Hjemmesidebanner
tirsdag, 07 november 2017 06:00

Amerikansk stat indfører lilla kort for dårlig opførsel – blandt tilskuerne

Written by
Dårlig opførsel blandt tilskuerne kan fremover straffe holdet på banen. Arizona indfører nu et lilla kort som supplement til det gule og røde.

Volleyball bliver mere og mere populært, og med flere tilskuere følger også nogle gange mere højrøstede tilskuere med dårlig opførsel.

Derfor indfører staten Arizona i USA nu et lilla kort, som kan gives til tilskuere, der opfører sig dårligt under en kamp.

Det sker på baggrund af et stigende antal klager fra kampafviklerne, der oplever forældre og tilskuere, som opfører sig værre og værre.

Lad os derfor kort gennemgå de forskellige farve kort og deres straffe:

De officielle volleyballregler tillader en dommer at give pointstraf til spillere og trænere for dårlig opførsel under en kamp. Gult kort er en advarsel, mens rødt kort giver straf. Det lilla kort tilføjes nu dommernes værktøjskasse, men adresserer sig til tilskuernes opførsel under en kamp.

1. gang det lilla kort præsenteres, bliver det holdt i én hånd sammen med et gult kort. Anførerne bliver kaldt til dommerbordet, og den fornærmende tilskuer bliver identificeret som tilhørende det ene eller det andet hold. HOLDET modtager nu en advarsel om deres tilskueres opførsel.

2. gang det lilla kort præsenteres i samme kamp til en tilskuer fra samme hold (ikke nødvendigvis samme person, som var skyld i det 1. lilla kort), resulterer det i en straf. Det lilla kort bliver holdt i én hånd sammen med et rødt kort. Det vil medføre en straf til holdet, som vil miste serveretten, og modstanderholdet tildeles ét point.

3. gang det lilla kort præsenteres i samme kamp til en tilskuer fra samme hold, vil det medføre en bortvisning af den fornærmende tilskuer fra hallen. Kortet præsenteres sammen med det røde kort, og kortene holdes i hver deres hånd af dommeren. Dommeren træder ned fra dommerstolen, og sammen med haldirektøren og den kampansvarlige sørger de for, at den fornærmende tilskuer bliver smidt væk fra hallens område resten af dagen.

Ved aggressiv adfærd bortvises tilskueren for fremtidige Arizona-kampe resten af sæsonen.

Arizona har indført det lilla kort for at understøtte en positiv og heppende adfærd på ens eget hold og spillere frem for at skulle døje med negative angreb på dommere, kampledere og spillere på modstanderholdet.

Kilde: Volleywood
Read 1309 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.