Hjemmesidebanner
Thomas Skifter Bertelsen

Thomas Skifter Bertelsen

søndag, 13 januar 2019 15:52

HU 17 drenge tager bronzemedaljen

Velspillende danske drenge tager bronce.

Efter nederlag til Sverige og Finland og sejr over Færøerne i den seneste kamp, stod de danske drenge i dag overfor Færøerne igen i turneringens broncekamp.

1.Sæt 25-8
Vi kommer rigtig godt fra start og efter en servestime på 9 fra Simon, fastholder vi en føring på 10 resten af sættet.

2. sæt 25-16
Vi ligger igen godt fra land og bevarer initiativet igennem det meste af kampen. I midten af sættet finder færringene dog en løsning på vores blokader, ved at sættet spillet op på midten til deres bedse angribere som er på center og pipe. Efter en justering i serverne lykkes det at serve pipe muligheden væk, og vi trækker igen fra.

3.sæt 25- 13
Sidste sæt bliver mere eller mindre en gentagelse af de foregående, hvilket giver muligheder for at rotere på positionerne. Drengene holder niveau og lader kun få bolde gå i gulvet, mens gejsten på den anden side af nettet begynder at forstumme.

Det har været en fornøjelse at se drengene udvikle sig individuelt og som hold, og vi glæder os over at være videre som 3'er til næste runde af EM-kvalen. Hvor den afvikles er stadig uvidst.

Efter en velfortjent frokost så vi Finland og Sverige spille finale. Sverige pressede i lange perioder Finland som så nervøse ud, foran et medlevende hjemmepublikum. Finalen endte 3-0 til Finland, men først til sidst i sætene lykkedes det finnerne at tage føringen fra svenskerne, som kan tage sølv og en masse ære med fra kampen.

Efterfølgene blev de enkelte holds bedste spiller hædret. Bedste libero, bedste pointscore og MVP blev også kåret. Marius modtog æren af at være bedste danske spiller og var kun to point fra at blive bedste pointscore.
lørdag, 12 januar 2019 15:59

Finnerne for stor en mundfuld

Danmark - Finland

1.sæt 17-25

Finland lægger som ventet ud med et tungt servepres, samt hurtigt spil til kanterne. Finnerne er godt organiseret så det kræver omtanke at vinde point. Der er ingen tvivl om at der hersker stor respekt omkring finner, derfor forceres en del af spillet for at skabe det nødvendig pres. Spillet er generalt bedre end i kampen mod Færøerne, og især blokken viser gode takter og får stoppet en del bolde.

2.sæt 18-25

Drenge starter godt og optimistisk spil giver gode angreb. Vi bliver stadig presset men holder niveauet i modtagning og kæmper flot i forsvaret. På banene er holdet som forandret med højt humør og ild i blikket. Som sættet skrider frem trækker finnerne dog fra os, da det bliver vanskeligt at lave point mod det velorganiserede hjemmehold.

3. sæt 14-25

Finland spiller deres tunge angrebsspil og vi skal virkelig arbejde hårdt for hvert enkelt point. Lette overspil bliver promte straffet, og vi formår ikke helt at sætte det pres i serven der er nødvendigt. Når vi spiller bedst kan vi spille næsten lige op med finnerne, men værterne viser sig bare at være for stærke og har et ekstra gear som vi ikke er i stand til at matche.


lørdag, 12 januar 2019 13:15

Morgenkriller i maven mod Færøerne

Dagens tidlige kamp mod Færøerene blev en uskøn herre-fight.


Der var fra start lagt op til en helt anden kamp end gårsdagens kamp mod svenskerne.
Færøerne er notoriske fightere og kæmper til sidste fløjt. Derfor lød oplægget på at spille boldene for at vinde og ikke for at undgå at tabe.

1. sæt. 25-11

Første sæt starter med opmærksomt og tålmodigt spil og få fejl. Færøerne kæmper forgæves og finder aldrig rigtig hullerne i vores forsvarsspil. Samtidig er vores kanter godt kørende ved nettet og får lagt godt pres på modstanderen i næsten alle overspil. I slutningen af sættet går gejsten lidt af holdet og vi må arbjede på kommunikation og på at genetablere rytmen i angrebet.

2. sæt 25-18

I andet sæt kommer Hoff og Jens på banen hhv som kant og diagonal, mens Samir kommer ind og fordeler spillet. Med nye spillere på bane skal der arbejdes endnu mere koncentreret for at få spillet til at glide, da Færøerne er svære at læse og udnytter alle muligheder for at tage et point. Det lykkes at snuppe sættet 25-18, men vi står med fornemmelsen af, at kampen vindes på den mentale front, da kommunikationen igen svigter og bolde falder i gulvet mellem spillere.

3.sæt 20-25

Lidt som forventet kommer færøerne bedst fra start, og vi må kæmpe benhårdt med morgenkriller og svingende succes i angrebsspillet. Thomas Skifter tager time-out ved 9-5 til færøerne og forlanger kommunkation, gejst og fokus på eget spil.
Al kredit til færringene der ikke lader et point gå fra sig uden der er 2-3 mand på gulvet. Det lykkedes at hente modstanderens forspring ved 20-20 men tættere bliver der desværre ikke.

4. sæt 25-20

I fjerde sæt skal kampen lukkes. Vi starter en smule forsigtigt ud hvilket giver færingene muligheder mens beslutningerne hos de danske drenge ikke helt er afstemt. Det resulterere i nemmer overspil som færingene forholdsvis ubesværet kan samle op, og etablere konvertere til point. Mod sættets slutning trækker vi dog fra og begynder så småt at kunne se noget ild i øjnene på drengene.

Kampen ender 3-1 og til trods for en noget uskøn start på dagen kan vi nu se frem mod Finlandskampen med en sejr under bæltet. Samtidig giver kampen anledning til at alle spiller kommer i brug og får erfaring med international volleyball.

fredag, 11 januar 2019 19:01

Forbitret nederlag i åbningskamp

1. sæt. 22-25

Vi kommer godt fra start, og hurtigt står det 16-9. Vores server presser svenskerne til at fordele spillet langt fra nettet. Deres drenge får dog fat i modtagningen, og med et øget servepres kommer de tilbage og sættet bliver tæt mod slutningen, hvor vi desværre må se svenskerne tage føringen.

2. sæt 25-22

Fra andet sæts start lægger svenskerne pres på serverne, og skaber et hul vi kæmper for at lukke. Det lykkes, både på grund af godt blok forsvarsspil og på grund af solidt servepres som skubber svenskernes angreb væk fra nettet. På den måde skaber vi en række break points, der i sidste ende giver os føringen og sættet.

3. sæt 14-25

Tredje sæt bliver hurtigt da vi stadig ikke helt formår at finde nøglen til et stabilt side-out spil. Samtidig fortsætter svenskerne med at være skarpe i deres angreb og vinder mange point på touchout på vores blokader. Samir kommer ind på hæverpositionen i stedet for Anton, og giver vores angribere nogle fine situationer. Oskar kommer ind i stedet for anfører Marius og server en fin stime hjem.

4. sæt 20-25

Fjerde sæt blive meget symptomatisk for kampen. Vi følges ad de første point, så lægger svenskerne igen afstand. Der bliver talt dunder fra coachen, og med ild i øjnene lykkedes det et hårdt kæmpende mandskab, at skabe kontakt ved 18-18. Det bliver det tætteste vi kommer et comeback, og vi må indkassere et nederlag til rivalerne fra den side af Øresund.Nu ser vi frem mod kampene i morgen. Vi lægger ud med at møde Færøerne kl 10.00 og derefter møder vi Finland kl 12.30.
De sidste forberedelser er klaret - en træningskamp mod Team Køges 1.divisions herre onsdag aften i idrættens hus endte 2-2 i sæt og vi fik rystet nytåret af os og fundet ind i lidt rytme igen som hold. Tak til Team Køge for sparringen.

Torsdag er store rejsedag, turen går via fly til Vasa over Stockholm over og endelig en bustur til finske Kourtane. Morgenen i Kastrup bød på fødselsdagssang for Emil Blankholm Pedersen der i dag kan fejre sin 16 års fødselsdag?, foruden sang havde holdet også på en lille overraskelse til fødselaren.

Velankommet til Kourtane fik holdet aftensmad i centerets restaurant inden det gik direkte til træning. Træning blev brugt til at ryste rejsedagen ud af benene og få lidt gang i kroppen med en masse boldberøringer og en smule spil.

Herefter var Team manager Kennet Rusbjerg og Head Coach Thomas Skifter Bertelsen til det obligatoriske ”Preliminary inquiry” hvor alle spillere blev godkendt og akkrediteret så vi har alle mand klar til kampene.

Truppen er fit for fight, skadefri og ved godt mod og alle mand ser frem til weekendens udfordringer mod Sverige, Færøerne og værterne fra Finland inden der søndag skal spilles placeringskamp.

Alle kampe fra turneringen kan følges via stream på Linket https://www.youtube.com/channel/UC1lYQZnNYlu2CPaOACN29vw


Og det finske forbund opdatere løbende om turneringen på https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/maajoukkueet/pojat/u17-pojat-s.-2003-04/ecq-m-u17-kuortane-11.-13.1.2019.html.

#GoDenmark #VolleyballDK
torsdag, 18 oktober 2018 21:30

England kom i den danske volleymaskine

To landskampe på en dag er hård kost. Det kunne dog på ingen måde ses på de danske drenge. De kom stormende ud til turneringens sidste kamp hvor modstanderen var England. Blok-forsvaret spillet var sat godt op og de engelske spillere havde mere end svært ved at vinde deres angreb. Stille og roligt udbyggede Danmark forspringet og vinder sættet 25-19.
torsdag, 18 oktober 2018 21:28

Forrygende flot præstation af HU17 drengene

Her til morgen lykkedes det HU17 drengene at levere en imponerende helstøbt holdindsats og besejre Island 3-0.
onsdag, 17 oktober 2018 15:39

Danmark ude af det fine selskab!

Danmark og Sverige har mødtes i mange semifinaler og finaler ved de seneste års ”NEVZA’er”. I dag mødtes de endnu engang - denne gang dog i en ¼-finale. Svenskerne lagde ud med et meget stærkt servepres som rystede den danske servemodtagning. Først da det var for sent lykkedes det at stabilisere sideouten og finde rytmen i spillet. Sverige vinder sættet 25-20.
tirsdag, 16 oktober 2018 20:53

Danmark taber 0-3 til den finske overmagt!

De danske drenge lagde forrygende ud mod stærke Finland og styrede kampen frem til 16-10. Herefter var det Finland der kæmpede sig tilbage med skarpe server og flot transitionsspil. Danmark havde svært ved at finde modsvar og nåede aldrig at få genskabt strukturen i spillet. Finland vinder sættet 25-21.
tirsdag, 16 oktober 2018 20:19

Danske drenge sejrer 3-0 mod Island

Fra starten af kampen var der ikke meget der fungerede. Lidt for mange fejl kombineret med gode islandske angreb betød at Danmark hurtigt var bagud 2-7. Den næste periode begyndte danskerne stille og roligt at finde fodfæste i kampen men var stadig lette at ryste. Island fasthold forspringet frem til 17-12 inden Danmark fik løftet spillet. Via 16-20 og 19-21 lykkedes det Danmark at lave en total turn-around og vinde 25-22. I et sæt hvor Danmark var bagud det meste af vejen valgte hæver Mads Møller Christensen at søge Kalle Madsen der leverede varen og vandt masser af angreb.
Side 1 ud af 4
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.