Hjemmesidebanner
fredag, 05 januar 2018 06:00

Julie Molin de Blanck kåret til Årets Spiller i USA

Written by
Julie Molin de Blanck (i midten) modtager prisen som Årets Spiller. Foto: goeclions.com Julie Molin de Blanck (i midten) modtager prisen som Årets Spiller. Foto: goeclions.com
Den 22-årige centerspiller har været i USA i 2,5 år og spillet tre sæsoner. Det har været nogle lærerige år for Julie Molin de Blanck, der i år har fået sit helt store gennembrud for Emmanuel College i Georgia.

Således blev Julie Molin de Blanck i december kåret til Årets Spiller i USA.

Efter en stærk sæson blev Julie Molin de Blanck nomineret af sin træner som den bedste spiller i sin division, NCCAA D1, National Christian College Athletic Association.  

Herefter var det op til de øvrige trænere i American Volleyball Coaches Association, AVCA, at vurdere hvem blandt alle nominerede i hele USA, der fortjente at vinde prisen.

”Derfor er det en kæmpe ære at få så meget anerkendelse fra andre trænere efter at have arbejdet hårdt på banen i nu godt tre år,” siger Julie Molin de Blanck.

Personlig rekord i mesterskaberne
I begrundelsen for at valget som AVCA Player of the Year faldt på hende, havde trænerne lagt vægt på hendes gode, stabile præsentationer gennem sæsonen, der bl.a. har medført flere højdepunkter for Julie Molin de Blanck.

Hun er blevet udnævnt som årets spiller for NCCAA, All-American førstehold for NCCAA og All-Tournament Team for NCCAA. Og den stærke centerspiller endte med en statistik på 3.48 angrebspoint per sæt med en angrebsprocent på .284% og med 1.18 bloks per sæt.

Som trumf satte Julie Molin de Blanck personlig angrebsrekord til NCCAA-mesterskaberne, hvor hun lavede 29 angrebspoint med en angrebsprocent på .500% i løbet af 5 sæt.

Stolt på egne og holdets vegne
Hovedpersonen er selvfølgelig glad for den flotte pris, men Julie Molin de Blanck tilskriver æren til hele holdet:

”Den her pris betyder utroligt meget for mig, og jeg vil helt sikkert gøre mit bedste for at få denne pris igen næste år til en spiller fra Emmanuel College,” siger hun.

”Det er en kæmpe cadeau og super motiverende at modtage den højeste rangerede pris, man kan vinde individuelt i amerikansk volleyball,” siger Julie Molin de Blanck.

”Denne pris bekræfter den kæmpe spillerudvikling, jeg har gået igennem de sidste to sæsoner fra at være mere passiv på banen til nu at være anfører og have en mere dominant rolle. Det har været en utrolig hård udvikling, hvori jeg har ændret attitude fuldstændigt fra at være mest bekymret omkring mit eget spil til altid at have mit hold først både inden og uden for banen,” siger hun.

”Denne pris har mit navn på trofæet, men det er helt sikkert en holdpræsentation og en hyldest til vores holds udvikling og vores hårdtarbejdende trænerteam,” siger Julie Molin de Blanck.

Hun modtog prisen den 15. december, hvor hun var blevet inviteret til Kansas City af NCAA for at deltage i den årlige AVCA All-America/Players of the Year banket, som bliver holdt i forbindelse med the 2017 AVCA convention og NCAA D1 nationale mesterskaber.

Omkring 400 trænere, forskellige repræsentanter fra forskellige forbund (heriblandt FIVB) og volleyballspillere var samlet til banketten.
Read 2907 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.