Jakob Wärme Lykke

Jakob Wärme Lykke

Danmark har i øjeblikket besøg af Horacio Gomez, der er ansvarlig for den argentinske pendant til Kidsvolley, Mini Volley. Han har en markant anderledes tilgang til at lære at spille volleyball.

Horacio Gomez har arbejdet med volleyball for de mindste og i skolerne i mere end 20 år i Argentina.

I disse dage er han i Danmark for at høre mere om Kidsvolley og fortælle om sine erfaringer fra hjemlandet, hvor både forholdene og tilgangen til volley er noget anderledes end i Danmark.

Hvor Kidsvolley herhjemme er delt op i levels, hvor børnene gradvist lærer teknikken i volleyball, så er fokus stik modsat i Argentina.

”Det første man skal lære er at smashe. Det er det, man lægger mærke til, når man ser de gode spille,” siger Horacio Gomez.

”Til træning spiller vi en mod en eller to mod to. Så meget som muligt. Vi fokuserer meget lidt på teknikken,” siger han.

Horacio Gomez underviser på en skole, hvor de spiller under mildest talt dårlige forhold. Hvor danske skoleelever og Kidsvolleyspillere som det mest naturlige i verden tripper rundt på et halgulv, må de unge volleyballspillere fra Horacio Gomez’ skole spille på betonunderlag, fliser og jord, hvor de ofte må nøjes med at spænde en snor ud, der fungerer som net.

Mandag aften var Horacio Gomez med på netværksmøde i Vojens i det sydjyske netværk, i dag har han været med til skolestævne i Kolding og onsdag aften fortsætter det dansk-argentinsk samarbejde, når Friheden i det sjællandske netværk får besøg.
Mandag, 18 september 2017 09:53

Bring volleyball ind i den kommunale valgkamp

Hvordan ser det ud med forholdene for volleyball i din klub? Kunne I godt bruge mere plads, bedre træningstider eller noget helt tredje? De danske volleyballklubber kan få meget ud af at blande sig i kommunalvalget. DIF har lavet en oversigt med gode råd til, hvordan foreninger får hul igennem til politikerne og får deres mærkesager på den politiske dagsorden.

Den 17. november 2017 er der kommunalvalg i landets 98 kommuner. Men har valget og den forudgående valgkamp nogen betydning for idrætsforeningerne?

”Ja, den har kæmpe betydning,” lyder det med bestemthed i stemmen fra Lasse Lyck, der er ansvarlig for DIF’s arbejde med kommunalvalget.

”Det er kommunerne, der er idrætsforeningernes vigtigste samarbejdspartner. Kommunerne udbetaler lokale- og aktivitetstilskud, men det er også dem, som bygger idrætsfaciliteter, giver tilladelser til idrætsarrangementer og udstikker rammerne for samarbejdet mellem foreningerne og skoler. For bare at nævne nogle eksempler,” siger Lasse Lyck og fortsætter:

”Derfor er det vigtigt, at foreningerne og idrætsrådene kommer på banen allerede nu. At de får gjort politikerne opmærksomme på foreningernes udfordringer, ønsker og drømme, så politikerne kan tage disse input til sig og gøre dem til deres egne”.

98 forskellige valg
Op til et folketingsvalg er DIF altid på banen med sine mærkesager og har møder med partiledere. Det har blandt andet været medvirkende til, at foreningsidrætten har fået et tydeligt aftryk i det nuværende regeringsgrundlag.

Men kommunalvalg er noget helt andet. Her er der tale om 98 forskellige valg, og foreningernes vilkår og udfordringer er forskellige fra kommune til kommune og fra by til by. Det er foreningerne og idrætsrådene, der er eksperterne i deres egne lokalområder, og derfor er det dem, der skal på banen. Det gælder også klubformændene i de danske volleyballklubber.

Til det formål har DIF udarbejdet temasiden www.dif.dk/kv17. Her kan foreningerne hente gode råd til at begå sig i en kommunalvalgkamp. Det bliver blandt andet beskrevet, hvordan idrætsforeningerne kan identificere deres mærkesager, hvordan de kommer i kontakt med politikerne og medierne, og hvordan de kan bruge de sociale medier til at få skabt fokus på den situation, som de befinder sig i.

Initiativ betaler sig
Der er ingen grund til at holde sig tilbage.

”Det betaler sig at blande sig. Det viser erfaringerne fra kommunalvalget i 2013, hvor idrætspolitikken fyldte meget. Politikerne er lydhøre, når en formand for en idrætsforening henvender sig. Vedkommende repræsenterer mange medlemmer og skaber nogle aktiviteter i lokalsamfundet, som politikerne sætter stor pris på – uanset om de tilhører rød eller blå blok,” siger Lasse Lyck.

Volleyball Danmark 325 klubber og 15.500 medlemmer. Hvis et stort antal af dem engagerer sig i valgkampen, så er Lasse Lyck ikke i tvivl om, at de vil kunne gøre en stor forskel for foreningsidrættens vilkår sammen med den øvrige DIF-idræt, der dækker over 9.000 foreninger.

”Hvis alle løfter, er idrættens stemme utrolig stærk, og vi er stærkest, når vi står sammen. Derfor er min opfordring og mit råd, at foreningerne skal skabe alliancer med andre foreninger, med idrætsråd og eventuelt også med interessenter, som de har sammenfaldende interesser med, men som ikke nødvendigvis kommer fra idrætsverdenen. Det kan være spejdere og lignende,” siger Lasse Lyck og understreger, at det er tid til at komme i gang, selvom valget først finder sted sidst på efteråret.

”Lokalpolitikerne er i øjeblikket på udkig efter de mærkesager, de vil føre valgkamp på. Derfor er det meget vigtigt, at foreningerne henvender sig nu. Henvendelsen kan være en indbydelse til et stort anlagt debatarrangement, men den kan også bare have karakter af en simpel e-mail,” understreger Lasse Lyck.

Læs mere og få gode råd til at få volleyball ind i den kommunale valgkamp her.

K
ilde: Idrætsliv
Det begyndte som en hensigtserklæring fra den nye administrerende direktør for USA Volleyball, Jamie Davis. Nu slår han det fast: Der skal være en professionel liga i USA for både damer og herrer inden 2020.

“Jeg har seks til syv interessenter, der har kontaktet mig og sagt, at de er interesseret i at investere i en liga eller være en del af en liga,” siger Jamie Davis.

”Vi har nogle ret sultne og ret spændte investorer, som jeg tror, er villige til at støtte og lægge nogle lønninger, der kan overbevise nogle af de spillere, som pt. rejser til udlandet, til at blive og spille i USA,” siger han.

Direktøren tilføjer samtidig, at han har flere indikationer fra amerikanske spillere i udlandet om, at de vil overveje at gå ned i løn, blot for at kunne spille i hjemlandet og være tættere på familien.

Kilde: World of Volley.
Der er masser af gode grunde til at blive basisdommer i volleyball. Her fortæller en af landets bedste dommere gennem tiden og en, der har stadig sin første kamp til gode om, hvorfor man skal blive dommer.

Basisdommer-kurserne er fordelt over hele landet og afholdes over to omgange med først en teoretisk og derefter en praktisk del.

Her diskuteres det blandt andet, hvad er en god dommer? Man bliver sat grundigt ind i volleyballreglerne og gennemgår forskellige cases. Den teoretiske del af basisdommer-kurset afsluttes med en prøve.

Når du har gennemført basisdommer-kurset, er du blandt andet fortrolig med afvikling af volleyballkamp og de dommertegn, du skal bruge for at dømme.

En af dem, der har været på dommerkursus i år, er Simon Weber.

”Når man er ude at spille, er det altid de samme, der dømmer. Så jeg meldte mig til dommerkurset for at tage en tørn for holdet. For at kunne bidrage til at dømme kampe,” siger han.

”Det vægtede samtidig, at jeg også fik et indgående kendskab til reglerne,” siger Simon Weber, der samtidig understreger, det var vigtigt, at kurset blev afholdt lokalt.

Volleyball Danmark har i august og september afviklet og fastlagt otte kurser. Du kan se en oversigt og tilmelde dig her, eller du kan få et dommerkursus til din klub. Har det interesse så kontakt Christina Attrup Juhl på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  

Gode oplevelser og en sport i sig selv
Et af de mest kendte ansigter på dommerstolen er Hans-Ole Nielsen, bedre kendt som Hassan. Han iførte sig den røde dommertrøje i 40 år, har dømt over 1.500 kampe i danmarksturneringen og blev kåret til Årets Dommer ti år i træk, inden han lagde fløjten på hylden sidste år.

Hassan er ikke i tvivl om, at det er en god investering at tage en basisdommeruddannelse, som er starten på en dommerkarriere.

”Det er jo sjovt at være dommer,” siger han.

”Jeg har fået en masse gode oplevelser samt en masse gode venner i hele volleyballmiljøet,” siger Hassan.

”Du er en del af spillet. Og dommerrollen er en sport i sig selv. Det er en sport i at lede en kamp og kunne reglerne og ikke mindst formidle dem på en god måde,” siger han.

”Det handler om at være 100 procent klar, ligesom spillerne. Man skal holde koncentrationen hele kampen, og det giver en dejlig fornemmelse,” slutter Hassan.

Læs mere om basisdommeruddannelsen og tilmeld dig her.
Fredag, 15 september 2017 06:00

Danmarks klogeste volleyballhold?

Videnskab, volleyball og venskab går hånd i hånd på Danmarks Tekniske Universitet. DTU Volley kan stille med nogle særdeles kloge hoveder på holdkortet.  

Som de står der i hallen i bygning 101E på Anker Engelunds Vej i Lyngby, ligner de ethvert andet volleyballhold i gang med dagens træning. Semi-svedige T-shirts i brogede farver, knæbeskyttere og servemodtagning.

Lige nu er fokus på svæveserver og den forestående kamp i weekenden. Men tidligere på dagen var tankerne ikke rettet mod taktiktavler men kredsede i stedet omkring formelsamlinger.

Den ene kantspiller på DTU Volley forsker i fremtidens energikilder, mens en af centerspillerne forsøger at finde alternative og mindre skadelige stoffer end dagligdagens kemikalier.

Sidemanden i blokaden brugte i sidste semester over 1.000 timer på at uddanne en talegenkendelsesmodel uden at programmere specifikke regler for, hvordan menneskelig tale fungerer, hvilke frekvenser svarer til hvilke fonemer, eller hvad udtalelsens regler er på engelsk i modellen. Modellen bestod i det væsentlige af ca. 100 millioner parametre, som automatisk blev justeret for at omdanne spektrogrammerne til sekvenser af bogstaver.

Eller med andre ord byggede de en talegenkendelsesmodel, hvor inputtet var simpel tale, og outputtet var tekst.

Volleyballholdene på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har nogle særdeles kloge hoveder på holdkortet.

Volleyball naturligt samlingspunkt
Klubbens 105 medlemmer fordeler sig på fire Mix hold og et herrehold. Med mere end ti forskellige nationaliteter samlet i DTU Volley er klubben en multikulturel smeltedigel, hvor bolden er det fælles sprog.

Selvom det akademiske spektrum spænder ligeså bredt som præcisionen af nogle af modtagningerne, fra bachelorer til professorer, så mødes man på neutral bane til bold, når knæbeskytterne først kommer på.

Og selv om man kunne fristes til at tro, at IQ’en er højere end smashhøjden, så vandt herreholdet i den forgangne sæson oprykning til Danmarksserien og blev nummer 2 i Kredspokalen.

På holdet spiller blandt andre Bosse Bandowski fra Tyskland. Udover at være en trussel på kanten, forsker han også i fremtidens energikilder.

”Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle fortsætte med at spille volleyball, da jeg flyttede til København. Jeg har været besat af sporten i seks år. Derfor var det oplagt at blive medlem af DTU Volley, hvor jeg fik muligheden for at socialisere med mine medstuderende,” siger Bosse Bandowski.

”Det er de studerende selv, der kører klubben. Deres engagement i klubben er virkelig ekstraordinært,” siger han.

Det kan formanden for DTU Volley, 27-årige Nienke Müller fra Tyskland, skrive under på. Lige siden hun kom til Danmark i 2014 i forbindelse med en praktikantstilling, begyndte hun til volleyball på DTU.

”Jeg begyndte hurtigt at involvere mig meget i klubben udover træningerne. Jeg blev først medlem af bestyrelsen som spiller- og træneransvarlig og året efter blev jeg formand for klubben,” siger hun.

”Efter jeg var med til at arrangere vores julefrokost, har DTU Volley været en stor del af mit liv,” siger Nienke Müller.

Og ifølge Bosse Bandowski går videnskab, volleyball og venskaber i den grad op i en højere enhed:

”Det er et godt mix af danske og udenlandske gutter. Vi spiller på et ret højt niveau, og derudover har vi det rigtig sjovt uden for banen. Jeg skal være på DTU i nogle år, så jeg håber at være en del af holdets udvikling,” siger Bosse Bandowski.

Du kan læse mere om DTU Volley her.
Et helt nyt motionskoncept er ved at se dagens lys. PulsVolley er målrettet motionister i alderen 30-60 år og er lige så let at gå til, som det er sjovt og svedfrembringende.

PulsVolley er ligeså simpelt, som det er smart. Klubberne modtager en sportstaske fyldt med materialer, opvarmningsøvelser, tips til tekniktræning og forskellige spil.

PulsVolley er blevet gennemtestet det seneste halve år, og netop nu finpudser Hvidovre, Køge og Rosenlund de sidste detaljer i motionskonceptet.

”Vi har blandt andet lavet et utal af kort med træningsøvelser, som gør træningen meget lettilgængelig,” siger Julie Elton Koch, visionsprojektleder i Volleyball Danmark.

”Ofte ved man ikke, hvor mange der kommer til træning. Med PulsVolley har man altid en øvelse eller et spil, uanset hvor mange der dukker op. Vi arbejder ud fra, at man skal kunne sammensætte en træning på dagen. Det kræver ingen forberedelse, og det ænder ikke noget, om man er 4 eller 30 spillere,” siger hun.

Julie Elton Koch understreger samtidig, at PulsVolley er både sjovt, socialt og selvkørende.

”Sportstasken indeholder mange forskellige redskaber fra elastikker til en frisbee. Men kerneydelsen i tasken vil stadig være volleyball henvendt til begyndere og motionister. Det er til alle dem, som træner en gang om ugen,” siger hun.

”Man skal kunne mærke, at man har været til træning. Man skal have været sved på panden og smil på læben, når træningen er overstået,” siger Julie Elton Koch.

Med de mange gode øvelser og redskaber i sportstasken er PulsVolley så godt som selvkørende.

”Der behøver ikke være en træner til stede, hvilket er en stopklods mange steder. I begyndelsen vil det være en fordel, hvis der er en spiller fra den lokale klub, der vil sætte træningen i gang. Men PulsVolley er så let og ligetil, at de fremmødte selv kan køre en træning uden problemer,” siger Julie Elton Koch.  

Når PulsVolley lanceres, bliver alle volleyballklubber tilbudt en introduktionstræning i det nye koncept, der er målrettet motionister i alderen 30-60 år.

 ”Jeg håber, at PulsVolley fanger dem, som leder efter en fleksibel træning, sved på panden og en god, social tid, når de træner. Alle kan være med uanset niveau,” siger Julie Elton Koch.

PulsVolley er en del af idrættens fælles vision ”Bevæg dig for livet” og søger at styrke fundamentet for motionsvolley gennem klubudvikling og aktivitetsudvikling
De danske U17-piger er seedet 11 forud for den kommende EM-kvalifikation.

I påsken imponerede det unge danske landshold ved at spille sig direkte til U16 EM. Og de danske piger fortsatte de flotte takter i den allerførste kamp ved slutrunden, da de besejrede Grækenland med 3-1.  

De stærke præstationer afspejler sig nu i seedningen frem mod kvalifikationen til EM i 2018, hvor U16-landsholdet er blevet til U17.

Her er Danmark seedet 11 foran store volleyballnationer som Polen (14), Belgien (12) og Serbien (16) for bare at nævne nogle.

Den flotte placering glæder elitechef i Volleyball Danmark Sven Brix:

”Seedningen afspejler den flotte placering ved EM,” siger han.

”Man skal huske på, at nogle af de traditionelle stormagter grundet den regionale kvalifikationsform sandsynligvis er lavere rangeret end deres niveau berettiger dem til,” siger Sven Brix.

”Men det ændrer ikke ved, at vi er utroligt stolte over den historisk gode seedning, som vi vil gøre alt for at holde fast i, da det kan hjælpe os på længere sigt,” slutter elitechefen.

Også Danmarks U18-drenge er flot seedet med en 17. plads.

SEED FOR EM-KVALIFIKATION I 2018

PIGER                 DRENGE
1 BUL                  1 CZE
2 ITA                   2 SVK
3 RUS                  3 ITA
4 BLR                  4 BEL
5 NED                 5 TUR
6 TUR                 6 BUL
7 ROU                 7 RUS
8 GRE                 8 BLR
9 CZE                  9 GRE
10 FIN                10 SRB
11 DEN               11 NED
12 BEL                12 FIN
13 HUN               13 ESP
14 POL                14 POL
15 UKR                15 UKR
16 SRB                16 EST
17 ESP                17 DEN
18 EST                18 LAT
19 CRO               19 ROU
20 LAT                20 HUN
21 ISL                 21 AUT
22 AUT                22 CYP
23 FRA                23 FRA
24 GER               24 GEO
25 ISR                25 GER
26 POR               26 ISR
27 SLO               27 POR
28 SUI                28 SLO
29 SVK                29 SUI
30 SWE               30 SWE
Interview. For andet år i træk afholder Volleyball Danmark skoleturnering for flygtningebørn. Sammen med Novo Nordisk står dagen på volleyball og sundhedsboder – til stor gavn og glæde for både børn og voksne. Mike Rulis, kommunikationschef i Novo Nordisk, fortæller her om sine oplevelser fra dagen i 2016.

”Jeg tror, det har været en øjenåbner for alle at være med,” siger Mike Rulis.

”For de flestes vedkommende hos os, kender vi kun til flygtningelejre og flygtningebørn gennem medierne. At komme herud og opleve den diversitet der er i den her gruppe. Lærerne har nogle fantastiske evner til at holde styr på en så heterogen børneflok og se den glæde, som børnene har ved bare at spille volleyball. Det er ubeskriveligt,” siger Mike Rulis.

”Pædagogerne herude var meget i tvivl om, hvorvidt børnene overhovedet kunne indgå i det her og ville forstå, hvad det drejede sig om og havde lyst til det. Men fra det sekund, vi gik i gang, var de ellevilde. Det gjaldt både de helt unge og de ældre børn. Jeg havde selv en gruppe af de helt små. De var helt i en anden verden, da først bolden blev givet op. De gik så meget op i det. Jeg kunne se på de store, at det var lige sådan hos dem,” siger Mike Rulis.

Højdepunkt i en ellers trist hverdag
”Jeg synes, at det har været en kæmpe oplevelse. Og jeg tror, jeg taler for alle, der har været med,” siger han,” siger Mike Rulis.

”Jeg tror, det har givet os alle sammen et mere nuanceret billede af alle de problemstillinger, der er omkring flygtningebørn i Danmark. Men også de triste vilkår, de lever under, må man jo nok sige. Det siger lidt om, hvor få variationer, der i øvrigt er for dem i hverdagen, når en dag som i dag med volleyball kan være så stort et break for dem,” siger han.

”Jeres koncept holder vand. Forstået på den måde, at det er ikke alene velopdragne danske skolebørn inden for en vis aldersgruppe, det dur på. Nogle af børnene i dag var 19 år, nogle af dem var 6. Alle syntes, at det var fedt. Det er et vildt godt koncept,” siger Mike Rulis.

Novo kan lære af kaos
”Pædagogerne forsøger hver dag at skabe en form for orden i kaos. Det er ikke noget, vi er vant til, når vi arbejder i en virksomhed, hvor alt er super struktureret og alle ved, præcis hvad de skal gøre. Og alle gør, præcis hvad de forventes at gøre. Der er systemer og processer for alt. Herude er det ens evne til at improvisere og vende en kedelig situation til noget godt,” siger Mike Rulis.

”Man skal forstå de spil, der er imellem de unge mennesker. Det giver nogle udfordringer, og dermed lærer vi også noget af det, som jeg er sikker på, vi kan bruge, når vi kommer tilbage på arbejdspladsen,” siger han.

”Stor respekt til de mennesker, der arbejder med det her til hverdag.”

Skoleturneringen afvikles fredag den 8. september.
Helena Elbæk skifter Ikast KFUM Volley og Volleyligaen ud med American University i Washington D.C.

Den 19-årige landsholdsspiller er noteret for 10 A-landskampe og skal de kommende fire år prøve kræfter med collegebold i den amerikanske hovedstad sideløbende med biologi-studiet.

”Volleydelen fylder meget herovre. Vi træner eller spiller kamp hver dag, og i weekenderne rejser vi ofte for at møde andre hold,” siger Helena Elbæk.

”Jeg tager det som en kæmpe oplevelse at studere og spille herovre. Jeg håber på at blive en bedre volleyspiller,” siger hun.

Diagonalspilleren nyder allerede tilværelsen i USA.

”Jeg er faldet godt til og er glad for at være her. Jeg er utrolig glad for spillerne på mit hold. Niveauet til træning er højt, og der bliver stillet mange krav til os,” siger Helena Elbæk.
Tirsdag, 05 september 2017 13:02

Se grupperne til NEVZA Club Championships

Tirsdag eftermiddag godkendte generalsekretæren i NEVZA inddelingen til gruppespillet i NEVZA Club Championships. Se hvilke hold de danske klubber møder her.

Der bliver rig mulighed for at opleve nogle af Danmarks bedste volleyballhold forsvare den danske ære, når bolden gives op til NEVZA Club Championships til november.

Af de 11 damehold og 9 herrehold, som er med i årets turnering, er syv af dem danske, og der afvikles intet mindre end to gruppespil i Danmark hos begge køn.

De regerende NCC-mestre fra Holte er selv værter for Gruppe A hos damerne, mens sidste års sølvvindere Brøndby er værter for Gruppe B.

Hos herrerne er Marienlyst og Ishøj værter for henholdsvis Gruppe B og C.

Både damerne og herrernes gruppespil afvikles den 3.-5. november.

Se grupperne herunder eller klik her for at komme til NEVZA Club Championships hjemmesiden.  

Women Pool A
Holte IF (DEN) - (ORG)
Amager VK (DEN)
ToppVolley Norge (NOR)
TIF Viking (NOR)

Women Pool B
Brøndby VK  (DEN) - (ORG)
Afturelding Sport Club (ISL)
Oslo Volley (NOR)

Women Pool C
Randaberg Volleyballklubb (NOR) - (ORG)
Polonia SideOut London (ENG)
Førde VBK (NOR)
Team Køge (DEN)

-----------------------------------------------------

Men Pool A
Førde VBK (NOR)
Hvidovre Volleyball Klub (DEN)
TIF Viking (NOR) - (ORG)

Men Pool B
Marienlyst (DEN) - (ORG)
Afturelding Sport Club (ISL)
Randaberg Volleyballklubb (NOR)

Men Pool C
IBB Polonia London (ENG)
Ballklubb Tromsø (NOR)
Ishøj Volley (DEN) - (ORG)
Side 1 ud af 107

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.