Hjemmesidebanner
fredag, 28 september 2018 08:54

Volleyball med i nyt spændende forskningsprojekt

Written by
Projektet skal afdække årsager og undersøge effektive behandlingsmetoder af overbelastning i akillessenen og knæsenen. Den anerkendte forskergruppe søger elitevolleyballspillere til projektet.

Seneskader er et betydeligt problem hos eliteatleter, hvor tilbagevendende seneoverbelastning er en af de væsentligste årsager til, at knæbeskytterne lægges på hylden og karrieren ophører.

Forskerne ved meget lidt om den tidlige udvikling af seneoverbelastning samt hvilke ”advarselstegn” og forandringer som kan føre til en kronisk seneskade.

Med nye ultralyds- og MRI-scanningsteknikker har forskerne nu bedre mulighed for at vurdere meget små forandringer i selve senen i forhold til tidligere.

Derfor har en anerkendt forskergruppe fra Institut for Idrætsmedicin København nu sat sig for at identificere, karakterisere og på sigt optimere behandlingen af sportsrelaterede smerter i akilles- og knæsenen hos eliteatleter.

Derfor søger forskergruppen eliteatleter med nylig akillessene- eller knæseneoverbelastning, hvilket Volleyball Danmark bakker op omkring.

”I volleyball er vi altid interesseret i at blive klogere på træning og skader, således at vi kan udvikle vores spillere endnu mere effektivt og vel at mærke på forsvarlig vis. Her er en gylden mulighed for at den enkelte udøver, der har problemer med akillessene- eller knæseneoverbelastning, kan gøre noget godt for sig selv og hele eliteudøvermiljøet på én gang,” siger Sven Brix, elitechef i Volleyball Danmark.

I forbindelse med forsøget skal Institut for Idrætsmedicin København, IOC forskningscenter besøges tre gange (efter 0, 3 og 12 måneder). Forsøget består af informationssamtale, udfyldning af spørgeskema, MRI og ultralydsskanning - Varighed ca. 3 x 1.5 time (inklusiv MRI skanning).

Du kan læse mere her.

Kontakt
TEAM DANMARK læge: Christoffer Brushøj: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (tlf: 2729 2068)
Seniorforsker - Idrætsfysioterapeut: Christian Couppé: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (tlf: 6066 0825)
Read 1299 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.