Hjemmesidebanner
fredag, 02 februar 2018 06:00

Snowvolley med til Vinter OL

Written by
Foto: CEV Foto: CEV
Når Vinter OL begynder i Sydkorea i næste uge, vil det være med snowvolley på programmet. Ikke som en officiel disciplin, men som en showcase, så sporten kan vises frem og hvem ved, måske blive en del af det vinterolympiske program på sigt.

Det er det internationale- og europæiske volleyballforbund, FIVB og CEV, som afholder en snowvolley showevent under Vinter OL i PyeongChang.

Snowvolley er seneste variation af sporten, der i den grad gør volleyball til en 360 graders sport.

Snowvolley-aftenen kommer til at bestå af en opvisningskamp med nogle af verdens største stjerner fra både volleyball og beachvolley samt et pressemøde om sporten og dens fremtidsplaner.

I stjerneparaden af spillere til opvisningskampen er blandt andet den tredobbelte OL-medaljetager og tredobbelte verdensmester Giba fra Brasilien samt den dobbelte OL-medaljetager Vladimir Grbić fra Serbien.

Fra beachvolleyverdenen kommer den tredobbelte OL-medaljetager Emanuel samt kinesiske Xue Chen, der har vundet OL-bronze.

Endelig krydres opvisningskampen med sydkoreanske Kim Yeon-Koung, den mest værdifulde spiller, MVP, fra OL i London samt østrigerne Stefanie Schwaiger og Nikolas Berger, der begge er tidligere europamestre.

Efter kampen afholdes der pressemøde, hvor blandt andre præsidenten for det europæiske volleyballforbund CEV Aleksandar Boričić taler.

“Vi er spændte på denne i sandhed unikke mulighed for at fremvise snowvolley til medlemmer af den olympiske familie, officials, fans og medier. Vi er sikre på, at mange vil dele vores begejstring for denne hurtigt voksende sportsgren, mens vi tæller ned til det første EM i snowvolley nogensinde, som afholdes i Østrig,” siger han.

Også præsidenten for det international volleyballforbund FIVB ser frem til at præsentere snowvolley ved Vinter OL:

”Det er fantastiske omgivelser for os at fremvise snowvolley i,” siger Ary Graça.

”Vi er meget spændte over potentialet for denne nye sportsgren, som vil give en ny demografi mulighed for at nyde volleyball. FIVB vil løfte sløret for sine planer for at udvikle snowvolley over hele verden fra sæsonen 2018/2019 og frem,” siger han.

“Vi er overbeviste om, at volleyball nu er tilgængeligt for alle; fra sommer til vinter, fra strandene til bjergene. Det er vores mission at bliver familiesport nummer 1 i verden, og snowvolley bringer os tættere på det mål,” slutter FIVB- præsidenten.

CEV afvikler allerede Snow Volleyball European Tour. Det første EM i snowvolley afholdes den 23.-25. marts i Østrig.

Kilde: CEV.lu
Read 1958 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.