Hjemmesidebanner
tirsdag, 11 oktober 2016 07:13

Bedstevolley får flere ældre til at dyrke motion

Written by
Foto: Klaus Sletting Foto: Klaus Sletting
Sport skal skræddersys til aldersgruppen. Det er nøglen til at få flere ældre til at dyrke motion, viser en undersøgelse fra DIF. Bedstevolley er et rigtig godt eksempel herpå. Se indslag fra TV Avisen på DR her.

Selvom man er blevet lidt ældre, skal der stadig være plads til sved, sjov og sætbolde. Mere end 10.000 over 60 år er begyndt at dyrke idræt de seneste to år.

Endnu flere kan lokkes til at dyrke motion, hvis sporten skræddersys til aldersgruppen, viser en undersøgelse fra DIF. Bedstevolley er et rigtig godt eksempel herpå.

”Jeg ser min læge mindre, end jeg ellers ville gøre. Og glæden og sammenholdet ved det,” siger Karen Rimington, der spiller bedstevolley i Roskilde Ældre Motion.  

Med en lille bane og blød bold er bedstevolley udviklet med det klare formål at få flere ældre til at spille volleyball.

”Selvom man er gået på pension, er man frisk og rørig. Vi ser, at det er en sport, som man kan spille på et rigtig godt niveau, selvom man er blevet ældre,” siger Randi Fechtenburg, konsulent i Volleyball Danmark.

En undersøgelse fra DIF viser, at skræddersyede tilbud til ældre er nøglen til succes.

”Undersøgelsen viser, at de foreninger, der har succes, også er dem, som formår at skræddersy nogle tilbud. I løbet af de næste ti år kommer der 300.000 flere ældre. Det skal vi målrette vores tilbud efter,” siger Morten Mølholm, direktør i DIF.

Se indslaget fra TV Avisen på DR her.
Læs mere om bedstevolley her.
Read 929 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.