Hjemmesidebanner
tirsdag, 05 november 2019 10:27

Trans/Abell skriver dansk beachvolleyhistorie i Kina

Written by
Det danske bruttolandshold i beachvolley, Martin Trans Hansen og Kristoffer Abell, leverede et af Danmarks bedste internationale beachvolleyresultater nogensinde, da de i weekenden på imponerende vis spillede sig fra kvalifikationen til en femteplads i den trestjernede FIVB World Tour turnering i Qinzhou, Kina.

Den danske beachvolley duo, Trans/Abell, har allerede leveret flotte resultater på den internationale beachvolleyscene. Men til den trestjernede FIVB World Tour turnering i Qinzhou, Kina, der blev afviklet i sidste uge, fik danskerne for alvor markeret sig, da de som det første danske hold nogensinde opnåede en femteplads ved et trestjernet World Tour stævne.

Trans/Abell startede turneringen i kvalifikationen, hvor de kom sejrrigt ud af en ellers yderst tæt kamp mod et ukrainsk hold. I puljespillet var de et mulehår fra at blive 1’ere, men måtte nøjes med en andenplads efter en tæt tre-sætter i puljefinalen. Det placerede Trans/Abell i 1/16-finalen, hvor de slog et kinesisk hold og herefter en 1/8-finale, hvor et schweizisk hold blev slået i tre sæt. ¼-finalen blev dog sidste kamp, hvor russiske Bykanov/Likholetov satte en stopper for den danske fremmarch.

”Kvartfinalen gik egentlig rigtig godt langt hen ad vejen. De laver mange fejl i første sæt, og vi udnytter chancen og vinder sættet. I andet sæt komme de meget bedre i gang, og vi laver lidt for mange fejl i vores angrebsspil, hvilket desværre fortsætter i tredje sæt, hvor de trækker fra og vinder kampen.” forklarer Kristoffer Abell.

”Vi spiller generelt en rigtig god turnering. Det tog et par kampe at blive vant til vinden, men vi spiller bedre kamp for kamp, og særligt vores blok/forsvar fungerer godt. Vi møder nogle dygtige hold i turneringen, og mange af dem ligger i den tunge ende på verdensranglisten. Skal vi være med helt oppe, skal vi generelt lave færre fejl i angrebet og blive bedre til at finde nemme løsninger, når det er svært,” fortsætter han.

Med femtepladsen fulgte der, ud over en anstændig præmiebonus, vigtige ranglistepoint, der fremadrettet skal hjælpe Trans/Abell med at komme direkte i Main Draw i turneringerne og dermed bygge yderligere på med point. Og det er også planen for det danske hold.

”Martin tager nu til Israel for at spille en et-stjernet turnering med Daniel Thomsen. Når han kommer hjem derfra, tager vi nok en kort pause og forbereder os mod det nye år. Her planlægger vi blandt andet at spille en trestjernet turnering i Iran, og forhåbentlig kan vi få os etableret yderlige i World Touren i løbet af næste sæson.” afslutter Kristoffer Abell.

Det andet danske bruttolandshold, Mads Rosager og Jacob Stein Brinck, var også med i Qinzhou og spillede ligeledes en flot turnering, hvor de gik videre fra kvalifikationen og puljespillet og endte på en 17. plads.

FIVB har også skrevet lidt om danskernes indtog på den internationale beachvolleyscene her: Denmark's Trans and Abell hope to make their mark in World Tour  
Read 1938 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.