nyheder (1640)

Søndag, 13 august 2017 16:04

DM-vinderne i beachvolley er fundet

Written by

Masser af sol, mange mennesker og god Beachvolley prægede DM-finalerne på Amager strand. Hos damerne udeblev overraskelsen, og i herre finalen blev rutinen i sandet afgørende. 

Hos damerne viste Maria Tyndeskov og Line Trans stor kvalitet, da de efter finalen kunne hæve DM-pokalen. Der blev aldrig rigtig spænding om udfaldet, da Caroline Udemark og Mie Lindgren efter en flot samlet præstation ved DM blev overmatchet i finalen. Fra start lagde Tyndeskov og Trans stort pres på Udemark og Lindgren, som aldrig formåede at finde det flotte spil frem der bragte dem i finalen.

Damernes DM-finale i tal: 
Line Trans/Maria Tyndeskov vs. Caroline Udemark/Mie Lindgren: 2-0 (21-15,21-12)

Den spænding og nerve der udeblev i damernes finale, viste sig i den grad i herrernes DM-finale. Daniel Thomsen og Kristoffer Abell stod overfor sidste år DM-vindere Lars Mayland og Christopher Secher Hansen. Det blev en finale med en masse gode dueller, og de omkring 400 tilskuere der havde fundet vejen til Amager strand, blev i den grad godt underholdt. Men efter specielt et tæt og velspillet andet sæt, så kunne Lars Mayland og Christopher Secher Hansen for andet år i træk hæve DM-pokalen. 

Herrernes finale i tal: 
Lars Mayland/Christopher Secher Hansen vs. Daniel Thomsen/Kristoffer Abell: 2-0 (21-16,21-17)

Bronzemedaljerne hos damerne kunne Cecilie K. Olsen/Lærke M. Grønfeldt og hos herrerne Oliver Kaszas/Sebastian Kaszas glæde sig over. 

Du kan i løbet af mandag se eller gense finalekampene på VolleyTV.dk. 

Siden 2013 har Volleyball Danmark, i samarbejde med Danmarks Idræts Forbund, drevet et succesrigt Talentholdsprojekt, som i flere sammenhænge er blevet fremhævet som et mønstereksempel på nytænkning indenfor talentudvikling i holdsportsgrene.

Projektet har undergået små justeringer undervejs, som har været med til i endnu højere grad at tilpasse konceptet til klubbers, spilleres og forbundets ønsker og behov.

I forbindelse med den nye turneringsstruktur blev det besluttet, at de fire Talenthold i sæsonen 2017-2018 skal spille i 1. division. I 1. division spiller Talentholdene èn gang mod hver modstander i rækken. Disse kampe er fordelt ud over sæsonen i tre fastlagte terminer, der rammer så lidt som muligt ind i spillernes kampaktiviteter for egen klub.

Talentholdsprojektet har bevirket et mærkbart løft i præstationerne på vores ungdomslandshold  – senest set ved guldmedaljerne til DU19 og HU19 ved NEVZA-turneringen i England, november 2016.

Talentholdet henvender sig til talentfulde og dedikerede spillere i alderen 15-19 år, som har ambitioner om at udvikle sit spil, sin fysik og sin mentalitet, med henblik på eventuelt at blive udtaget til et af vores ungdomslandshold.

På Talentholdet kan de unge talenter få lov at arbejde med sin personlige udvikling og få noget af den kamperfaring, som i nogle holdstrukturer kan være svær at opnå i de almindelige Danmarksturneringskampe.

I spidsen for Talentholdene står nogle meget kompetente trænere, som alle har den rutine og erfaring, der skal til for at kunne arbejde kvalitativt med det unge talent. Disse trænere er i øjeblikket ved at sammensætte truppene til 2017-2018 sæsonen og Volleyball Danmark håber at spillere og klubber vil bakke projektet op, til fælles gavn for både spillere, klubber og vores landshold.

Talenthold piger Vest: Træner Mats Björkman, 51 41 33 35
Talenthold drenge Vest: Træner Thomas Skifter Bertelsen, 21 25 50 69
Talenthold piger Øst: Træner Skafte Herskind, 28 49 15 80
Talenthold drenge Øst: Træner Jørgen Breinholm, 29 48 23 04
Torsdag, 10 august 2017 11:05

Så gælder det DM-finalerne i sandet

Written by
I den kommende weekend gælder det DM-finalerne i Beach volley for både herrer og damer. Som vanen tro er det Amager strand, som lørdag og søndag ligger strand til. Du kan følge med helt gratis på Volley TV, som sender hele søndagen fra Centre Court.

Det er nu at eliten af dansk beachvolley samles, for at på Amager Strand den 12. og 13. august kæmpe om DM-titlen. Men det bliver i år en smule anderledes end de forgangne, da flere af forhåndsfavoritterne ikke stiller til start. Europæiske interesser og drømme om EM i 2018, gør at vi til dette DM bla. må se bort fra par som Helle Søndergaard/Simone Okholm på damesiden og hos herrerne må man se bort fra sidste års sølvvindere Daniel Jonassen/Morten Overgaard. Deltager listen til DM 2017 ser derfor således ud: 

Damer:
 • Maria Elisabeth Tyndeskov/Line Trans Hansen (fra Kerteminde)
 • Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt (fra Kerteminde)
 • Astrid Mellmølle/Clara Bernberg Windeleff (fra Kerteminde)
 • Sara Stief/Frederikke Schade Jensen (fra Kerteminde)
 • Caroline Udemark - Mie Lindgren (fra Hornbæk)
 • Charlotte Dyhr - Sanne Olesen (fra Hornbæk)
 • Lydia Jørgensen - Johanne Heinsen (fra Hornbæk)
 • Elsa Nielsen - Anya Tolstoy (fra Hornbæk)
Herrer:
 • Mads Rosager/Martin Trans Hansen (fra Kerteminde)
 • Lars Mayland/Christopher Secher Hansen (fra Kerteminde)
 • Casper Munk Christiansen/Nikolaj Vestbjerg Christensen (fra Kerteminde)
 • Daniel Thomsen/Kristoffer Abell (fra Hornbæk)
 • Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas (fra Hornbæk)
 • Anders Lund Hoyer/Søren Svane Hoyer (fra Hornbæk)
 • Søren Boelt Kristiansen/David Bording (fra Kerteminde)
 • Patrick Jørgensen/Jesper Skovmark (fra Kerteminde)
Mads Rosager/Martin Trans Hansen som har fundet topformen efter sejren i Kerteminde, kan også risikere at skulle melde afbud til det kommende DM. De deltager nemlig i kvalifikationen til Yantarny, og tilspiller de sig en plads I Main Draw, deltager de ikke ved DM.

Er du forhindret i at tage turen til Amager strand søndag, så er der dog stadig mulighed for at følge med. Du kan nemlig livestreame fra Amager strand hele søndagen ganske gratis. Volley TV er nemlig klar søndag morgen kl. 08.50, hvor der tages hul på de afgørende kampe.  
 
Torsdag, 03 august 2017 12:56

Volleyball Danmarks reglementer 2017

Written by
Forretningsudvalg har godkendt de turneringsrelaterede reglementer, Bredde- og Udviklingsstyregruppen har godkendt ungdomsreglementerne og Turneringudvalget har godkendt retningslinjer for afvikling af kampe i VolleyLigaen og Danmarksturneringen.
De største ændringer er beskrevet nedenfor

Fælles Turneringreglement
• Holdsammensætning der må spilles med 14 spillere i alle kampe

Propositioner for Danmarksturneringen
• Generelt tilpasning til ny turneringsstruktur
• Præciserer af krav til klubberne ift. oplysninger i Web Competition Manager (eScoresheet)
• Nyt DM slutspilsforløb
• Op – og nedrykning til Danmarksserien (ift. at klubberne kan have to hold i 2. division)
• VolleyLigaen online mediestatistisk – med dispensationsmulighed

Reglement for Personliglicens
• Ændringer foretaget på repræsentantskabsmødet

Transferreglement og Klubskiftereglement
• 22/12 reglen skal kun være gældende i Ligaen. Dvs. nye spillere kan tilføres 1. divisionshold gennem hele sæsonen

Reglement for ungdoms DM
• U21 afvikles med fri tilmelding og op til 2 x 10 hold

Hal- bane- og rekvisit reglement
• Frizonen er et faktisk krav, dvs. der skal være 6½ meters frizone bag ved baglinjen – hverken mere eller mindre
• Bander omkring bane i VolleyLigaen indføres gradvist, så banen er fuldt omkranset af bander fra sæsonen 2022-23
• Appendiks om fremtidens volleyballhaller, skal der bygges nye haller til volleyball i jeres område kontakt venligst Volleyball Danmark for support

Regulativ for dommerhonorar
• Dommerhonorar i LP kampe ændret til 250, da kampe i Landpokalturneringen spilles efter Ligaprotokollen

Volleyball Danmarks reglementer >>
Onsdag, 26 Juli 2017 14:22

EM Drømmen brast

Written by
Danmark - Finland 0-3 (22-25, 16-25, 6-25)

Et finsk hold der spillede en kamp der intet betød og et dansk hold der spillede en kamp der betød alt!

Mentalt hårdt og lærerrigt - vi tabte til en bedre modstander, vi fightede i starten men eferhånden som pointene gled over til finnerne, kunne vi ikke holde tankerne væk fra den forsvindende drøm ... vi falder sammen i sidste sæt

Vi sidder tilbage med ærgelsen over kampens afslutning og resultat, vi gjorde det vi forberedt os på, bare ikke godt nok mod finnerne, der disker op med den klart bedste præstation i turneringen - de spillede solidt og effektivt, samt tog imod når vi vaklede i troen midt i det 2. sættet.

Sofia Bisgaard fik dagens vimpel, hun skaffede os mange af de point vi hentede i dag.

En mere indgående evaluering kommer senere, men vi sidder tilbage med en meget stolt følelse at have været med til ent historisk evenemang for dansk damevolley. Vi har haft 12 piger der har gjort alt vi bedt dem om og der har præsteret langt over det niveau vi havde forudspået - fedt.
Danmark - Bulgarien 0-3 (20-25, 24-26, 17-25)

Nuuuuuuj hvor var det ærgerligt, at vi ikke fik sæt med fra dagens kamp mod Bulgarien! Men wauw, hvor spillede pigerne godt og inspirerende kampen igennem - en sand fornøjelse at være en del af. Den ene af sætboldene var faktisk ude, men de søde officials, var ikke ikke helt enig med os, og vi ved jo alle hvem der bestemmer - vi havde flere chancer at vinde sættet, men de Bulgarske storstjerner Yordanova og Georgieva viste os hvordan effektiv volley skal spilles.

Kampen udvikler sig til at blive en meget jævn affære mellem 2 godt servende hold, hvor forskellen var de to helt lysende stjerner på det Bulgarske hold - dem havde vi ikke rigtigt noget modtræk mod.

Vi servede dem supergodt, pressede dem vi kunne og fik dem ud i at spille et simpelt spil med høje hævninger til kanterne, hvilket vi kunne spille blok/forsvar imod, men den power de to kanter kom med, gjorde ondt på os i længden.

I første sæt er vi med helt op til 18-18 hvor de trækker lidt fra og vinder med 25-20, som tidligere nævnt styrer vi 2. sæt helt op til 24-21, hvor vi bliver fanget i en opstilling, vi ikke kunne skifte os ud af. De henter os til 26-24 - megaærgerligt, men faktisk noget af det bedste vi overhovedet har præsteret hernede ind til videre. I 3. sættet er vi lidt bagud hele tiden, får en stime ved 18-12 og kommer på 18-15, men så rykker de igen fra og vinder 25-17.

Mange spillede stort i dag, Anna Wulff var inde store dele af kampen og gjorde det fremragende. Adelina Pedersen sprudlede igen af energi. Sarah Helmer Jensen fik gang i pointmaskineriet. De to pointslugere Sofia Bisgaard og Clara Windeleff sørgede for de point man kan forvente og lidt dertil, alle sammen godt sat op af hæveren Tajma Muharemovic, der fik vimpelen som dagens spiller. Liberoen Liva Kjøller holdt gang i modtagningen og lavede som den eneste perfekte modtagninger i dagens krydsild fra de Bulgarske servekanoner. At vi selv kan tage så mange point som vi gør, med 30% positive og 8% perfekte modtagninger ud af 60, samtidigt med at de esser os 12 gange, er en stor cadaue til holdet. Alt dette krydret med gode indskiftninger af Agnes Mellmølle, Frida Brick (2 serve-esser) og Frederikke Krogh, kun Sille Hansen fik aldrig chancen i dag, men har så det mere energi til i morgen. Frederikke Hvid stod igen over med problemer i ryggen, men er forhåbentlig klar allerede i morgen mod Finland.

"Jeg er så stolt af pigerne og deres måde at gribe udfordringerne an på. De står der inde, bliver kanonføde, rejser sig som de vippepingviner de er, bider fra sig og nedkæmper til tider overmagten - så fedt at se og opleve. Det er ikke ofte vi ærger os over at vi ikke vinder sæt mod lande som Bulgarien, sidst jeg spillede mod et Bulgarsk ungdomshold, fik vi i alt 12 point på 3 sæt!! Nu presser vi dem at holde alle deres stjerner på banen hele tiden - det er cool!"

Situationen er nu sådan at vi skal spille mod Finland i morgen - vinder vi er vi videre fra puljespillet, hvis Grækenland taber til Italien - ja I læser helt rigtigt - vi spiller om at komme videre fra puljespillet ... MEN både Finland og Grækenland kan gå videre - alt hænger på resultatet af vores kamp mod Finland og Grækenland mod Italien. Den simple udgave er at vi "bare" skal slå den finske bjørn og så må vi se hvad de nadre gør. Bliver det nemt - nej, det bliver den aller sværeste kamp af dem alle ... Finland er storesøster og spiller meget stabilt og hurtigt - et klassemandskab - vi vil gøre det vi gjort hele tiden, spiller bold for bold på bedst tænklige måde, indtil et af holdene har vundet.

Følg med på sidecourt.dk med kampstart kl. 14.00 onsdag 26/7. Det bliver HYL!
Søndag, 23 Juli 2017 20:24

Hollandsmaskinen var alt for velsmurt

Written by
Danmark - Holland 0-3 (13-25, 21-25, 17-25)

De danske piger kunne ikke overraske mod et stærkt spillende Holland. Allerede fra første fløjt sattes Danmark under pres fra meget skarpe server og et ekstremt hurtigt og effektivt angreb. Første sæt ender 13-25, inden vi overhovedet var kommet igang.

I andet sæt flytter vi rundt på spillerne for at få mere kraft fra kanterne, det ser ud til at virke, vi er med hele vejen og spiller stort set fejlfrit, men hollænderne sætter triumfen på, hæver et par gange i midten, hvor deres mest effektive spiller huserer (81% effektivitet ind til videre) og sættet ender 25-21 til dem - æv!

I tredje prøver vi igen med at rotere lidt, men halter efter hele vejen - vi kæmper og fighter, tager gode valg og udfører helt fint, men trykket fra modstanderen, var bare en tand for stor - kæmpe cadeau til spillerne, der bare knoklede videre under de betingelser de var ude i.

"Vi vidste hvad vi skulle gøre for at forstyrre dem, vi kunne ikke helt serve dem skarpt nok, fik lidt for mange fejl. Vores angreb led under den pressede modtagning - Hollænderen er nogen af de bedst servende hold jeg oplevet. Jeg er klart tilfreds med spillernes indstilling, de signalerer glæde for spillet, gør det vi forbereder os på, gør alt de kan og vil gerne mere, selvom de føler de gjort deres aller bedste - fedt!"

Dagens vimpel blev givet til Sille Hansen, der virkelig har trådt ind i fighterrollen og bidrog væsentlig til arbejdsiveren og gejsten på holdet.

I morgen mandag er der hviledag - vi tager en tur i Sofia, laver gymnastik og lidt fysik, samt tænker alt andet end volley for en dag.
Tirsdag jagter vi mere læring og flere skalpe - Bulgarien 16.30 dansk tid - følg med på sidecourt.dk
Lørdag, 22 Juli 2017 16:43

Fantastisk start på DU16 EM

Written by
Historisk sejr mod Grækenland i fredags, blev i dag fulgt op af en god gang volley-lektion af Italien.
Det er dog en langt bedre start, end vi på forhånd havde turde drømme om.

Fordi - VI HAR VUNDET OVER GRÆKENLAND!
Første sæt vinder vi 27-25 efter at have ført stort set hele sættet. I midten af sættet kommer vi en smule bagud men pigerne formår at kæmpe sig op igen. Andet sæt vinder vi lidt mere overbevisende 25-16. Pigerne banker bolde i gulvet og styrer sættets gang.
Tredje sæt, er altid et lidt svært sæt, når man har vundet de to første og vi taber det 25-12. I fjerde sæt kommer vi på banen med friskt blod og vender stærkt tilbage i kampen - fører hele sættet, vinder 25-21. Pigerne spiller helt fantastisk. Vi vinder kampen 3-1 og Sofia Bisgaard​ bliver kampens spiller samt bedste spiller i hele kampen med 21 point.

"Det er en helt fantastisk følelse at efter kampen bare sidde og glo lige ud i rummet og bare føle stolthed, glæde, taknemmelighed .... det er magisk og jeg måtte igen ud til bænken for at sikre mig at vi ikke bare lå og sov på hotellet ... Vi ved godt at fortsætningen bliver svær, meget svær - en gang er ingen gang, men to bliver til en vane, så det må væøre det vi går efter."

Men så kom vi ned på jorden igen:

Imponerende Italien giver Danmark en lektion i volley!
Danmark – Italien 0-3 (14-25,10-25,11-25)

Italien viste sig som forventet at være en for stor mundfuld for de danske U16-piger.

Et par rigtigt gode perioder hist og her i kampen, og i særdeles i starten af første og tredje sæt var lyspunkterne – ellers blev vi godt og grundigt mast af den Italienske maskine. Både deres serv og det angreb de diskede op med, satte et stort pres på os. Ikke mindst deres varierede og tunge angrebsspil, gjorde at vi til tider så lidt fjollede ud i egen blokade.

Kampen starter ellers hvor vi slap i går mod Grækenland – taktikken holder og Sofia Bisgaard server os i front med præcise server mod deres zone 1. Italien retter ind og bygger spillet op og trækker fra midten af første sæt fra os helt frem til kampens afslutning.

Pigerne arbejde hårdt, forsøgte blive i de opgaver vi aftalt i forberedelserne. De blev også i dem langt hen ad vejen – modstanden var bare af en kaliber, pigerne ikke mødt før – en fin erfaring og læring for fremtiden.

Deres centerspil var fremragende og de tunge kantangreb kunde vi hverken stoppe i blok eller forsvar. Deres forsvarsorganisation, store blok og tekniske grundighed, gjorde det ekstremt svært at selv tage point mod dem, selvom vi faktisk modtager og sætter angriberne godt op. Vi satsede alt vi havde og forsøgte forstyrre – det lykkedes til tider, men alt for korte tider af gangen.

Clara Wendeleff får vimplen, fordi hun evner at modtage med 75% positive og 25% perfekte, samt gå +3 i point mod en modstander som Italien - skarpt!!

Frederikke Hviid måtte stå dagens kamp over med hold i ryggen, men vi håber hun er med igen i morgen, hvor vi møder et stærkt Holland, som slået Finland 3-0 i går. De er til at tale med på en anden måde end Italien, så det er vort mål fra nu.

Man kan følge med i alle resultater på cev.lu under volleyball – U16 woman.

Mats Björkman, HeadCoach
Torsdag, 20 Juli 2017 05:58

DU16 klar til historisk EM-slutrunde

Written by

For første gang nogensinde er et dansk kvinde ungdomslandshold klar til en EM-slutrunde. I morgen går det løs, når de unge danske piger tørner sammen med Grækenland i Sofia.

Der var masser af eufori, da det danske DU16 landshold i påsken fornemt kvalificerede sig direkte til EM-slutrunde i Bulgarien. Nu er ventetiden forbi, og den danske landstræner og den danske trup er mere end klar til at få skudt EM-slutrunden i gang, når de i morgen møder Grækenland.

”Humøret er i top, det her er nogle piger der hele tiden udvikler sig, der er intet der skræmmer dem. Vi bliver ikke mere klar end hvad vi er. Hvis vi spiller som vi ved vi kan, så kan vi tage point, og kan vi tage point, kan vi tage sæt, og så kan alt ske,” fortæller landstræner Mats Björkman.

Den danske trup satte onsdag morgen kursen mod Bulgarien, og der venter nu kun ét enkelt træningspas, inden de i morgen indleder EM-slutrunden mod Grækenland. Et græsk hold som på papiret må regnes som favoritter. Men de danske piger er klar, og vil gøre alt for at få succes i åbningskampen.

”Folk er meget spændte, det er super fedt at jeg kan mærke på truppen at alle glæder sig. Det bliver en kæmpe oplevelse, og vi vil gøre alt for at gøre det godt. Vi håber på det bedste!,” fortæller anfører Adelina Pedersen.

Danmark er foruden Grækenland i pulje med stærke volley-nationer som Holland, Finland, Italien og værtsnationen Bulgarien.
/p>

Mandag, 10 Juli 2017 06:00

Når kvinde-volley sælger

Written by
Volleyball i Asien. De strømmer til volleyball for kvinder i Filippinerne. Kun basketball for mænd er en større sport.

450 mennesker så på, da Holte IF VK lørdag 22. april 2017 blev dansk mester ved at slå Brøndby VK i Holtehallen. I Filippinerne samler en hel almindelig turneringskamp i en af de to store turneringer for volleyball for kvinder, Philippine Super Liga og Shakey’s V-League, så let som ingenting 20.000 tilskuere.

Det er imponerende tilskuertal. Også selv om der er 18 gange så mange filippinerne som danskere, for det store flertal af filippinerne har ikke købekraft til at investere i så meget som en enkel billet til en sportskamp.

”Volleyball, især for kvinder, har udviklet sig eksplosivt i Filippinerne. Det er faktisk kun PBA (basketball-liga for mænd, red.), der har bedre tilskuer- og tv-tal,” siger Karl Chan, vicepræsident i Philippine Volleyball Federation (PVF), en ud af to konkurrerende volleyball-forbund i Filippinerne.

Netop tv har været kraftigt medvirkende til kvinde-volleys markante udvikling. Shakey’s V-League (VL) bliver sendt live i prime time på Filippinernes største tv-station, ABS-CBN, og Philippine Super Liga (PSL) får samme opmærksomhed på TV5, endnu en af de helt store tv-stationer i øriget i Sydøstasien.

Massiv interesse på grund af…
Samtidigt har begge ligaer massiv økonomisk opbakning fra større sponsorer, hvilket gør, at såvel spillerne i PSL som i VL lever professionelt eller i det mindste semi-professionelt.

Således er den største stjerne i filippinsk kvinde-volleyball netop nu, en feteret kendis, der sågar har optrådt flere gange som covergirl på det største filippinske livsstil-mandemagasin FHM, lige som hun i 2015 blev stemt ind som nummer syv på listen over landets mest sexede kvinder – og året før som nummer otte. Sidste år blev det til en plads som nummer ti – i øvrigt som eneste idrætspersonlighed i top ti.

Netop tv og øvrige mediers kraftige fokusering på spillernes udseende har været til heftig debat i det stærkt katolske samfund, men selv afviser Rachel Anne Daquis den tolkning af populariteten:

”Det handler ikke kun om at være smuk. Styrke og personlighed er ’det nye sexy’,” lyder det fra Rachel Anne Daquis til filippinske medier.  

Tv-stationerne genkender heller ikke kritikken:

”Volleyball for kvinder sikrer os nye seere.  Det er derfor, vi er der.  Hver gang vi tiltrækker nye kunder i butikken, står ABS-CBN endnu stærkere i mediebilledet,” udtaler Dino Laurena, chef for sportsafdelingen på Filippinernes største tv-station, ABS-CBN.

Også i Larong Volleyball sa Pilipinas (LVP), det andet af Filippinernes to volleyball-forbund, glæder man sig over udviklingen:

”Volleyball er ikke længere et spirende marked. Det er populært. Fra skoler over leverandører til sponsorer står de i kø for at være med,” siger Jose A. Romasanta, præsident for LVP, der er forbundet bag såvel PSL som VL.

På vej til at være størst
Filippinsk kvinde-volley, der ellers på verdensranglisten stort set ligger som Danmark, har udviklet sig eksplosivt i de senere år, siden VL blev dannet i 2004 og PSL i 2013. Det illustreres også af, at landet nu også arrangerer internationale begivenheder.

I 2016 har man således stået for Asian Women’s Club Volleyball Championship og FIVB Volleyball Women’s Club World Championship, og i 2017 er man værter for Asian Seniors Women’s Volleyball Championship. Lige som man i øvrigt i 2017 tager hul på den første sydøst-asiatiske klubturnering, Southeast Asian SuperLiga, med hold fra Filippinerne, Vietnam, Indonesien og Thailand.

”Vi har fået god feedback på de begivenheder, vi allerede har afholdt. PSL og VL har yderligere styrket væksten i volleyball for kvinder. Nu handler det først og fremmest om at få græsrødderne med. Vi er godt på vej til at udfordre basketball som Filippinernes største idrætsgren,” siger Jose A. Romasanta.

LÆS OGSÅ: KINAS KÆMPELØNNINGER LOKKER VERDENS BEDST BETALTE
LÆS OGSÅ: VEDTAGET VED LOV: VOLLEYBALL ER NATIONALSPORT I NEPAL

Note:
I øjeblikket er der to konkurrerende volleyball-forbund i Filippinerne, PVF (det gamle) og LVP (nyt, indsat af den filippinske olympiske komite). Det internationale volleyballforbund, FIVB, har nedsat en ad hoc kommission, der skal tage stilling til konflikten og komme med en anbefaling frem mod kongressen i 2018. Denne artikel tager ikke stilling til den konflikt, men interesserede i filippinsk sportspolitik kan læse:

‘Lars Andersson: It’s all about money, power and politics’ på Play the Games hjemmeside, www.playthegame.org.
Volleyball i Asien. 23. maj blev der skrevet et lille stykke volleyballhistorie. Her vedtog den nepalesiske regering, at volleyball er nationalsport i landet.

Nepal er det blot andet land i verden, hvor volleyball ved lov figurerer som landets nationalsport. Sri Lanka gjorde volleyball til nationalsport ved lov tilbage i 1991.

Beslutningen blev truffet på et kabinetsmøde i premierministerens bopæl i Baluwatar. Efter mødet offentliggjorde regeringens talsmand og informations- og kommunikationsminister beslutningen.

Forslaget om at gøre volleyball til officiel nationalsport i Nepal kom på forespørgsel fra landets Ungdoms- og Sportsministerium.

Tidligere har det nepalesiske volleyballforbund krævet, at volleyball blev anerkendt som nationalsport i landet, da sporten kan spilles på et lille område og i alle slags terræn, hvor det er økonomisk tilgængeligt for de fleste nepalesere.

Det nepalesiske volleyballforbund takkede regeringen for beslutningen. 

LÆS OGSÅ: NÅR KVINDEVOLLEY SÆLGER
LÆS OGSÅ: KINAS KÆMPELØNNINGER LOKKER VERDENS BEDST BETALTE

Kilde: Online Khabar
Volleyball i Asien. Verdens bedst betalte volleyballspiller koreanske Kim Yeon Koung tjener 8,9 millioner kroner om året i tyrkiske Fenerbahce. Men nu lokker Kina med endnu flere penge.

I vinters satte alverdens medier fokus på Kina og de kæmpelønninger, der lokkede flere store fodboldspillere til landet.

Vildest var Carlos Tevez, der efter sit skifte til Shanghai Shenua tjener 5,4 millioner kroner om ugen. Faktisk er fem af verdens ti bedst betalte fodboldspillere på lønningslisten i kinesiske klubber.

Og græsset ser i den grad ud til også at være grønnere i den kinesiske volleyballliga.

Ifølge rygterne fra Volleywood, er den koreanske superstjerne Kim Yeon Koung tæt på at skrive kontrakt med en kinesisk klub for den kommende sæson.

Klubben er klar til at toppe de 8,9 millioner, som Kim Yeon Koung i øjeblikket sætter ind på sin bankkonto om året, hvis kontrakten bliver en realitet.

”Kim overvejer stadig situationen. Den kinesiske liga er kortere end de europæiske ligaer, men holdene har råd til at betale rigtig mange penge til spillere som Kim. Hun har ikke besluttet sig endnu, men det ser ud til, at hun forlader Fenerbahce,” siger den anonyme kilde.

LÆS OGSÅ: NÅR KVINDEVOLLEY SÆLGER
LÆS OGSÅ: VEDTAGET VED LOV: VOLLEYBALL ER NATIONALSPORT I NEPAL

Kilde: Volleywood

Mange præmier fra det store lotteri ved European League Final 4 er fortsat uhentet. 


Følgende gevinster er ikke afhentet i Gentofte:

Præmie

Sponsor

Udtrukket

Vinderlod

Lørdag den 1. juli

     
Sportstaske

A-Serve

Efter 3. sæt af 1. kamp

Farve:  RØD
Serie:   V

Nr:        156

Gavekort til Sportsmate.
Værdi: 200 kr.

Sportsmate

Efter 3. sæt af 1. kamp

Farve:  BLÅ
Serie:   J

Nr:        79

Præmie

Sponsor

Udtrukket

Vinderlod

Søndag den 2. juli

     
Gavekort til LoSoCo Fashion.
Værdi: 1.000 kr.

LoSoCo Fashion

Efter 3. sæt af 1. kamp

Farve:   RØD
Serie:    V

Nr:         254

Gavekort til LoSoCo Fashion.
Værdi: 1.250 kr.

Boltspecialisten

Efter 1. sæt af 2. kamp

Farve:    BLÅ
Serie:     J

Nr:          1

 

Gevinsterne kan afhentes hos Volleyball Danmark i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby mod forevisning/aflevering af dit vinderlod.

For at sikre, at man i denne ferietid ikke møder op til en lukket dør, kan det være en god ide at ringe på tlf. 4326 2710 og aftale cirka tidspunkt for afhentning.

Hvis du har svært ved at komme til Volleyball Danmark i Brøndby og afhente, kan du i stedet sende en mail med vedhæftet foto af dit vinderlod og bede om at få gevinsten tilsendt med brevpost eller aftale en alternativ leveringsform.

Vi siger tillykke til alle vinderne og siger tak for deltagelsen til alle der købte lodder.

Torsdag, 06 Juli 2017 09:28

Sommer Camp blev igen en stor succes

Written by
Igen i år kunne Volleyball Danmark i samarbejde med Ikast KFUM indbyde en masse af landets volley-spillere til den årlige Sommer Camp.

Som en fast tradition kunne Volleyball Danmark igen i uge 26 invitere volleyballspillere i alderen 10-18 år til Sommer Camp i Ikast. Det blev som altid en uge med en masse volleyball, socialt samvær og nye venskaber på tværs af årgange og niveau.

Camp-deltager Emma Dalsgaard var også rigtig glad for, at hun endnu engang valgte at bruge en uge af sin sommerferie på Campen i Ikast.

”Jeg synes, det er gået rigtig godt. Det har været en meget lærerig uge, hvor man også har fået lært en masse nye mennesker at kende.” 

Deltagerne på årets Camp blev foruden de to daglige træningspas i hallen også introduceret for beachvolley, data volley program og en masse andre volley-relaterede aktiviteter.

Den unge danske landsholdsprofil, Rasmus Breuning, fik en plads på det fornemme Final 4-Dream Team. En flot turnering af den unge danske kantspiller, som meget snart er klar til endnu et italiensk eventyr. 

Det blev ikke til en dansk medalje ved Final 4 i European League på hjemmebane i Gentofte Sportspark. Danmark tabte søndag bronzekampen til Sverige med 3-1. Landstræner Mikael Trolle er skuffet over kampen, men roser sit unge mandskab for sæsonen.

Sverige vs Danmark 3-1 (25-23, 16-25, 25-19, 25-21)
Bronzekamp, 2017 CEV Volleyball European League – Men, Gentofte Sportspark

Efter Danmark i går tabte semifinalen mod Makedonien med det yderste af neglene, gjaldt det i dag bronzekampen i det rent nordiske anliggende mod Sverige.

Begge hold virkede en smule møre efter at have spillet to timers intens volleyball i går. Desværre for de danske volleyherrer var det svenskerne, der hurtigst fik ladet batterierne op og indstillet både serv og modtagning.

Selvom de danske volleyherrer slog fra sig i 2. sæt, som de vandt overbevisende med 25-16, var det Sverige, der var ovenpå i nabokrigen om European League bronzemedaljer.

Danmark overlevede seks matchbolde, men måtte til sidst kapitulere 3-1.

Landstræner Mikael Trolle var naturligvis ærgerlig over, at det ikke blev til European League-medaljer, men han havde masser af ros til de danske volleyherrer.

”Jeg er selvfølgelig utrolig skuffet lige nu,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Når vores spil fungerer, mener jeg stadig, at vi har niveauet til at slå alle de hold, som er med her i Final 4, men vi har stadig en del at lære i at håndtere presset. Vi er simpelthen for svingende i vores servemodtagning,” siger han.

”Når vi gør sæsonen op har vi spillet 19 kampe på 53 dage. Vi har haft en fantastisk sæson, hvor vi har spillet noget af det bedste volleyball i mange år. Det er ærgerligt, at danskerne ikke har mulighed for at se med hver gang,” siger Mikael Trolle.

”Drengene har leveret den ene fantastiske præstation efter den anden. Vi har spillet lige op med og slået verdensklassemandsskaber, der udelukkende har fuldtidsprofessionelle spillere fra de store ligaer, og vi har ikke lagt os ned på noget tidspunkt. Og vi kvalificerer os til Final 4, blandt andet ved at slå Ukraine 3-0 i Ukraine. De vinder altså turneringen, så vi har vist, at vi kan slå dem alle,” siger han.

”Det her unge hold har kæmpe ambitioner. Og jeg er sikker på, at der er store ting i vente for dem,” siger Mikael Trolle og slutter:                        

”Vi har et klart mål om at kvalificere os til EM i 2019.”

Ukraine vandt European League, efter de besejrede Makedonien med 3-1 i finalen. 

Danmarks startopstilling:
Aske Mørkeberg Sørensen, Simon Øster Ellegaard Andersen, Axel Jacobsen (C), Philip Özari, Peter Trolle Bonnesen, Rasmus Breuning og Frederik Mikelsosn (libero)

Indskiftere:
Simon Gade, Mads Møllgaard, Nikolaj Hjort,

FINAL 4 KAMPPROGRAM

Lørdag 1. juli
Semifinale 1: Sverige vs Ukraine: 2-3 (25-23, 19-25, 16-25, 25-22, 16-18)
Semifinale 2: Danmark vs Makedonien: 2-3 (25-19, 25-20, 14-25, 20-25, 11-15)

Søndag 2. juli
Bronzekamp: Sverige vs Danmark: 3-1 (25-23, 16-25, 25-19, 25-21)
Guldkamp: Ukraine vs Makedonien: 3-1 (25-15, 25-22, 24-26, 25-13)

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
- 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
- 1. runde spilles i Ukraine den 9.-11. juni.
- 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
- Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
- Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark.
- Final 4 spilles den 1. og 2. juli
- Final 4 afvikles med semifinaler lørdag og medaljekampe søndag.
- Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
- Gruppe A: Makedonien (21), Aserbajdsjan (37), Sverige (27), Albanien (35).
- Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
- Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
- Makedonien og Sverige blev nummer 1 og 2 i Gruppe A.
- Ukraine og Danmark blev nummer 1 og 2 i Gruppe B.
- Vinderen af CEV European League 2017 kvalificerer sig til FIVB World League i 2018.

Efter 5 fantastiske dage hvor 285 spillere deltog i High Performance Sommercampen i Ikast, har trænerteamsene udtaget bruttotruppene til U17- og U19-landsholdene, der i oktober skal repræsentere Danmark ved NEVZA mesterskaberne

Generelt.
·         Har du spørgsmål til udtagelsen bedes du kontakte Head coachen
·         Spiller på ungdomslandsholden skal være tilknyttet Talentcentret/Talentholdene, passe træningen i klub og grundtræne/styrketræne minimum 2 gange pr. uge
·         For at deltage i bruttolandsholdssamlingen og de efterfølgende samlinger, skal I være skadesfri
·         Trænerteamet kan supplere truppen med nye spillere undervejs
·         Der vil være egenbetaling for deltagelse i bruttolandsholdssamlinger
·         De spillere, der udtages til den endelige trup skal betale en deltagerafgift

For de spillere der er udtaget til bruttotruppene, afvikles i år en Volleyball Improvement & Performance Camp søndag den 30. juli – onsdag den 2. august på ISI Efterskole. Campen er et godt tilbud til spillerne til forberedelse til try-out. VIP Campen er et ekstra tilbud som ikke er obligatorisk. Tilmelding senest søndag den 16. juli https://volleyball.nemtilmeld.dk/110/

NEVZA DU17 (årgang 2001 og yngre)

Hæver
Frederikke Hvid,Farum-Holte
Louise Holm Iversen, Ikast KFUM
Mette Olsen, Lyngby-Gladsaxe
Tajma Muharemovic, Brøndby VK

Center
Adelina Pedersen, Ikast KFUM

Anna Wulff, DHV Odense
Annline Rigmor Gram, DHV Odense
Ditte Bak Espersen, Team Køge
Emma Forsingdal Dalsgaard, Team Køge
Frida Brinck, Farum-Holte
Laura Risbæk Thomsen, Gentofte Volley

Kant
Agnes Mellmølle, DHV Odense
Alisa Hila, Middelfart VK
Cecilie Carmés, Ikast KFUM
Clara Bernberg Windeleff, DHV Odense
Emilie Christensen, Bedsted KFUM
Frederikke Krogh, IF Lyseng Volleyball
Frederikke Vammen, Lyngby-Gladsaxe
Hannah Maria Mortensen, VK Vestsjælland
Helle Pitoni, Ishøj Volley
Karolina Dudek, Farum-Holte
Mikala Maria Mogensen, Lyngby-Gladsaxe
Sarah Helmer Jensen, Gentofte Volley
Sille Slott Hansen, Brøndby VK
Sofia Bisgaard, Gentofte Volley

Libero
Cille Bay Als, DHV Odense

Liva Kjøller Jensen, Amager VK
Louise Larsen, Team Køge
Rosa Fenger, Gentofte Volley
Sif Holme Barkler, DHV Odense

Positioner er vejledende

Head coach
Kim Buchwald
š Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.   Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.%0d">
È2026 7085

NEVZA HU17 (årgang 2001 og yngre)

Hæver
Ashley Hakizimfura, VK Vestsjælland
Bertram Rygaard-Rasmussen, Gentofte Volley
Jeppe Schärfe Lambach, Hvidovre VK
Mads Møller Christensen, DHV Odense
Mikkel Hoff, DHV Odense

Center/ Diagonaler
Alfred Nørskov Piaster, Lyngby-Gladsaxe

Alfred Pontopidan, Gentofte Volley
Felix Stubholm Olsen, VK Vestsjælland
Joachim Hesselholt, VK Vestsjælland
Jonas Marcussen, Ishøj Volley
Nicola Karapic, Ikast KFUM
Victor Frimurer, Grøndal EV

Kant/libero
Albert Ellegaard , VK Holbæk
Anders Hauge, DHV Odense
Emil Blankholm, Nordenskov UIF
Frederik Fiskbæk, VK Vestsjælland
Jacob Hübner, Lyngby-Gladsaxe
Kalle Maden, VK Vestsjælland
Kristian Kold Høgh, Vestsjælland
Malthe Lauridsen, Gentofte Volley
Oliver Traun, DHV Odense
Szymon Kowalowka, Grøndal EV
Robert Bineau Grundsø, Amager VK

Libero
Emil Stenstrup, Lyngby-Gladsaxe

Frederik Reilev, DHV Odense
Ludwig Lønstrup-Kliim, Lyngby-Gladsaxe

Positioner er vejledende

Head coach
Peter Kjellerup
š Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.   
È 5184 2978DU17 NEVZA landsholdet piger:
Holdet bliver udtaget blandt spillere født i årgang 2001 og yngre.
25.06-29.06: Sommertalentcamp i Ikast for alle emner. Bruttotruppen udtages derefter
30.07-02.08: VIP-Camp i Ikast (Et godt tilbud, dog ikke obligatorisk)
25.08-27.08: Samling for bruttotruppen i Haslev
21.09-22.09: Samling for nettotruppen plus reserver på Gørlev Idrætsefterskole
13.10-15.10: Samling for nettotruppen i Ikast om aftenen
16.10-19.10: NEVZA U17 i Ikast


HU17 NEVZA landsholdet drenge:
Holdet bliver udtaget blandt spillere født i årgang 2001 og yngre.
25.06-29.06: Sommertalentcamp i Ikast for alle emner. Bruttotruppen udtages derefter
30.07-02.08: VIP-Camp i Ikast (Et godt tilbud, dog ikke obligatorisk)
25.08-27.08: Samling for bruttotruppen i Haslev. Nettotruppen udtages derefter
12.10-15.10: Samling for nettotruppen i Ikast, mødetid torsdag aften
16.10-19.10: NEVZA U17 i IkastDU19 (årgang 1999 og yngre)

Hæver
Astrid Empacher, Frederiksberg Volley
Freja Gørtz, Sønderborg VK
Klara Binau Grundsøe, Amager VK
Sabina Adilovic, VK Vestsjælland
Sara Moss Hesse, Gentofte Volley

Center
Anna Mølck, Amager VK
Louise Thorlund Hansen, Gentofte Volley
Sophia Helena Andersen, Amager VK
Emma Hesselholt, VK Vestsjælland
Sofie Darling Jensen, Fortuna Odense

Kant
Astrid Mellmølle, DHV Odense
Camilla Holm Iversen, Ikast KFUM
Emma Stevnsborg, Team Køge
Frida Kjøller Jensen, Amager VK
Johanne Emilie Kappel, Amager VK
Josefine F. Lyholm, DHV Odense
Mathilde Borup Jeppesen, Lyngby-Gladsaxe
Sofie Siemsen, Gentofte Volley

Libero
Emma Spile, DHV Odense

Ida Lindhardt Blomberg, Farum-Holte
Isabella Nielsen, Gentofte Volley

Positioner er vejledende

Head coach
Mats Björkman
š Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.%0d">
È5141 3335

HU19 (årgang 1999 og yngre)

Hæver
Frederik Vester, Ikast KFUM
Mads Kyed Jensen, Gentofte Volley

Center
Andreas Olsen, Lyngby-Gladsaxe
August Jelert, Triangle
Jacob Stein Brinck, Middelfart VK
Kristian Rieland, Team Køge
Søren Reimann, BVC Esbjerg

Kant/Diagonal
Anton Lydolff, BK Marienlyst
Fabian Fog Wichmann, Ikast KFUM
Kristian Andersen, Skive FVK
Mikkel Overgaard, Team Køge
Oskar Madsen, VK Vestsjælland
Simon Jørgensen, Hvidovre VK
Tobias Kjær, Gentofte Volley
Ulrik Dahl, Gentofte Volley

Libero
Christian Deding Nielsen, Hvidovre VK
Marius Risbæk Thomsen, Gentofte Volley
Rasmus Høyer, BK Marienlyst

Positioner er vejledende

Head Team
Thomas Skifter Bertelsen
š Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
È2125 5069DU19 NEVZA piger:
Holdet bliver udtaget blandt spillere født i årgang 99 og yngre.
25.06-29.06: Sommertalentcamp i Ikast for alle emner. Bruttotruppen udtages derefter
30.07-02.08: VIP-Camp i Ikast (Et godt tilbud, dog ikke obligatorisk)
13.09-15.09: Bruttotruptræning i Ikast, mødetid om aftenen (inden Ikast Cup). Nettotruppen udtages derefter
23.10-25.10: Samling for nettotruppen i København
26.10-30.10: NEVZA U19 i England


HU19 landsholdet drenge:
Holdet bliver udtaget blandt spillere født i årgang 99 og yngre.
25.06-29.06: Sommertalentcamp i Ikast for alle emner. Bruttotruppen udtages derefter
30.07-02.08: VIP-Camp i Ikast (Et godt tilbud, dog ikke obligatorisk)
16.10-18.10: Bruttotruptræning i Ikast. Nettotruppen udtages derefter
23.10-25.10: Samling for nettotruppen i København
26.10-30.10: NEVZA U19 i England


Information om samlinger mv. Vil blive sendt til spillerne og deres klubber ca. En måned før bruttotruptræning

For Volleyball Danmark

Elitechef Sven Brix og Talentkoordinator Henrik Petersen
De danske volleyherrer spiller klokken 16:00 bronzekamp mod Sverige i European League i Gentofte Sportspark.

Efter Danmark i går tabte semifinalen mod Makedonien med det yderste af neglene, gælder det i dag kampen om bronze for de danske volleyherrer.

Og det bliver en ren nordisk anliggende, idet Sverige er modstanderen på den anden side af nettet, efter vores naboer tabte deres semifinale til Ukraine i en ligeså medrivende tiebreak-thriller som den dankske.

”Drengene har selvfølgelig lige skullet komme sig over skuffelsen efter det knebne nederlag til Makedonien. Men Sverige er i samme situation, efter de tabte i tiebreak til Ukraine,” siger Sven Brix, Team Manager for Danmarks herrelandshold.

”Sverige er et hold, som vi har spillet lige op med rigtig mange gange. Vi har stor respekt for dem og omvendt,” siger han.

”Der er ingen tvivl om, at begge hold rigtig gerne vil vinde European League-bronze. Vi er klar til at vise, at vi er et hold på vej frem med en stor fremtid foran os i europæisk volleyball,” siger Sven Brix.

”Sverige er et boldsikkert hold, der laver meget få fejl. Så vi skal være skarpe for at slå dem. Og det er vi,” slutter den danske team manager.

Semifinalen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 16:00. Kampen kan ses direkte på dr.dk her med optakt fra 15.45.
I finalen i Gentofte Sportspark spiller Makedonien mod Ukraine klokken 19:00. Finalen vises på Volley TV her. 

BILLETTER TIL FINAL 4 KAN KØBES HER. ½ PRIS VED KØB ONLINE.

FINAL 4 KAMPPROGRAM

Lørdag 1. juli
Semifinale 1: Sverige vs Ukraine: 2-3 (25-23, 19-25, 16-25, 25-22, 16-18)
Semifinale 2: Danmark vs Makedonien: 2-3 (25-19, 25-20, 14-25, 20-25, 11-15)

 Søndag 2. juli
16:00: Bronzekamp: Sverige vs Danmark (SE KAMPEN PÅ DR.DK HER)
19:00: Guldkamp: Ukraine vs Makedonien (SE KAMPEN PÅ VOLLEY TV HER)
Side 1 ud af 75