nyheder (1613)

Køb lodsedler i hallen og deltag i lotteriet, hvor hovedpræmien er en flyrejse for 2 personer og 2 nætter på hotel i Krakow samt billetter til 2 kampe ved EM i volleyball for herrer.

Der er meget mere end volleyball på topniveau, når Final 4 i European League afvikles i Gentofte Sportspark den 1.-2. juli.  

Sammen med en række sponsorer udbyder Volleyball Danmark et kæmpe lotteri med præmier for mere 10.000 kr.

Hovedpræmien er sponseret af Fremadrejser og er en flyrejse for 2 personer og 2 nætter på hotel i Krakow samt billetter til 2 kampe ved EM i volleyball for herrer.

Derudover kan du bl.a. vinde lækre præmier fra LoSoCo Fashion, Sportsmate, Asport, Aserve og Boltspecialisten.

Med de præmier på højkant er der endnu en god grund til at komme i hallen og støtte de danske volleyherrer i deres kamp om at vinde European League og kvalificere sig til World League.

En dagsbillet til Final 4 koster kun 50 kr. og kan købes her.
Prisen gælder kun ved køb online. Købes billetter i døren, er prisen 100 kr. for en voksenbillet.
Final 4 i European League i Gentofte Sportspark den 1.-2. juli nærmer sig med hastige skridt. Det er lykkedes Volleyball Danmark at reducere billetprisen med 50 procent ved køb online.

50 kroner. Det er prisen for en dagsbillet til Final 4 i European League med international topvolleyball og et dansk landshold i centrum.

Dermed koster en dagsbillet, som giver adgang til enten begge semifinaler lørdag den 1. juli eller begge medaljekampe søndag den 2. juli, ikke meget mere end en stor kaffe latte på en af de kendte kaffebarer.

Kom og støt de danske volleyherrer, når de kæmper om europæisk succes og kvalifikation til næste års World League – toppen af poppen i international volleyball.

KØB DINE BILLETTER TIL ½ PRIS HER 

Rabatten gælder kun ved køb af billetter online.
Hvis man køber billet i døren, skal der stadig betales den fulde pris på 100 kr. pr. voksenbillet.
Unge under 18 år og indehavere af et Volleyball Danmark sølv- eller guldkort har fri entré.
Danmark viste igen stor styrke i 2. runde af gruppespillet af European League i Ungarn. De danske volleyherrer vandt to ud af tre kampe og er dermed klar til Final 4 som 2’er i Gruppe B.

De danske volleyherrer fortsatte storspillet i 2. runde af gruppespillet i European League, som blev spillet i Ungarn i weekenden.

Her vandt Danmark først 3-0 over Ungarn fredag, inden danskerne blev slået 1-3 af Ukraine lørdag. Søndag vandt Danmark 3-1 over Israel.

Danmark har dermed besejret alle hold i gruppen over de to runder i gruppespillet.

Med resultaterne slutter Danmark på en flot 2. plads i gruppen. Dermed ville de danske volleyherrer have booket billet til Final 4, selvom Danmark ikke havde haft værtskabet. Final 4 i European League spilles den 1.-2. juli i Gentofte Sportspark.

KØB BILLETTER TIL FINAL 4 HER

”Vi har vist, at vi er konsistente og holder et højt niveau. Fremfor alt viser vi, at det ikke mere er et Danmark, der kun vinder de enlige svaler. Vi har vist, at vi kan være med. Endda på udebane gennem hele gruppespillet. Og det er sjovt,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Selvom vi var sikret en plads i Final 4 på forhånd, har vi i gruppespillet vist, at vi er berettiget til en plads i blandt de fire bedste hold i European League, da vi holder 2. pladsen i gruppen,” siger han.

”En af de ting, vi har lært i gruppespillet, er, at vi kan slå alle holdene, men at det kræver 100 procent koncentration fra alle. Så tæt er feltet,” siger Mikael Trolle.

”Nu begynder de sidste forberedelser frem mod Final 4. Vi ved, hvilke elementer af vores spil, vi skal have gjort endnu skarpere, så vi kan spille med om en plads i World League,” siger han.

”Jeg håber, at rigtig mange, ikke bare volleyballfans, men sportsinteresserede generelt, vil tage turen til Gentofte Sportspark den 1.-2. juli. Holdet har brug for al den opbakning, de overhovedet kan få. Og publikum vil få en fantastisk sportsoplevelse med volleyball på højt internationalt niveau,” slutter landstræneren.

Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark den 1.-2. juli.

Gruppe A har kun spillet 1. runde af deres gruppespil. Dermed kendes Danmarks kommende Final 4 modstandere først den 25. juni. Pt. fører Makedonien foran Albanien, Sverige og Aserbajdsjan.  

Vinderen af European League kvalificerer sig til World League, toppen af poppen i international volleyball.

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 1. RUNDE, UKRAINE
9/6: Danmark – Ungarn: 3-0 (25-19, 26-24, 25-21)
10/6: Danmark – Ukraine: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)
11/6: Israel – Danmark: 3-1 (18-25, 25-22, 25-23, 25-20)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 2. RUNDE, UNGARN
16/6: Ungarn – Danmark: 0-3 (23-25, 23-25, 22-25)
17/6: Ukraine – Danmark: 3-1 (23-25, 25-19, 25-21, 25-22) 
18/6: Danmark – Israel: 3-1 (19-25; 25-18; 25-18; 25-18)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, FINAL 4, DANMARK
1/7, 17:00: Semifinale 1
1/7, 20:00: Semifinale 2
2/7, 17:00: Bronzekamp
2/7, 20:00: Finale

Billetter kan købes her.

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
- 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
- 1. runde spilles i Ukraine den 9.-11. juni.
- 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
- Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
- Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark.
- Final 4 spilles den 1. og 2. juli
- Final 4 afvikles med semifinaler på dag 1 og medaljekampe på dag 2.
- Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
- Gruppe A: Makedonien (21), Aserbajdsjan (37), Sverige (27), Albanien (35).
- Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
- Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
- Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.
- Vinderen af CEV European League 2017 kvalificerer sig til FIVB World League i 2018.
Skrevet af  Thomas Bro-Rasmussen

Herrelandsholdet, European League i Nyíregyháza (nordlige Ungarn), lørdag d. 17.6.
Danmark - Israel: 3-1 (19-25; 25-18; 25-18; 25-18)


”Israel var tydeligvis rigtig godt forberedt. Vi skulle justere ind efter et første sæt hvor de var langt bedre. Det var en vigtig sejr. Vi holdt andenpladsen og er derfor ”ægte” kvalificeret til Final 4”, udtaler en tilfreds landstræner Mikael Trolle.

De sidste 14 dage – og endda lidt før det – har landsholdet været samlet (og sikkert for mange savnet hjemme). Det er ikke en nem opgave på den måde, at ligge både i træningslejr og spille så mange kampe. Men de kan lide det. Og man kan se det. Det er et sprudlende hold. Det er et hold, der er vokset på alle tænkelig områder de seneste par år. Vi har undervejs drillet verdens tiende bedste placerede hold Serbien og slået både Ukraine. Begge hold der på papiret er langt langt bedre end os.

Det er så nu det tæller. Eller rettere om 14 dage. Vinder Danmark Final 4 på egen bane i Gentofte Sportsarena rykker vi i verdenseliten. Mere præcist kan det ikke siges. World League. Det smager af noget.

Ja det er sommerferie. Måske er du ikke kommet dig over Roskildefestivalen. Du er vel ikke til DGI’s landsstævne, vel? Der kan være lækkert og varmt i en hængekøje mellem to palmer. Eller den fremragende udsigt til at slå myg ihjel i det skotske højland. Måske er bilen pakket, men lad den lige stå i garagen weekenden over (der er alligevel kø over Kasselbakkerne).

I Gentofte Sportsarena bliver der både hedt og der bliver slået. Men det er uden hængekøjer og jungleolie, men med hårdt arbejdende svedige unge mænd. Hjælp dem så det ikke bliver to kampe op ad bakke. Du kan synge med på nationalmelodien (også selvom din stemme er hæs fra den sidste koncert på Roskilde). Og skip lige beachvolleyen de to dage, ok? Der skal larmes, heppes, trommes, hujes. Hoppes, high-fives med sidemanden, ham bagved og hende foran. Der skal være danske flag på lægterne og ansigter. Det skal udvises fair play, men fremfor alt skal vi have et publikum, der med stolthed kan kalde sig den 7. spiller på banen. Der er ingen grund til at udvise tilbageholdenhed. Giv den gas og lad os få Danmark ind i verdenseliten.

Klik her, så er det direkte til billetkøb. Kommer du med en hel flok fra klub, skole, kollegium eller nabolag, så skriv Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Han er god for en god aftale.

Hvem er de så danskerne, om du simpelthen må komme og se. Startopstillingen de seneste uger har set sådan ud.

Anfører, hæver, og mest dansker, Axel Jacobsen (8). Axel slår til daglig sine folder i det argentinske. Axel er venstrehåndet hvilket er ret irriterende for modstanderen, når han benytter sin ret til en smash. Prøv om du, som tilskuer, kan gennemskue ham før han gør det.

Nyd Peter Trolle (15), og ud af Trolle dynastiet, når han vinder en bold (og dem er der ofte mange af). Han går let ned i knæ og slår ud med armene til en gang low high-five. Lad hele hallen hører det når Peter vinder en bold. (Det gælder nu også alle de andre).

Holdets spirrevip. Frederik Mikelsons (19) (fra endnu et volleydynasti). Libero som aldrig holder op med at kæmpe og er på trods af studier og børn og ikke overvældende meget træning drønet direkte tilbage i startopstillingen. Kvaliteten af hans servemodtagning er omvendt proportionelle med hans højde.

Simon Gade (5) og Aske Mørkebjerg (6) har de irriterende centerpladser (dog ikke for en center). De hopper ofte forgæves når Axel hæver til kant. Det skal de, og de er der hver gang. Både så modstanderne bliver fastholdt og truet, og når bolden så endelig skal høvles i gulvet fra midten. Og selvfølgelig skal de utaknemmeligt drøne fra side til side og sætte en tæt blok. Godt vi har to af den slags.

Holdets kloge hoved Philip Özari (9). Det kræver et ekstremt overblik på det niveau det danske hold spiller, at se de små udveje når en ethundrede meter høj og bred blokade tager alt udsynet. Philip har den evne. Det lille touch-out på kanten af hundredemeter blokaden; se hullet nede langs linien. Når han har tur i det med serven, kommer de ofte i stimer.

Startopstillingens Benjamin hedder i virkeligheden Rasmus Breuning (17). Som er 23. Han har fundet sin plads i Italien og på kanten. Derfra slår han mildest talt en proper autoritativ næve. Eller som de vil sige til ham i Italien: ”Nel pavimento con la palla”.

Og så er der alle de rigtig vigtige. Dem der står, ufortrødent og holder sig varme. Holder holdgejsten på det højeste. Altid er klar til at springe ind når Trolle kalder. I skrivende stund Nikolaj, Simon og Simon og Simon, Mads, Anders og endnu en Mads. Uden dem var der intet hold. I Gentofte skal I alle hjælpe dem med at heppe.

Åh, glemte næsten Mikael Trolle, Peter Borglund, Kristian Knudsen, Sven Brix og Francesco Oleni. De sidder med statistikker, ansvaret for hold opstillinger, analyser, coaching, scouting, mentalopladning og alle de ting, der ikke foregår direkte på banen.

Kort sagt de udgør alle sammen det danske herrelandshold, som den undenlyneme har brug for al den støtte de kan få i Gentofte. Så udnyt denne enestående mulighed for at se det bedste danske herrelandshold i lang tid.
Skrevet af  Thomas Bro-Rasmussen

Herrelandsholdet, European League i Nyíregyháza (nordlige Ungarn), lørdag d. 17.6.

Ukraine-Danmark: 3-1 (23-25; 25-19; 25-21; 25-22)


Kampen om førstepladsen. Kan Danmark holde den? Skal vi drille Ukraine? Spillerne er sat op. Trænerteamet har gennemanalyseret de ukrainske spillere. Konklusionerne er foretaget. Hver spiller kender sin opgave og modstanderens bevægebaner, foretrukne slagbaner og hvem der skal serves på. Så er det alene op til dagsform, seriøsitet, spændingsniveau og alle de andre parametre, der er vigtige i topsport. Og Danmarks herrer leverer med sikkerhed topvolley for tiden. Så hvorfor ikke en gang til?

1.
Velplacerede server af Peter Trolle bragte Danmark foran med 5-2. Markant mod de første 8 var Danmarks indstilling. Gejst og kampiver. Frederik Mikelsons i superspil, både som libero og endda som hæver. To mulige fejldomme omkring 11-11 ødelagde for en kort stund Danmarks rytme, men vi kom alligevel først til 16. Stærkt ikke at lade sig gå på. Holdene fulgtes i en spændende ”1 points førings duel” indtil 22-20 til Ukraine. Timeouten landstræner Mikael Trolle tog havde sin effekt og Danmark fik 22-22. På en fremragende sat blok af Rasmus Breuning og Aske Mørkebjerg som eksekutor. Så var det bare at lukke sættet. 25-23. God og optimal start på denne vigtige kamp.

2.
Ukraine kom anderledes koncentreret ud til andet sæt og kom relativt ubesværet til 8-5. Ikke at danskerne spillede dårligere. Ukraine havde bare skiftet gear.  En god lang bold, af den slags der gør volley spændende, endte desværre med ukrainsk point og en efterfølgende føring på 11-7. Endnu engang kravlede Danmark langsomt og sikkert op til 15-14, men måtte se Ukraine først til 16. Ukrainerne fortsatte derfra med blandt andet en række gode blokader og kom ubesværet til 20-14. Og derfra en ren formssag. Hvor de to ukrainske venstrehåndshittere i den grad manglede i første sæt, stemplede de ind i anden sæt. Og det danske angrebsspil blev gang på gang bremset af blokaderne.

3.
Desværre startede Ukraine tredje sæt som de sluttede andet. Gode blokader og godt sammenhængende spil. Der opstod flere uprovokerede fejl hos danskerne. Flere bolde blev vundet på lidt dårlige placeringer i forhold til egen blokade og boldene kom derfor ikke, eller dårligt op til hæveren. Og så er der altid den uforudsete faktor: held. Det var der i perioder ikke meget af. Dertil kom en tydelig mismodighed hos vores drenge. Intet ville tilsyneladende lykkes. Marginalboldene fik Ukraine. Ligesom sættet. Ukraine har løftet sig klart gennem turneringen og tredje sæt viste et hold – ikke en række enkeltmandspræstationer.

4.
Danskerne er helt klar over betydningen her i fjerde sæt. De hænger på. Der er mere gejst. Vendepunktet var muligvis Axel Jacobsen smash på en ”dårlig” modtagning. Eller måske Frederik Mikelsons utrættelige arbejde som libero. Eller en sum af alle de små handlinger (krydret med et stigende antal fejl fra Ukraine – dem tager vi med). Og så kom hullet lige pludselig. Fra 16-16 til 19-16 i Ukraines favør. Selvom danskerne kæmpede alt hvad de havde, var det ikke nok. Ukraine vedblev at være den tand bedre. På noget nær alle pladser. Og tog sættet hjem 25-22.

Især Ukraines hurtigere spil i de sidste tre sæt var et afgørende vendepunkt. Danmark formåede ikke at dæmme op for det. Hverken i blok eller placering udenfor blokken. Ukraine havde også en anden kampgejst i afgørende bolde – især de der ”trak ud”.

Landstræner Mikael Trolle efter kampen: ”Desværre er vores server ikke gode nok, til at presse dem, og de vinder alt for mange bolde umiddelbart efter vore serv. Både kampen i sidste uge og denne er begge tætte. I dag ramte Ukraine den bare bedre end os.”

Danmarks startopstilling:
Hæver – Axel Jacobsen
Centre – Aske Mørkeberg og Simon Gade
Kanter – Philip Özari og Rasmus Breuning
Diagonal – Peter Trolle
Libero – Frederik Mikelsons
Indskifter - Mads Møllgaard

I morgen kl. 18.30 møder Danmark Israel, som i går tabte 3-1 til Ungarn

Se øvrige resultater og stillinger fra European League her:
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=988&PID=1539
Fredag, 16 juni 2017 19:11

Danmark holder førstepladsen i European League

Written by
Written by Thomas Bro-Rasmussen

Herrelandsholdet, European League i Nyíregyháza (nordlige Ungarn), fredag d. 16.6.

Ungarn-Danmark: 0-3 (23-25, 23-25, 22-25)

Sidste uges sikre 3-0 sejr over Ungarn skulle gerne gentages. Denne gang på Ungarns hjemmebane. Selvom Danmark allerede er med i Final 4 slutkampene d. 1.-2. juli, og kampene i disse to uger reelt er udviklingskampe, er det vigtigt at holde det drive der blev skabt i Ukraine. Der må ikke slækkes. Det kan måske vise sig vanskeligt, da Ungarn har kaldt et par udenlandske professionelle topspillere til. Herfra hvor jeg sidder, bag banen, virker de skræmmende, og alle de ungarske spillere kan som minimum se mig – over netkanten.


Danmark holdt en blød føring til 15. Ungarn tog lidt over, men i den afgørende fase, fik den danske anfører og hæver Axel Jacobsen, med 3 vigtige hævninger, os først til 24. Og lidt senere efter en pudsig slutbold vandt Danmark sættet. Et sæt hvor fejl og vinderbolde var ligeligt fordelt mellem de to hold. Frederik Mikkelsons havde afgørende redninger mod slutningen. Peter Trolle vinder vigtige bolde fordelt jævnt. Aske Mørkebjerg havde nogle skønne angreb fra midten. Og når Rasmus Breuning vinder 100% af sine angreb, kan det ikke gå galt. De danske modtagninger lå mestendels præcist og godt. En forudsætning for gevinst. Et sæt der kunne have gået begge veje. Vi trak det længste strå.

Blok, blok, blok. Sådan trækker man fra. Blok, blok, blok. Uden en sådan var det i starten alt for nemt for Danmark at angribe og vinde. Danmarks blok tvang Ungarn til at satse, hvilket gav gevinst – i vor favør. Ungarn valgte at sætte Arpad Baroti, professionel i Korea, ind. Det betød at Ungarn kravlede op i nærheden af den danske føring. Selvsamme humørsvingende Baroti var også synderen der gav Danmark 24 og selvfølgelig afgjorde endnu en velplaceret dansk blok sættet. Et sæt hvor Danmark spillede markant mere sammenhængende, med mere gejst og på alle pladser hævede niveauet.

Boldbalance på en netkant. Smil over hele linien. Heldigvis flest danske. Sådan startede 3. sæt, med en snu serv fra Peter Trolle. Begrebet netruller fik en ny mening. Kort efter kom Ungarn foran for første gang i kampen. Den føring beholdt og tabte de frem til 18-18. Med et afgørende, og smukt, centerangreb fra Aske Mørkebjerg, fik Danmark den lille forskel der nogen gange skal til.

Ingen glemt. Simon Gade fik os på 24 på endnu et centerangreb. Gennem hele kampen ét sted Ungarn simpelthen ikke fik fat på os. Og – selvfølgelig – en blok cementerede endnu en 3 sæts sejr over Ungarn.

Med Axel Jacobsen i hopla og i den grad spilfordeler og Philip Özari som mr. Safety first, gjorde det ikke noget at Ungarn vandt smashopvarmningen.

Der er ingen tvivl. Danmark har med sejren, klart vist, at vi hører hjemme i toppen af European League. Selv når det ser sværest ud, forstår holdet at udnytte de svagheder Ungarerne har, og fastholde et imponerende højt niveau på egen banehalvdel.

Som en glad landstræner Mikael Trolle udtaler: ”Vi har vist vi er konsistente og vi holder et højt niveau. Fremfor alt viser vi, at det ikke mere er et Danmark, der kun vinder de enlige svaler. Vi har vist vi kan være med. Og det er sjovt. Og så på Ungarernes hjemmebane.”

Efter kampen blev Peter Trolle valgt til kampens bedste spiller af d lokale arrangører.

Danmarks startopstilling:

Hæver – Axel jacobsen
Centre – Aske Mørkeberg og Simon Gade
Kanter – Philip Özari og Rasmus Breuning
Diagonal – Peter Trolle
Libero – Frederik Mikelsons
Indskifter - Mads Møllgaard

I morgen kl. 17.30 møder Danmark Ukraine, som i dag vandt en sikker 3-0 sejr over Israel.

Se yderlige resultater og stillinger her:
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=988&PID=1539
Når de danske volleyherrer senere fredag tager hul på 2. runde af gruppespillet i European League i Ungarn, er det som førerhold i gruppen. 

Danmark viste stor styrke i 1. runde af gruppespillet i Ukraine, hvor de vandt to ud af tre kampe. De gode præstationer præger da også humøret i landsholdslejren, fortæller landstræner Mikael Trolle:

”Stemningen er god i truppen. Drengene arbejder virkelig hårdt for at blive helt klar og fortsætte deres flotte præstationer i 2. runde af gruppespillet,” siger han.

”Vi vil selvfølgelig gerne vinde alle kampene. Men det var ikke et mål for os at blive 1’er i gruppen. Målet er, at vi skal bruge gruppekampene til at prøve at blive den bedste version af os selv,” siger Mikael Trolle.

Danmark er som værter af Final 4 i European League allerede sikret en billet videre i turneringen. Men det får ikke landsholdet til at hvile på laurbærrene – tværtimod.  

KØB BILLETTER TIL FINAL 4 I GENTOFTE SPORTSPARK DEN 1.-2. JULI HER

Optimering frem mod Final 4 på hjemmebane
”Siden vi ankom til Ungarn, har vi haft gang i et kæmpe analysearbejde, hvor vi målrettet og systematisk sammen med hver enkelt spiller gennemgår hans rolle og samspil med de andre på holdet. På den måde får vi detaljerne helt på plads, inden 2. runde i gruppespillet,” siger Mikael Trolle.

Trods den øjeblikkelige 1. plads i Gruppe B maner landstræneren samtidig til besindighed inden 2. runde af European League.

”Det var en stor præstation at vinde 3-0 over både Ungarn og Ukraine. Det gør vi nødvendigvis ikke igen. Vi ramte virkelig dagen i de to kampe. Og på den måde var det godt, at vi fik én på næsen mod Israel, så vi bevarer en ydmyg selverkendelse og ved, hvad vi skal sætte i spil til Final 4,” siger Mikael Trolle.

”Hele gruppespilsforløbet bruger vi på at finde ud af, hvilket hold vi egentlig er. Vi har mulighed for at se, hvilket niveau vi skal spille på for at vinde turneringen og kvalificere os til World League. Men når det er sagt, så er top 4 i European League virkelig stærk,” slutter landstræneren.

2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni. Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde. Danmark er med i Gruppe B. Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark den 1.-2. juli.

Gruppe A med Sverige, Albanien, Makedonien og Aserbajdsjan tager hul på 1. runde af deres gruppespil i denne weekend. Dermed kendes Danmarks kommende Final 4 modstandere først den 25. juni.

RESULTATER, EUROPEAN LEAGUE, 1. RUNDE, UKRAINE
9/6: Danmark – Ungarn: 3-0 (25-19, 26-24, 25-21)
10/6: Danmark – Ukraine: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)
11/6: Israel – Danmark: 3-1 (18-25, 25-22, 25-23, 25-20)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 2. RUNDE, UNGARN
16/6, 18:30: Ungarn – Danmark (Livescore)
17/6, 17:30: Ukraine – Danmark (Livescore)
18/6, 18:30: Danmark – Israel (Livescore)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, FINAL 4, DANMARK
1/7, 17:00: Semifinale 1
1/7, 20:00: Semifinale 2
2/7, 17:00: Bronzekamp
2/7, 20:00: Finale

Billetter kan købes her.  

HERRELANDSHOLDET TIL EUROPEAN LEAGUE, UKRAINE OG UNGARN

Hæver
Axel Jacobsen (San Lorenzo - ARG)
Mads Kyed Jensen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Frederik Mikelsons (Gentofte Volley - DEN)
Nikolaj Hjorth (Middelfart VK - DEN)

Centerspiller
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart VK - DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley - DEN)
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)

Højrekant
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)
Simon Boye Jørgensen (Hvidovre VK – DEN)

Venstrekant
Simon Bitsch (BK Marienlyst - DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley - DEN)
Mads Møllgaard (Lünenburg - GER)
Rasmus Breuning (Milano - ITA)
Anders Lammert Hartmann (Gentofte – DEN)

Staben omkring herrelandsholdet
Head Coach: Mikael Trolle
Assistant Coach: Kristian Knudsen
Technical Assistant Coach: Peter Borglund
Scout: Francesco Oleni
Team Manager: Sven Brix og
Fysioterapeut: Sune Dombernowsky

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
- 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
- 1. runde spilles i Ukraine den 9.-11. juni.
- 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
- Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
- Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark.
- Final 4 spilles den 1. og 2. juli
- Final 4 afvikles med semifinaler på dag 1 og medaljekampe på dag 2.
- Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
- Gruppe A: Makedonien (21), Aserbajdsjan (37), Sverige (27), Albanien (35).
- Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
- Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
- Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.
- Vinderen af CEV European League 2017 kvalificerer sig til FIVB World League.

Der venter Holtes damer schweizisk modstand og Gentoftes herrer norsk modstand i efterårets europæiske klubturneringer.

Ved onsdagens lodtrækning i det europæiske volleyballforbunds hovedkvarter i Luxembourg blev der trukket lod til CEV Challenge Cup.

To danske hold var med i bowlen: Holtes danske mestre hos damerne samt Gentoftes DM-sølvvindere hos herrerne.

Lodtrækningen kunne blandt andet følges live på Twitter, og her kom de danske modstandere frem.

Holte møder Viteos Neuchatel Université fra Schweiz.
Gentofte skal en tur til Norge, hvor de møder BK Tromsø.

Holte spiller i perioden 12-14/12 med returopgør i perioden d. 9-11/1.

Gentoftes kampe mod de norske naboer finder sted d. 21-23/11 med returopgør d. 28-30/11.

Læs mere på CEV’s hjemmeside her.
http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=25613&ID=5

Danmark viste stor styrke i 1. runde af gruppespillet af European League i Ukraine. De danske volleyherrer vandt to ud af tre kampe og rejser i dag videre til Ungarn og 2. runde som førerhold i Gruppe B.

Danmark er værter for Final 4 i European League den 1.-2. juli og er dermed sikret en plads blandt de fire sidste hold uanset gruppespillets udfald.

Men selvom billetten til Gentofte Sportspark er booket på forhånd, viste de danske volleyherrer i 1. runde af gruppespillet, som blev spillet i weekenden, at de spillemæssigt fortjener at være med i Final 4.

I 1. runde i Ukraine vandt Danmark først 3-0 over Ungarn fredag, inden Ukraine blev besejret med 3-0 lørdag.

Landstræner Mikael Trolle eksperimenterede med en del flere udskiftninger i den sidste kamp mod Israel om søndagen. Danmark vandt 1. sæt, men tabte kampen 1-3.

Med de resultater rejser de danske volleyherrer i dag til Ungarn og 2. runde i gruppespillet som nummer 1 i Gruppe B.

”Vi er meget positive efter vores meget flotte 3-0-sejre i de to første kampe. Vi har ikke tidligere i European League præsteret så flot, og slet ikke i starten af turneringen,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Kampen mod Ukraine er er måske den bedste landskamp, vi har spillet, de sidste par år. Drengene modstod et massivt pres fra tilskuere og et godt ukrainsk hold med stærke og fysiske spillere. Det var virkelig en manddomsprøve, og jeg kan kun give alt mulig kredit til spillerne," siger han.  

”Vi er meget tilfredse med vores topniveau, som er væsentligt højere end tidligere. Men mod Israel ramte vi desværre bunden, og vi hader at tabe, så det kan mærkes,” siger Mikael Trolle.

”Men vi skal huske på, at vi er kvalificeret til Final 4, så disse kampe er forberedelse for os,” slutter landstræneren.

Herrelandsholdet tager nu på træningslejr i Ungarn, hvor 2. runde af European League-gruppespillet spilles den 16.-18. juni.

Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark den 1.-2. juli.

Vinderen af European League kvalificerer sig til World League, toppen af poppen i international volleyball.

Se mere på CEV.lu

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 1. RUNDE, UKRAINE
9/6: Danmark – Ungarn: 3-0 (25-19, 26-24, 25-21)
10/6: Danmark – Ukraine: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)
11/6: Israel – Danmark: 3-1 (18-25, 25-22, 25-23, 25-20)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 2. RUNDE, UNGARN
16/6, 18:30: Ungarn – Danmark
17/6, 17:30: Ukraine – Danmark
18/6, 18:30: Danmark – Israel

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, FINAL 4, DANMARK
1/7, 17:00: Semifinale 1
1/7, 20:00: Semifinale 2
2/7, 17:00: Bronzekamp
2/7, 20:00: Finale

Billetter kan købes her.  

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
- 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
- 1. runde spilles i Ukraine den 9.-11. juni.
- 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
- Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
- Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark.
- Final 4 spilles den 1. og 2. juli
- Final 4 afvikles med semifinaler på dag 1 og medaljekampe på dag 2.
- Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
- Gruppe A: Makedonien (21), Aserbajdsjan (37), Sverige (27), Albanien (35).
- Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
- Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
- Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.
- Vinderen af CEV European League 2017 kvalificerer sig til FIVB World League.

Søndag, 11 juni 2017 17:21

European League hattricket udeblev

Written by
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk, Ukraine
Danmark-Israel: 1-3 (25-18, 22-25, 23-25, 20-25)

En rigtig god dansk åbning på kampen var ikke nok i den tredje gruppekamp ved dette års European League, der efter en intens fight måtte se sejren gå til Israel.

De danske volleyherrer stillede til start med en enkelt ændring i dagens startopstilling, hvor Nikolaj Hjorth igen indtrådte på libero-positionen.
Første sæt startede i velkendt godt stil for Danmark, der med skarpe svæveserver, godt forsvar og gode transitionsangreb stille og roligt trak fra Israel og via 8-6 & 16-10 var i fuld kontrol i første sæt.

Det betød, at landstræner Mikael Trolle kunne spille sin trup bredere og give muligheden til Simon Ellegaard Andersen, der kom ind i stedet for Simon Gade og gav landsholdsdebut til unge Simon Boye Jørgensen på diagonalen i stedet for Peter Trolle Bonnesen. De danske volleyherrer forsatte sit stabile spil og kunne usvigeligt sikkert lukke åbningssættet 25-18.

Begge hold spillede nogenlunde stabilt i begyndelsen af 2. sæt, dog med en lille fordel til israelerne. Ved stillingen 11-11 måtte Phillip Özari udgå med en mindre skade.

I stedet for ham kom Mads Møllgaard på banen, hvilket dog ikke ændrede meget i det danske spil. Danskerne kæmper i denne periode med at få spillet til at flyde, men hldte stadig fast i en helt tæt score.

Da sættet skulle afgøres, svigtede de ellers så stærke danske svæveserver, som ikke rigtig bed på Israels modtagning, kombineret med et par slagfejl og et par gode blokader fra modstanderen tog værterne sættet med 22-25.

Fra 3. sæts start er Simon Gade og Mads Møllgaard på banen sammen med Frederik Mikelsons i stedet for Nikolaj Hjorth. Sættet blev ligesom det foregående en helt tæt affære og en rigtig sideout fight, hvor begge mandskaber kæmpede indædt med at holde sin egen sideout.

Selvom danskerne sled med spilrytmen, og spillet ikke rigtig flød, kan danskerne dog gå til begge de tekniske timeouter foran henholdsvis 8-7 & 16-12. Danmark holdt fast i sin føring, men det er tydeligt, at der er sneget sig noget usikkerhed ind i det danske spil. Danmark lavede for mange dårlige valg i blok/forsvar og krydret med personlige fejl hentede israelerne den danske føring og udlignede ved 23-23. Herfra lukkede Israel sættet med to store blokader det danske angreb 25-23 og kom dermed på 2-1 i sæt.

Til 4. sæt havde trænerstaben valgt at forsøge sig med Anders Lammert Hartmann på den ene kantplads, hvilket også var med til at stabilisere danskernes spil mere, og Danmark kunne gå til 1. tekniske timeout oppe med en enkelt.

Begge hold fightede forsat om hvert eneste point, men oftere og oftere var det Israel, der kunne trække sig sejrrigt ud af duellerne, og Danmark der kæmpede for at afgøre boldene. Med stor fight, hvor israelerne får hænderne på stort alt i blok eller forsvar, trak værterne fra og via føringer 18-14 og 23-18 og lukkede de sikkert kampen til en 3-1 sejr med 25-20 i det sidste sæt.

Det blev en kamp, hvor Danmark kun i 1. sæt fik vist det spil og de kvaliteter, holdet indeholder, mens de sidste tre sæt viste, at når holdet ikke er i fulde omdrejninger og spiller sit spil, kan det udvikle sig som det gjorde i dagens kamp.

Landstræner Mikael Trolle:

"Vi er stadig meget positive efter vores meget flotte 3-0 sejre i de to første kampe," siger han.

"Vi har ikke tidligere i European League præsteret så flot, og slet ikke i starten af turneringen. Derfor var det selvfølgelig også lidt ærgerligt, at det ikke hang rigtig sammen for os i dag," siger Mikael Trolle.

"Israel udnyttede vores svagheder og spillede en sikker kamp. Det havde vi ikke rigtig et værn imod, men har lært meget af kampen. Det skal dog tages i betragtning, at vi forsøgte os med en del opstillinger undervejs, og Philip Özari måtte gå ud med en mindre skade i 2. sæt. Dog skal det ikke være en undskyldning. For med det niveau holdet har vist, så er det en kamp, vi under normale omstændigheder skal vinde," siger han.

"Vi er stadig meget tilfredse med vores topniveau, som er væsentligt højere end tidligere, men i dag ramte vi desværre bunden. Nu tager vi på træningslejr i Ungarn de næste dage, og så er det op på hesten igen ved de kommende kampe. Vi skal huske på, at vi er kvalificeret til Final 4, så disse kampe er forberedelse for os. Men vi hader at tabe, så det kan mærkes," slutter landstræneren.

Danmarks Startopstilling:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari

Diagonal: Peter Trolle

Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade

Libero: Nikolaj Hjorth

Indskrifter:

Simon Ellegaard Andersen

Simon Boye Jørgensen

Mads Møllgaard

Frederik Mikelsons

Anders Lammert Hartmann
 
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk, Ukraine
Danmark-Ukraine: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)


På knap halvanden time tog Danmark sin 2. sejr af to mulige i 1. runde af European League-gruppespillet i Ukraine. Dagens modstander var værterne, der også i deres åbningskamp havde vundet 3-0 over det 4 hold i puljen, Israel.

I en tæt pakket arena med 1.300 opstemte tilskuere åbnede kampen i et hæsblæsende tempo fra begge mandskaber. Danmark havde taget de skarpe svæveserver med fra gårsdagens kamp og kunne derfor gå til første tekniske med en 3 points føring.

Frem mod den anden tekniske timeout var det ren power volleyball fra begge hold med kraftfulde server og effektive angreb hele vejen. Værterne havde to små stimer i deres springserver, som gav dem en lille fordel, og Ukraine gik således til den 2. tekniske timeout foran 16-14.

Men selvtilliden på det danske hold er ikke til at tage fejl af. Holdet fortsatte ufortrødent deres eget spil, noget som coach-teamet har brugt meget tid på at fokusere på. 
Igen gav de danske svæveserver uro i Ukraines modtagning, og som så ofte set før, var det centerspiller Simon Gade, der stod i servefeltet og tvang den ukrainske coach til at kalde sin første timeout ved 17-18 i dansk favør. Kombinationen af gode server og flot forsvarsspil af bl.a. libero Frederik Mikelsons og klogt transitionsangreb bragte Danmark i front igen.
Næste mand på servelinjen var Peter Trolle Bonnesen, der med millimeter præcise svæveserver sørgede for flere danske point, og med 21-18 til Danmark tog Ukraine deres anden og sidste timeout. Lige lidt hjalp det dog, og Danmark øgede deres forspring yderligere .

Oppe med 23-18 får Ukraine stoppet den danske serie og via et par kanon springserver reduceret til 23-21, da landstræner Mikael Trolle tog en timeout. Effekten udeblev ikke og på et rigtig flot liniesmash af Peter Trolle Bonnesen vandt Danmark serven tilbage, en serv som værterne dog uden besvær spillede sideout på. På sætbolden er der dog heller ikke nogen slinger i valsen fra det danske mandskab, og Phillip Özari kunne med et kraftfuldt diagonalsmash sikre sættet til Danmark med 25-22.

Ukraine kom også blæsende ud til 2. sæt med stor power i deres server. Men den danske modtagning kæmpede godt med at holde bolden i spil, dog havde angrebet svært ved at afgøre boldene mod den store ukrainske blokade.

De danske volleyherrer nægtede dog at slippe taget og var kun nede med to point ved første tekniske timeout. Desværre fortsatte det ukrainske stormvejr i form af effektfulde springserver, som de danske angribere havde svært ved at afgøre deres angreb til point.

Ved stillingen 10-6 til hjemmeholdet kaldte Mikael Trolle en timeout, og det skulle vise sig at være yderst gavnligt for danskerne. Danmark får atter gang i deres spil, og nok engang er det i Simon Gades svæveserv, at Danmark henter og udligner til 10-10. Danmark kunne dog ikke helt følge op på den gode stime og fik nok en gang store udfordringer i sideout spillet og måtte derfor gå til anden teknisk timeout nede med 12-16.

Det var imidlertid ikke til at se på det danske landshold. De bevarede roen og blev ikke frustreret på noget tidspunkt. Ved stillingen 13-17 kom kantspiller Mads Møllgaard på banen i en serve match-up, hvilket resulterede i et point til Danmark og med to velplacerede springserver sørger anfører Axel Jacobsen for at hente endnu mere ind på Ukraine, der blev voldsomt presset og tvunget til fejl i angrebet af de danske blokader. Her bød Phillip Özari også ind i serven og med en knaldhård springserv udlignede Danmark til 19-19 og fremtvang timeout fra Ukraine.

Igen igen er det Simon Gades tur til at serve, og han er efterhånden en frygtet mand for modstanderen, når han går i servefeltet. På gode server, der gav det danske forsvar mulighed for at vende forsvar til angreb, trak de danske drenge uimodståeligt fra på kraftfulde transitionsangreb fra især Rasmus Breuning. Selvsamme Breuning lukkede sættet med et bragende servees til endnu en dansk sætgevinst på 25-22.

Danmark fik en intet mindre end perfekt start på 3.sæt. En serie svæveserver fra Peter Trolle bragte lynhurtigt Danmark i front, intet fungerede på den ukrainske side, og det er ingen sag for danskerne at gå til den 1. tekniske timeout oppe med 8-3. Frem mod den 2. tekniske timeout byttede de to hold stort set sideout, og Danmark var således stadig i front med hele 16-9. Det danske spil flød og hæver Axel Jacobsen fordelte boldene mesterligt i angrebet og spillede den ukrainske blok tynd, så anførerens angribere konstant kun havde en eller ”halvanden mand” i blokken.

Om det var den store føring eller noget andet, der spillede ind, skal være usagt, men pludselig fik danskerne store problemer i modtagningen med den ukrainske springserv. Danmark kunne ikke vinde sin sideout, hvilket resulterede i, at værterne kom helt med igen og kunne udligne til 16-16, inden Aske Mørkeberg Sørensen med et godt stik angreb endelig får brudt Ukraines stime.

Men som det har været kendetegnende i de første fem sæt i European League, bevarer de danske spillere roen og fokusm og til alt held har Danmark også sin egen servekanon i Rasmus Breuning, der efterfølgende sendte to missiler afsted mod værternes modtagere og skaffede Danmark en 3 points føring.

Derfra var det blot et spørgsmål om at holde egen sideout, og det gjorde Danmark på fornem vis og på første matchbold hamrede Rasmus Breuning bolden i gulvet til 25-23 og dermed en dansk 3-0 sejr.

Landstræner Mikael Trolle:

"Det er er måske den bedste landskamp, vi har spillet, de sidste par år. Den her kulisse med massivt pres fra tilskuere, et godt ukrainsk hold, der har nogle stærke og fysiske spillere, er virkelig en manddomsprøve. Jeg kan kun give alt mulig kredit til spillerne," siger han.   

Libero Frederik Mikelsons: 

"Jeg må ærligt indrømme, at jeg før kampen var i tvivl, om vi kunne hive sejren hjem. Ukraine har et stærkt hold og nogle dygtige kantspillere, og så havde de også 1.300 støjende tilskuere i ryggen. Men vi spillede efter min mening på et sjældent højt niveau. Vi havde meget få dårlige perioder i kampen, og efter de dårlige perioder kom vi tilbage hver gang. Det viser god teamspirit, og det kan vi tage med os videre i turneringen."

Danmarks Startopstilling:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari

Diagonal: Peter Trolle

Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade

Libero: Frederik Mikelsons

Indskrifter:

Mads Møllgaard
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk
Danmark-Ungarn: 3-0 (25-19, 26-24, 25-21)

I optakten til dette års landsholdssæson mødte Danmark også dagens modstander Ungarn, hvor det blev til en 3-2 sejr.

I dagens kamp gjorde det danske mandskab kort proces og vandt forholdsvist sikkert, kun en enkelt gang var herrerne ikke først til de tekniske timeouter, da de i 3.sæt var bagud 5-8.

I 1.sæt lagde holdene ud med at bytte sideout, dog med et lille forspring til Danmark skabt på gode server fra starten af sættet. De danske volleyherrer kom først til den tekniske timeout. Ungarn tog sin første timeout nede 9-13, et forspring, der var opbygget på baggrund af en stabil sideout godt sat op af hæver og anfører Axel Jacobsen og et tungt servepres på den ungarske modtagning. Nede med 14-19 tog Ungarn deres anden timeout efter endnu en kanon serv fra Philip Özari.

De danske drenge haved ingen problemer med at kører sætsejren hjem derfra og vandt  sikkert 25-19 via den stabil sideout, hvor hæver Axel Jacobsen får de fleste af sine angribere sat i scene og især diagonal Peter Trolle nød godt af de mange fine hævninger.

Danmark startede 2. sæt med de samme 7 spillere, som også startede 1. sæt, og det blev til en flyvende start, hvor holdet hurtigt bragte sig på 5-1 på en serie skarpe server fra centerspiller Simon Gade, som tvang den ungarske træner til at tage sin første timeout.

Desværre rammer en af de ungarske spillere også en rigtig fin servestime og kombineret med nogle slagfejl i det danske angreb, bragte det Ungarn tilbage i sættet, så Danmark kun førte med en enkelt point ved første tekniske timeout. Herfra var 2. sæt en tæt affære og begge hold kæmpede om overtaget med stort servetryk, der skabte problemer for begge holds modtagning.

Det danske mandskab havde dog lidt mere styr på serven, og især de danske svæveserver gjorde ondt på på Ungarns modtagning. I en tæt afslutning haved Danmark den fornødne coolness og smule held, da sættet blev afgjort på en ført bold dømt på den Ungarske hæver. Danmark snuppede dermed sættetog 26-24.

Det stabile og gode spil betød, at landstræner Mikael Trolle også i 3.sæt valgae at starte med samme line up som i de to foregående. I dette 3.sæt var det dog Ungarns tur til at få en forrygende start på sættet, hvor de hurtigt via gode springserver bragte sig foran og for første gang kunne gå til den tekniske timeout foran 8-5.

Der var dog ingen panik på den danske side og stille og roligt åd Danmark sig ind på Ungarn og kunne fuldt fortjent udligne til 13-13 og gå til den tekniske timeout foran 16-15. Ungarn forsøgte dog stadig at hænge på, og sættet er helt tæt frem til kantspiller Rasmus Breuning igen gik til servefeltet ved stillingen 19-18 i dansk favør og sendte 4 kanon server afsted, der resulterede i, at sættet reelt knækkede til Danmarks fordel med 22-18. Herfra sideoutede begge mandskaber til sæt resultatet 25-21 og dermed en 3-0 sejr til Danmark i åbningskampen.

Landstræner Mikael Trolle efter kampen:
"Jeg synes virkelig, vi spiller en flot landskamp i dag, specielt er jeg glad for den måde vores servepres fungerer på i dag. Vi får hele tiden sat dem under pres og får dem til at satse og lave fejl – mange fejl. Samtidig er det godt at se, at det arbejde assistenttræner Kristian Knudsen har lavet med vores modtagning i en periode, også begynder at vise sin effekt i kampene og viser, at vi har rykket os, selvom vi stadig skal være bedre til dette."

"Kampen igennem er jeg rigtig tilfreds med, at vi gang på gang tager gode beslutninger i de afgørende situationer. Det gælder i serv og blok, og at vi langt hen af vejen formår at holde taktikken, der er langt for dagens kamp. Så alt i alt en rigtig god måde at starte dette års European League på."

Anfør Axel Jacobsen :
"Det er utroligt vigtigt at komme godt fra start, og selvom jeg mener, der er nogle ting, vi kan og skal forbedre, er jeg rigtig tilfreds med vores præstation i dag. Vi spiller med stor ro på banen, og jeg synes, at vi i de afgørende momenter i sættene i dag lige er den tand bedre end vores modstander og derfor afgør kampen til vores fordel."

Danmarks Startopstilling:
Hæver: Axel Jacobsen
Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari
Diagonal: Peter Trolle
Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade
Libero: Nikolaj Hjorth

Indskifter: Anders Lammert Hartmann
De danske volleyherrer åbner i dag 1. runde af European League gruppespillet i Ukraine. Laola1 streamer alle landsholdets kampe direkte.

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 1. RUNDE, UKRAINE
9/6, 15:00: Danmark – Ungarn (LIVESTREAM)
10/6, 18:00: Danmark – Ukraine (LIVESTREAM)
11/6, 15:00: Israel – Danmark (LIVESTREAM)

2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.

Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark den 1.-2. juli. Billetter til Final 4 kan købes her.
De danske volleyherrer tager i morgen hul på gruppespillet i European League. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til World League, og Danmark har fordel af hjemmebane i Final 4 og god forberedelse.

European League er højdepunktet for herrelandsholdet i denne sæson, hvor Gentofte Sportspark danner rammerne om Final 4 den 1.-2. juli. 

Vinderen af turneringen booker billet til World League – toppen af poppen i international volleyball.

Inden da indløste de danske volleyherrer en anden billet, da de i morges checkede ind i Københavns Lufthavn for at flyve til Ukraine, hvor gruppespillet begynder i morgen.

Med i bagagen har landstræner Mikael Trolle gode erfaringer fra den nyligt overståede VM-kvalifikation og et håb om, at landsholdet kan tage et skridt op.

”VM-kvalifikationen var en meget positiv oplevelse, hvor vi fik set landsholdets potentiale – og det er højere end forventet,” siger Mikael Trolle.

 ”Vi har mulighed for at plukke de lavthængende frugter og lave flere point mod lignende modstandere. Der ligger mange point, som vi skal lære at samle op i gruppespillet, så vi sikrer os den største del af høsten i Final 4,” siger han.

Gruppespil forberedelse til Final 4
Danmark er i Gruppe B med Ukraine, Ungarn og Israel i European League. Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4. Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.

”Vi går altid på banen for at vinde. Men vi er i den gunstige position, at vi kan tillade os at bruge gruppespillet i European League som træningslejr og forbedre vores spil frem mod Final 4 på hjemmebane den 1.-2. juli i Gentofte Sportspark,” siger Mikael Trolle.

”Vi skal have løftet vores spillemæssige niveau til at gå hele vejen. Men ser vi på, hvordan de potentielle Final 4-modstandere klarede sig i VM-kvalifikationen, er der mange hold lige omkring vores niveau, og vel fire hold, som kan gå hele vejen,” siger han.

”Vi skal drage fordel af hjemmebane og vores grundige forberedelse. Nogle gode rammer i Gentofte Sportspark betyder meget for os. Det påvirker indsatsen på vores eget hold i en positiv retning, og samtidig øger det presset på modstanderne. Så jeg håber meget, at drengene får den bedst mulige kulisse at spille i den 1.-2. juli,” slutter landstræneren.

Mikael Trolle har lavet to udskiftninger i truppen i forhold til VM-kvalifikationen. Steen Sørensen er skadet, og ind er i stedet kommet Hvidovres Simon Boye Jørgensen. På hæverpladsen er Sebastian Mikelsons byttet ud med Mads Kyed Jensen.

1. runde af European League spilles i Ukraine den 9.-11. juni. 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni. Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde. Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark den 1.-2. juli.

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 1. RUNDE, UKRAINE
9/6, 15:00: Danmark – Ungarn (livescore) (LIVESTREAM)
10/6, 18:00: Danmark – Ukraine (livescore) (LIVESTREAM)
11/6, 15:00: Israel – Danmark (livescore) (LIVESTREAM)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, 2. RUNDE, UNGARN
16/6, 18:30: Ungarn – Danmark (livescore)
17/6, 17:30: Ukraine – Danmark (livescore) 
18/6, 18:30: Danmark – Israel (livescore)

KAMPPROGRAM, EUROPEAN LEAGUE, FINAL 4, DANMARK
1/7, 17:00: Semifinale 1
1/7, 20:00: Semifinale 2
2/7, 17:00: Bronzekamp
2/7, 20:00: Finale

BILLETTER KAN KØBES HER  

HERRELANDSHOLDET TIL EUROPEAN LEAGUE, UKRAINE OG UNGARN

Hæver
Axel Jacobsen (San Lorenzo - ARG)
Mads Kyed Jensen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Frederik Mikelsons (Gentofte Volley - DEN)
Nikolaj Hjorth (Middelfart VK - DEN)

Centerspiller
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart VK - DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley - DEN)
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)

Højrekant
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)
Simon Boye Jørgensen (Hvidovre VK – DEN)

Venstrekant
Simon Bitsch (BK Marienlyst - DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley - DEN)
Mads Møllgaard (Lünenburg - GER)
Rasmus Breuning (Milano - ITA)
Anders Lammert Hartmann (Gentofte – DEN)

Staben omkring herrelandsholdet
Head Coach: Mikael Trolle
Assistant Coach: Kristian Knudsen
Technical Assistant Coach: Peter Borglund
Scout: Francesco Oleni
Team Manager: Sven Brix og og Thomas Bertelsen
Fysioterapeut: Sune Dombernowsky

FAKTA EUROPEAN LEAGUE 2017
- 2017 CEV Volleyball European League – Men spilles over to runder i juni.
- 1. runde spilles i Ukraine den 9.-11. juni.
- 2. runde spilles i Ungarn den 16.-18. juni.
- Alle fire hold spiller mod hinanden i hver runde.
- Final 4 spilles i Gentofte Sportspark i Danmark.
- Final 4 spilles den 1. og 2. juli
- Final 4 afvikles med semifinaler på dag 1 og medaljekampe på dag 2.
- Danmark er det 2. bedste seedede nation i turneringen med en 22. plads på den europæiske rangliste.
- Gruppe A: Makedonien (21), Aserbajdsjan (37), Sverige (27), Albanien (35).
- Gruppe B: DANMARK (22), Ukraine (24), Ungarn (30), Israel (29).
- Nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4.
- Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.
- Vinderen af CEV European League 2017 går videre til FIVB World League.

Danmark-Ukraine 0-3 (14-25,18-25,16-25)

Det var sidste kamp i VM-kvalifikationen og Danmark havde en sidste chance for at få en sætsejr med hjem. 
Ukraine havde udspillet sin chance i VM-kvalifikationen, men de gik fokuseret til værks på trods af, at de sparede deres bedste to spillere.
Det gav åbninger for det danske hold, og når niveauet blev holdt på dansk side, så spillede vi lige op med Ukraine. 
Desværre var det svært for danskerne at holde fokus, og det gav Ukraine mulighed for at skabe nogle huller i stillingen, som Danmark ikke kunne kæmpe op igen.
Nora Møllgaard blev dagens spiller.


Så er VM-kvalifikationen slut.
Det har været lærerigt, og alle spillere kommer hjem med en masse viden og en helt unik oplevelse i bagagen.
Den helt store oplevelse var kampen imod Azerbajdjan hvor danskerne præsterede rigtig flot. Værterne kvalificerede sig til VM med en 3-0 sejr over Holland i kampen inden Danmarks kamp.
Men uden tvivl er Danmark blevet repræsenteret flot, og nu skal der trænes hjemme i klubberne og i styrkelokalet, så vi kan præstere endnu bedre næste gang.

Data fra kampen kan ses her:
http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx…
Fredag, 02 juni 2017 17:28

Danske damer taber den nordiske dyst

Written by
Danmark - Norge 1-3 (25-21,15-25,23-25,15-25)

Der var dømt revanche i dagens kamp for det sidste nederlag imod Norge, og Danmark kom rigtig godt fra start.
På trods af mavesyge hos Nanna Mølgård, Alina Hjorth Sode og Isabel Fugmann (sidstnævnte stillede til start), spillede Danmark et stabilt første sæt, og kunne holde nordmændene fra pointfadet. Trine Noer Kjelstrup og Emilie Stenholt Krogh var rykket på venstrekanterne og Helena Elbæk var rykket ud på højrekanten, og stabile server og blokader, skaffede det nødvendige overskud til sætsejr.
I andet sæt blev det norske servepres større og Isabel Fugmann overtog fra Emilie Stenholt Krogh. Det tog lidt tid for danskerne at finde modtagningsrytmen, og det gav også knas i angrebsrytmen. Norge tog sættet overbevisende.
Herfra var der nu helt styr på modtagningen, og de danske damer kom til 23-18, før angrebsrytmen helt forsvandt og Norge kunne tage de sidste 6 bolde og dermed sættet.
Danmark blev ved med at kæmpe, men det norske bundniveau var en anelse højere end det danske, og kampen kunne gå til Norge.
Så Danmark tabte til et bedre hold på dagen.
Dagens spiller blev Nora Møllgaard.

Nu gælder det den sidste kamp imod Ukraine i morgen.
Den spilles kl. 20.00 lokal tid (18.00 dansk tid) og kan ses på www.laola1.tv.

Data fra kampen kan ses via dette link:
http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=30053&ID=977&CID=5801&PID=1527&type=LegList
Pengespil er ikke kun for sjov, men kan også blive et problem. Et problem for den enkelte atlet, den sportslige udvikling og for sporten selv. Ny spillepolitik sætter tydelige rammer for gambling i sportsmiljøerne.

Sportsudøvere spiller mere og har tre gange så mange spilleproblemer i forhold til den generelle befolkning. Det viser et britisk studie.

Herhjemme viser en undersøgelse fra DIF, at 64 procent af danske eliteatleter har spillet penge på en kamp eller konkurrence i det seneste år. Det er markant flere end i den øvrige befolkning, hvor tallet er 10 procent.

For mange hænger sport og pengespil naturligt sammen. Og volleyballspillere færdes ligesom andre atleter ofte i en spillekultur.

Derfor har Center for Ludomani sammen med Team Danmark, DIF, Anti Doping Danmark og en række specialforbund, heriblandt Volleyball Danmark, udviklet en spillepolitik, der sætter tydelige rammer for gambling i sportsmiljøerne.

”Sportsbetting og væddemål er en bekymrende stor del af sportsmiljøerne, og spillet kan nemt få overtaget hos atleterne. Derfor er det vigtigt, at forbundene tager ansvar og kommunikerer tydeligt, hvor grænserne går,” Henrik Thrane Brandt, Souschef og behandlingsleder, Center for Ludomani.

Øget risiko for ludomani og matchfixing
Spilleproblemer og spillegæld udgør væsentlige risikofaktorer, der kan føre til matchfixing. Fixere leder efter spillere, som de kan påvirke – og de vælger ofte dem, der er sårbare.   

En atlet med spilleproblemer er sårbar overfor tilbud fra fixere, da der ofte er knyttet en spillegæld til det overdrevne pengespil. Derfor ser Anti Doping Danmark også indsatsen som vigtig for atleternes tarv og sportens integritet.

"En usund spillekultur kan i værste fald være en glidebane, hvor umådeholdent pengespil hos atleterne kan føre til et ønske om at kontrollere spillets udfald. Først med spil på egen sejr, så med spil på egne nederlag og derefter måske egentlig manipulation af delelementer eller hele konkurrencen. Og har man først givet efter for matchfixerne, kan det være umuligt at finde vejen tilbage," siger Jesper Frigast Larsen, juridisk konsulent hos ADD.

Sportsverdenen arbejder hele tiden på at sikre sportens integritet og tidligere kampagner har udbredt viden om lovgivning, regler og de svære gråzoner. Med den nye spillepolitik håber sportsverdenen at skabe en holdningsændring.

Volleyball Danmark opfordrer til en sund spillekultur
Ved at sætte tydelige rammer for spillet, informere om balanceret gambling og risikoen ved overdrevet spil bliver sportsmiljøet mere fokuseret og samtidig mindre sårbart overfor matchfixing.

”Det er vigtigt, at vi i volleyball skaber rammerne for en balanceret spillekultur. Et ukontrolleret pengespil har store konsekvenser – både for personen og for sporten,” siger Sven Brix, elitechef i Volleyball Danmark.

”Ukontrolleret pengespil har konsekvenser både for den sportslige udvikling og for holdets udvikling og præstation. Det kan være en glidebane i forhold til ludomani og matchfixing,” siger han.

”Derfor anbefaler vi, at alle klubber sætter sig grundigt ind i spillepolitikken og forholder sig aktivt til indholdet, så man skaber balancerede rammer om pengespil blandt atleter og trænere,” siger Sven Brix.

Spillepolitikken introduceres i løbet af 2017 og skal generelt bidrage til et sundt elitesportsmiljø.

”Matchfixing-dagsordenen har øget opmærksomheden på gambling, og det er positivt. Men det er også vigtigt at forstå, at gambling kan være problematisk, også selvom det ikke leder til matchfixing. Derfor er vi generelt glade for at forbundene tager dette ansvar og implementerer en samlet spillepolitik,” siger Henrik Thrane Brandt fra Center for Ludomani.

Her kan du finde selve politikken.
Her kan du finde anbefalinger til implementering.
På www.sportogpengespil.dk kan du finde materiale og værktøjer til at arbejde med emnet.
www.spiltilstregen.dk kan du læse mere om sport og pengespil.  

Hvad er en spillepolitik?
Spillepolitikken sætter rammerne for ansvarlig gamblingsadfærd som elitesportsmand.
Det indebærer bl.a. at:
Trænere har et særligt ansvar for ikke at opfordre til pengespil og nuancere diskussionen om emnet overfor spillerne.
Pengespil hører ikke hjemme i forbindelse med konkurrencesituationer.
Pengespil minimeres til træning og på træningslejre. Her skal fokus være på sporten.
Det understreges, at børn under 18 ikke må spille pengespil.

Hvilke forbund er med?
DIF
Team Danmark
Anti Doping Danmark
Volleyball Danmark
Dansk Boldspil Union
Dansk Håndbold Forbund
Danmarks Ishockey Union
Dansk Bordtennis Union
Badminton Danmark
Dansk Tennis Forbund
Danmarks Basketball Forbund
Danmark - Azerbajdjan 0-3 (25-12,25-14,25-14)

Det var David imod Goliath idag i VM-kvalifikationen, da de danske damer mødte værterne fra Azerbajdjan.
Azerbajdjanerne havde det fysiske overtag, men de danske damer havde stor ære af kampen, hvor flere lange dueller også gik til dansk fordel, og hvor holdet havde en spillemæssig opadgående kurve gennem hele kampen.

Den helt store oplevelse var 198 cm høje Polina Rahimova, der scorede 29 point i kampen, hvoraf 10 af dem var på serveesser, og et par stykker der blev slået over den danske blokade. Det er sjældent at stå overfor en spiller af den kaliber, og på trods af det enorme serve- og angrebspres fra hende, lykkedes det både danskerne at få serven under kontrol, og Trine Noer Kjelstrup at få slået fingrene af hende et par gange i angrebet.

Der var rigtig mange gode aktioner i dagens kamp.
Nora Møllgaard var en energibombe på den modtagende libero-position, og Alina Hjorth Sode var også stabil i bagkæden i dag. Trine Noer Kjelstrup arbejdede godt imod de store blokader, og centerspillet kom også i gang.
Emilie Stenholt Krogh gjorde også en rigtig god figur på banen med flere gode aktioner.
Dagens spiller blev dog Nikoline Mogensen, der var blevet sin lårskade kvit og kunne bidrage med gode løsninger i angrebsspillet.

Nu gælder det Norge imorgen kl. 13.00 dansk tid.
Norge har spillet en flot turnering, og det bliver spændende at se, hvordan de to hold nu står imod hinanden.
Kampen vil blive streamet på nedenstående link.
http://www.canlitv.stream/idman-tv

Data fra kampen kan ses her.
http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=30051&ID=977&CID=5801&PID=1527&type=LegList 
Side 1 ud af 74