Hjemmesidebanner
tirsdag, 25 september 2018 07:40

Dansk volleyballspiller evakueret i USA

Written by
Ann-katrine Bisgaard Håkansson spiller i denne sæson for Coastal Carolina Volleyball. Hun har netop været evakueret fra sit universitet pga. orkanen Florence i South Carolina, men håber stadig på at spille kamp på fredag.

”Kaos, er et ord der beskriver den sidste uge rigtig godt,” siger Ann-katrine Bisgaard Håkansson.

Den danske hæver med en fortid i Team Køge har fået en voldsom start på udlandseventyret i USA, hvor hun skal spille for Coastal Carolina Volleyball.

Sammen med resten af sit hold og millioner af andre amerikanere befandt hun sig i sidste uge midt på ruten for orkanen Florence med en orkanstyrke på 5 og vindstød op til 150 km/t.

Prognoserne forudsagde, at orkanen ville ramme land i Myrtle Beach, hvilket er præcis hvor Ann-katrine Bisgaard Håkanssons universitet befinder sig.

Derfor blev holdet samt flere end 150.000 beboere evakueret fra den amerikanske delstat.

”Vores trænere forsøgte forgæves at holde sammen på holdet, da guvernøren af South Carolina beordrede “mandatory evacuation”. Udmeldingen medførte, at skolen lukkede og situationen forårsagede en masse miskommunikation og forvirring, da ingen på holdet var klar over, hvordan vi skulle evakueres eller hvor længe og hvor slem orkanen ville blive,” siger hun.

”Vores staff forsøgte efter diverse forudsigelser at arrangere træningsturneringer i andre stater, men flybilletter og busser til et helt team var svært at gøre krav på, når mange andre stod i samme situation som os,” siger Ann-katrine Bisgaard Håkansson.

Holdet blev herefter spredt ud over hele landet, fra Nebraska til Texas, da spillerne enkeltvis fik lov til at tage hjem, fordi der ikke kunne findes en løsning til at holde dem alle samlet.

”Jeg tog med en holdkammerat til Atlanta og fløj senere mod Danmark for at se min familie i et par dage. Andre internationale spillere på mit hold har opholdt sig i Washington hos en manager på holdet,” siger Ann-katrine Bisgaard Håkansson.

Hjemme i Danmark lavede hun en surprise for sit gamle hold Team Køge og trænede med en tirsdag, inden danskeren fløj tilbage til Myrtle Beach i lørdags.

”Skolen er stadig lukket, der er mangel på benzin i staten og diverse supermarkeder har mangel på mad,” siger Ann-katrine Bisgaard Håkansson.

”Vi skal som hold indlogeres på et hotel og træne to gange om dagen sammen for at holde formen og boldfornemmelsen ved lige. Vi har arbejdet hårdt op mod sæsonen og har allerede måtte aflyse en hjemmeturnering samt kampe i Atlanta grundet orkanen Florence. Forhåbentligt spiller vi næste kamp på fredag,” slutter hun.

Ann-katrine Bisgaard Håkansson er noteret for 30 ungdomslandskampe for Danmark.
Read 1991 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.