Hjemmesidebanner
Ci Eshel

Ci Eshel

torsdag, 04 juli 2019 13:15

”Sommer Camp er bare det fedeste”

Sådan lyder det fra Nicolai Nørregaard, der er en ud af de 230 unge volleyballspillere, der i den seneste uge har været samlet til den traditionsrige Sommer Volley Camp i Ikast. En uge, hvor der ikke kun bliver trænet masser af volleyball, men hvor spillerne også lærer hinanden og dem selv bedre at kende.

Se denne video, der giver et godt indblik i hvad det vil sige at være på Sommer Volley Camp.


Til at styre slagets gang, har 25 trænere og ledere været i fuld sving i hallerne. En af dem er elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix, der kan se tilbage på en god uge.

”Det har været en rigtig god camp. Masser af volleyball, glade spillere, sjove aktiviteter på tværs af alder og køn. Det kan kun lade sig gøre på baggrund af en kæmpe indsats af en masse frivillige i både hallerne og køkkenet, så der skal lyde en stor tak til alle, der har været med. De venskaber der bliver skabt på tværs af klubberne, er guld værd for volleyballmiljøet, og man kan ikke lade være med at gå herfra med et smil på læben.” udtaler han.
Volleyball Danmarks turneringsledelse og forretningsudvalg har nu gennemgået og godkendt de forskellige turneringsrelaterede reglementer og tilføjet følgende større ændringer:

Propositioner for Danmarksturnering:
 • Regler for hvornår den nye Mikasa bold kan/skal benyttes
 • Slutspil i VolleyLigaen – I sæson 19/20 er der hhv. 8 og 10 Ligahold
 • Nr. 5 i slutspillet i VolleyLigaen opnår seedningsfordel i Landspokalen
 • Der spilles en finale mellem de to vindere af 1. division
 • Rækkevindere i 1. division og 2. division vil modtage medaljer
Reglement for Landspokalturneringen
 • Final Four spilles i februar
 • Interesserede klubber kan byde ind på værtskab til arrangementet
 • Klubber kan tilmelde flere hold til Landspokalturneringen
 • Der er fri lodtrækning i Semifinalerne
Hal-, bane- og rekvisitreglement
 • Frizonen i 1-2. division er justeret, så der ikke skal søges dispensation for at kunne spille DT-kampe i haller som turneringsudvalget finder egnet til kamp i disse rækker.
Find desuden alle turneringsreglementer her.
Fra den 24.-30. september 2018, nærmere betegnet uge 39, lukkede 59 klubber landet over dørene op for Volley Week, hvor de viste volleyballsporten frem på bedste vis og tilsammen fik 101 nye medlemmer. Fem af disse startede i Roskilde Volleyball Klub, og formand i klubben, Andreas Graversen, ser nu frem til at deltage i Volley Week i 2019 igen.

”Volley Week 2018 var et af de første store events Roskilde Volleyball Klub (RVK) afholdte, som led i planen om at forøge vores medlemstal. Vi havde om mandagen i Volley Week-ugen en åben træning i forbindelse med en normal RVK-træning, og blandt de spillere der deltog, har vi haft succes med at fastholde en stor del. Volley Week har i den forbindelse været et super brugbart redskab for at finde flere medlemmer til klubben.” forklarer Andreas Graversen.  


”Efterfølgende har de spillere været meget engagerede i træninger og livet i klubben, så meget, at de på egen hånd har inviteret venner til at komme og prøve volleyball i RVK, som herefter også er blevet i klubben. Så RVK har oplevet både en direkte og indirekte medlemstilgang fra Volley Week 2018, hvilket vi selvfølgelig er super tilfredse med.” tilføjer han.

Volley Week er en del af det fælles visionsarbejde mellem DGI Volleyball og Volleyball Danmark kaldet ”Bevæg dig for livet – Volleyball og Beachvolley”. Det nationale event finder igen sted i fra den 23.-29. september 2019, hvor Volleyball Danmark opfordrer alle klubber til at lave Åbent Hus-arrangementer for bl.a. at kunne tiltrække flere spillere til klubben. Hos RVK har Andreas Graversen allerede tilmeldt sig Volley Week 2019 og planlægninger er gået i gang.

”Med udgangspunkt i resultaterne fra Volley Week 2018, er det oplagt at forsøge at gentage succesen. Vi holder igen en åben træning om mandagen, men ud over at invitere flere til at spille volleyball, vil vi også meget gerne invitere folk ind i klubben RVK, da vi selv elsker det sammenhold og klubfællesskab vi har, på tværs af hold og alder” afslutter Andreas Graversen.Om Volley Week

HVAD: Volley Week er en tilbagevendende national event, der afvikles hvert år i uge 39. I denne uge inviteres alle volleyballklubber i hele landet til at lave ’Åbent hus’ og dermed give alle interesserede muligheden for at stifte bekendtskab med volleyball – uanset niveau, alder og kondition. Det er gratis for både klubber og deltagere at være med.

HVORNÅR: Uge 39 - 23.-29. september 2019

HVEM: Alle klubber kan gratis tilmelde sig Volley Week

HVORFOR: Volley Week er en fantastisk måde at tiltrække nye medlemmer, da jeres klub kan drage fordel af den fælles indsats Volleyball Danmark og DGI volleyball – samt alle andre klubber – laver i denne uge. Der er udviklet gratis promoveringsmateriale og andre god tips, som gør det meget let at komme i gang. Sidste år kom der hele 101 nye volleyballspillere ud af Volley Week – skal din klub være med i år?

HVORDAN: Find mere information om Volley Week på Bevæg dig for Livet – Volleyball, hvor du også kan tilmelde din klub. 
De regerende danmarksmestre på dame- og herresiden, Gentofte Volley og Holte IF, skal igen i år bide skeer med nogle af Europas bedste hold i turneringen CEV Challenge Cup.

I CEV Challenge Cup deltager en række europæiske tophold for hvert køn i en klassisk pokalturnering. Holdene møder hinanden på ude- og hjemmebane, hvor vinderen fortsætter i turneringen, mens taberen ryger ud. De to danske klubhold træder ind i turneringen i 1/16-finalerne, hvor deres modstandere netop er blevet fundet ved lodtrækning.

Holte IFs ligadamer møder det schweiziske hold Kanti Schaffhausen, der er et seedet hold i turneringen med mange udenlandske spillerprofiler i truppen. Og det er noget, head coach Sven-Erik Lauridsen glæder sig til at prøve kræfter med.

”Vi er rigtig taknemmelige for, at der igen har været opbakning blandt vores venner og sponsorer til at vi kan spille europæisk volleyball. For os som klub, er det meget mere end en mulighed for spillerne til både at måle og vise sig i et europæisk niveau. Det er europæisk volley for alle, hvor hele klubben - lige fra de yngste til de ældste - kan få en oplevelse af hvor stort volleyball er udenfor Danmark, og samtidig også være en del af det. Vi glæder os til at dele oplevelsen med så mange som muligt i Holtehallen, og håber, at vi med de sidste års erfaring i bagagen kan få minimum to kampe på hjemmebane.” udtaler Lauridsen.

Gentofte Volleys ligaherrer har ligeledes trukket et seedet hold, nemlig rumænske ACS Volei Municipal Zalau, der i den forgangne sæson vandt sølv i den bedste rumænske liga. Der venter derfor Gentofte en stor udfordring i det rumænske.

”Det bliver en stor oplevelse at spille mod så godt et hold som Volei Municipal, og vi har en vigtig opgave i, at få vores hold til at toppe på formkurven, når vi når til disse kampe. Vi har efterhånden god erfaring med at spille international volleyball, både ift. holdet men også som organisation, og vi glæder os til arbejdet frem mod december.” udtaler formand i Gentofte Volley, Ulrik Hesse.

1/16-finalerne spilles i løbet af december, mere information følger.
I weekenden deltog en lille delegation fra Volleyball Danmark i CEVs Coaches Convention i Kranjska Gora, Slovenien, hvor 96 deltagere fra 28 forbund satte volleyball til børn i fokus. En af de danske deltagere var Volleyball Danmarks konsulent, Christina Attrup Juhl, der her giver et indblik i weekendens begivenheder.

64731951 368698707121378 845968494133510144 n

”Min kollega Sara Lilja Jensen og jeg var blevet inviteret af CEV til at deltage i deres Coaches Convention, og vi var meget spændte på at høre, hvilke modeller og indgangsvinkler andre lande og forbund har til træning og turneringer for de yngste volleyballspillere. Samtidig var vi glade for, at vores Kids- og Teenvolley koncepter skulle præsenteres i form af oplæg fra Peter Morell, som i denne sammenhæng repræsenterede Færøerne sammen med sin kone, Anne. Derudover var Thomas Bro-Rasmussen tovholder på konventionen, som er en del af CEVs Coaches Commision.”

64808376 1301201233382080 2100127669306785792 n

”Vi havde to dage med masser af foredrag og diskussioner. Lørdag var der teoretiske oplæg af fire hovedtalere, heriblandt Peter Morell, efterfulgt at praktik i hallen. Søndag var en paneldiskussion. De fire hovedtalere var fra Italien, Belgien, Holland og så Færøerne/Danmark, og de fortalte og viste hvorledes de i deres respektive lande arbejde med børn og unge. Alle lande arbejder, ligesom Danmark, med en variation af volleyballspillet til børn og unge spillere. Alle tænker i reducerede banestørrelser, reducering i personantal på hold samt forskellige variationer af gribe, kaste og ”bounce” bolden. Så selvom vores koncepter og spil var forskellige, bliver mange af de samme principper og metoder brugt.”
65217301 459011308209172 3490995666396643328 n

”Alt i alt har det været en læringsrig weekend med masser af inspiration fra flere lande. Vi er dog også blevet bekræftet i, at vi med Kids- og Teenvolley i Danmark har et spil, der fungerer rigtig godt og som i høj grad implementerer de elementer, andre lande også sætter fokus på. Vi har fået inspiration til små justeringer, der måske kan optimere vores nuværende koncept, og vil nu arbejde videre med disse ting i administrationen. Vi blev i weekenden præsenteret for en masse øvelser, og der vil komme videolink til disse fra CEV, som vil blive delt på vores hjemmeside og/eller denne Facebookgruppe.
Volleyball Danmarks bestyrelse, der blev valgt ved repræsentantskabsmødet den 2. juni, mødtes i søndags til deres første møde.

Den nye bestyrelse blev bl.a. orienteret om forbundets nuværende aktiviteter og den aktuelle økonomiske situation, og fik taget de indledende snakke om genopretningsplanen og fremtidens Volleyball Danmark. Derudover blev Forretningsudvalget (FU) konstitueret, som der ud over Jørgen Bentzen (fungerende formand) og Morten Refsgaard (Økonomiansvarlig) kommer til at bestå af Stine Gørtz og Tobias Harpsøe.

”Alle i bestyrelsen er klar til at tage arbejdstøjet på og gå i gang med de mange opgaver, der venter os. Vi skal have planlagt de næste par skridt i processen, som blandt andet indebærer at finde en formandsprofil til bestyrelsen og gøre klar til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.” udtaler Jørgen Bentzen.

Volleyball Danmark vil løbende informere om nye tiltag og beslutninger omkring bestyrelsen på forbundets hjemmeside.

Få et overblik over hvem, der er i Volleyball Danmarks bestyrelse her.
onsdag, 19 juni 2019 13:07

8 grunde: Derfor skal du være træner

Der er netop åbnet op for tilmeldingen til DGI og Volleyball Danmarks trænerweekend, hvor du bliver klædt godt på til trænerrollen. Trænerweekenden er for alle uanset trænererfaring og hvilke årgange/niveauer man skal træne - alle er velkomne.

Er du ikke overbevist endnu? Eller er du i tvivl om, du har hvad det kræver? Så læs DGIs 8 gode grunde til, du skal være træner. Kast dig ud i det – vi lover, det er det hele værd.

8 gode grunde til, hvorfor du skal være træner (artiklen stammer fra DGI)

1) Gør en forskel
Som træner gør du en kæmpe forskel for andre i idrætsforeningen. Du får lov til at give noget af alt det, du har lært, tilbage til de nye i foreningen. Det er utrolig givende at lære fra sig. Og det giver et helt særligt kick, når du oplever, at dine udøvere lærer noget nyt og forbedrer sig, og du så samtidig ved, at du er en stor del af det.

2) Lær dig selv, andre og volleyball bedre at kende
Du lærer ikke kun dine udøvere at blive bedre til en idræt; du lærer mennesker at være mennesker. I processen med at lede andre – og få alle med – udvikler du dig utrolig meget, og du bliver stærkere til at formidle, lære fra dig og stå foran en flok af mennesker. Du lærer også din idræt bedre at kende. Når du kommer op i helikopterperspektivet og skal give viden videre til andre, kommer du til at forstå din idræt på ny og i dybden.

3) Plads til dig
Idrætsforeninger er vilde med dem, der melder sig som trænere, for uden trænere er der ingen idrætsforening og aktiviteter. I langt de fleste foreninger er der plads til alle, både den afslappede træner og træneren med de store ambitioner. Du kan blive en del af idrætsforeningen stille og roligt, for eksempel ved at starte som hjælpetræner eller assistent. Uanset hvor meget du kan give, og hvilken baggrund du har, er der plads til dig. Det er helt OK at fejle, teste og afprøve. Træningen foregår i trygge rammer, hvor eksperimenter og nye ideer altid er velkomne.

4) Frihed under ansvar
En forening er et dynamisk sted, hvor dine ideer er mere end velkomne. Du får så meget ansvar, som du ønsker, og du får mulighed for at løfte dit hold og dine spillere på din måde. Du strukturerer og prioriterer selv din tid. Og du får mulighed for at bidrage til at forme drømme og mål, præge organiseringen og måden at gøre tingene på.

5) Rollemodel og anerkendelse
Hvervet som træner er et uselvisk hverv, hvor du som rollemodel lærer fra dig, motiverer og leder dit hold. Du vinder ofte stor anerkendelse fra dine udøvere og deres forældre, og det er medvirkende til, at det er det hele værd.

6) Oplev glæde, gejst og passion
De andre frivillige i idrætsforeningen brænder også for at gøre en forskel for andre, og du vil sikkert opleve glæden, gejsten og passionen i det frivillige arbejde sammen med andre frivillige kræfter. I de fleste foreninger får du ikke løn for at være træner. Der er dog nogle foreninger, hvor du får et gavekort eller det man kalder omkostningsgodtgørelse. Med andre ord, frivillige er ikke frivillige på grund af pengene, men fordi de vil gøre en forskel. 

7) Et plus på dit CV
De mange kompetencer, du tilegner dig i trænerrollen, kan du bruge i dit arbejdsliv. Du lærer at facilitere, planlægge og lære fra dig. Hvis du er bevidst om alt det, du lærer i arbejdet med mennesker, vil du opleve, at du kan bruge redskaberne og kompetencerne igen og igen. Samtidig er det et plus på dit CV, at du er eller har været frivillig. Det siger noget om dig som menneske, at du har energi, vilje og mod til at være frivillig - og det er noget, mange arbejdsgivere efterspørger. 

8) Altid i trygge rammer
Du har frie rammer, men du er ikke alene. I foreningen er der ildsjæle, frivillige og ledere, der kan hjælpe dig, så du altid er tilpas i trænerrollen. Du kan spørge din leder efter både sparring og træneruddannelser, så du har en rygsæk af gode redskaber.

Kilder: Christian Cramer Nielsen, esportskonsulent i DGI og esportstræner, og Kenneth Gerner Petersen, karatetræner
Læs desuden en masse andre spændende artikler om "den gode træner" hos DGI. 

INFORMATION OM TRÆNERWEEKEND
Et godt sted at starte din træneruddannelse er Volleyball Danmarks Trænerweekend, der udbydes i samarbejde med DGI. 

Indhold:
Weekenden består både af teoretisk gennemgang samt praksis i hallen, hvor du får ny viden i samspil med dine trænerkollegaer. Uddannelsesforløbet opdeles i følgende ’hold’.
 
 • År 1: For den nye træner og de trænere, der er af sted på uddannelse for første gang (Fokus:Teknik, læring og metodik, coaching begynder, trænerrollen og fysisk og motorisk træning.
 • År 2: For den øvede trænere og de trænere, der har taget År 1): Taktik, præstation og konkurrence, trænerrollen udvidet, coaching udvidet og fysisk træning
 • Hjælpetrænerkursus: For forældretræneren, unge spillere, der hjælper med kidshold eller andre, der giver en hånd med som hjælpetræner (afholdes kun om lørdagen).
Har du været afsted tidligere, kan du tilmelde dig på overbygningen (År 2). Hvis du har flere års trænererfaring og mener, at du har al viden fra år 1, kan du sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at ansøge om at komme direkte på år 2.

Uanset hvilket spor, du vælger, garanterer vi masser af ny viden, udvikling, inspiration samt ikke mindst et godt netværk på tværs af klubber og trænere.

Tid og sted:
Ikast Idrætsefterskole – 31. august – 1. september
Haslev Idrætsefterskole – 07.-08. september

Pris:
2.000 kr. for medlemmer af Volleyball Danmark og/eller DGI (3.000 kr. for ikke-medlemmer)
Ved tilmelding er det muligt at betale med betalingskort eller få tilsendt en faktura, som du kan videregive til klubbens kasserer, såfremt klubben dækker omkostningerne for dig.
Husk at undersøg, om din kommune giver foreningstilskud til uddannelse, da mange kommuner giver op til 80% tilskud til træner- og lederuddannelse.

Tilmelding:
Mere info her: http://volleyball.dk/index.php/uddannelse/traenerweekend
Direkte link til tilmelding: https://volleyball.nemtilmeld.dk/181/
Volleyball Danmark har sammen med 31 andre specialforbund været til dialogmøde med DIF om spiseforstyrrelser, trivsel og trænerrollen.

Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix, deltog i mødet, der gav en god indføring i de problemstillinger og løsninger, forbund, klub og udøver kan møde ift. spiseforstyrrelser i sportens verden.

”Repræsentanter fra DIF og Team Danmark samt udvalgte specialforbund delte på dagen oplevelser og erfaringer på overordnet plan og specifikke eksempler. Disse indtryk gav god inspiration til diskussioner med andre forbund i mindre grupper, der understregede, at spiseforstyrrelser og trivsel er blevet en væsentlig udfordring i samfundet – især i sportens verden – og det er et område vi konstant skal være opmærksomme på og være med til at forebygge i klubber såvel som i forbund. ” udtaler Sven Brix.

I Volleyball Danmark er der i materialer til f.eks. Talentcentrene og Aldersrelateret Træningskoncept en sektion om balancen mellem kost og motion. Herudover opfordrer Volleyball Danmark alle klubber, trænere og forældre til at gennemgå DIF og Team Danmarks materialer omkring spiseforstyrrelser. Herunder kan man også finde specifikke råd til behandlingsmuligheder.

Læs mere om DIF og Team Danmarks råd til at håndtere spiseforstyrrelser her.
Danmark er draget til Aserbajdsjan for at spille deres sidste kamp i European Silver League, og selvom volleyherrerne ikke kan nå en puljesejr og videre avancement i turneringen, er der stadig meget på spil i kampen.

En sejr over Aserbajdsjan giver nemlig point til Danmark på både CEV’s og FIVB’s ranglister, som kan påvirke Danmarks seedning og dermed modstandere til de kommende EM- og VM-kvalifikationer.
 
”Vi har været meget tilfredse med vores landsholds præstation i European League. Vi vidste fra start, at vores unge hold ville få det svært mod det rutinerede hold fra Rumænien, men det er også min fornemmelse, at vi har potentialet til at løfte holdet op til et højere niveau. Den udvikling glæder jeg mig til at følge. Nu skal vi i første omgang lukke puljen af med en god indsats i Baku og det kan såmænd også blive udfordrende nok. Aserbajdsjan er kendt for at være noget stærkere på hjemmebane end udebane, så det bliver en god test for vores hold.” Udtaler Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix.

European Silver League 
Kampen mod Rumænien var den femte af i alt seks kampe i Danmarks pulje i European Silver League, hvor Danmark møder Georgien, Aserbajdsjan og Rumænien. Med nederlaget til Rumænien kan Danmark ikke komme på en førsteplads i puljen, og spiller derfor sidste kamp i turneringen i Aserbajdsjan på søndag den 15. juni.

DANMARKS KAMPPROGRAM, European Silver League Pulje B
25/05 Danmark vs. Georgien 3-0 (25-20, 25-20, 25-12) 
29/05 Rumænien vs. Danmark 3-0 (25-15, 25-21, 32-30)
02/06 Danmark vs. Aserbajdsjan 3-0 (25-23, 25-10, 25-19)
08/06 Georgien vs. Danmark 0-3
(10-25,22-25, 9-25)
12/06: Danmark vs. Rumænien 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)
15/06: Aserbajdsjan vs. Danmark

torsdag, 13 juni 2019 06:16

Pokalfestivalen rykker til Vejle

Den 25.-26. januar, 2020, kommer der til at være fuldt hus i DGI-Huset i Vejle. Her rykker hundredvis af landets Kids- og Teenspillere nemlig ind, når Volleyball Danmark afholder den årlige Pokalfestival.

I DGI-Huset vil der være 46 baner til rådighed, hvilket gør, at alle spillere for første gang kan samles på et sted til Pokalfestivalen. Udviklingskonsulent i Volleyball Danmark, Randi Fechtenburg, er glad for de muligheder, lokationen i Vejle giver.

”Nu kan vi for første gang samle alle kids-og teen hold under samme tag. Det giver en helt ny energi til Pokalfestivalen, og kan hjælpe os med at skabe gode relationer på tværs af årgange, klubber og landsdele. Samtidig bliver overnatningen også i gåafstand til hallen, så vi undgår en masse logistik med transport. Det bliver fedt at alle både spiller og sover samme sted.” uddyber hun.

”Det har længe været et stort ønske fra vores klubber, at alle hold kunne spille samme sted. Vi er derfor rigtig glade for at det nu kan lade sig gøre i Vejle. Den eneste ulempe vi har er, at vi ikke kan tilbyde beachvolley for vores U16 spillere, som vi førhen har gjort. Men vi arbejder lige nu på at finde en anden sjov turnering for denne årgang, så de stadig kan være med til Pokalfestivalen. Så vi glæder os til at se rigtig mange klubber og spillere i Vejle.” afslutter Randi Fechtenburg.

Pokalfestivalen i DGI-Huset i Vejle bliver afholdt i samarbejde med Vejle Kommune, som er med til at finansiere en del af den store begivenhed. Det er især de lokale kræfter fra Vejle Ungdomsvolley, Jette og Olav Bach, der har gjort et stort stykke arbejde for at få aftalen i hus.

Volleyball Danmark er nu sammen med Vejle Ungdomsvolley i fuld gang med at planlægge Pokalfestivalen, og alle parter glæder sig til at kunne byde velkommen i DGI-Huset i Vejle til januar næste år. Til Pokalfestivalen spillers der igen Teen2 DM, hvor alle der har lyst kan tilmelde sig.

Tilmelding til Pokalfestivalen åbner efter efterårsferien. Mere information om dette følger.
Side 1 ud af 7
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.