Hjemmesidebanner
tirsdag, 08 maj 2018 08:33

Dansk volleytalent møder præsident Trump efter amerikansk mesterskabssejr

Written by
Foto: Long Beach State Foto: Long Beach State
Den 21-årige danske landsholdsspiller Simon Øster Ellegaard Andersen vandt i weekenden det amerikanske volleyballmesterskab. Udover pokal og guldmedaljer skal danskeren og holdkammeraterne fra Long Beach University møde præsident Donald Trump, der personligt overrækker dem mesterskabs-ringen i Det Hvide Hus.

Det er Simon Øster Ellegaard Andersens første sæson i USA, hvor danskeren har været en af de bærende kræfter på Long Beach-holdet.

Den 205 cm høje centerspiller med en fortid i Skovbakken Volleyball og Middelfart VK har fået 100 procent spilletid hos de nykårede mestre, som blandt andet tæller tre amerikanske landsholdsspillere.

Long Beach har haft en fantastisk sæson, hvor de kun har tabt én enkelt kamp ud af 29.

Finalen var mod UCLA og blev spillet i en propfyldt Pauley Pavilion på UCLA’s campus med plads til 12.000 tilskuere.

I den medrivende finale vandt Simon Øster Ellegaard Andersen og Long Beach 3-2 og sikrede sig dermed sit første mesterskab i 27 år.

”At vinde mesterskabet som freshmen har virkelig givet blod på tanden efter mere. Det var en ubeskrivelig følelse, da vi vandt og alle fans stormede banen for at fejre med os,” siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

”Vi har arbejdet virkelig hårdt for at stå i finalen. Så det var kæmpe stort for os, at der var så mange af vores egne fans, der var kommet til UCLA for at heppe på os,” siger han.

”Kampen havde bølget frem og tilbage, og i 4. sæt var vi nede 13-18 og 2-1 i sæt. At vi kom tilbage derfra betød bare, at sejren var endnu federe,” siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

”Det var den perfekte slutning på en rigtig god første sæson, hvor jeg virkelig er kommet til at føle godt til rette i Long Beach,” siger han.

”For mig har første sæson ved Long Beach været en rigtig god oplevelse. Jeg er kommet direkte ind og starter på et mesterskabshold med utrolig gode spillere hele vejen rundt,” slutter danskeren.

Simon Øster Ellegaard Andersen kan se tilbage på en sæson, hvor han udover mesterskabet også er blevet kåret til Freshman of the Week hele syv gange. Derudover er danskeren blevet valgt til the 2018 All America Freshman Team og fik 2018 All American Honourable Mention.

Mesterskabet betyder samtidig, at Simon Øster Ellegaard Andersen og resten af Long Beach-holdet til efteråret skal en tur til Washington, hvor den amerikanske præsident Donald Trump personligt overrækker dem en Championship-ring i Det Hvide Hus.

Simon Øster Ellegaard Andersen er noteret for 43 A-landskampe for Danmark.

Se billeder fra finalen her.

Se videosammendraget fra finalen her.
Read 1669 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.