Hjemmesidebanner
onsdag, 01 juli 2020 12:22

Officielt: Her er de nye datoer for Danmarks EM-kvalifikation

Written by
Officielt: Her er de nye datoer for Danmarks EM-kvalifikation Foto: Morten Olsen

Det europæiske volleyballforbund CEV har efter ugers intense forhandlinger med de nationale forbund fundet frem til de nye kampdatoer og spillesteder for EM-kvalifikationen. Hjemme- og udekampe erstattes af gruppespil.

EM-kvalifikationen med både damelandsholdet og herrelandsholdet skulle have været spillet mellem den 15. august og 6. september 2020, men er i stedet rykket til januar 2021 grundet COVID-19.

Udover nye datoer for kampene er den største ændring i forhold til det oprindelige program, at formatet ændres, så de oprindeligt planlagte hjemme- og udekampe erstattes af gruppespil for at begrænse omfattende rejseaktivitet for at mindske risikoen for spredning af COVID-19.

Nu har CEV fastlagt de nye terminerne samt spillesteder for EM-kvalifikationen, som ser således ud:  

Damelandsholdet skal først en tur til Frankrig (7.-10. januar 2021) og derefter Ungarn (14.-17. januar 2021) i deres EM-kvalifikation. Her møder de Ungarn, Frankrig og Israel.

Alle puljevindere samt 2’ere i puljen går videre til finalespillet, som afvikles i Serbien, Bulgarien, Kroatien og Rumænien.

Herrelandsholdet begynder deres EM-kvalifikation på hjemmebane i Spar Nord Arena i Slagelse (7.-10. januar 2021), og slutter i Nordmakedonien (14.-17. januar 2021. Her møder de Tyrkiet, Nordmakedonien og Bosnien-Hercegovina.

Alle puljevindere samt de fem bedste 2’ere i puljen går videre til finalespillet, som spilles i Polen, Tjekkiet, Estland og Finland.

”Vi er glade for, at vi til januar igen kan byde de danske volleyballfans på international volleyball på hjemmebane i Spar Nord Arena i samarbejde med Slagelse Kommune og VK Vestsjælland,” siger Jesper Jørgensen, direktør i Volleyball Danmark.

”Det var desværre ikke muligt at få hjemmebane til både dame- og herrelandsholdet, da det har været et enormt puslespil at rykke EM-kvalifikationen fra august 2020 til januar 2021, hvor kun cirka halvdelen af holdene kan få hjemmebane,” siger han.

”Vi er glade for, at det lykkes at kunne præsentere landsholdsvolley i Danmark og håber på god opbakning på hjemmebane,” slutter Jesper Jørgensen.

CEV vil fortsat overvåge udviklingen af COVID-19, og derfor kan der stadig ske ændringer af ovenstående.

Se det fulde kampprogram for EM-kvalifikationen på CEV.lu.
https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID=30822&ID=5

Read 1152 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.