onsdag, 16 marts 2016 06:00

Peter Jensen spiller Europa Cup-semfinale der, hvor rensdyrene dør

Written by
Den danske landsholdsspiller Peter Jensen spiller i aften semifinale i CEV Challenge Cup mod Fakel Novy Urengoy fra Rusland. Der venter danskeren og resten af hans belgiske mandskab noget af en udebane.

Volleyballlandsholdets Peter Jensen er sidste dansker tilbage i en europæisk turnering i denne sæson. Første semifinaleopgør spilles på udebane i Rusland mod Fakel Novy Urengoy.

Elitechef i Volleyball Danmark Sven Brix har været med damelandsholdet i Novy Urengoy. Han fortæller lidt om, hvad der venter Peter Jensen og Menen i det russiske:

”De har ni måneders mørke med ned til minus 40 grader. Når det er sommer, er der tre milliarder myg. Samerne opdagede, at deres rensdyr døde af gassen. Det gav myndighederne en idé om, at der nok var noget gas at hente, og Gazprom har nu hovedsæde der,” siger han.

Trods de barske forhold er Peter Jensen dog fortrøstningsfuld:

”Det er rigtigt fedt at skulle spille semifinale. Vi gik indtil turneringen med håb om at komme så langt som muligt. Det har bragt os til sejre mod nogle af de bedste fra Holland, Finland, Estland og Frankrig. At vi så nu skal møde et top 5 hold fra den russiske liga er jo enormt interessant,” siger Peter Jensen.

”Der er ingen tvivl om, at det bliver svært mod dette toptunet russiske mandskab. De kvaliteter, de fysisk ligger inde med, er jo i en liga for sig selv! Der skal gives fuld gas i begge kampe, og så må vi se hvor vi står bagefter,” sige han.

Peter Jensens Menen har haft en god sæson. Udover at være i semifinalen Challenge Cuppen, er holdet også med blandt de seks sidste mandskaber i kampen om det belgiske mesterskab.

”Jeg tror ikke, det er tilfældigt, at belgiske hold generelt gør det godt i Europa. Både os selv, men også Lennik og Roeselare er jo alle nået langt i Europa. Jeg tror, den største forskel skal findes i spilkonceptet samt serverne, hvor mange belgiske hold kan lægge et enormt stort pres med deres svæveserver. Det er bare noget helt andet at modtage en god svæveserv end at skulle stå imod en masse springserver, og der har nogle hold lidt problemer med at omstille sig,” siger Peter Jensen.

Semifinalen i CEV Challenge Cup spilles klokken 15:00 dansk tid og kan følges på livescore her.


Read 956 times