Hjemmesidebanner
fredag, 15 februar 2019 06:00

1.300 Rødovre-elever klar til at smashe vinterferien ind med kæmpe skolestævne

Written by
Arkivfoto Arkivfoto
I dag samles 228 hold med 100 lærere og 60 frivillige fra den lokale volleyballklub RS Rødovre Volley til danmarkshistoriens næststørste skolestævne nogensinde.

Inden eleverne i Rødovre Kommune lyner skoletasken for sidste gang og smutter på vinterferie, samles hele 1.300 elever fra 1.-6. klassetrin i Rødovrehallen og Rødovre Stadionhal til et kæmpe skolestævne.

Det er kasserer i RS Rødovre Volley Karin Finner Madsen, der er tovholder på stævnet. Hun glæder sig over den store tilslutning:

”Skolestævnet er bare vokset og vokset og vokset,” siger hun.

”Vi gør det her, fordi det glæder en masse børn. Og så bliver vi selvfølgelig altid glade, når vi efter et stort skolestævne ser nogle nye ansigter på træningsbanen,” siger Karin Finner Madsen.

Helt særligt for Volleyball Danmarks skolestævner er strukturen, hvor klasserne inddeles i forskellige hold, men kæmper sammen for at vinde som klasse.

Det betyder, at man hepper på sine klassekammerater, når man ikke selv spiller, og det giver altid en helt særlig stemning og fornemmelse af samhørighed for klasserne og skolerne.

”Kidsvolley er genialt til at få alle elever i spil. I Kidsvolley er der plads til alle, tykke og smalle,” siger Karin Finner Madsen.

Fem af kommunens seks skoler er tilmeldt stævnet, og godt halvdelen har skrevet volleyball ind i deres årshjul og haft undervisningsforløb op mod stævnet.

”Det betyder så meget, at skolerne støtter op om stævnet. Skolestævnet har ligget fast sidste fredag inden vinterferien i snart 20 år. Det er en god tradition,” siger Karin Finner Madsen.

Giver en god fællesskabsfølelse i klubben
RS Rødovre Volley har søgt Rødovre Kommune om økonomisk støtte til skolestævnet. Det er med til, at alle deltagere får en medalje og et diplom, og eleverne på 1.-3- klassetrin får også en goodiebag. Desuden er også en T-shirt til vinderne.

”Det er kun muligt at løfte et stævne i denne størrelsesorden, fordi der er flere aktører, som spiller sammen og bakker op,” siger Christina Attrup Juhl, teamleder i bredde- og udviklingsafdelingen i Volleyball Danmark.

”Stævnet er med til at gøre Kids- og Teenvolley synlig for rigtig mange af Rødovres børn og unge, og derved bliver volleyball en aktiv del af idrætsvalget,” siger hun.

I RS Rødovre Volley er Karin Finner Madsen ikke i tvivl, om hvad klubben får ud af det store arbejde:

”Det er med til at give en fællesskabsfølelse og en fælles ånd i klubben at være med til at arrangere så stort et stævne,” siger hun.

”Det fede er, at skolerne bakker så kraftigt op om stævnet, så en masse af vores ungdoms- og teenspillere har fået fri fra skole, så de kan være dommere hele dagen,” siger Karin Finner Madsen.

”Der er en masse forældre, der har taget fri og bruger en feriedag for at hjælpe til og støtte op omkring stævnet,” siger hun.

Stævnet i Rødovre er kun akkurat blevet overgået af Svendborg, hvor der tilbage i september 2018 var 1.333 elever samlet.
Read 465 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.