onsdag, 03 februar 2016 06:00

Her afgøres DM i volleyball

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
For første gang i mange år kan danske sportsfans god tid i forvejen reservere dagene, hvor danmarksmesterskabet i volleyball bliver afgjort. Allerede nu ligger datoerne for playoff og de to DM-finaler fast.

Grundspillet i Volleyligaen er kun lige ved at være slut. Men allerede nu, med mere end en måned til playoff og to måneder inden den første finale, står det klart, at den kommende danmarksmester bliver fundet den 16. april i Gentofte.

Volleyligaen har i denne sæson fået ny struktur, hvor nummer 1-6 fra grundspillet går videre til to playoff-puljer, og de to puljevindere herfra kvalificerer sig til DM-finalerne.

Playoff-puljerne spilles over fire weekender fra den 4.-25. marts, mens den første DM-finale spilles den 9. april i Marienlystcentret i Odense, og den anden og afgørende DM-finale spilles lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark.

”Jeg er meget glad for, at vi i så god tid inden playoff og den første DM-finale, kan fortælle hele Volleyball Danmark og alle sportsinteresserede, hvornår DM afgøres,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Volleyball Danmark.

”Den nye struktur af Volleyligaen giver en langt mere overskuelig og spændende afslutning på sæsonen. Klubberne kan forberede sig bedre til de altafgørende opgør, hvilket vil løfte sporten markant og forhåbentlig booste tilskuertallene,” siger han.

”Tidligere har DM-finalisterne spillet bedst ud af fem kampe, og det var umuligt at fortælle fans og presse, hvornår vi fandt en danmarksmester. Med den nye afvikling af DM, hvor klubberne spiller en kamp i vest og en kamp i øst, ved alle allerede nu, hvor og hvornår vi kårer danmarksmestrene i volleyball. Jeg har allerede ringet til DR og fortalt dem, hvornår de skal køre sendevognen frem,” siger han.

Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et altafgørende Golden Set til 25 point.

Dame- og herrefinalerne spilles i forlængelse af hinanden, så publikum får dobbelt op på Danmarks bedste hold i en stor volley event. Brøndby er regerende danmarksmestre på damesiden, mens Gentofte er regerende mestre på herresiden.

FAKTA OM VOLLEYLIGAEN, PLAYOFF OG DM
- Den nye struktur for Volleyligaen er indført for sæsonen 2015/2016.
- 8 hold spiller 2 kampe mod hinanden i grundspillet (14 kampe i alt, henholdsvis 7 ude og 7 hjemme).
- Nr. 1-6 går videre til playoff, hvor holdene fordeles i to puljer, A og B.
- Nr. 1, 4 og 5 fra grundspillet placeres i Pulje A, og nr. 2, 3 og 6 placeres i Pulje B.*
- I playoff spiller Pulje A og B adskilt. Hver gruppe afgøres ved, at de tre hold spiller alle mod alle over to playoff weekendstævner.
- 1. playoff: Fredag den 4. marts – søndag den 6. marts i Stadionhal 1. Arrangør: Brøndby VK/Hvidovre VK
- 2. playoff: Fredag den 11. marts – søndag den 13. marts i Ny Holtehal. Arrangør: Holte IF
- 3. playoff: Fredag den 18. marts – søndag den 20. marts i Kildeskovshallen. Arrangør: Gentofte Volley
- 4. playoff: Onsdag den 23. marts – fredag den 25. marts i Lillebæltshallen. Arrangør: Middelfart VK
- Vinderne af de to playoff-puljer spiller DM-finaler, som afvikles over 2 kampe.
- 1. DM finale spilles lørdag den 9. april i Marienlystcentret.
- 2. DM finale spilles lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark
- Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point.
- De to 2’ere i playoff-puljerne spiller 2 kampe om bronzemedaljerne. Vinder begge hold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point.
- Nr. 7 og 8 fra grundspillet spiller om kvalifikation til Volleyligaen mod nr. 1 og 2 fra 1. division.
- I kvalifikation til Volleyligaen spilles ude og hjemme. Nr. 1 og 2 er i Volleyligaen i den kommende sæson.
* en anden fordeling af puljerne kan ske under hensyntagen til de deltagende klubbers mulighed for at spille på hjemmebane ved en playoff runde, hvor de er arrangører. Læs mere her.
Read 1622 times