Hjemmesidebanner
fredag, 05 august 2016 06:44

OL-update: Rusland ER med og ingen tekniske timeouts

Written by
OL i Rio de Janeiro skydes i gang klokken 1 i nat dansk tid med en storslået åbningsceremoni. I morgen begynder både volleyball og beachvolley-turneringerne. 

Ingen tekniske timeouts i Rio
Det internationale volleyballforbund, FIVB, har besluttet, at de 76 kampe i volleyballturneringen ved OL i Rio bliver spillet uden teknisk timeout. Det skal gøre kampene kortere, så de passer ind i det travle OL-program og samtidig give de mange fans den bedst mulige oplevelse. Beslutningen sker i samråd med de deltagende hold i OL-turneringen.

Den tekniske timeout på 60 sekunder, afholdes normalt i 1.-4. sæt, når det førende hold når 8 og 16 point. Trænerne har stadig mulighed for at kalde to stk. 30 sekunders timeouts i hvert sæt.

Kampprogrammet i Rio omfatter seks kampe om dagen. Alle kampe afvikles i den ikoniske Maracanãzinho arena, hvor det forventes, at mere end 90 procent af tilskuerpladserne vil være fyldte til hver kamp. Kampene afvikles i tre sessioner med to kampe i hver. Den første kamp begynder kl. 09:30 lokal brasiliansk tid, og de næste sessioner begynder 15:00 og 20:30. Holder kampprogrammet, begynder den sidste kamp klokken 22:35 om aftenen og kan potentielt vare til efter midnat.

Rusland ER med
Doping-skyggerne har ligget som en tung dyne over de russiske atleter, efter Det Internationale Dopingagentur, Wada, offentliggjorde en omfattende rapport om statsstøttet og systematisk doping i Rusland i adskillige sportsgrene.

Blot et par uger inden åbningsceremonien ved OL i Rio besluttede Den Internationale Olympiske Komité, IOC, at det var op til det enkelte specialforbund selv at beslutte, hvorvidt de ville tillade Rusland at deltage ved OL i Rio.

Allerede inden IOC var fremme med den udmelding, havde det internationale volleyballforbunds præsident, Ary Graça, meldt ud omkring de russiske volleyballspilleres deltagelse ved OL:

”FIVB har en nul-tolerance over for doping. Men FIVB er også overbevist om, at der ikke er nogen større problemer med anti-doping processen i forbindelse med russiske volleyballspillere, da de fleste af testanalyserne er foretaget uden for Rusland, primært i Tyskland. FIVB kan ikke straffe Ruslands landshold, blot fordi der er problemer i andre sportsgrene,” sagde han.

Dagen efter IOC’s udmelding kom det europæiske volleyballforbunds præsident Aleksandar Boricic med sin udtalelse vedrørende Ruslands deltagelse ved Legene i Rio.

”Det europæiske volleyballforbund giver sin fulde støtte til deltagelsen af alle volleyballhold fra Rusland, mænd og kvinder, indendørs og beach, som med deres sportslige kvaliteter, fremragende præstationer og opnåede resultater har kvalificeret sig til De Olympiske Lege i Rio 2016,” sagde han.
Read 1285 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.