget pusten af Gentofte, der haltede bagud (5-11) i 4. sæt. Med uforudselige svæveserver af Rune Huss, mørklæggende blokader af Aske Mørkeberg og en hårdtslående Phillip Özari fik Gentofte vejret og udlignede ved 14-14. Gentofte så ud til at tage sættet foran 21-18, men så servede Simon Bitsch fem gange i træk, og pludselig var Marienlyst foran 23-21. Som holdene havde spillet, ventede alle i Marienlystcentret på ekstrabolde, men hjemmeholdet lukkede sættet 25-23 og dermed kampen 3-1.

Lørdag den 16. april spiller holdene den 2. og afgørende DM-finale i Gentofte Sportspark klokken 16:00. Her er Gentofte tvunget til sejr, hvis de skal have DM-finalerne ud i ét altafgørende Golden Set til 25 point.

Alle DM-finaler streames direkte på Zibra Sport og dr.dk.
Billetter til DM-finalerne kan købes her.

Hvis I som klub deltager med mange tilskuere (min. 10 personer), kan der købes billetter til kr. 50 pr. voksen, og der vil blive reserveret pladser til klubben i hallen. Henvendelse til arrangementskoordinator Peter Morsing, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest torsdagen inden den pågældende finale.

KAMPPROGRAM, DM-FINALERNE

1. DM-finale, lørdag den 9. april i Marienlystcentret
Brøndby – Holte (d): 3-0 (25-18, 25-20, 25-17)
Marienlyst – Gentofte (h): 3-1 (29-27, 24-26, 36-34, 25-23)

2. DM-finale, lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark
14:00: Holte – Brøndby (d)
16:00: Gentofte - Marienlyst (h)
Read 1014 times