Hjemmesidebanner
Thomas Skifter Bertelsen

Thomas Skifter Bertelsen

lørdag, 27 april 2019 21:37

HU17 - Danmark i Rumænsk Heksekedlen

Mange sportshold har prøvet det - at spille i den berygtede “heksekedel” når de møder østeuropæiske sportshold!!!

Her til aften var det HU17 drengene der skulle prøve det. Rumænien havde en førsteplads i puljen og dermed direkte adgang til EM finalerunden at spille for og det havde lokket folk på lægterne.

De danske drenge gik på banen med kampgejst og et ønske om at spille denne kamp og give de Rumænske værter kamp til stregen. Lad os bare slå fast, at hele truppen rejste sig ovenpå de to forrige nederlag og spillede en gang fremragende volleyball.

Optakten til kampen var ret nem: løb på banen, nyd at spille volleyball i de rammer og få bolden over til rumænerne, så de får det sværest muligt. Vi har arbejdet på at få det frigjorte spil frem og idag kom holdet et skridt nærmere det mål.

På alle parametre blev der vist fremgang, jovist laves der fejl, men når det er de “gode” fejl, altså de fejl der laves når man forsøger at give modstanderen de sværest mulige forhold, så er de til at arbejde videre med og forbedre. Holdet udviste den spilleglæde og det høje tekniske niveau, som er i denne trup og selvom kampen ender med et 1-3 nederlag, så kunne vi sidde i omklædningsrummet, kigge hinanden i øjnene og sige at vi gav hvad der var tilbage i os.

Nu pakker vi sammen og gør klar til hjemrejse i nat. En komprimeret 14 dages periode med bruttosamling, påskecamp og turnering er slut og vi skal hjem og gøre klar til de næste opgaver, der venter ude i klubberne, hvor DM'erne står for døren.

Danmark Vs Rumænien 1-3 (19-25, 23-25, 25-19, 22-25)

Startopstilling
Hæver: Anton Dixen
Kant: Victor Frimurer
Kant: Marius Hansen
Diagonal: Simon Uhrenholt
Center: Sebastian Hybschmann
Center: Oskar Pontoppidan
Libero: Aske Løjborg

Indskiftere: 
Emil Blankholm

Laurits Kirk

Kampens spiller: Marius Hansen


fredag, 26 april 2019 21:00

HU17 i rutsjebanekamp

Det danske HU17 landshold mødte idag, hvad der på papiret, lignede et meget jævnbyrdigt estisk hold. Vi har efter kampen mod Slovenien arbejdet med vores servemodtagninger og arbejdet på at bringe det vi kan til træning, ind på banen når vi spiller kamp.

Vores servemodtagninger er også forbedret og vi får bolden bragt i spil. Spillet efterfølgende var noget svingende, fra rigtig flot og eftertænksomt, til nervøst og til tider tøvende. De estiske spillere kæmper om alle bolde og formår at få rigtig mange bolde samlet op og sendt retur og dette betyder at vi bliver tvunget til at finde deres huller i forsvaret og til tider satse mere end vi kan omsætte til point.

Vi laver desværre selv rigtig mange af de estiske point og dette er noget vi fremadrettet skal have ændret på. Nu venter værterne fra Rumænien imorgen kl. 19 dansk tid. Det bliver en rigtig spændende kamp hvor vi også møder de rumænske hjemmebane tilskuere. Det skal nok blive en oplevelse i en super fed kulisse.

Danmark Vs Estland 0-3 (23-25, 26-28, 17-25)

Startopstilling
Hæver: Anton Dixen
Kant: Victor Frimurer
Kant: Marius Hansen
Diagonal: Simon Uhrenholt
Center: Sebastian Hybschmann
Center: Oskar Pontoppidan
Libero: Aske Løjborg

Indskiftere: 
Emil Blankholm

Laurits Kirk
Gustav Cornelius

Kampens spiller: Victor Frimurer
onsdag, 24 april 2019 19:31

HU17 - Slovensk kynisme

Første kamp ved 2. runde af HU17 EM kvalifikation 2019 var en kamp hvor begge hold havde op og nedture, men hvor modstanderne fra Slovenien havde det sidste kynisme der skal til for at trække afgørende fra mod sættenes afslutning.

Første sæt i kampen startede de danske drenge ret usikkert og kom meget hurtigt bagud 0-4,ved godt slovensk servepres. Men kommer hurtigt tilbage i sættet via stærke server og indhenter igen Slovenien, kommer foran og viser den vilje og det gode volleyball, som vi ved er i drengene. Mod slutningen af sættet er det ligesom om de danske spillere tøver i angrebet og dette straffes ret effektivt og Slovenien lukker først sæt 20-25.

Det virker til vi bringer denne tøven ind i andet sæt og formår ikke at få vores angrebsspil op i gear og giver dermed Slovenien alt for nemt spil og sættet er hurtigt overstået med en sikker sætsejr på 13-25.

Tredje sæt starter faktisk som første sæt med en skidt start, men vi får gang i modtagningerne, får blokeret noget mere, men kynismen og evnen til holde boldene i spil og få dem sendt tilbage på dansk side med fart og kvalitet, bringer slovenerne tilbage på sporet igen og de lukker dermed kampen.

En flok skuffet drenge i omklædningsrummet efter kampen, hvor vi vender og drejer tankerne. Vi skal fremadrettet arbejde videre med at få det spil frem som drengene viser under træning, for hvis det spil kommer frem, kommer sikkerheden og selvtilliden i spillet bedre til udtryk. Vi har kamp fri imorgen og vil bruge dagen til at forberede os på Estland og slappet af. 

Danmark Vs Rumænien 0-3 (21-25, 13-25, 20-25)

Startopstilling
Hæver: Anton Dixen
Kant: Victor Frimurer
Kant: Marius Hansen
Diagonal: Simon Uhrenholt
Center: Emil Blankholm
Center: Oskar Pontoppidan
Libero: Aske Løjborg

Indskiftere: 
Sebastian Hybschmann
Laurits Schultz
Gustav Cornelius

Kampens Spiller: Oskar Pontoppidan
søndag, 13 januar 2019 15:52

HU 17 drenge tager bronzemedaljen

Velspillende danske drenge tager bronce.

Efter nederlag til Sverige og Finland og sejr over Færøerne i den seneste kamp, stod de danske drenge i dag overfor Færøerne igen i turneringens broncekamp.

1.Sæt 25-8
Vi kommer rigtig godt fra start og efter en servestime på 9 fra Simon, fastholder vi en føring på 10 resten af sættet.

2. sæt 25-16
Vi ligger igen godt fra land og bevarer initiativet igennem det meste af kampen. I midten af sættet finder færringene dog en løsning på vores blokader, ved at sættet spillet op på midten til deres bedse angribere som er på center og pipe. Efter en justering i serverne lykkes det at serve pipe muligheden væk, og vi trækker igen fra.

3.sæt 25- 13
Sidste sæt bliver mere eller mindre en gentagelse af de foregående, hvilket giver muligheder for at rotere på positionerne. Drengene holder niveau og lader kun få bolde gå i gulvet, mens gejsten på den anden side af nettet begynder at forstumme.

Det har været en fornøjelse at se drengene udvikle sig individuelt og som hold, og vi glæder os over at være videre som 3'er til næste runde af EM-kvalen. Hvor den afvikles er stadig uvidst.

Efter en velfortjent frokost så vi Finland og Sverige spille finale. Sverige pressede i lange perioder Finland som så nervøse ud, foran et medlevende hjemmepublikum. Finalen endte 3-0 til Finland, men først til sidst i sætene lykkedes det finnerne at tage føringen fra svenskerne, som kan tage sølv og en masse ære med fra kampen.

Efterfølgene blev de enkelte holds bedste spiller hædret. Bedste libero, bedste pointscore og MVP blev også kåret. Marius modtog æren af at være bedste danske spiller og var kun to point fra at blive bedste pointscore.
lørdag, 12 januar 2019 15:59

Finnerne for stor en mundfuld

Danmark - Finland

1.sæt 17-25

Finland lægger som ventet ud med et tungt servepres, samt hurtigt spil til kanterne. Finnerne er godt organiseret så det kræver omtanke at vinde point. Der er ingen tvivl om at der hersker stor respekt omkring finner, derfor forceres en del af spillet for at skabe det nødvendig pres. Spillet er generalt bedre end i kampen mod Færøerne, og især blokken viser gode takter og får stoppet en del bolde.

2.sæt 18-25

Drenge starter godt og optimistisk spil giver gode angreb. Vi bliver stadig presset men holder niveauet i modtagning og kæmper flot i forsvaret. På banene er holdet som forandret med højt humør og ild i blikket. Som sættet skrider frem trækker finnerne dog fra os, da det bliver vanskeligt at lave point mod det velorganiserede hjemmehold.

3. sæt 14-25

Finland spiller deres tunge angrebsspil og vi skal virkelig arbejde hårdt for hvert enkelt point. Lette overspil bliver promte straffet, og vi formår ikke helt at sætte det pres i serven der er nødvendigt. Når vi spiller bedst kan vi spille næsten lige op med finnerne, men værterne viser sig bare at være for stærke og har et ekstra gear som vi ikke er i stand til at matche.


lørdag, 12 januar 2019 13:15

Morgenkriller i maven mod Færøerne

Dagens tidlige kamp mod Færøerene blev en uskøn herre-fight.


Der var fra start lagt op til en helt anden kamp end gårsdagens kamp mod svenskerne.
Færøerne er notoriske fightere og kæmper til sidste fløjt. Derfor lød oplægget på at spille boldene for at vinde og ikke for at undgå at tabe.

1. sæt. 25-11

Første sæt starter med opmærksomt og tålmodigt spil og få fejl. Færøerne kæmper forgæves og finder aldrig rigtig hullerne i vores forsvarsspil. Samtidig er vores kanter godt kørende ved nettet og får lagt godt pres på modstanderen i næsten alle overspil. I slutningen af sættet går gejsten lidt af holdet og vi må arbjede på kommunikation og på at genetablere rytmen i angrebet.

2. sæt 25-18

I andet sæt kommer Hoff og Jens på banen hhv som kant og diagonal, mens Samir kommer ind og fordeler spillet. Med nye spillere på bane skal der arbejdes endnu mere koncentreret for at få spillet til at glide, da Færøerne er svære at læse og udnytter alle muligheder for at tage et point. Det lykkes at snuppe sættet 25-18, men vi står med fornemmelsen af, at kampen vindes på den mentale front, da kommunikationen igen svigter og bolde falder i gulvet mellem spillere.

3.sæt 20-25

Lidt som forventet kommer færøerne bedst fra start, og vi må kæmpe benhårdt med morgenkriller og svingende succes i angrebsspillet. Thomas Skifter tager time-out ved 9-5 til færøerne og forlanger kommunkation, gejst og fokus på eget spil.
Al kredit til færringene der ikke lader et point gå fra sig uden der er 2-3 mand på gulvet. Det lykkedes at hente modstanderens forspring ved 20-20 men tættere bliver der desværre ikke.

4. sæt 25-20

I fjerde sæt skal kampen lukkes. Vi starter en smule forsigtigt ud hvilket giver færingene muligheder mens beslutningerne hos de danske drenge ikke helt er afstemt. Det resulterere i nemmer overspil som færingene forholdsvis ubesværet kan samle op, og etablere konvertere til point. Mod sættets slutning trækker vi dog fra og begynder så småt at kunne se noget ild i øjnene på drengene.

Kampen ender 3-1 og til trods for en noget uskøn start på dagen kan vi nu se frem mod Finlandskampen med en sejr under bæltet. Samtidig giver kampen anledning til at alle spiller kommer i brug og får erfaring med international volleyball.

fredag, 11 januar 2019 19:01

Forbitret nederlag i åbningskamp

1. sæt. 22-25

Vi kommer godt fra start, og hurtigt står det 16-9. Vores server presser svenskerne til at fordele spillet langt fra nettet. Deres drenge får dog fat i modtagningen, og med et øget servepres kommer de tilbage og sættet bliver tæt mod slutningen, hvor vi desværre må se svenskerne tage føringen.

2. sæt 25-22

Fra andet sæts start lægger svenskerne pres på serverne, og skaber et hul vi kæmper for at lukke. Det lykkes, både på grund af godt blok forsvarsspil og på grund af solidt servepres som skubber svenskernes angreb væk fra nettet. På den måde skaber vi en række break points, der i sidste ende giver os føringen og sættet.

3. sæt 14-25

Tredje sæt bliver hurtigt da vi stadig ikke helt formår at finde nøglen til et stabilt side-out spil. Samtidig fortsætter svenskerne med at være skarpe i deres angreb og vinder mange point på touchout på vores blokader. Samir kommer ind på hæverpositionen i stedet for Anton, og giver vores angribere nogle fine situationer. Oskar kommer ind i stedet for anfører Marius og server en fin stime hjem.

4. sæt 20-25

Fjerde sæt blive meget symptomatisk for kampen. Vi følges ad de første point, så lægger svenskerne igen afstand. Der bliver talt dunder fra coachen, og med ild i øjnene lykkedes det et hårdt kæmpende mandskab, at skabe kontakt ved 18-18. Det bliver det tætteste vi kommer et comeback, og vi må indkassere et nederlag til rivalerne fra den side af Øresund.Nu ser vi frem mod kampene i morgen. Vi lægger ud med at møde Færøerne kl 10.00 og derefter møder vi Finland kl 12.30.
De sidste forberedelser er klaret - en træningskamp mod Team Køges 1.divisions herre onsdag aften i idrættens hus endte 2-2 i sæt og vi fik rystet nytåret af os og fundet ind i lidt rytme igen som hold. Tak til Team Køge for sparringen.

Torsdag er store rejsedag, turen går via fly til Vasa over Stockholm over og endelig en bustur til finske Kourtane. Morgenen i Kastrup bød på fødselsdagssang for Emil Blankholm Pedersen der i dag kan fejre sin 16 års fødselsdag?, foruden sang havde holdet også på en lille overraskelse til fødselaren.

Velankommet til Kourtane fik holdet aftensmad i centerets restaurant inden det gik direkte til træning. Træning blev brugt til at ryste rejsedagen ud af benene og få lidt gang i kroppen med en masse boldberøringer og en smule spil.

Herefter var Team manager Kennet Rusbjerg og Head Coach Thomas Skifter Bertelsen til det obligatoriske ”Preliminary inquiry” hvor alle spillere blev godkendt og akkrediteret så vi har alle mand klar til kampene.

Truppen er fit for fight, skadefri og ved godt mod og alle mand ser frem til weekendens udfordringer mod Sverige, Færøerne og værterne fra Finland inden der søndag skal spilles placeringskamp.

Alle kampe fra turneringen kan følges via stream på Linket https://www.youtube.com/channel/UC1lYQZnNYlu2CPaOACN29vw


Og det finske forbund opdatere løbende om turneringen på https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/maajoukkueet/pojat/u17-pojat-s.-2003-04/ecq-m-u17-kuortane-11.-13.1.2019.html.

#GoDenmark #VolleyballDK
torsdag, 18 oktober 2018 21:30

England kom i den danske volleymaskine

To landskampe på en dag er hård kost. Det kunne dog på ingen måde ses på de danske drenge. De kom stormende ud til turneringens sidste kamp hvor modstanderen var England. Blok-forsvaret spillet var sat godt op og de engelske spillere havde mere end svært ved at vinde deres angreb. Stille og roligt udbyggede Danmark forspringet og vinder sættet 25-19.
torsdag, 18 oktober 2018 21:28

Forrygende flot præstation af HU17 drengene

Her til morgen lykkedes det HU17 drengene at levere en imponerende helstøbt holdindsats og besejre Island 3-0.
Side 1 ud af 4
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.