Hjemmesidebanner
tirsdag, 15 maj 2018 07:36

Kort vej fra bøger til bold skal få flere gymnasieelever til at spille volley

Written by
Foto: Klaus Sletting Foto: Klaus Sletting
For få gymnasieelever spiller volleyball. Det vil Volleyball Danmark ændre på ved at tilbyde volleyball lige efter skoletid med fokus på det sociale, sved og succesoplevelser.

Klokken ringer ud fredag eftermiddag.

Og for flertallet af gymnasieelever er kutymen at kaste skoletasken over den ene skulder og skubbe alle tanker om blækregning og doriske søjler fra oldtiden i baggrunden og skynde sig på weekend.

Det vil et nyt initiativ fra Volleyball Danmark nu ændre på, så gymnasieeleverne i stedet for at skynde sig hjem, skynder sig at skifte skoletasken ud med sportstasken og gå direkte fra klasselokalet til gymnasiets sportshal, hvor volleyballnet står spændte og venter.

”Både forskningen og vores erfaringer fortæller os, at en af de afgørende barrierer for, at især piger fravælger idræt, er tiden. Vi vil gerne gøre det så nemt og lækkert som muligt at være med,” siger projektmedarbejder Mads Rosager fra Volleyball Danmark.

”Når man kan spille volleyball lige efter skoletid på gymnasiet, så sparer man alt andet lige noget ventetid og transporttid, og det vægter bare højt i de unge menneskers travle liv,” siger han.

Volleyball Danmark og de lokale klubber laver nu en særlig indsats for at få flere gymnasieelever til at spille volleyball. Indsatsen støttes af DIF’s Initiativpulje.


Både sportslige og sociale succesoplevelser

Volleyball en af de få idrætter, hvor der er flere piger end drenge i aldersgruppen 13-18 år. Men ligesom den øvrige DIF-idræt har volleyball svært ved at fastholde teenagepigerne, når de begynder på ungdomsuddannelserne.

Sidste år oplevede volleyball et lille fald blandt de 13-18-årige piger. Og det er en af årsagerne til, at projektet er sat i søen.

Projektet med gymnasiepiger bygger videre på tankegangen fra et andet succesfuld projekt, Welcome U, hvor fokus er på det sociale og succesoplevelser og ikke udelukkende det sportslige.

”Sport generelt, men volleyball især, er en fantastisk måde at knytte stærkere bånd til sine venner og veninder. Man mødes på neutral bane og får et mentalt break fra karakterræs og et hav af præstationskrav. Når bolden bliver servet, så handler det om at spille sammen og have det sjovt sammen,” siger Mads Rosager.

”Volleyball er en sportsgren, du let og hurtigt bliver bedre til. At fejle er en naturlig del af at forbedre sig, og det er noget, de unge mennesker har behov for at blive komfortable med. Det kan volleyball efter skole hjælpe med. Det giver nogle succesoplevelser og forhåbentlig også nogle så meget blod på tanden, at de søger ind i en lokal klub,” siger han.

Lige nu er projektet inde i en undersøgende fase for at fastlægge, på hvilke gymnasier de gode volleykulturer er. Dermed skal man være skarp til august, når det ringer ind i gymnasierne efter sommerferien.

Frem til sommerferien undersøges også, hvilke klubber der har interesse og kapacitet til at fokusere på gymnasiepigerne.

Gennem projektet vil Volleyball Danmark også forsøge at blive klogere på, hvad der skal til for at fastholde gymnasiepigerne i en klub.
Projektet kører frem til 2020.
Read 964 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.