nyheder (1706)

Mandag, 23 oktober 2017 07:02

Mads Ditlevsen jagter ny titel i Qatar

Written by
I sidste sæson vandt Police Sports Club volleyball-mesterskabet i Qatar for første gang i klubbens historien, og den 33-årige sydsjællænder Mads Ditlevsen var kraftigt medvirkende til succesen.

Faktisk var den tidligere Karrebæk-spiller en så afgørende faktor, at klubben har ønsket at forlænge aftalen med ham. Det skriver Sjællandske.

Og Mads Ditlevsen har sagt ja tak.

”Så er jeg taget ned i varmen igen. Det bliver lige til en sæson mere,” siger Mads Ditlevsen fra Qatar til Sjællandske.

Aftalen løber frem til april, og Mads Ditlevsen har ambitioner om at genvinde titlen.

”Vi går helt sikkert efter mesterskabet igen, og en af de to pokaltitler -Emir eller Qatar Cup, siger den rutinerede dansker,” siger han.

Netop pokalturneringerne har oplevet en regelændring i forhold til sidste sæson, så der nu kun er plads til én såkaldt professionel på hvert hold. Og hos Police Sports Club er valget altså faldet på Mads Ditlevsen.

I denne sammenhæng er ”professionel” en betegnelse for udenlandske spillere uden fast bopæl i Qatar.

”Der er en del hernede, der spiller som det, de kalder ”residence ”. De har boet her i to år, og det er spillere af alle mulige nationaliteter,” siger Mads Ditlevsen.

”Derudover skal man have tre spillere med Qatar-pas på banen.”
Danmark – Sverige, 3-0 (25-20, 25-22, 25-17)
DU17 NEVZA, finale

De første ord der stort set blev sagt, da DU17-landsholdet samledes fredag d. 13. oktober var: "Vi er kommet for at vinde guld!" Holdet aftalte derfor, at alt hvad de gjorde i den kommende tid sammen, skulle kunne spejles i det mål. Siden fredag er der imidlertid ikke blevet snakket om guld, men udelukkende på at fokusere på holdets næste opgave. Da vi skal helt tilbage til 2012, hvor et dansk DU17-landshold sidst har vundet NEVZA, så er der ingen tvivl om, at det var et ambitiøst mål. Efter sejre over Færøerne, England, Norge og Finland, stod Danmark torsdag d. 19. oktober overfor Sverige i finalen (et hold som også havde vundet over Finland i gruppespillet).

1. sæt blev en ægte finale værdig, da det startede utrolig tæt. Holdene fulgtes ad hele vejen og ingen kunne for alvor trække fra. Men da det virkelig spidsede til, viste Danmark sig stærkest og trak fra til 21-19, før sættet blev vundet med 25-20. I dette sæt leverede Danmark det måske bedste angrebsspil der nogensinde er set med hele 15 vundne angreb og blot 1 enkelt angrebsfejl. Da holdet desuden leverede 3 stuff blokader, så skulle der en virkelig sløj serveindsats til (6 fejl og 0 esser), for at Sverige overhovedet kunne holde sig inde i sættet.

Fra starten af 2. sæt satte Danmark sig virkelig på kampen, hvor de danske blokader fortsat voldte svenskerne store problemer. Servetrykket var nu blevet justeret fra Danmark, som trak (så det ud til) afgørende fra til 16-11. Men pludselig vendte sættet fuldstændig, da Sveriges nummer 5, Ulrika Blomgren gik ned for at serve. Svenskerne tog nu points på stribe og Danmark forsøgte sig undervejs med en dobbeltindskiftning, hvor Tajma Muharemovic og Sille Hansen kom på banen. Lige lidt hjalp det, da Sverige blev ved at lave points og kom i front med 16-19 (altså 8 points i træk til Sverige). Da det så allermest sort ud, hentede netop indskiftede Tajma en nærmest umulig bold ved antennen, hvor Danmark efterfølgende vandt pointet. Dernæst tog anfører Mikala Mogensen fat i serven, mens Sofia Bisgaard lavede points på stribe i angrebet og så førte Danmark pludselig med 23-19 (nu 7 points i træk til Danmark). Sættet blev efterfølgende vundet med 25-22.

Danmark kom ud som lyn og torden i 3. sæt og levnede på ingen måde det svenske hold nogen chance for at komme tilbage i kampen. Det blev 8-4, 16-11 og 21-16, hvor Danmark hele tiden holdt sig komfortabelt foran. Det skyldtes ikke mindst, at serverne nu var meget skarpt indstillet (0 fejl i dette sæt, mod 6 i 1. sæt). Sverige havde ingen modsvar mod det stærke danske blokadespil, mens hæver Louise Iversen fortsatte med at bringe de danske angribere i optimale positioner. Ved stillingen 24-17 troede det talstærke publikum nærmest ikke sine egne øjne, at Danmark nu blot var et point fra guldet. Meget symptomatisk var det en af Danmarks helt store spillere, Sofia Bisgaard, som vandt kampen på et servees til 25-17. Hun endte med at blive Danmarks topscorer i turneringen med 69 angrebspoints, 5 stuff blokader og 14 esser på 17 sæt, altså samlet 5,2 points pr. sæt. En anden spiller som skal fremhæves fra finalekampen er helt sikkert libero Sif Barkler, som spillede sin bedste kamp i turneringen på det vigtigste tidspunkt af alle.

Trænerteamet kårede centerspiller Ditte Bak Espersen som kampens spiller - egentlig ikke fordi hun havde udmærket sig i særlig grad i finalen, men i høj grad en erkendelse af det kæmpe bidrag hun har givet til holdet igennem hele turneringen. Dette bidrag blev også bekræftet efter finalen, da Ditte kom på Dream Team som centerspiller. Udover hende kom desuden Clara Windeleff, Mikala Mogensen og Sofia Bisgaard på Dream Team.

Holdet vil gerne takke alle de mange tilskuere, som har bakket op gennem turneringen. En endnu større tak går til de mange frivillige og ansatte i Volleyball Danmark, som har sørget for at rammerne omkring turneringen har været optimale. Holdet har sat en ære i at repræsentere Danmark til NEVZA og vil altid tænke tilbage på denne turnering, som noget helt særligt. Tak til alle omkring os, for at have gjort det muligt at opleve, hvordan man bliver en del af noget større end en selv.

Det danske hold bestod af følgende spillere og trænere:
- Tajma Muharemovic, hæver
- Louise Iversen, hæver
- Ditte Bak Espersen, center
- Annline Gram, center
- Laura Thomsen, center
- Mikala Mogensen, kant
- Clara Windeleff, diagonal/kant
- Sille Hansen, diagonal/kant
- Sofia Bisgaard, diagonal/kant
- Agnes Mellmølle, serve/forsvars-specialist
- Sif Barkler, libero
- Liv Kjøller Jensen, libero

- Kim Hakan Buchwald, head coach
- Skafte Herskind, assistent coach
- Rolf Meegdes, team manager
- Britt Hofstedt, fys
- Troels Lavritsen, scout
Scenen var sat i Sportscenter Ikast til herrefinale som afslutning på NEVZA 2017. Danmark var oppe imod et stærkt s...vensk hold der i puljen havde besejret danskerne 3-0. For 6. kamp i træk kom drengene stærkt ud til kampen og lagde svenskerne under et kæmpe servetryk. Inden midten af 1. sæt blev den svenske libero nedbrudt og Danmark har teten sættet igennem til sejr 25-17.

Danmark ligger også stærkt ud i 2. Sæt og spurter til en 9-4 føring. Herfra er der desværre en kortere periode med et par fejl som giver svenskerne luft til at få deres spil i gang igen. De udligner hurtigt og tager også en lille føring. Danmark kæmper det bedste de har lært men når aldrig helt op igen og taber 23-25.

I 3. sæt er det svenskerne der fuldstændigt overtager momentum og trykker Danmark i defensiven med stærke server. Da de samtidig holder en flot sideout lykkedes det aldrig de danske drenge at komme tilbage og sættet tabes 17-25.

I pausen inden 4. sæt er det stadig en flok optimistiske og fokuserede drenge der gør sig klar. Justeringer af blokaden og et fornyet servepres gør at Danmark tilkæmper sig et nyt overtag i den afvekslende kamp. Der opbygges hurtigt en 5 points føring efter fremragende dansk spil – svenskerne kæmper dog ufortrødent videre og det bliver igen et sæt med flot propaganda for herrevolley. De over 400 tilskuere bakkede fantastisk op omkring holdene og stemningen mod slutningen af sættet var elektrisk. Et flot indhop af Jonas Marcussen giver fornyet luft til det danske forspring og sættet vindes 25-21.

Både de svenske og danske spillere bliver på bedste vis animeret at de medlevende tilskuere og 5. sæt bliver velspillet på trods af spillerne har været igennem masser af kampe de seneste døgn. Den svenske stjerneangriber lægger hårdt ud med 2 fantastiske springserver og Danmark må tage en meget tidlig timeout. Herefter fungerer alt for danskerne og holdet bringer sig foran 7-5. Desværre er det igen Sverige der overtager initiativet og der byttes side ved 8-7. De udbygger føringen frem til 14-11 inden de danske drenge med en kraftanstrengelse forsøger et sidste comeback. De når på 13 point inden svenskerne lukker kampen.

Trænere og spillere var naturligvis skuffede over nederlaget. Alle i den danske trup er imidlertid også stolte af en god præstation i finalen hvor holdet i lange perioder spillede nær den maksimale kapacitet for holdet på nuværende tidspunkt.

Kæmpe tillykke til DU17 pigerne og trænerteam med NEVZA Championship!

Startopstilling
Hæver: Mikkel Hoff
Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge
Center: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt
Diagonal: Jonas Marcussen
Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Bertram Rygaard-Rasmussen, Nicola Carapic, Alfred Piaster

Kampens spiller: Alfred Pontoppidan
Torsdag, 19 oktober 2017 18:10

NEVZA Championships U17 2017 - Day 4 summary

Written by
Day 4, Thursday the 19th of October

(See all exact results, pictures etc. at https://www.facebook.com/nevzau17)

Girls:

NOR-ENG, 5-6 place (3-1): Norway secured the 5th place in the tournament in the first ranking match of the day. England fought well and won the second set, but the whole match had the Norwegian girls as winners.

ISL-FIN, 3-4 place (3-0): Finland girls took one more medal at the NEVZA Championships, by winning the bronze medal match against Iceland. Iceland performed well and can be proud of the 4th place.

FAR-GRL, 7-8 place (3-0): Faroe Island took the 7th place by winning the last match against Greenland. Greenland had its first appearance at a NEVZA Championships and was nice to welcome them in the NEVZA family.

DEN-SWE, 1-2 place (3-0): The Danish girls was determined and well prepared from the first ball and secured the 2017 Nevza under 17-championship in straight sets. The Swedish girls fought hard and used the entire squad to try to get momentum back, but the Danish serve and pass-game kept a high quality throughout the match, taking away the strong Swedish attacker when it became close on the score board.Boys:

NOR-FAR, 5-7 place (1-3): In a very tight 4 set match, The Faroe Islands overcome the Norwegian boys. The teams gave each other a brave fight and only small differences decided the outcome.

FIN-ENG, 3-4 place (3-1): The young team from Finland secured the nation’s second bronze medal of the day with 3 sets to 1 against the England boys who came off to a good start, winning the first set. After that the Finnish boys got better hold of their own game and managed to edge out England in the following three sets. England boys finish in 4th place, just outside the medals.

ISL-FAR, 5-7 place (0-3): The boys’ team from the Faroe Islands were in the favorite’s shirt before the match, having played a very fine tournament so far. Iceland’s boys did everything in their power to stay in the match, but this year the smaller Atlantic island neighbors was the stronger team. Iceland finish the tournament in 7th place, behind Norway in 6th spot. The Faroe Islands was very close to earning a place in the semi finals, but had to settle for 5th place this year. It will be interesting to follow the talented players from all the NEVZA countries in the future.

DEN-SWE, 1-2 place (2-3): Inspired by the victory of the Danish girls, the boys’ team came off to a flying start, winning the first set 25-17. Throughout the tournament the Sweden boys had showed high quality and in the final’s second set they showed great strength, but only pulled off a two point victory taking the set 25-23. With the Danish boys a little shaken and their neighbors with great confidence, the third set had the blue and yellow boys leading all the way, finishing with a 25-17 set win. Trailing a set, the home team digged deep and turned up the service pressure to the max. An early 6 point lead grew smaller as the set came to an end, but solid blocking and an inspiring finish gave the Danish boys the fourth set 25-21. Fifth set was a nail biting thriller with Sweden leading most of the time. Up 14-11 is looked to end here, but the Danes pulled within one point before Sweden could finish the set 15-13 and claim the NEVZA 20017 under 17 boys title. The Danish boys will surely feel disappointed for a short while, but finishing second will count as a very good outcome of a tournament with many strong teams and skilled youth players from all the NEVZA countries.
Torsdag, 19 oktober 2017 18:05

NEVZA U17 Championships, Final results

Written by
The last matches have been played in The NEVZA U17 Championships in Ikast Denmark. It has been a pleasure to witness a lot of good volleyball and a lot of joy, fighting and commitment from the young players and their coaches.

The 15 teams had all their great moments, but in the end the ranking of the teams was decided by the points made on the court.

Final result BOYS:
1. Sweden
2. Denmark
3. Finland
4. England
5. Faroe Islands
6. Norway
7. Iceland

Dream Team BOYS (voted by the coaches)
Setter: Filip Bratic, Sweden
Opposite: Max Petersson, Sweden
Outside hitter: David Åhman, Sweden
Outside hitter: Kalle Madsen, Denmark
Middle blocker: Alfred Riis Pontoppidan, Denmark
Middle blocker: Jonatan Hellvig, Sweden
Libero: Peter Vuorinen, Finland
Most valuable player: David Åhman, Sweden

Final result GIRLS:
1. Denmark
2. Sweden
3. Finland
4. Iceland
5. Norway
6. England
7. Faroe Islands
8. Greenland

Dream Team GIRLS (voted by the coaches)

Setter: Lotta Kukkonen, Finland
Opposite: Clara Bernberg Windeleff, Denmark
Outside hitter: Mikala Maria Mogensen, Denmark
Outside hitter: Sofia Nørager Bisgaard, Denmark

Middle blocker: Klara Juneholm, Sweden
Middle blocker: Ditte Bak Espersen, Denmark
Libero: Filippa Brink, Sweden
Most valuable player: Matthildur Einarsdóttir, Iceland
Torsdag, 19 oktober 2017 09:00

Dobbelt dansk i NEVZA-finale

Written by
Både de danske U17 piger og U17 drenge imponerer ved NEVZA-mesterskaberne i Ikast, hvor begge de danske mandskaber har spillet sig i finalen senere i dag. Volley TV streamer begge finaler direkte.

Begge danske finalepladser blev sikret efter flotte sejre over Finland i semifinalen. Pigerne vandt med 3-1, mens drengene måtte have alle fem sæt i brug, inden finalepladsen blev booket med en 3-2-sejr.

På den anden side af nettet i finalen står de svenske piger og drenge. For de danske drenge bliver det et revancheopgør fra gruppespillet, hvor Danmark tabte 3-0. Danmarks piger har ikke mødt de svenske piger endnu i turneringen.

”Det er fantastisk. Jeg er meget tilfreds,” siger elitechef i Volleyball Danmark Sven Brix.

”Der bliver lavet et kæmpe talentarbejde mange steder i systemet, og det de dejligt at se, at de ting, vi arbejder med, giver udbytte,” siger han.

”Selvom vi har meget fokus på processen, så er det da rart at se resultater også,” siger Sven Brix.

”Begge hold har slået Finland på deres vej til finalen, og der er atypisk. Det er præstationer, som vi kan være meget stolte over,” siger han.

”Nu gælder det to stærke svenske hold i finalen, og så må tiden vise, hvilken karat medaljerne bliver af,” slutter elitechefen.

Pigernes finale begynder klokken 13.30. Drengenes finale spilles klokken 15.30.
Begge finaler streames på Volley TV her.
Onsdag, 18 oktober 2017 23:18

HU17 finaleklar

Written by
Danmark var på forhånd ikke levnet de store chancer mod et fysisk stærkt finsk hold. Drengene leverede imidlertid en imponerende indsats og viste et topniveau vi aldrig har set før. Danmark dominerer første sæt det meste af vejen indtil Finland får udlignet ved 20-20. Herfra spiller de finske drenge flot og effektivt og danskerne må skuffede se finnerne løbe med sætsejren på 25-22. Her efter kunne man måske have lidt bange anelser om, at kampen vil tage samme retning som puljefinalen mod Sverige. De danske spillere kom imidlertid med den helt rigtige trods-reaktion. Det var meget tydeligt at de havde lært meget af kampen mod Sverige.

I starten af 2. sæt blev der skruet op for servepresset og angriber turde gå efter de svære slag. Hæver Bertram Rygaard-Rasmussen fulgte på flotteste vis taktikken og lykkedes med at spille masser af centerspil. Holdene følges ad til 7-7 inden Danmark rykker til 12-7 i Alfred Pontoppidans serv. Her bliver det meget tydeligt at det finske hold ikke er vant til modgang. De virker frustrerede og angriber mange går ind i de effektive danske blokader. Danmark vinder sættet med de uhørte cifre 25-13!

I 3. sæt spiller begge hold på et meget højt niveau. Finland er effektive med deres hurtige spil til kanterne og få sat nogle alvorlige smash i gulvet på den danske bane. De danske spillere spiller dog ufortrødent videre og vinder en masse bolde via blokout på de finske spillere. Det siger noget om kvaliteten i spillet at Danmark er bagude 13-15 og herefter sideouter 10 gange i træk! Det matcher Finland imidlertid til fulde da de også sideouter de sidste 10 gange i sættet og vinder 25-23.

I 4. sæt kommer Danmark endnu engang ud med den helt rigtige mentalitet. Det er ikke til at se på drengene de lige har tabt et tæt sæt – de glæder sig bare til at komme på banen og tage revanche. Da samtlige danske server noget af det bedste vi har set lykkedes det pludselig at bryde den finske servemodtagning ned. Deres libero er helt fantastisk så opgaven er hele tiden at han ikke må få lov at røre bolden. Det lykkedes altså til perfektion og via 15-9 og med hjælp fra dobbeltindskiftning af Mikkel Hoff og Nicola Carapic lykkedes det at vinde 25-15.

Det 5. og afgørende sæt bliver en rutsjebanetur af nedture og opture. Finland lægger bedst ud og får opbygget en 3 pointsføring ved stillingen 10-7. Danmark sideouter nu sikker men laver desværre også et par servefejl så Finland kan fastholde deres føring til 13-10. Efter et vundet sideoutangreb skifter Kalle Madsen servestrategi og lavet et es til 12-13. En fantastisk dansk blokade og en finsk fejl skaffer Danmark matchbold ved 14-13. Det hele bliver vendt på hovedet af et par danske fejl og Finland får matchbold ved 15-14. Efter en finsk servefejl bliver Mikkel Hoff skiftet ind for at serve ved stillingen 15-15. Det går fantastisk og efter en tumultarisk afslutning med fight, redninger og spillere der bare VILLE vinder ender sættet 17-15 til Danmark.

På vegne af drengene vil vi gerne give en kæmpe tak til de mange tilskuere der levede sig med i kampen og skabte en fantastisk opbakning i medgang og modgang. Vi håber i er klar igen torsdag kl. 15.30 til finalen mod Sverige!

Startopstilling

Hæver: Bertram Rygaard-Rasmussen

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Centere: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt

Diagonal: Nikola Carapic

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Mikkel Hoff og Jonas Marcussen

Kampens spiller: Bertram Rygaard-Rasmussen
Danmark – Finland, 3-1 (25-16, 25-20, 21-25, 25-17)
DU17 NEVZA, semifinale

Ikke siden 2012 har et dansk DU17-landsholdshold vundet over Finland til NEVZA. Så da Danmark vandt en overbevisende 3-1 sejr, så var det bestemt en præstation af de helt store, som gav store jubelscener blandt spillere og tilskuere. Men én ting er helt sikkert, det danske hold er slet ikke færdige endnu - "vi er først lige begyndt", som anfører Mikala Mogensen sagde i omklædningsrummet efter kampen. 

I 1. sæt startede det danske hold som lyn og torden, akkurat som de har gjort i samtlige kampe i hele turneringen. Servestimer på 10 fra Laura Thomsen, 7 fra Mikala Mogensen og 5 fra Sofia Bisgaard gav Danmark føring på 21-9, før sættet blev vundet med 25-16.

Fra starten af 2. sæt bød det igen på fremragende dansk spil, hvor Danmark hurtigt bragte sig i front og holdte sig der sættet igennem. 8-4, 16-13 og 21-16 blev det inden Danmark vandt med 25-20. I dette sæt skal anfører Mikala Mogensen fremhæves for 4 vundne angreb på 7 hævninger, mens Sofia Bisgaard bød ind med 2 stuff blokader.

3. sæt blev meget tæt, hvor Danmark dog hele tiden var et par points efter Finland. Den væsentlige forskel i dette sæt var, at Danmarks servetryk faldt markant. Presset var væk og samtidig blev det til hele 5 servefejl (ud af 10 samlet set i hele kampen). Finland løftede virkelig også deres spil i dette sæt, og der fik man for alvor at se finnernes styrke.

I 4. sæt fortsatte Finland i starten det stærke spil, hvor Danmark kom bagud med 5-8. Men så tog Ditte Espersen og Sofia Bisgaard fat med to servestimer af 4 hver, og så var Danmark i front med 16-11. Ikast Brande Arena var nu begyndt at koge, da man fornemmede det danske hold var ved at afgøre kampen. Danmark trak fra til 21-13 og vandt senere med 25-17, hvor det meget symptomatisk var Sofia Bisgaard som afgjorde sættet med sit 6. angrebspoints i sættet. 

Danmark vandt således kampen med 3-1 og kan nu se frem til finale mod Sverige torsdag kl. 13.30. 

Kampens spiller blev Mikala Mogensen, som virkelig viste vejen som anfører med 15 vundne angrebspoints, 2 stuff blokader, 2 serveesser og en stabil modtagning. 
Onsdag, 18 oktober 2017 19:33

NEVZA Championships U17 2017 - Day 3 summary

Written by
Day 3, Wednesday the 18th of October

(See all exact results, pictures etc. at https://www.facebook.com/nevzau17/)

Girls:

NOR-ISL, quarterfinal (1-3): If the two teams had continued the match as the played the two first sets, the match would have continued the rest of the day. But after two very close sets, Iceland showed more showed that they had more will and power left than Norway and won the two last sets with a good margin.
Iceland are qualified for the semifinal against Sweden and Norway will play for the 5-8 place.

FIN-ENG, quarterfinal (3-0): England tried really hard and forced Finland to perform their best. But at the end Finland was the strongest team and won the match with 3-0. Finland is qualified for the semifinal against Denmark, while England will play for rank 5-8.

NOR-FAR, 5-8 (3-1): Norway controlled the match in the first two sets, but the girls from Faroe Islands did not give up and made a fine come back by winning the third set. In the fourth set Norway kept a lead all through the set and finished the match in four sets. Norway will play for rank 5-6 and Faroe Islands for rank 7-8.

ENG-GRL, 5-8 (3-0): England qualified for the 5/6 match against Norway, by winning 3-0 from Greenland.
Greenland will in the first performance at the NEVZA Youth Tournament play for rank 7/8 against Faroe Islands.

SWE-ISL, semifinal (3-0): Sweden and Iceland gave each other a brave fight in the first semifinal. Iceland tried their best to steal a set from the Swedes, but it was enough. Sweden were too strong and qualified in three straight sets for the final. Iceland will play for the bronze medal.

DEN-FIN, semifinal (3-1): In front of a big home crowd Denmark and Finland faced each other in a thrilling semifinal. Denmark started the match on fire and won the two first sets. Finland made a comeback by winning the third set. In the fourth set Denmark put a lot of pressure on the Finnish team in blocking and serving and the set was won by a very happy Danish team. This gives a final between Denmark and Sweden and a bronze medal match between Finland and Iceland.

Boys:

DEN-ISL, quarterfinal (3-0): The home team from Denmark did not show much hospitality in this decisive match. Denmark won the match in three straight sets are ready for the semifinal against Finland. Iceland will play for the spot 5-7.

ENG-FAR, quarterfinal (3-2):  The Faroe Islands was on the road for maybe the best result ever in a NEVZA U17 boys tournament. But after England had lost the two first sets, they picked up their game and made a strong come back and ended up winning the match. England is ready for the semifinal against Sweden and Faroe Islands will play for rank 5-7.

ISL-NOR, 5-7 (0-3): Iceland and Norway played, despite the fact that Iceland did not win a set, a very close and competitive match. Norway had a bit more momentum at the three set finishes. Both team will meet Faroe Islands Thursday.

FIN-DEN, semifinal (2-3): Both teams refused to give up, in this very exciting semifinal. In the fifth set Finland looked like a winner in front 13-10, but Denmark came back in the match. Finland had one match ball before Denmark took the last point on their third match ball. Denmark will play for the gold and Finland must play for the bronze.

SWE-ENG, semifinal (3-0): In the previous matches Sweden had looked like a very strong candidate for the final. They continued to be that, by playing a very consistent match against the English boys. In the decisive moments Sweden had the most power and experience and won the match in three straight sets. Sweden will face Denmark in the match for the gold and England will meet Finland in the bronze medal match.
Onsdag, 18 oktober 2017 15:16

HU17 drengene tilbage på vindersporet

Written by
Danmarks 2. plads i puljen betød at der var islandsk modstand i ¼-finalen. Island vandt kun et enkelt sæt i den anden pulje så Danmark måtte på forhånd påtage sig en klar favoritværdighed.

Servetaktikken var justeret lidt så alle de danske spillere skulle svæveserve fra kampens start. Det fungerede rigtigt fint og islændingene kom under et vedvarende servepres. I perioder løste de det fint, men i andre perioder kunne Danmark score point i stimer. Først sæt bliver således vundet meget overbevisende 25-12.

I 2. sæt fik Island justeret servemodtagningen lidt ved hjælp af et par indskiftninger. Det gjorde at de danske spillere skulle arbejde lidt mere for pointene. Island var dog nødt til at sende mange lette bolde over på den danske side og hæver var sammenspillet mellem Mikkel Hoff og centrene Joachim Hesselholt og Alfred Piaster en pointgivende kombination. Sættet vindes 25-13.

I slutningen af 2. sæt var Albert Ellegaard kommet på banen og han var også på banen en større del af 3. sæt. Samtidig var Nicola Carapic på banen i rollen som diagonalspiller. Begge viste gode takter og de unge spillere i den danske trup viser heldigvis at flere og flere er klar til at levere gode præstationer på u-landsholdsniveau. Sættet vindes 25-15.

Med sejren er Danmark nu klar til semifinale mod Finland. Finland har traditionen tro et stærkt hold, men England viste i aftes at de er til at tale med. Godt nok vandt Finland kampen men de virker på ingen måde uovervindelige. Vi håber derfor at vi har en ”aftale” med vores fantastiske hjemmepublikum kl. 17.00 i IBF Arena Hal C…

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Malthe Karhula

Centere: Joachim Hesselholt og Alfred Piaster

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Albert Ellegaard, Nicola Carapic og Bertram Rygaard-Rasmussen

Kampens spiller: Alfred Nørskov Piaster
Onsdag, 18 oktober 2017 14:31

HU19 Landsholdene er udtaget

Written by
Træner teamene har udtaget HU19 landsholdene der skal repræsenterer Danmark ved NEVZA-mesterskaberne i Kettering, England den 26.-30. oktober

Hævere
Frederik Vester, Ikast KFUM
Mads Kyed Jensen, Gentofte Volley

Centere
August Jelert, Triangle Volleyball, USA
Jacob Brinck, Middelfart VK
Søren Reimann, Nordenskov UIF

Kanter/Diagonaler
Anton Lydolff, Boldklubben Marienlyst
Oskar Madsen, VK Vestsjælland
Simon Jørgensen, Hvidovre VK
Tobias Kjær, Gentofte Volley
Ulrik Dahl, Gentofte Volley

Forsvars-/modtagningsspecialister
Marius Thomsen, Gentofte Volley
Rasmus Høyer, Boldklubben Marienlyst

Head coach
Thomas Skifter Bertelsen
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Mobil: 21 25 50 69

Marie Hesselbjerg Braagaard Ass. Træner & Team Manager
Bardur Bendix Mikkelsen Ass. Træner & Scoutman
Louise Holm Pedersen, Fysioterapeut

U19 landsholdet (født i årgang 99 og yngre):
23.10-25.10: Samling for HU19-landsholder i København
26.10-30.10: NEVZA HU19 i Kettering, England
Danmark indledte kampen flot med stabil sideout og ”fanden-i-voldsk” transitionsspil. Det skabte små føringer på 3-4 point midtvejs i sættet. Desværre resulterer det i at de danske drenge spiller lidt mindre aggressivt og Sverige dermed for ro til at strukturere deres spil. Omkring 20 point er den danske føring indhentet og via 23-23 vinder svenskerne 25-23. Meget ærgerlig afslutning på et sæt hvor Danmark ellers havde vist mange af de kvaliteter holdet besidder.

Fra starten af 2. sæt er Danmark fint med, men i nogle situationer er spillerne måske lidt hæmmet af den ærgerlige afslutning på 1. Sæt. Det resulterer i lidt for mange bløde slag mod den svenske banehalvdel som de ofte konverterer til point. I time-outs forsøger vi at få troen og aggressiviteten tilbage i de danske spillere men det lykkedes aldrig helt. Bagud med 4 point midtvejs i sættet indskiftes Alfred Piaster og Malthe Karhula. Det giver en kortvarig opblomstring til holdet men ikke nok til at ryste den svenske volleymaskine. Stille og roligt øger de føringen og vinder sættet 25-14.

I 3. sæt fortsætter de danske drenge med at levere på et tilfredsstillende niveau. Desværre lykkedes det aldrig i længere perioder at få alle elementerne optimeret samtidig. I perioder mangler vi power fra kanterne og i andre perioder er det serv og blokadespillet der giver udfordringer. Samtidig er vi oppe mod et meget stabilt spillende svensk hold der laver meget få fejl. Det betyder at Danmark aldrig for alvor kan true Sverige udover indledningen på kampen og dermed taber 3. sæt 25-18.

Win or learn! De to første kampe ved NEVZA har vi vundet og mod Sverige har vi både individuelt og som hold lært en hel masse. Drengene har være virkelig skarpe i refleksionerne over hvad vi skal tage med videre fra kampen. Der er ting vi kan forbedre her og nu inden kampen imorgen tidlig. F.eks. at fokusere på at bevare presset på modstanderen når man har overtaget samt turde tage lidt større chancer i angrebet selvom man er bagud. Samtidig er der ting vi skal træne på frem mod næste u-landsholdsturnering, f.eks individuel blokadeteknik og. samarbejdet i blokadespillet. Heldigvis kunne drengene også se masser af gode ting i præstationen. God forberedelse, klar fra star og god fight hele vejen igennem trods modgang.

Danmark – Sverige 0-3 (23-25, 14-25 og 18-25)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Center: Joachim Hesselholt og Alfred Pontoppidan

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Malthe Karhula og Alfred Piaster

Kampens spiller: Anders Hauge
Tirsdag, 17 oktober 2017 20:13

NEVZA Championships U17 2017 - Day 2, summary

Written by
Day 2, Tuesday the 17th of October

(See all exact results, pictures etc. at https://www.facebook.com/nevzau17/)

Girls:

FIN-SWE (2-3): The young Finnish team faced a strong and tall Swedish team in the first match of the day. The two teams played on a high level most of the match and proved that both teams are to be considered as top teams of the tournament. The teams needed 5 exciting sets to find Sweden as a winner, in the best girl’s match of the tournament so far.

ISL-GRL (3-0): Iceland had full control of the match in the first two sets. In the third set showed Greenland good serving and put some pressure on the Icelandic girls, but not enough to gain a set. A nice win for Iceland and a great improvement by Greenland.

ENG-FAR (3-0): England qualified for the quarterfinal by winning the match against the Faroe Islands. The teams were quite close in all sets until the middle of the sets. From that point England got the momentum and finished the sets. Faroe Islands will play for the ranking 5-8

NOR-DEN (1-3): The final in pool A between Norway and Denmark, was a very close and exciting match in the first two sets. The last two sets Denmark had a little more power and closed the match 3-1. Denmark is now ready for the semifinal Wednesday at 19.30, while Norway will play quarterfinal Wednesday at 9.00.

SWE-GRL (3-0): Sweden secured the 1st place in pool B, by winning the match against Greenland. Greenland scored the most points in their three matches so far, but it was enough to win a set. Sweden will play semifinal 17.30 Wednesday and Greenland will start playing for the 5th – 8th place at 15.30.

FIN-ISL (3-0): Finland started out as expected, as the leading team. In the second set Iceland had a really good period and took a big lead, but Finland made a nice come back and won the set. The third set was also won by Finland. Both teams will play quarterfinal Wednesday. Iceland against Norway at 09.00 and Finland against England at 11.00.

Boys:

SWE-NOR (3-0): A well-organized team from Sweden started day 2 in the boys tournament against Norway. Sweden had the momentum most of the match, but Norway also had their moments. By the end of the sets, Sweden was the strongest team and closed the match in three sets.

DEN-FAR (3-0): The first set was quite close between the two teams. But Denmark kept the lead throughout the set and secured a victory in three straight sets.

ENG-ISL (3-1): England won three sets with a comfortable lead, but Iceland showed good team spirit by winning the third set. Iceland is ready for the quarterfinal as number three in the pool D. England will play for the 1st place against Finland in the last match of the day.

NOR-FAR (0-3): Faroe Islands, with four boys from the senior national team squad, was the strongest team in the first set, second and third set, but with the smallest possible difference in favor of Faroe Islands. All sets was won by 2 points and Faroe Islands are ready for the quarterfinal, while Norway will play for the 5th to 7th place.

SWE-DEN (3-0): Sweden were too strong for the Danish team in the final in pool C. Denmark had their changes in the 1st set but missed them and in the last two sets Sweden had the control. Sweden are ready for the semifinal at 19.00 Wednesday and Denmark will play quarterfinal at 10.00 against Iceland.

FIN-ENG (3-2): England started the match on fire and won the first set. The rest of the match continued as a hard battle between the two teams. At the end, Finland was a bit stronger and secured the spot at the top of pool D.
Tirsdag, 17 oktober 2017 18:38

SEJR OVER NORGE! DU17 I SEMIFINALEN TIL NEVZA

Written by
Danmark – Norge, 3-1 (25-15, 25-27, 25-17, 25-18)
DU17 NEVZA

Kampen mod Norge var en puljefinale, hvor vinderen ville gå direkte i semifinalen, mens taberen skulle omkring kvartfinalen.

I 1. sæt gjorde Danmark, som de har gjort igennem hele turneringen, lagde virkelig stærkt ud. Danmark kom foran med 8-5, 16-8 og 21-13, hvor særlig Laura Thomsen gjorde sig positivt bemærket med 3 serveesser, samt anfører Mikala Mogensen med 3 vundne angreb. Danmark vandt med 25-15.

Hjemmeholdet kunne desværre ikke helt fortsætte de gode takter fra første sæt, hvor 2. sæt blev utrolig tæt det meste af sættet. Danmark benyttede en del indskiftninger undervejs, hvor hæver Tajma Muharemovic kom på banen og satte fart i det danske angrebsspil. Norge så dog ud til at trække afgørende fra til 19-23, men så tog Laura Thomsen igen fat i serven og banede vejen for udligning til 23-23. Desværre symptomatisk for sættet fejlede Danmark sig ud i de afgørende bolde med 2 servefejl (ud af 7 samlet set i sættet. Udover det lavede Danmark også hele 7 angrebsfejl, hvilket gav sætsejr til Norge på 25-27.

Fra starten af 3. sæt var det igen helt tæt fra starten, men så trak Danmark fra til 16-13. Her blev der så igen skiftet rundt, hvor Sille Hansen var den store positive overraskelse. 2 vundne angrebspoints på 2 hævninger samt 1 servees, var i den grad med til at sætte trumf på til 21-16 og senere sætsejr på 25-17. Dette sæts helt store oplevelse var dog Sofia Bisgaard, som lavede 4 serveresser og 5 angrebspoints.

4. sæt startede igen til 6-7, men så var det igen Sille Hansen, som var med til at gøre en positiv forskel for Danmark. Da hun var færdig med at serve, var stillingen pludselig 13-7. Ditte Espersen var i denne periode stærk med 2 stuff blokader, men igen var der ingen over og ved siden af kampens helt store spiller, Sofia Bisgaard. I 4. sæt lavede hun igen 5 angrebspoints og var helt ustoppelig efter at være blevet rykket ud på kantpositionen. Danmark vandt med 25-18 og dermed kampen med 3-1.

Kampens spiller blev Sofia Bisgaard, som endte samlet set i plus 17 for kampen. Hun var i den grad en samlende kraft på holdet i dag, hvor hun tog stort ansvar både i modtagningen og ved nettet.

Imorgen skal DU17 spille semifinale kl. 19.00 mod vinderen af Finland-England, som spiller kl. 11.00.
Færøerne imponerede i mandagens kamp mod Sverige hvor de længe havde momentum i kampen inden Sverige i slutningen af 2. sæt vendte tingene på hovedet og vandt 3-1. I dagens 1. Sæt skiftede føringen adskillige gange og indtil 20 point lykkedes det ingen af holdene at skabe det afgørende forspring.

Danmark viste lovende takter men lavede for mange unødige fejl til at skabe et forspring. Anders Hauge og Alfred Piaster var nye i den danske startopstilling og de bidrog begge med både serve –og angrebspoint. Da sættet skulle afgøres viste drengene stor erfaring, minimerede fejlene, tog de rigtige beslutninger og vandt 25-21.

I 2. sæt fandt de danske drenge en bedre balance hvor modstanderen hele tiden blev presset og fejlene samtidig minimeret. Det betød at holdet midtvejs i sættet havde opbygget en solidt 15-7 føring. Flere nye kræfter blev sat på banen i løbet af sættet og stille og roligt fandt de sig til rette på banen og begyndte at bidrage med godt spil og point. Sættet vindes 25-18.

Færøerne fik i løbet af kampen sværere og sværere ved at vinde deres angreb da den danske defensiv efterhånden var indstillet helt rigtigt. Da de danske spillere samtidig fandt de skarpe server frem blev der aldrig tvivl om sættets udfald. Danmark vinder 25-16.

Samlet en fornuftig præstation hvor vi dog ikke helt ramte topniveauet fra i går. Det får vi helt sikkert brug for kl. 17.30 hvor der er puljefinale mod Sverige.

Danmark – Færøerne 3-0 (25-21, 25-18, 25-16)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Center: Joachim Hesselholt og Alfred Pontoppidan

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Bertram Rygaard-Rasmussen, Alfred Pontoppidan, Nicola Carapic og Albert Ellegaard

Kampens spiller: Emil Stenstrup
Danmark – England, 3-0 (25-17, 25-17, 25-18)
DU17 NEVZA 

De sidste to år har England vundet over DU17-landsholdet, så selvom det er et nyt hold med nye spillere, er der ingen tvivl om revanchelysten var stor hos Danmark.

1. sæt startede fremragende for Danmark, som bragte sig foran med 8-3 og 16-8. I begyndelsen var anfører Mikala Mogensen med til at sætte en skræk i englændernes angribere, da hun lavede tre stuff blokader i første sæt alene. Det blev 21-15, inden Danmark vandt sikket med 25-17.

I 2. sæt kørte det danske spil fortsat på skinner og kampviljen lyste ud af spillerne. Danmark var hele tiden lidt i front, 8-5, 16-12 og igen 21-15. Selvom den danske modtagning ikke var i top i dette sæt, formåede den danske hæver Louise Iversen hele tiden at sætte de danske angribere godt i scene, så de kom til gode angreb. Danmark vandt igen med 25-17.

2. sæt kom i høj grad til at minde om de andre sæt, hvor Danmark spillede stort set fejlfrit. Nu var Liva Kjøller også kommet ind som libero, og gjorde en positiv forskel i den danske defensiv. Igen opbyggede Danmark hurtigt føringer, som holdt sætter ud, 8-3, 16-11 og igen igen 21-15. Centerspiller Ditte Bak Espersen stemplede nu også ind med flotte angreb, som banede vejen for en dansk sejr på 25-18.

Statistikken bekræftede det positive indtryk af det danske spil i denne kamp. Blot 8 tabte angreb og 35 vundne. 15 serveesser og blot 6 servefejl. Baggrunden for den flotte servekamp blev uden tvivl lagt i scoutningen, hvor scoutman Troels Lavritsen havde udset sig de helt rigtige servemål på den engelske side.

Kampens spiller blev Louise Iversen, som virkelig stemplede ind i turneringen med præciser hævninger og en fantastisk energi.

Næste kamp er tirsdag kl. 15 i puljefinalen mod Norge mod England. En sejr giver en semifinaleplads, mens et nederlag betyder kvartfinale.
20 unge og talentfulde dommere fra hele Europa, heriblandt den danske Volleyligadommer Rebecca Rafn Hagen, sugede erfaring til sig fra europæiske topdommere på seminar i Slovenien.

Til at inspirere og videreuddanne de unge dommere var blandt andet tre internationale topdommere fra øverste hylde: Fabrizio Pasquali fra Italien, Susana Maria Rodriguez Jativa fra Spanien og Vladimir Simonovic fra Serbien.

“Det er ikke set tidligere, at der organiseres sådanne et seminar, hvor erfarne elitedommere adresserer deres yngre, talentfulde kolleger,” siger præsidenten for den europæiske dommerkomite Luciano Gaspari.

”De unge dommere viste stor entusiasme og interesse i alle de diskuterede emner,” siger han.

Et af fokuspunkterne på seminariet var blandt andet brugen af moderne teknologi, og hvordan dette influerer på dommergerningen. Det psykologiske aspekt blev også vendt samt hvordan man forbereder sig bedst muligt forud for en kamp.

“Det er i denne weekend, at vi støber fundamentet for fremtidens topdommere i volleyball,” siger Luciano Gaspari.

Rebecca Rafn Hagen og hendes kolleger blev også klogere på 2. dommerens forpligtelser og ansvar på seminariet, hvor Challenge Systemet også blev diskuteret.

Endelig talte de unge dommere og deres rutinerede kolleger om lederskab, kommunikation samt stresshåndtering. 

Kilde: CEV
Tirsdag, 17 oktober 2017 07:42

U17 NEVZA i Ikast er en seersucces

Written by
Flere end 4.000 seere fra 15 forskellige lande så med direkte på Volley TV fra førstedagen af U17 NEVZA-turneringen i Ikast.

Starten kunne næsten ikke være bedre for Danmark på NEVZA-turneringen i Ikast. DU17 og HU17 hentede tre sejre på førstedagen, og med undtagelse af lidt netværksproblemer mandag morgen, er det også gået rigtig godt for Volley TV, der har streamet alle kampe.

”Med et seertal på den gode side af 4000, har vi virkelig fået NEVZA-mesterskaberne godt i gang på Volley TV,” siger Casper Ahlehoff Hansen, mediekonsulent i Volleyball Danmark.

Streamingen fra NEVZA fortsætter i dag med 12 kampe på programmet. Danmarks U17 drenge møder Færøerne klokken 11.00, inden pigerne er i ilden mod Norge klokken 15.00, og de danske drenge runder dagen af klokken 17.30 med et opgør mod Sverige.

”Vi streamer alle kampe fra begge haller på Volley TV, og jeg er klar til at kommentere alle de danske kampe. I hal A til de danske kampe har vi to kameraer, slow, kommentering og grafik,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra de forskellige lande, som er dybt imponeret over vores produkt. Det gør mig naturligvis meget stolt og bekræfter mig i, at vi i forbundet har valgt rigtigt i at investere i dette udstyr og etablering af Volley TV,” siger han.

Klik her for at komme til Volley TV.
Følg resultater fra NEVZA i Ikast på Facebook her.
Side 1 ud af 78