Hjemmesidebanner
Ci Eshel

Ci Eshel

Volleyball Danmarks talentcentertræninger er samlingspunkter for mange af landets unge dedikerede volleyballspillere – men der er plads til endnu flere! Derfor skifter en del af Talentcenter Danmarks aktiviteter nu navn til ’Volleyskolen’ for at signalere, at alle er velkomne.

Gennem de sidste mange år har landets unge volleyballspillere mellem 11 og 18 år kunnet supplere deres klubtræninger med Talentcenter Danmark (TC) træninger, der er målrettet de ungdomsspillere, der er særligt dedikerede til sporten og ønsker at udvikle sig. Spillerne blev før delt op i A-, B- og C-niveau til træningerne for at sikre en relevant træning for alle, hvor de yngste og nyeste volleyballspillere startede på C-niveauet. Det er dog ikke alle ungdomsspillere, der er opmærksomme på at TC-træningerne er noget alle kan deltage i. Derfor skifter talentcentrets C-gruppe nu navn til Volleyskolen.

Med navnet ’Volleyskolen’ ønsker vi at understrege, at træningerne på det, vi tidligere kaldte C-niveau, er åbne for alle unge spillere, der har lysten og viljen til at udvikle sig – uanset hvor længe de har gået til volley. For nogle unge kan ordet ”talentcenter” virke fjernt og for elitært, og det afholder dem fra at melde sig til træningerne, selvom de faktisk gerne vil træne mere og er seriøse omkring deres sport. Derfor har vi besluttet at ændre navnet til ’Volleyskole’, da disse træninger skal ses som en mulighed for alle, og ikke kun de få udvalgte.” forklarer Sven Brix, Elitechef i Volleyball Danmark.

Volleyskolen er åben for alle mellem 11-18 år, som har lysten til at dygtiggøre sig som volleyballspillere. Det kræver dog, at man som minimum mestrer Teen 2 Volley og man er vant til at spille med en voksenbold. Fokus i Volleyskolen er på den basale tekniske udvikling samt en indføring i de grundlæggende taktiske systemer – og så møder man mange nye spillere fra andre klubber.

Øst, Vest, Midt og Nord byder alle velkomne.
Volleyskolen- og TC-træninger er samlet i fire regionale områder (Øst, Vest, Midt og Nord), så flest mulige spillere kan komme med. Træningerne afvikles derfor i Brøndby, Ikast, Odense og Aalborg. Tidspunkter og hyppigheden af træningerne varierer fra område til område, men fælles for alle regioner er, at der er plads til alle – og du kan stadig nå at komme med!

På Volleyball Danmarks side ”Tilbud om mere træning” kan man finde mere information om træningerne i de enkelte områder samt kontaktinformation på de ansvarlige trænere.
mandag, 14 oktober 2019 08:40

TEMA: Skolen er vejen ind

1 ud 4 elever, der bliver introduceret for en ny idræt i skolen, begynder rent faktisk til dén idræt i fritiden*. Potentialet for at rekruttere nye spillere til din klub gennem skolen er med andre ord enormt, og vil I gerne have flere børn og unge i klubben, er en ting stensikkert: Skolen er vejen ind!

I en temaserie vil Volleyball Danmark i de kommende uger sætte fokus på rekruttering af børn og unge for at inspirere og motivere flere klubber til at prioritere rekruttering endnu mere i hverdagen. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor skolerne kan åbne døre til flere medlemmer i Jeres klub, og hvordan din klub sammen med Volleyball Danmark kan gå i gang med at rekruttere nye medlemmer via skolerne.

Hver fjerde elev kan starte til volleyball
I en undersøgelse af Center for Ungdomsstudier taler tallene et tydeligt sprog: undervisning af trænere eller instruktører fra en idrætsforening har stor effekt. I mødet med en ekstern idrætsinstruktør svarer hele 71 pct. af eleverne, at ”det var sjovt”, og 35,6 pct. svarerede, at de ”lærte mere, end de gør normalt”. Med andre ord betyder det, at din klub kan gøre et stort indtryk, når I samarbejder med skolerne.

Hvad vigtigere er, svarede mere end hver fjerde elev, at de er begyndt til den idræt, de er blevet introduceret til af en ekstern instruktør. Blandt 3.-5. klasserne er tallet faktisk højere. Her er det hele 34,9 pct., der er begyndt til den idræt, de blev introduceret til. Som klub med en Kidsvolleyafdeling er det en statistik, I kan nyde rigtig godt af.

Har jeres klub Teen- og ungdomshold, er der også et stort rekrutteringspotentiale i samarbejde med skolerne. Selvom eleverne i de ældre klasser ikke er ligeså aktive i foreningslivet som de yngre, er disse elever mere tilbøjelige til at vælge en ’nichesport’ som volleyball frem for de sportsgrene som fodbold og håndbold. I 9. klasse er der faktisk flere af de elever (54%), der starter til en idræt, de har lært i skolen, der starter til en nicheidræt frem for en stor idræt (46%). Igen er det statistikker, din klub kan bruge strategisk i rekrutteringen af ungdomsspillere.

Læs også: 5 grunde til din klub skal prioritere rekruttering af børn og unge...nu!

Kom i gang: Skolestævner og skolebesøg
I Volleyball Danmark vil vi gerne hjælpe med at få din klub tættere på en lokal rekrutteringsskole, så vi kan få endnu flere børn og unge til at spille volleyball. Derfor hjælper vi hvert år en række klubber med at afvikle skolestævner og skolebesøg, og din klub kan sagtens være med. 

Skolestævner:
  • Et skolestævne er et samarbejde mellem en lokal klub, en skole og Volleyball Danmark, hvor I som klub er med til at introducere Kids- og/eller Teenvolley for elever og lærere. Volleyball Danmark står for koordineringen af tilmeldinger med skolen og klæder klubben på med materialer og informationer, så klubben kan fokusere på selve afviklingen af stævnet på dagen. Et skolestævne kræver derfor ikke et hav af frivillige hænder, men 1-3 personer fra klubben skal være klar til 4 sjove timer i hallen eller udenfor. Volleyball Danmark samarbejder med Dansk Skoleidræt og når derfor bredt ud til deres 1300 medlemsskoler (ca. 514.000 elever), men din klub kan også målrette jeres skolestævner til en eller flere aktuelle rekrutteringsskoler. Læs mere om skolestævner her.
Skolebesøg: 
  • Hvis din klub gerne vil gå skridtet videre og lave en mere dedikeret rekrutteringsindsats på de lokale skoler, kan et længere forløb med skolebesøg være vejen frem. I skolebesøget bliver din klub en fast del af idrætstimerne eller måske valgfag i en periode, hvor I kan introducere Kids- og Teenvolley for både elever og lærere. Volleyball Danmark har lavet en række lektionsplaner, der gør det let for klubben at planlægge skolebesøg efter alderstrin og niveau.
  • Volleyball Danmark laver ligeledes løbende initiativer, der kan hjælpe klubberne med skolebesøg. I 2019 og fremadrettet samarbejder Volleyball Danmark med CEV om et skoleprojekt, hvor klubberne kan tilbyde skolen 3x skolebesøg på én skole, hvilket udløser syv nye bolde til skolen – leveret af Volleyball Danmark, men skænket af klubben. På denne måde kan klubben opnå en god relation til skolen og samtidig sikre, at de også kan spille volleyball i de normale idrætstimer. 
Er i klar?
Er din klub klar til at komme i gang med et skolestævne, et skolebesøg eller noget helt tredje? Bliv kontaktet af Volleyball Danmark med mere information og råd til, hvordan din klub kan komme i gang med rekrutteringen af børn og unge!Husk at følge med på Volleyball Danmarks hjemmeside og Facebookside, hvor vi i de kommende uger dykker ned i HVORDAN Volleyball Danmark og klubberne kan samarbejde om rekrutteringen af ungdomsspillere.

* Center for Ungdomsstudier
mandag, 14 oktober 2019 08:26

Volleyliga resultater: Uge 41

I går blev der sat punktum for den tredje uge af Volleyligaen, hvor der i alt blev spillet 10 kampe – alle undtagen én blev afgjort i tre sæt. Få her overblikket over sidste uges resultater og kampenes mest scorende spillere.

Damer:
VK Vestsjælland – Team Køge Volley: 0-3 (22-25, 14-25, 16-25)
Kampens topscorer: Laura Brix, Team Køge Volley (14 point)
 

ASV Elite – Gentofte Volley: 0-3 (21-25, 16-25, 21-25)
Kampens topscorer: Manuela Johnsen, Gentofte Volley (19 point)

Holte IF – Brøndby VK: 3-1 (21-25, 25-18, 25-16, 25-16)
Kampens topscorer: Manglende data

Herrer:
BK Marienlyst – VK Vestsjælland: 3-0 (25-20, 25-18, 25-16)

Kampens topscorer: Kalle Kjerstein Madsen, VK Vestsjælland (18 point)

Gentofte Volley – Ishøj Volley: 3-0 (25-20, 25-20, 25-16)

Kampens topscorer: Mads Møllgaard, Gentofte Volley (15 point)

ASV Elite – Gentofte Volley: 0-3 (24-26, 9-25, 11-25)
Kampens topscorer: Ulrik Dahl, Gentofte Volley (16 point)

BK Marienlyst – Hvidovre VK: 3-0 (25-22, 25-16, 25-16)

Kampens topscorer: Jacob Stein Brinck, BK Marienlyst (16 point)

Nordenskov UIF – Ishøj Volley: 3-0 (25-21, 25-16, 26-24)

Kampens topscorer: Will Craft, Nordenskov UIF (18 point)

VK Vestsjælland – Aalborg Volleyball: 3-0 (25-18, 25-20, 25-18)

Kampens topscorer: Kalle Kjerstein Madsen, VK Vestsjælland (11 point)

Amager VK – Middelfart VK: 0-3 (19-25, 22-25, 20-25)

Kampens topscorer: Sigurd Neltoft Varming & Gabriel Sueza Molina, Middelfart VK (13 point)
fredag, 11 oktober 2019 10:55

U17 landshold klar til NEVZA i Ikast

Den 14.-17. oktober mødes Nordeuropas unge volleyballstjerner i Ikast til den traditionsrige U17 NEVZA-turnering. 24 danske spillere er blevet udtaget til de danske DU17 og HU17, som i løbet af fire intense dage i efterårsferien skal kæmpe om NEVZA-medaljerne. Læs mere om turneringen her og se hvem, der er kommet på de danske holdkort.

Til NEVZA-turneringen skal Danmark op imod Norge, Sverige, Færøerne, Island, England og for pigernes vedkommende også Grønland. Turneringen afvikles i Sportscenter Ikast, hvor puljekampene, kvartfinaler og semifinaler vil blive spillet mandag-onsdag, og finalerne for begge køn afvikles torsdag eftermiddag – forhåbentlig med dansk deltagelse.

”Vi er glade for at være tilbage i Ikast, som altid skaber en fin kulisse for NEVZA-turneringen med gode faciliteter og stor lokal opbakning. Vi har desværre fået et sent afbud fra Finland, som har ændret lidt i turneringsstrukturen og kampene med kort varsel. Men vi kan nok regne med at vi skal ud i nogle tætte kampe, da det altid er et tæt felt til disse turneringer. Ingen hold kan regnes ude af medaljekampene, f.eks. vandt Færøernes drenge sidste år bronzemedaljen. Så alt kan ske.” udtaler Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix

”NEVZA-turneringen i Ikast er en god mulighed for vores ungdomslandshold, da de får spillet mange kampe og arbejder intensivt sammen hen over en hel uge. Samtidig er det en oplagt mulighed for at se en masse god ungdomsvolleyball for alle volleyinteresserede, og jeg vil især gerne opfordre alle, der alligevel er på efterårsferie til at tage et smut forbi Ikast og støtte op omkring de danske hold.” afslutter han.

Kan man ikke nå til Ikast, kan alle kampe ses på Volley TV, hvor Volleyball Danmarks faste kommentator, Casper Ahlehoff Hansen også vil kommentere nogle af de danske kampe. Følg med på Volley TV her.

Følg med i kampe og resultater på U17 NEVZA Facebook begivenheden.

DU17 Truppen
Hæver
Maria Lyneborg Hussmann (Kolding VK)
Sille Viola Klestrup Christensen (Ikast KFUM)

Center
Caroline Breckling Rand Jensen (Ikast KFUM)
Lorenza Holm Rosenkilde (Lyngby-Gladsaxe)
Rebecca Nøhr Kramer (Hvidovre VK)

Kant/Diagonal
Victoria Louise Harder Thomsen (Ikast KFUM)
Frida Marie Kofod Brinck (Farum-Holte) 

Anna Juhl Staal Hauge (Fortuna Odense)
Marie Krogh-Meibom (Farum-Holte)
Matildee Florentz Stæhr (Ikast KFUM)
Sarah Helmer Jensen (Marconi Stella, ITA)

Libero
Lea Føns (Ikast KFUM)


HU17 Truppen:

Hæver
Gustav Plesner Cornelius (Ikast KFUM)
Samir Seyed (Amager VK)

Center
Nicolai Anders Nørregaard (DHV Odense)
Oliver Rydahl Christensen (Ishøj Volley)
Oskar Riis Pontoppidan (Gentofte Volley)

Kant/Diagonal
Laurits Schultz Thynebjerg (Ikast KFUM)
Leo Borch Meyer-Jensen (Ikast KFUM)
Magnus Brandi Jensen (Ikast KFUM)
Robert Binau Grundsøe (Amager VK)
Victor Dalgas Wellendorf (Ikast KFUM)
Joshua Huntley (VK Vestsjælland)

Libero
Aske Bardenfleth-Hansen Løjborg (VK Vestsjælland)
Volleyballsæsonen er skudt godt i gang, og i din klub er det blevet hverdag med træninger, kampe, ungdomsstævner i weekenden og nogle sociale arrangementer en gang i mellem. Måske din klub fra starten af sæsonen havde ønsket sig et U14 hold, men midt opstartskaosset med halbookning og trænerpåsætning blev rekrutteringen af de manglende spillere til holdet tilsidesat, og nu venter I nok til næste år.

For når der er nogenlunde fyldt op på holdene, og klubben i forvejen mangler trænere, og man desuden ikke orker det store bøvl med at lære helt nye spillere op, hvorfor skulle man så gå i gang med at rekruttere flere ungdomsspillere nu?

I en temaserie vil Volleyball Danmark i de kommende uger sætte fokus på rekruttering af børn og unge for at inspirere og motivere flere klubber til at prioritere rekruttering endnu mere i hverdagen. Og i denne artikel starter vi med at give 5 grunde til, HVORFOR vi overhovedet skal rekruttere børn og unge:

1. Ingen medlemmer, ingen klub
Hvis din klub ikke prioriterer rekruttering af nye medlemmer, så vil den med tiden forsvinde. Det er måske en hård udmelding, men statistikerne peger på, at den generelle tilmelding til klub- og foreningslivet kun går en vej – og det er nedad! Derfor er det vigtigt, at din klub fokuserer på den langsigtede rekrutteringsindsats, der ikke kun skal sikre klubbens seniorhold i denne sæson, men også de næste mange år. Når I rekrutterer børn og unge, rekrutterer i forhåbentlig også medlemmer til de næste mange sæsoner.

2. Børn og unge er lavthængende frugter
Børn og unge er generelt en aktiv målgruppe, der dyrker regelmæssig motion, og mange søger selv de aktiviteter, som din klub tilbyder. Der er dog også mange, som ikke gør det – og dem skal din klub også have fat i. En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at det kun er 26% af de 11-15-årige, der lever op til anbefalingerne om at være fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen, og det er især pigerne der bliver mere inaktive. Det er derfor et segment, din klub kan gå strategisk efter at rekruttere, da de – og sikkert også deres forældre – er åbne for nye måder at være aktive på.

3. Money, Money, Money…
Rekruttering af børn og unge giver penge til klubkistebunden – kort sagt. Forældre er villige til at betale, så længe deres børn har det sjovt til deres fritidsaktiviteter, og hvis din klub kan give sjove oplevelser med volleyball, er i sikret en stabil kontingentindkomst. Hvis klubben samtidig arbejder benhårdt på, at alle ungdomshold bliver fyldt op i deres årgange frem for, at en spiller skal spille på flere hold og evt. senior, så har klubben automatisk gode muligheder for at etablere en god økonomi.

4. Flere frivillige hænder
Et øget fokus på rekruttering af børn og unge kræver naturligvis ekstra arbejde for din klub. Til gengæld er der en stor sandsynlighed for, at du sammen med et nyt ungt medlem også får ekstra frivillige hænder – både fra spillerne, men også deres forældre eller bedsteforældre, der sikkert gerne vil hjælpe til med store som små opgaver. Måske gemmer der sig en ny potentiel Kidsvolleytræner i dit næste medlems familie?

5. Skab ringe i vandet
Nye spillere skaber generelt altid ”ringe i vandet”. Når et nyt ungt medlem bliver en del af din klub, har du mulighed for at påbegynde næste ring af rekruttering, hvor din klub kan nå ud til spillerens venner, søskende, forældre og endda bedsteforældre. Og herfra skulle det gerne fortsætte, så længe klubben fortsat fokuserer på rekrutteringen. 

Klar til at komme i gang? Bliv kontaktet af Volleyball Danmark med mere information og råd til, hvordan din klub kan komme i gang med rekrutteringen af børn og unge!


Er du endnu ikke overbevist om, at rekruttering er noget for din klub? Så følg med på Volleyball Danmarks hjemmeside og Facebookside, hvor vi i de kommende uger dykker ned i HVORDAN Volleyball Danmark og klubberne kan samarbejde om rekrutteringen af ungdomsspillere.
I aften serves tredje uge af Volleyligaen i gang. I uge 41 bliver der spillet ti Volleyligakampe – få et overblik over alle ugens kampe her og læs mere om ugens udvalgte.

KAMPPROGRAM – Volleyliga uge 41

Damer:
08.10.19 – 20:15: VK Vestsjælland – Team Køge Volley (Se på Volley TV)


Ugens udvalgte: Sidste sæsons nr. 8, VK Vestsjælland, har haft en forrygende start på sæsonen, hvor de har taget et sæt mod medaljefavoritterne Brøndby VK og senest vandt over Fortuna Odense på udebane. Gæsterne, Team Køge Volley, kommer ligeledes med en dugfrisk sejr i bagagen og må anses som favoritter i dette opgør. Meget kan dog ske på VK Vestsjællands velbesøgte hjemmebane, og det bliver spændende at se, om Team Køge kan modstå presset. Kampen kan ses på Volley TV fra kl. 20:00.

12.10.19 – 17:00: ASV Elite – Gentofte Volley
13.10.19 – 14:00: Holte IF – Brøndby VK

Følg damernes Volleyliga her

Herrer:
09.10.19 – 19:00: BK Marienlyst – VK Vestsjælland
10.10.19 – 20:00: Gentofte Volley – Ishøj Volley
12.10.19 – 15:00: ASV Elite – Gentofte Volley
12.10.19 – 15:00: BK Marienlyst – Hvidovre VK

Ugens udvalgte: Sidste sæsons bronzemedaljetagere, BK Marienlyst, krydser klinger med sidste års sølvvindere, Hvidovre VK. Der er dog sket meget på holdene i sommerpausen, og der er blevet skiftet godt og grundigt ud i truppene. Ingen af holdene kan prale med en drømmestart på sæsonen, så det bliver spændende at se, hvordan magtbalancen mellem de to hold skal fordeles i denne sæson.

13.10.19 – 13:00: Nordenskov UIF – Ishøj Volley
13.10.19 – 14:00: VK Vestsjælland – Aalborg Volleyball
13.10.19 – 14:30: Amager VK – Middelfart VK


Følg herrernes Volleyliga her
mandag, 07 oktober 2019 08:29

Volleyliga resultater: Uge 40

Anden uge af Volleyligaen bød på hele 11 spændende kampe, hvoraf kun én kamp blev afgjort i tre sæt. Få her overblikket over ugens resultater og kampenes mest scorende spillere.

Damer:
Frederiksberg Volley – Fortuna Odense Volley: 2-3 (27-25, 25-20, 23-25, 20-25, 13-15)
Kampens topscorer: Astrid Melmølle, Fortuna Odense Volley (25 point)
Læs kampreferat: Sæsonens første gyser

Fortuna Odense Volley – VK Vestsjælland: 1-3 (23-25, 25-19, 12-25, 12-25)
Kampens topscorer: Chelsea Ingabire, VK Vestsjælland (17 point)

Gentofte Volley – Holte IF: 1-3 (25-23, 15-25, 24-26, 14-25)
Kampens topscorer: Laura Schaudt, Holte IF (19 point)

Team Køge Volley – ASV Elite: 3-1 (15-25, 28-26, 25-23, 25-23)
Kampens topscorer: Emma Stevnsborg, Team Køge Volley (19 point)

Herrer:
ASV Elite – Nordenskov UIF: 1-3 (18-25, 23-25, 25-20, 19-25)
Kampens topscorer: Murch Malachi, Nordenskov UIF (21 point)

Hvidovre VK – Amager VK: 3-1 (25-22, 25-20, 24-26, 25-23)
Kampens topscorer: Steen Lyngø Sørensen, Hvidovre VK (30 point)

Aalborg Volleyball – Middelfart VK: 1-3 (16-25, 27-25, 19-25, 19-25)
Kampens topscorer: Mads Peter Hilligsøe, Aalborg Volleyball (15 point)

Gentofte Volley – Middelfart VK: 3-0 (25-17, 25-18, 25-19)
Kampens topscorer: Sigurd Neltoft Varming, Middelfart VK (15 point)

Amager VK – VK Vestsjælland: 3-2 (25-20, 25-22, 18-25, 16-25, 15-12)
Kampens topscorer: Kalle Kjerstein Madsen, VK Vestsjælland (18 point)

Hvidovre VK – Nordenskov UIF: 2-3 (17-25, 25-21, 27-25, 26-28, 13-15)
Kampens topscorer:

Ishøj Volley – ASV Elite: 1-3 (21-25, 20-25, 25-23, 18-25)
Kampens topscorer: Ethan Garret, Ishøj Volley (21 point)
mandag, 07 oktober 2019 07:59

Volleyliga-panel: Sæsonens første gyser

Kampreferat af Frederiksberg Volley – Fortuna Odense Volley (02.10.19). Skrevet af Volleyliga-panelets Morten Snetoft Ødum.

Vi skulle hen i midten af uge 2 før den første 5-sætter dukkede op. Det blev i kampen mellem Frederiksberg og Fortuna Odense i Damernes liga.

De to hold må ligge rigtig godt til hinanden, for ingen får rigtig hul på bylden i 1. sæt. De to hold følges ad og først ved stillingen 17-19 til Fortuna opnås for første gang et forspring på mere end 1 point. Fortuna udvider deres føring til 20-23, og herfra burde det være en smal sag at side-out'e sættet hjem, men en servefejl efterfulgt af to hurtige uprovokerede fejl bringer balance i regnskabet og Fortuna er nødt til at tage time-out. De 30 sekunders afbrud giver den fornødne ro, og Fortuna giver sig selv en sætbold ved 23-24, men så træder Frederiksbergs Kroatiske tilkommer, 28-årige Katerina Černjeka, i karakter og scorer 2 gange på venstre kant. Sættet kulminerer ved 25-25, men det hele slutter lidt ærgerligt med to fejl fra Fortunas ungdoms-stjerne-duo - først en servefejl af hæver Clara Windeleff og så et angreb der går ud af deres hårdslående Astrid Mellmølle (Clara og Astrid har været på DU-landsholdet sammen og danner også par i beach volleyball). Frederiksberg vinder sættet og vinder 27-25.

Man kan godt fornemme at de unge piger mangler lidt år på bagen, for ellers havde de helt sikkert lukket det sæt. Den erfaring besidder Frederiksberg til gengæld, bl.a. qua den tidligere meget roste libero, Clara Vieira (årets fund 2014), der kom til holdet fra Holte allerede til den forgangne sæson, men hvor hun dog nøjedes med at være træningsspiller. Men nu hvor Ci Eshel stoppede, er Clara trådt til i kampene også.

I 2. sæt får Frederiksberg greb om kampen og tvinger Fortuna til time-out ved 14-10. Føringen holder hjem og hjemmeholdet bringer sig på 2-0 i sæt med 25-20.

De første to sæt var plaget af alt for mange servefejl hos Fortuna. Dem får de styr på i 3. sæt og får lagt pres på Frederiksberg, så de får nogle nemme point i egen serv. Dette bringer Fortuna foran 7-12. Frederiksberg får dog også lidt gang i serverne og bl.a. efter en god servestime af Ann-katrine Bisgaard Håkansson, udligner Frb ved 15-15. Ann-Katrine er netop vendt hjem til Danmark fra College i USA og har før det spillet i Køge.

Da Fortuna kommer i problemer efter nogle bolde med hæver fremme og pludselig ser sig bagud 17-19, skifter træner Britt Hansen en ny hæver ind i bagkæden, og lader Clara blive diagonal i stedet for. Normalt gør man dette med en dobbeltudskiftning (og oftest så snart hæver roterer frem til nettet, hvilket ikke er tilfældet her), men da Clara også er en stærk angriber, er det ikke nødvendigt at skifte hende ud også. Omrokeringen fungerer og de kommer ud af kniben. Det bliver endda Clara der slår bolden i gulvet til sætsejr 23-25.

Clara er tilbage som hæver fra starten af 4. sæt. Som holdets højeste spiller burde de måske overveje det anderledes, og det kommer måske også den dag, de føler de har en anden hæver klar i kulissen. Slutningen af 3. sæt gav Fortuna momentum og de kommer hurtigt foran med 1-5. Frederiksberg kommer tættest på at lukke hullet ved 11-13, 14-16 og igen 20-22, men det lykkedes aldrig at få kontakt. Fortuna udligner forholdsvis ubesværet til 2-2.

Tie-breakeren ligner en røvfuld til Frederiksberg, da holdene bytter ved hele 2-8, men pludselig går det stærkt den anden vej og Fortuna tager time-out da Frederiksberg reducerer til 7-10. Det hjælper dog ikke - Stephanie Dahl, der blev skiftet ind for at serve for Frederiksberg ved stillingen 6-10, fortsætter sine gode server efter time-out'en (hele 3 serveesser bliver det til) og holdet spiller flot blok/forsvar. Pludselig har vi os en reel gyser. Hjemmepublikummet bliver mere og mere højlydt og tror på sejren, især da Stephanie Dahl server holdet til udligning 10-10! Kampen er helt åben. I'm loving it :)

Heldigvis for Fortuna stepper Astrid Mellmølle op og bryder med Frederiksbergs 5 points streak. Fortuna genvinder rytmen og kommer på 10-13, men Rikke Katrine Larsen (tidligere Libero i Brøndby, men nu kant hos Frederiksberg) sørger for at spændingen fortsætter ved at score til både 11-13 og 12-13. Time-out til Fortuna. Planen bliver at gå til Agnes Mellmølle (Astrids lillesøster) der flot banker bolden stejlt i gulvet foran Vieira. Ved 13-14 skal Frederiksberg serve, men sikrer sig alligevel en angrebsmulighed og kan udligne, men det hele slutter med en flot center kill-block og sejr til Fortuna Odense.

En super spændende kamp, hvor Astrid Mellmølle bliver topscorer med 25 point (og derfor nok kampens bedste), mens Frederiksbergs topscorer bliver Katerina Černjeka med 19 point. Agnes Mellmølle spiller også en god kamp, og med hendes 16 år (snart 17) bliver det spændende at følge hendes udvikling.

Begge hold er et godt stykke væk fra niveauet i toppen af Ligaen, så det må forventes at det bliver disse to hold, samt Gentofte der kommer til at kæmpe om at blive Dronningerne af ligaens anden halvdel... i hvert fald som det ser ud lige nu, men sæsonen er også kun lige startet.

Morten Ødum

* Denne artikel er baseret på indhold fra et medlem af Volleyliga-panelet. Indholdet afspejler udelukkende det enkelte medlems synspunkter og tanker, og reflekterer derfor ikke Volleyball Danmarks generelle standpunkter. Volleyliga-panelet er en dynamisk gruppe af entusiastiske Volleyliga-eksperter, der bidrager med forskellige synspunkter og vinkler til Volleyligaen. Har du lyst til at være en del af Volleyliga-panelet, er du velkommen til at kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre mere.
Efter 200 spillede kampe og 2800 måltider serveret, kan Ikast KFUM Volleyball nu puste ud efter de i weekenden afviklede stævnet Ikast Volley Cup – denne gang med 60% flere tilmeldinger.

Ikast Volley Cup er i forvejen et af Danmarks største tilbagevendende volleyball ungdomsstævner, og særligt i år har det været mange flere tilmeldte.

”Vi har set en stigning på 60% i tilmeldingen til stævnet i år, så der har været hele 430 spillere og dertil deres trænere og hjælpere. Det er selvfølgelig mange gengangere af de større klubber, som tilmelder hold, men vi har været særligt glade for også at se en del mindre klubber på tilmeldingslisten. Det er en rigtig god oplevelse for nye hold at deltage, fordi der bliver spillet volleyball fra morgen til aften, og man får muligheden for at få nye venner på tværs af klubberne.” forklarer formand i Ikast KFUM Volleyball, Erik Kreuzfeldt.

”Sammenlignet med de andre år, har der også været en del U16 hold tilmeldt, og de viser et rigtig højt niveau, som virkelig er lovende for volleyball i Danmark generelt. Derudover har vi været så heldige at få besøg af et par norske og færøske hold, som jo kommer med en masse god energi og er spændende at spille imod,” fortsætter han.

Alle skal samles under ét tag
Med de mange ekstra tilmeldinger i år, har Ikast KFUM Volleyball skulle holde hovedet koldt i planlægningen for at sikre, at der både var tid til at spille kampe, spise og restituere.

”Vi har hele tiden gerne ville prioritere, at alle blev samlet under ét tag, så man sover, spiser og spiller indenfor en kort afstand. Vi har bestemt været udfordret på indkvarteringen i år med de mange tilmeldinger, men det lykkedes, og takket være vores ca. 65 frivillige fra klubben, har alle spillere og trænere forhåbentlig fået en rigtig god oplevelse.” uddyber Erik Kreuzfeldt.

”At være under samme tag giver en rigtig god stemning. Man får som spiller lov til at følge med i rigtig mange kampe, man hepper på hinanden og man hygger sig med sine holdkammerater og nye venner i pauserne. Selvom holdene i år skulle spille rigtig mange kampe og det til tider også blev sent, så har der været en rigtig god energi i hallen fra morgen til aften.” afslutter formanden.

Selvom Ikast Volley Cup er veloverstået, går der ikke lang tid før der igen bliver samlet mange unge volleyballspillere i Ikast. Allerede den 14.-17. oktober bliver der nemlig afviklet U17 NEVZA Mesterskaberne for alle de nordeuropæiske lande i byen. Se mere i denne Facebook begivenhed.
Volleyball Danmark har fået en ny bestyrelsesformand. Ved det ekstraordinære repræsentantskabsmøde tirsdag den 1. oktober blev Mads Olsen enstemmigt valgt til formandsposten. Læs mere om den nye formands tanker og forventninger til det kommende arbejde i bestyrelsen her.

Knap har den 55-årige gymnasielærer og tidligere fagkonsulent Mads Olsen fået sin officielle titel som Volleyball Danmarks bestyrelsesformand før han skal smøge ærmerne op og påbegynde arbejdet.

”Jeg kommer jo udefra og vil her i starten bruge lidt tid på at lære organisationen bedre at kende. Herfra handler det om at få etableret de positive relationer, fra bestyrelsen til administrationen og ud i klubberne. Vi skal have skabt en samarbejdskultur og en konstruktiv tone, så vi trækker i den samme retning.” forklarer Mads Olsen.

”Det er ingen hemmelighed, at vi skal genoprette økonomien, og det vil være det primære fokus fra start. Men for mig er det vigtigt at understrege, at en sund økonomi ikke er et mål i sig selv. Vi skal etablere den gode økonomi for at have rum til at skabe nye initiativer og til at udvikle os,” fortsætter han.

Flere medlemmer og udvikling af bredden
Mens der allerede venter den nye formand og resten af bestyrelsen en række opgaver og politiske beslutninger inden for den nærmeste fremtid, glæder Mads Olsen sig også til det langsigtede arbejde.

”Det er vigtigt, at vi ikke bliver færre volleyballspillere i landet. Vi er i skarp konkurrence om medlemmerne, og vi skal derfor arbejde på at gøre forbundet og klubberne i stand til at skabe medlemsvækst. Jeg vil arbejde for, at vi får styrket initiativerne omkring udviklingen af vores bredde. Det er her størstedelen af vores medlemmer er og skal komme fra.” uddyber han.

”Derudover skal vi styrke organisationen ude i klubberne. Flere medlemmer kræver sunde og stærke klubber, og vores opgave som forbund bliver at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe i denne proces.” afslutter Mads Olsen.

Mads Olsen tilslutter sig nu resten af bestyrelsen, som mødes allerede på søndag den 6. oktober. Se hele bestyrelsen her.

Læs mere om Mads Olsen her.
Side 1 ud af 11
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.