søndag, 31 januar 2016 15:58

Brøndby er Skandinaviens bedste volleyballhold

Written by
Brøndbys volleyball-damer vandt her til eftermiddag NEVZA Club Championships. I finalen besejrede de danske mestre Engelholm fra Sverige med 3-1 og er dermed det bedste hold i Skandinavien.

De regerende danske mestre fra Brøndby kunne her til eftermiddag føje endnu en pokal til samlingen, da de i Engelholm i Sverige besejrede værterne i finalen ved NEVZA Club Championships (NCC).

”Vi spillede måske vores bedste kamp i år,” siger en glad cheftræner Jens Bang.

Brøndby og Engelholm havde mødt hinanden i NCC-finalernes førte playoff-kamp i fredags, hvor svenskerne trak det længste strå og vandt en tæt match med 3-2.

I finalen formåede Brøndby at lægge et højt servepres på Engelholm, så svenskernes overlegne fysik blev sat ud af spillet.

”Vi var godt klar over, at Engelholm var meget fysisk stærke, og det var derfor vigtigt at få dem til at modtage dårligt, så de ikke kunne få sat deres stærke kanter og stjerne Isabella Haak i spil,” siger Jens Bang.

Missionen lykkedes, og de danske mestre fik revanche fra turneringens første kamp. 3-1 blev finalesejren på (25-18, 23-25, 25-20, 25-9), og dermed kan Brøndby kalde sig Skandinaviens bedste volleyballhold.  

”Det betyder, at vi nu har fået troen på, at vi ved hårdt arbejde og god forberedelse kan vinde over de bedste hold i Skandinavien,” siger Jens Bang.

I semifinalen besejrede Brøndby stensikkert Randaberg med 3-0. I den hjemlige Volleyliga topper Brøndby også tabellen med 10 sejre i lige så mange kampe.

I herrernes finale tabte Marienlyst til Nyborg med 0-3, mens Gentofte vandt bronzemedaljerne.

Dermed klarede Danmark det sammenlagt bedt af alle tre nationer i finalerne ved NEVZA Club Championships med en madalje af hver karat. Norge hentede en guld og en bronze, mens Sverige nøjedes med en sølv.
Read 1128 times