Hjemmesidebanner
onsdag, 30 januar 2019 12:47

Rekordstor Pokalfestival samlede ungdommen

Written by
Den traditionsrige Pokalfestival i Odense har i den grad vokseværk. 139 hold fra hele landet deltog i weekenden, hvor de mange unge volleyballspillere ikke blot mødte ikke bare hold, som de normalt ikke spiller imod – de mødte også nye venner.

466 spillere fordelt på 139 hold og 61 frivillige til at holde styr på det hele. Pokalfestivalen i Odense var rekordstor i år.

Således havde 31 procent flere hold meldt sig til en hel weekend i børnene og de unges tegn med sjov, hygge og venskaber på tværs af landet - og ikke mindst kampene om de store pokaler til mestrene i alle rækker.

I år tjekkede hele 139 hold ind i Odense, mens der var 106 hold med i 2018.

Den store stigning i antallet af deltagerhold skyldes ikke mindst, at Teen 2 DM for første gang blev afholdt uafhængigt af U14 DM i forbindelse med Pokalfestivalen. Teen 2 DM var en stor succes med 33 DU14-hold og 25-HU14-hold.

Samtidig slog antallet af beachvolleyspillere også rekord med 18 deltagende beachvolleyhold.

”Der var rigtig god stemning i alle hallerne i Marienlyst, Hjallese, Klostermarkhallen og FKS-hallen,” siger Randi Fechtenburg, udviklingskonsulent i Volleyball Danmark.

”I Volleyball Danmark arbejder vi hele tiden på at skabe de bedste forudsætninger for ungdommen. Teen 2 DM for U14 spillere viste sig at ramme plet,” siger hun.

”Ved at løsrive Teen 2 DM fra U14 DM og i stedet lægge det sammen med Pokalfestivalen får rigtig mange en oplevelse af at være med til et DM sammen med en masse andre unge mennesker, samtidig med at vi holder fokus på at den sportslige del skal være i orden,” siger Randi Fechtenburg.

Til Pokalfestivalen spilles der fra Level 2 til 4 og beachvolley U16 og U18, og deltagerne kommer fra hele landet. Den store opbakning fra klubberne, glæder naturligvis Volleyball Danmark.

”Pokalfestivalen er rigtig vigtig for Volleyball Danmark for at samle hold fra Kids, Teen og ungdomsbeach én gang om året, hvor alle kan være sammen og møde hinanden på kryds og tværs. Det betyder, at man møder nogle hold, man normalt ikke spiller mod, og det er rigtig sjovt,” siger hun.

”At vi kan samle hold fra nord, syd, øst og vest giver rigtig god mening for Volleyball Danmark. Det er med til at give børnene et indtryk af, at de er en del af en idrætsgren, der bliver spillet i hele landet,” siger Randi Fechtenburg.

Pokalfestivalen 2019 er et samarbejde mellem Volleyball Danmark og de lokale arrangører DHV, Fortuna Odense Volley, Marienlyst og Odense Beachvolleyklub.

SE MERE PÅ FACEBOOKSIDEN POKALFESTIVAL HER  

SE ALLE RESULTATER FRA POKALFESTIVALEN 2019 HER
Read 468 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.