torsdag, 31 marts 2016 06:00

Goliat-kamp venter U19-pigerne i EM-kvalifikation på hjemmebane

Written by
Danmarks U19-landshold for piger tager i aften hul på EM-kvalifikationen på hjemmebane i Brøndby. Uhyre stærke modstandere venter på den anden side af nettet i form af Østrig, Belgien og Tjekkiet. Alle kampe streames direkte på Zibra Sport.

”Der er ingen tvivl om, at det bliver en ordentlig mundfuld,” siger landstræner for U19-pigerne Mats Björkman.

”Vi møder nummer 3 og 7 fra EM sidste år i denne årgang,” siger han med henvisning til Belgien og Tjekkiet og uddyber, at det danske U19-landshold burde have en chance for at spille med østrigerne.

”Men de stiller kun op, hvis de har et virkeligt godt hold,” siger Mats Björkman.

Skal smide sten i maskineriet
Danmark træder ind i 2. runde af EM-kvalifikationen, hvor de er havnet i en svær Gruppe G. Derfor er landstrænerens strategi for alle EM-kvalifikationskampene i Stadionhal 1 i Brøndby også klar:

”Vores chance er at holde spillet i gang og få duellerne til at køre mere end en gang over nettet. Jo længere tid vi kan holde bolden i spil, jo større er vores chance for, at modstanderne bliver en smule frustrerede, og det skal være med til at sikre os point,” siger Mats Björkman.

”Vi skal satse på, at Goliat går i stå – og så skal vi slå til. Vi skal smide sten i deres maskineri, holde vores aftaler og turde gå til den,” siger han.

”Vi skal ud og vise Volleyball Danmark, hvad det er vi er oppe imod. Det skal være en oplevelse både for os og for tilskuerne. Det er så gode hold vi møder, at man ikke må vurdere vores præstation på, om vi vinder eller taber,” siger Mats Björkman.

En bold ad gangen
I de dage landsholdet har været samlet, har fokus været eget rettet på at koncentrere sig om eget spil:

”Spillerne skal være enormt optaget af, hvad de gør lige nu og her. De skal ikke spekulere på, hvordan sidste bold gik eller stillingen i kampen – vi skal fokusere på en bold ad gangen og så hugge til på de muligheder, der byder sig,” siger Mats Björkman.

Danmark spiller sin første kamp torsdag den 31. marts klokken 19:00 mod Tjekkiet. Fredag den 1. april klokken 19:00 gælder det Belgien, inden danskerne forhåbentlig kan sætte hak ved tredje sejr på tre dage lørdag den 2. april, efter de har spillet mod Østrig med kampstart klokken 15:00. 

Vinderen af gruppen kvalificerer sig direkte til EM i Slovakiet og Ungarn. 2’eren i gruppen samt den bedste 3’er i de syv grupper går videre til 3. kvalifikationsrunde.  

Alle kame streames direkte på zibrasport.dk.

Danmarks trup til U19 EM

Hævere
Ann-Katrine Bisgaard Håkansson, Team Køge
Cecilie Fynbo, Gentofte

Centerspillere
Maia Stripp, Holte
Amalie Lachenmeier, Team Køge
Sophia Andersen, Amager

Kantspillere
Helena Elbæk, Ikast
Julie Jensen, Ikast
Jonna Sørensen, Fortuna Odense
Katrine Lundberg, VK Vestsjælland
Amanda Guldager Holm, Gentofte
Emma Stevnsborg, Team Køge

Libero
Sidse Andersen, Team Køge

Coach-team
Mats Björkman, Head Coach
Skafte Herskind, Assistant Coach
Bo Møllgaard, Team Manager
Morten Østergaard, fysioterapeut

Read 853 times