Hjemmesidebanner
fredag, 23 november 2018 10:21

Volleyball Danmarks retningslinjer over for matchfixing

Written by
Volleyball Danmark og Genius Sports har udarbejdet et dokument, som bl.a. beskriver truslen ved matchfixing, og hvordan Genius Sports overvåger og sikrer integriteten af kampe under Volleyball Danmark.

Volleyball Danmark følger Danmarks Idrætsforbunds (DIF) retningslinjer vedrørende matchfixing, som beskrevet i Matchfixinglovregulativet herunder.

Idrættens ånd og integritet er dybt afhængig af, at forløbet og resultatet af enhver idrætskonkurrence eller dennes enkelte begivenheder udelukkende baserer sig på og afhænger af de involverede idrætsaktørers evner, færdigheder og bedrifter.

Enhver idrætsudøvelse skal overholde de grundlæggende værdier; etik, fair play, dygtighed, holdånd og ærlighed, og idrætsaktøren forudsættes altid at have en interesse i at yde sit bedste.

Manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd omfattet af lovregulativet er grundlæggende i modstrid med idrættens ånd og integritet.

Sådan adfærd skaber en interessekonflikt for de pågældende idrætsaktører og fjerner samtidig samfundets tillid til, at enhver idrætskonkurrence afvikles i overensstemmelse med og baserer sig på ovennævnte værdier og forudsætninger.

Derfor er det af højeste prioritet for Danmarks Idrætsforbund og specialforbundene, at manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd effektivt modvirkes, bekæmpes og sanktioneres. Lovregulativet tjener dette formål.

De personer, der omfattes af lovregulativet, har alle ansvar for og forventes at have kendskab til, acceptere, underkaste sig og overholde lovregulativet i enhver sammenhæng.

Personerne skal samarbejde loyalt og ærligt med de relevante kontrol-, undersøgelses- og afgørelsesorganer, herunder Matchfixingsekretariatet og Matchfixingnævnet, i forbindelse med oplysning af sager om manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd, hvori de pågældende personer forventes at være i besiddelse af relevante oplysninger for sagen.

Det er et fælles ansvar for alle idrættens aktører, at der i idrætsverdenen skabes en holdning mod manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd. Det gælder særligt for specialforbundene under Danmarks Idrætsforbund og deres medlemsforeninger. Disse organisationer skal derfor, herunder gennem oplysning og uddannelse, påvirke værdierne og adfærden hos enhver person, der på en hvilken som helst måde deltager i aktiviteter under det pågældende specialforbund eller i den pågældende forening, med henblik på at skabe en holdning mod manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd.

Volleyball Danmark og Genius Sports har udarbejdet et dokument, som bl.a. beskriver truslen ved matchfixing, og hvordan Genius Sports overvåger og sikrer integriteten af kampe under Volleyball Danmark.

Læs dokumentet Genius Sports Integrity Handout for Volleyball Danmark 05 Nov 2018.
Read 349 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.