torsdag, 07 april 2016 06:00

Aarhus-skoler står i kø for at spille volleyball

Written by
Forsvindende få unge spiller volleyball i Aarhus. Men efter en massiv aarhusiansk satsning fra Dansk Volleyball Forbund står skolerne nu i kø for at slå bolden over nettet. 15 skoler og 1.900 elever har indtil videre lagt billet ind på et volleyballforløb.

Smilets By halter gevaldigt bagefter, når det kommer til antallet af unge volleyballspillere. Realiteten er, at der pt. kun er et par klubber i Aarhus C, der tilbyder kids- eller ungdomsvolley.

De dystre medlemstal fra Aarhus har nu fået volleyballforbundet til at gå særdeles aktivt ind for at vende medlemskurven, så den igen kommer til at pege opad.

Samtlige skoler i byen er blevet tilbudt fire gratis undervisningsgange, og det har fået telefonen til at kime på volleyballkontoret.

En af dem, der har ringet, er lærer Eva Dencker fra Møllevangskolen, hvor samtlige klassetrin skal igennem et to ugers volleyballforløb.

”Det er et fornemt tilbud og lige noget, vi står og mangler. Vi har talt om, hvordan vi kan lave noget på skolen, som inddrager foreningslivet i forbindelse med den nye skolereform,” siger Eva Dencker.

”Det er oplagt, at lave et forløb med kidsvolley. Vi vil gerne prøve at starte en tradition op her på Møllevangskolen, som lærere og elever kan hvile sig op ad. Det skaber overskud og er godt for børnene. Kidsvolley skal være noget, som er her på stedet. Jeg håber, at vi kan udbygge volleyball-forløbet, så det bliver skrevet ind i årsplanen,” siger hun.

Åbner klubber hvor de unge er
Hvis eleverne efter undervisningsforløbet har interesse for at spille mere volleyball, starter Dansk Volleyball Forbund træning op der, hvor de unge er. Der behøver ikke være en klub i forvejen.

”Det er fantastisk, hvis der bliver oprettet en volleyballklub lige i nærheden, så børnene kan cykle direkte fra SFO’en til sport. Der mangler kidsvolleyklubber i byen. Kidsvolley er en fantastisk sport, blandt andet fordi det ikke er en kontaktsport, hvilket også er en fordel for nogle elever,” siger Eva Dencker.

De nye klubber kommer til at være en del af en satellitmodel under navnet Volleyball Center Aarhus.

”Det er nyt og ret unikt, at vi går så massivt ind til samtlige skoler i en stor by. Og det ser ud til, at vi rammer plet. Vi har fået helt vild god respons fra skolerne. Ordrebogen er allerede fyldt op helt frem til sommerferien. Vi håber, at denne helt nye tilgang kan skaffe flere volleyballspillere til de lokale klubber,” siger Niels Kliim, der er Dansk Volleyball Forbunds projektchef i Aarhus. 

Tæt samarbejde med skoler sikrer kvalitet
Niels Kliim fortæller, at den store tilstedeværelse også er et bud på, hvordan skolerne kan indfri folkeskolereformens krav om 45 minutters fysisk aktivitet om dagen.

Det nye koncept støttes økonomisk af ULF, Undervisnings- og Læringsforløb, i Aarhus, som er med til at sikre kvaliteten af volleyballtræningerne. Alle trænerne i undervisningsforløbene er håndplukkede af Dansk Volleyball Forbund.

”Det betyder meget for eleverne, at det er en rigtig træner, som kommer udefra og underviser dem i volleyball,” siger Eva Dencker.

”Det er uhyre vigtigt for os, at de potentielt nye volleyballspillere får gode trænere, så de får den bedste indgang til spillet som muligt. Derfor er det essentielt, at Aarhus bakker op om konceptet, så vi får skabt sammenhængskraft. Vi håber, at der kommer endnu flere skoler, som vil være med. Vi skal nok skaffe kvalificerede trænere,” siger Niels Kliim.

Successen får nu Dansk Volleyball Forbund til at starte op med Gymnasie Volley. Konceptet er det samme som i folkeskolerne, og der er allerede stor interesse.
Read 645 times