Hjemmesidebanner
søndag, 11 juni 2017 17:21

European League hattricket udeblev

Written by
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk, Ukraine
Danmark-Israel: 1-3 (25-18, 22-25, 23-25, 20-25)

En rigtig god dansk åbning på kampen var ikke nok i den tredje gruppekamp ved dette års European League, der efter en intens fight måtte se sejren gå til Israel.

De danske volleyherrer stillede til start med en enkelt ændring i dagens startopstilling, hvor Nikolaj Hjorth igen indtrådte på libero-positionen.
Første sæt startede i velkendt godt stil for Danmark, der med skarpe svæveserver, godt forsvar og gode transitionsangreb stille og roligt trak fra Israel og via 8-6 & 16-10 var i fuld kontrol i første sæt.

Det betød, at landstræner Mikael Trolle kunne spille sin trup bredere og give muligheden til Simon Ellegaard Andersen, der kom ind i stedet for Simon Gade og gav landsholdsdebut til unge Simon Boye Jørgensen på diagonalen i stedet for Peter Trolle Bonnesen. De danske volleyherrer forsatte sit stabile spil og kunne usvigeligt sikkert lukke åbningssættet 25-18.

Begge hold spillede nogenlunde stabilt i begyndelsen af 2. sæt, dog med en lille fordel til israelerne. Ved stillingen 11-11 måtte Phillip Özari udgå med en mindre skade.

I stedet for ham kom Mads Møllgaard på banen, hvilket dog ikke ændrede meget i det danske spil. Danskerne kæmper i denne periode med at få spillet til at flyde, men hldte stadig fast i en helt tæt score.

Da sættet skulle afgøres, svigtede de ellers så stærke danske svæveserver, som ikke rigtig bed på Israels modtagning, kombineret med et par slagfejl og et par gode blokader fra modstanderen tog værterne sættet med 22-25.

Fra 3. sæts start er Simon Gade og Mads Møllgaard på banen sammen med Frederik Mikelsons i stedet for Nikolaj Hjorth. Sættet blev ligesom det foregående en helt tæt affære og en rigtig sideout fight, hvor begge mandskaber kæmpede indædt med at holde sin egen sideout.

Selvom danskerne sled med spilrytmen, og spillet ikke rigtig flød, kan danskerne dog gå til begge de tekniske timeouter foran henholdsvis 8-7 & 16-12. Danmark holdt fast i sin føring, men det er tydeligt, at der er sneget sig noget usikkerhed ind i det danske spil. Danmark lavede for mange dårlige valg i blok/forsvar og krydret med personlige fejl hentede israelerne den danske føring og udlignede ved 23-23. Herfra lukkede Israel sættet med to store blokader det danske angreb 25-23 og kom dermed på 2-1 i sæt.

Til 4. sæt havde trænerstaben valgt at forsøge sig med Anders Lammert Hartmann på den ene kantplads, hvilket også var med til at stabilisere danskernes spil mere, og Danmark kunne gå til 1. tekniske timeout oppe med en enkelt.

Begge hold fightede forsat om hvert eneste point, men oftere og oftere var det Israel, der kunne trække sig sejrrigt ud af duellerne, og Danmark der kæmpede for at afgøre boldene. Med stor fight, hvor israelerne får hænderne på stort alt i blok eller forsvar, trak værterne fra og via føringer 18-14 og 23-18 og lukkede de sikkert kampen til en 3-1 sejr med 25-20 i det sidste sæt.

Det blev en kamp, hvor Danmark kun i 1. sæt fik vist det spil og de kvaliteter, holdet indeholder, mens de sidste tre sæt viste, at når holdet ikke er i fulde omdrejninger og spiller sit spil, kan det udvikle sig som det gjorde i dagens kamp.

Landstræner Mikael Trolle:

"Vi er stadig meget positive efter vores meget flotte 3-0 sejre i de to første kampe," siger han.

"Vi har ikke tidligere i European League præsteret så flot, og slet ikke i starten af turneringen. Derfor var det selvfølgelig også lidt ærgerligt, at det ikke hang rigtig sammen for os i dag," siger Mikael Trolle.

"Israel udnyttede vores svagheder og spillede en sikker kamp. Det havde vi ikke rigtig et værn imod, men har lært meget af kampen. Det skal dog tages i betragtning, at vi forsøgte os med en del opstillinger undervejs, og Philip Özari måtte gå ud med en mindre skade i 2. sæt. Dog skal det ikke være en undskyldning. For med det niveau holdet har vist, så er det en kamp, vi under normale omstændigheder skal vinde," siger han.

"Vi er stadig meget tilfredse med vores topniveau, som er væsentligt højere end tidligere, men i dag ramte vi desværre bunden. Nu tager vi på træningslejr i Ungarn de næste dage, og så er det op på hesten igen ved de kommende kampe. Vi skal huske på, at vi er kvalificeret til Final 4, så disse kampe er forberedelse for os. Men vi hader at tabe, så det kan mærkes," slutter landstræneren.

Danmarks Startopstilling:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari

Diagonal: Peter Trolle

Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade

Libero: Nikolaj Hjorth

Indskrifter:

Simon Ellegaard Andersen

Simon Boye Jørgensen

Mads Møllgaard

Frederik Mikelsons

Anders Lammert Hartmann
 
Read 1517 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.