Hjemmesidebanner
Ci Eshel

Ci Eshel

Femten spillere, otte lande - se hvilke danske spillere der i denne sæson er på udenlandseventyr rundt omkring i verden.


 
Belgien
Rasmus Breuning: Volleybalclub Greenyard Maaseik, Maaseik – se portrætvideo

Frankrig
Oskar Kjerstein Madsen: Spacer’s de Toulouse, Toulouse – se portrætvideo

Grækenland
Axel Jacobsen: Panathinaikos, Vrilissia se opslag

Italien
Sarah Helmer Jensen: Marconi Stella, Rom

Schweiz
Nikolai Hjort: Volley Amriswill, Amriswill – se opslag

Ungarn
Trine Noer Kjelstrup: Vasas Obuda, Budapest – se portrætvideo

USA
Amalie Jørgensen: Middle Tennessee State University, Murfreesboro
Freja Oluffa Gørtz: Delaware State University, Dover
Helena Elbæk: American University, Washington DC
Jens Feldthus: New Jersey Institute of Technology, New Jersey
Mads Kyed Jensen: University of California, Los Angeles (UCLA) – Se portrætvideo
Maia Stripp: University of Arkansas, Arkansas
Paulina Hougaard-Jensen: Colorado State University, Fort Collins – læs artikel
Simon E. Ø. Andersen: California State University, Long Beach – læs DR artikel

Østrig
Josephine Fjendbo Lyholm: USV Schwertberg, Schwertberg
torsdag, 22 august 2019 07:34

Her er truppen til HU18 EM-kvalifikation

Den 29. august til 02. september skal det danske HU18 landshold til første runde EM-kvalifikation i Falköping, Sverige. Se hvem der er med på holdet og læs mere om turneringen her.

De danske HU18 drenge tager i Sverige første skridt i rejsen mod finalerunden i EM-kvalifikationen, som afvikles i Italien og Grækenland i sommeren 2020. Første runde afvikles i CEVs seks zoner, og Danmarks modstandere er derfor de nordiske nabolande Finland, Norge og Sverige. Og det kan meget vel gå hen og blive en spændende weekend for Danmark.

”Det er de fire stærkeste nationer i vores NEVZA-zone, der mødes i Falkenberg, og niveaumæssigt ligger vi meget tæt på hinanden. Finland må dog anses for at være favoritter med Sverige og os lige i hælene. Norge ved vi ikke så meget om for denne årgang, men de har helt sikkert også et fornuftigt hold med. Så vi har en forventning om, at det bliver en række tætte kampe, der forhåbentlig som minimum kan udløse en plads videre til anden runde i kvalifikationen.” udtaler Sven Brix, Elitechef i Volleyball Danmark.

De fire nationer møder hinanden indbyrdes henover weekenden, hvor den samlede vinder kan booke en direkte plads i finalerunden. Rundens 2’er og muligvis også 3’er får dog en chance til i anden runde af EM-kvalifikationen, som spilles i foråret 2020.

Danmarks Kamprogram

Fredag d. 30. august kl. 15:00 – Danmark vs Sverige
Lørdag d. 31. august kl. 16:30 – Danmark vs Finland
Søndag d. 01. september kl. 11:00 – Danmark vs Norge

Du kan følge HU18s aktiviteter på Ungdomslandsholdets Facebookside her


HU18 truppen
HU18 landsholdet består af spillere født i årgang ’03 og ’04.

Hæver
Anton Dixen Jeppesen, BK Marienlyst
Gustav Plesner Cornelius, Amager VK

Center:
Emil Blankholm Pedersen, Nordenskov UIF
Oliver Rydahl Christensen, Ishøj Volley
Sebastian Hybschmann Dumbuyah, Grøndal EV

Kant:
Laurits Schultz Thynebjerg, Ikast KFUM
Marius Stenmann Hansen, BK Marienlyst
Victor Kjær Frimurer, Grøndal EV
Magnus Brandi Jensen, BK Marienlyst

Diagonal
Simon Tabermann Uhrenholt, Ikast KFUM
Victor Dalgas Wellendorf, BK Marienlyst

Libero
Aske Bardenfleth-Hansen Løjborg, VK Vestsjælland

Trænerstab
Thomas Skifter Bertelsen, Head Coach
Troels Thanning Lavritsen, Assistant Coach
I løbet af september afholder Volleyball Danmark et ekstraordinært repræsentantskabsmøde med det formål at vælge forbundets nye bestyrelsesformand.

Bestyrelsesformanden skal sammen med resten af bestyrelsen varetage den politiske ledelse af forbundet og være med til at sætte rammerne for sportens udvikling i Danmark. Som formand skal man drives af at gøre en forskel for andre og skabe positive forandringer for vores sport. Derudover giver formandsposten:
·         Muligheden for at være der, hvor beslutningerne træffes
·         At bruge og udvikle personlige kompetencer i et nyt miljø
·         Nye udfordringer og muligheden for at gå forrest for et forbund i udvikling

Er du eller kender du en, der kunne være interesseret i formandsposten, kan du kontakte Volleyball Danmarks fungerende formand Jørgen Bentzen via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mere information.

Læs også mere om formandsposten i dette opslag. 
Følger du aktivt med i Volleyligaens kampe uge for uge? Har du styr på ligaens profiler, trænere og/eller kommende stjerner? Kender du spillets taktiske facetter, og brænder du for at videregive dit indblik og viden omkring Volleyligaen? Så er du måske den person, vi leder efter til Volleyball Danmarks nye Volleyliga- panel.

Volleyliga-panelet skal være en dynamisk gruppe af volleyballeksperter, som skal være med til at udbrede kendskabet til og information omkring Volleyligaens kampe, resultater, spillere, forventninger til sæsonen og sikkert også meget andet. Panelet vil blive Volleyball Danmarks faste kilder til kommunikation omkring Volleyligaen og inviteres bl.a. til at byde ind med kampreferater, rundestatus og som gæst i vores podcast.

Det kræver ikke en speciel baggrund, erfaring eller volleyballevner at være med i Volleyliga-panelet, men det forventes selvfølgelig, at du har et godt indblik i Volleyligaen (enten herrer eller damer, men gerne begge), og at du brænder for at dele din begejstring for og viden om sporten. Om du er, eller har været, tilknyttet en klub/hold betyder ikke det store, så længe du kan forholde dig konstruktivt til alle hold i Ligaen. Der er ingen faste møder, og du forpligter dig ikke til andet end at kunne bidrage med dine perspektiver, når du har tid og lyst.

Drømmen er, at vi får skabt et panel af entusiastiske Volleyliga-eksperter, der kan være med til at give en ekstra vinkel til dem, der gerne vil vide lidt mere end slutstillingen for hver kamp.

Lyder Volleyliga-panelet som noget for dig, eller vil du gerne bare høre mere, er du velkommen til at kontakte Volleyball Danmarks kommunikationskonsulent Ci Eshel på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
For at lette klubbernes administrative arbejde ift. ungdomsspillere og hjælpe udviklingen af ungdomsvolley, har Volleyball Danmark implementeret følgende ændringer i reglementer og procedurer:

Reglementsændringer ift. talentspillere
 • De to seniorhold, som spilleren er tilknyttet, må maksimalt ligge med en række imellem sig (F.eks. VolleyLiga og 2. division).
 • Et seniorhold må maksimalt have 3 talentspillere på kampskemaet til en kamp (tidligere var det 4 talentspillere).
Procedureændringer:
 • Der er nye blanketter til aldersdispensation, dobbelt klubtilhørsforhold og talentspillere. Til disse er det nu nok, at forældre og trænere er cc på mailen, der sendes til Volleyball Danmark (erstatter indsamling af underskrifter fra alle parter.)
 • Ift. aldersdispensation kan trænerne udfylde en excel-fil med spillernes oplysninger og indsende til Volleyball Danmark.
 • Ift. talentspillerstatus behandles ansøgninger udelukkende kun, hvis de er modtaget i følgende perioder: 1.-30. september 2019 & 1.-31. januar 2020
 • De nye blanketter kan findes her: http://volleyball.dk/index.php/medlemsservice/info-og-blanketter/blanketter
Børn og unge på landets Julemærkehjem kan forsat se frem til sjove Kidsvolley-arrangementer i 2020. Novo Nordisk og Volleyball Danmark forlænger nemlig samarbejdet omkring Julemærkehjemmene til næste år, så endnu flere udsatte børn kan få positive oplevelser med bevægelse og boldspil.

Volleyball Danmark har siden 2018 været i et tæt samarbejde med Novo Nordisk omkring Julemærkehjemmene, hvor Volleyball Danmarks konsulenter sammen med frivillige medarbejdere fra Novo Nordisks Take Action program besøger Julemærkehjem i hele landet til en sjov dag med masser af Kidsvolley og bevægelse på programmet.


De danske Julemærkehjem hjælper hvert år omkring 1.000 udsatte børn i alderen 7-14 år i kampen mod mobning, ensomhed og overvægt. Her lærer de blandt andet om sund kost og motion, hvor glæden ved at bevæge sig er et omdrejningspunkt. Med de fælles besøg og introduktionen til Kidsvolley forsøger Volleyball Danmark og Novo Nordisk dermed også at give børnene en positiv oplevelse med boldspil – noget børnene ikke altid føler sig trygge ved.

”Med vores besøg viser vi børnene, at boldspil og bevægelse er noget for alle, og at det kan være sjovt. Kidsvolley er et nemt tilgængeligt spil, der pga. progressionsmulighederne inkluderer alle i spillet og dermed er med til at give børnene en succesoplevelse. Samtidig er det fantastisk, at vi har de frivillige med fra Novo Nordisk, da de spiller og leger med, og dermed skaber rammerne for en sjov dag for børn og voksne. ” forklarer Christina Attrup Juhl, Udviklingschef i Volleyball Danmark.

Volleyball Danmark og Novo Nordisk besøger i løbet af 2019 forskellige Julemærkehjem 8 gange, og i 2020 er planen, at der skal være 7 besøg.

Se her en lille video fra et af Volleyball Danmark og Novo Nordisks besøg på Julemærkehjemmet i Kildemose:
Som led i en større omorganisering i Volleyball Danmarks administration er en ny ledelses- og organisationsstruktur trådt i kraft. Den nye organisering skal sikre større synergi mellem forbundets aktiviteter og danne rammerne for udviklingen af dansk volleyball og beachvolleyball.

Den nye organisationsstruktur erstatter administrationens hidtidige søjleopdeling med fem afdelinger og fokuserer fremadrettet på en dynamisk organisation opdelt i tre afdelinger; Sport, Kommunikation & Marketing samt Økonomi & Administration. Sportsafdelingen bliver Volleyball Danmarks kerne, hvor aktiviteter for alle målgrupper fra Kids til 60+ er inkluderet. Således vil der blive arbejdet på udviklingen af sporten som helhed af en gruppe sportskonsulenter, der kan sparre med hinanden inden for deres forskellige fokusområder.

”Det er ingen hemmelighed, at der er sket en del ændringer internt i Volleyball Danmark, der sammen med vores økonomiske situation har gjort, at vi har skullet justere i måden, vi arbejder på og organiserer os. Derfor har vores primære formål med organisationsændringen været, at vores interne ressourcer og kompetencer skal udnyttes bedre. Vi tror på, at denne dynamiske organisationsstruktur skaber større grobund for samarbejde og sparring på tværs af vores medarbejdere til større gavn for hele Volleyball Danmark.” siger Jørgen Bentzen, fungerende formand i Volleyball Danmark.

Med omorganiseringen følger også en ny ledelsesgruppe. Sven Brix bibeholder sin funktion som Elitechef men øger sin stilling til fuld tid og tiltræder som konstitueret Generalsekretær med ansvar for forbundets officielle kontakt til samarbejdspartnere i ind- og udland. Christina Attrup Juhl tiltræder som Udviklingschef. Sven og Christina danner tilsammen den nye ledelsesgruppe, der har det overordnede ansvar for Volleyball Danmarks administration og som referer til Volleyball Danmarks bestyrelse. Claus Bøllingtoft fortsætter som administrationsleder. Disse ændringer er trådt i kraft fra per 04. august 2019 og vil være gældende indtil ansættelsen af en ny direktør i Volleyball Danmark.

Ledelsesgruppen er sammen med bestyrelsen i gang med at gennemgå budgetter og aktiviteter for de kommende år for at optimere forbundets ressourcer og økonomi.

Få det fulde overblik over Volleyball Danmarks administration samt kontaktinformation her.
Sætte net op, kaste bolde og samle bolde sammen. Det er de typiske funktioner, mange hjælpetrænere har ude i landets volleyballklubber. Men hjælpetræneren kan bidrage med meget mere, og som klub kan man være med til at styrke hjælpetrænerens fulde potentiale og samtidig skabe større værdi for klubben.

”Hjælpetræneren er meget mere end et par ekstra hænder. Som hjælpetræner har man tit ikke det overordnede ansvar for at koordinere en træning, og derfor har man overskuddet til at fordybe sig i andre ting i træningen. Det kan være, at man sætter fokus på en gruppe af spillere, en speciel teknik eller måske kommunikationen mellem spillerne. Som hjælpetræner ser man måske også ting, hovedtræneren ikke får øje på, og dermed er man med til at sikre, at alle bliver set og hørt. Det kan være med til at sprede glæden ved spillet endnu mere - både hos spillere og trænere.” udtaler Sara Lilja Jensen, Udviklingskonsulent i Volleyball Danmark.

”Mange hjælpetrænere føler sig dog ikke altid klædt på til at kunne tage mere ansvar for træningen. Som klub kan det derfor skabe stor værdi at uddanne sine hjælpetrænere, så de føler sig klar til at skabe en masse gode oplevelser i hallen og måske endda fortsætte deres trænerkarriere i de næste mange år.” afslutter Sara Lilja Jensen.

Volleyball Danmark udbyder et specifikt hjælpetrænerkursus, der klæder hjælpetræneren på til at kunne bidrage til træningen og sparre med hovedtræneren om øvelser, teknik og meget mere. Kurset er for alle, uanset om man er ungdomsspiller, forældretræner eller garvet spiller, men ny i trænerrollen. Formålet med kurset er at give hjælpetræneren redskaber til træningsforberedelse, instruktion og teknik samt en forståelse for hjælpetrænerens rolle.

Skal du være, eller har du overvejet at blive hjælpetræner i den kommende sæson, kan du tage fat i din klub og høre nærmere om mulighederne for at tilmelde dig Volleyball Danmarks hjælpetrænerkursus.

INFORMATION OM HJÆLPETRÆNERKURSUS

Indhold: 

For forældretræneren, unge spillere, der hjælper med kidshold eller andre, der giver en hånd med som hjælpetræner. Fokus på trænerrollen, træningsforberedelse, opbygning af træning, instruktion, aktivitetshjulet og teknik.

Tid og sted: 
Kurset udbydes på to forskellige lokationer og datoer.
Ikast Idrætsefterskole – 31. august: 9:30-17:30
Haslev Idrætsefterskole – 07. september: 9:30-17:30

Pris: 
800 kr. for medlemmer af Volleyball Danmark og/eller DGI (1.340 kr. for ikke-medlemmer)


Ved tilmelding er det muligt at betale med betalingskort eller få tilsendt en faktura, som du kan videregive til klubbens kasserer, såfremt klubben dækker omkostningerne for dig.
Husk at undersøg, om din kommune giver foreningstilskud til uddannelse, da mange kommuner giver op til 80% tilskud til træner- og lederuddannelse. 

Tilmelding:
Mere info her: http://volleyball.dk/index.php/uddannelse/traenerweekend
Direkte link til tilmelding: https://volleyball.nemtilmeld.dk/181/
torsdag, 04 juli 2019 13:15

”Sommer Camp er bare det fedeste”

Sådan lyder det fra Nicolai Nørregaard, der er en ud af de 230 unge volleyballspillere, der i den seneste uge har været samlet til den traditionsrige Sommer Volley Camp i Ikast. En uge, hvor der ikke kun bliver trænet masser af volleyball, men hvor spillerne også lærer hinanden og dem selv bedre at kende.

Se denne video, der giver et godt indblik i hvad det vil sige at være på Sommer Volley Camp.


Til at styre slagets gang, har 25 trænere og ledere været i fuld sving i hallerne. En af dem er elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix, der kan se tilbage på en god uge.

”Det har været en rigtig god camp. Masser af volleyball, glade spillere, sjove aktiviteter på tværs af alder og køn. Det kan kun lade sig gøre på baggrund af en kæmpe indsats af en masse frivillige i både hallerne og køkkenet, så der skal lyde en stor tak til alle, der har været med. De venskaber der bliver skabt på tværs af klubberne, er guld værd for volleyballmiljøet, og man kan ikke lade være med at gå herfra med et smil på læben.” udtaler han.
Volleyball Danmarks turneringsledelse og forretningsudvalg har nu gennemgået og godkendt de forskellige turneringsrelaterede reglementer og tilføjet følgende større ændringer:

Propositioner for Danmarksturnering:
 • Regler for hvornår den nye Mikasa bold kan/skal benyttes
 • Slutspil i VolleyLigaen – I sæson 19/20 er der hhv. 8 og 10 Ligahold
 • Nr. 5 i slutspillet i VolleyLigaen opnår seedningsfordel i Landspokalen
 • Der spilles en finale mellem de to vindere af 1. division
 • Rækkevindere i 1. division og 2. division vil modtage medaljer
Reglement for Landspokalturneringen
 • Final Four spilles i februar
 • Interesserede klubber kan byde ind på værtskab til arrangementet
 • Klubber kan tilmelde flere hold til Landspokalturneringen
 • Der er fri lodtrækning i Semifinalerne
Hal-, bane- og rekvisitreglement
 • Frizonen i 1-2. division er justeret, så der ikke skal søges dispensation for at kunne spille DT-kampe i haller som turneringsudvalget finder egnet til kamp i disse rækker.
Find desuden alle turneringsreglementer her.
Side 1 ud af 8
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.