Hjemmesidebanner

Kåringer 2011

PerH TeamKV lilleÅrets ungdomsklub 2011 - Team Køge Volley

Årets ungdomsklub har gennem de sidste år markeret sig stærkt blandt de bedste ungdomshold når der har været holdt Danmarksmesterskaber.

Det betyder ikke, at man glemmer de knap så gode spillere. Der bliver lavet et godt og kvalificeret tilbud til alle spillere, uanset evner, alder, rutine eller ambitioner.

Årets ungdomsklub var selvfølgelig med fra start, da Kidsvolley kom i gang. Og siden har de konstant haft hold med til stævner i alle Levels. Ligesom man har haft hold med i stort set alle ungdomsrækkerne.

Ingen tvivl om, at man har sportslige ambitioner, men det må ikke ske på bekostning af, at alle får en positiv oplevelse. Det gælder både egne spillere og ledere, men der lægges også vægt på en ordentlig fremtræden ved kampe og stævner.

Årets ungdomsklub forbindes i det hele taget med et seriøst og målrettet ungdomsarbejde. Det kan selvfølgelig ikke gøres uden stor involvering fra forældre og andre omkring holdene – og det har de. Men det er i høj grad også fordi man råder over en håndfuld meget engagerede ledere og trænere.

Det er de folk, der har bevaret gnisten, siden man gik sammen for 4 år siden. Hermed røbede jeg vist hvem det er, for de opmærksomme. Det er nemlig ikke bare en klub, men 2 klubber, der gik sammen i 2007, og siden har fået meget synergi.

For 2 år siden blev de kåret som årets klubgnist, og det var en af de store og vedvarende gnister. Den er sandelig til at få øje på. Det har de også i Kommunen, der støtter samarbejdet. Ligesom DVBF har glæde af samarbejde i forskellige projekter.

Og ikke fordi det kun handler om medaljer, men det vidner om ambitioner, og noget at have dem i. Vi kan nævne lidt fra de sidste år:

I 2011 blev det til 5 medaljer, heraf i alle 4 pigerækker, hvor 1 var af guld.
I 2010 blev det 2 sølvmedaljer.
I 2009 blev det 2 guldmedaljer.

Prisen som årets ungdomsklub går i år til ungdoms- og holdfællesskabet mellem Bjæverskov VK og Rishøj IF: Team Køge Volley

ErikVilladsen lilleÅrets ungdomsleder 2011 - Erik Villadsen, Skjern KFUM

Årets ungdomsleder er en ualmindelig aktiv og engageret ildsjæl, der med sin smittende energi formår at sætte fut i nye ildsjæle.

Da han flyttede til byen for år tilbage var den lokale klubs ungdomsafdeling gået helt i stå. Men i løbet af forbavsende kort tid var der gang i en stor kidsvolleyafdeling. Vor mand trænede, og inddrog både de gamle medlemmer i klubben og forældre til spillerne, som ledere og trænere.

Spillerne er blevet ældre og dygtigere. Der er fuldt knald på ungdomsafdelingen med både drengehold, pigehold og kidshold. Klubben har for første gang i sin næsten 40 årige historie haft divisionshold på damesiden – med spiller der var unge og startede som kids, da han kom til klubben.

Det er ikke ham, der træner alle hold, men hans organisationstalent, humør og menneskelige indsigt giver mange lyst og mod til at påtage sig et job og et ansvar et eller andet sted i organisationen.
I sidste weekend var Skjern KFUM arrangør af DM for DU15 og HU16. Der var tale om et perfekt arrangement med et meget stort antal frivillige hjælpere.

Nu kan det nok ikke holds hemmeligt mere – i hvert fald ikke for ham selv – at vi snakker om Erik Villadsen.

Erik har i mange år også huseret inden for efterskoleverden, der har nydt godt af hans kærlighed til volley. Det har bragt ham lidt rundt i det midtjyske.

Han var med til at bringe Djurslands Efterskole på volleylandkortet, med skole-DM og deltagelse i skole-VM som højdepunkt. Der blev også startet en ny volleyballklub, som skolens elever blev medlem af, så de kunne spille med om det rigtige volley-DM. Erik var med til at grundfæste en god og vedvarende volleykultur og kvalificeret træning, som skolens elever har haft glæde af i deres videre volley-liv.

Også efter Erik flyttede til Skjern og blev ansat på byens kristne friskole. Her sørgede han for at 20-25 % af friskolens godt 300 elever blev – og fortsat er medlemmer af Skjern KFUM Volley.

Erik forlod friskolen efter nogle få års ansættelse og prøvede kræfter med forsikringsbranchen. Erik er nu heldigvis tilbage i skoleverdenen, hvor han underviser på efterskolen Solgården. Selv om Solgården ikke har meget volley på skemaet, var pigerne i år med til DM for første gang, og volleyfeberen breder sig atter en gang i Erik Villadsens fodspor.

Vi har her en meget værdig modtager af Dansk Volleyballforbunds ungdomslederpris. Tillykke til Erik Villadsen.

JacobFoged lilleÅrets persongnist 2011 - Jacob Foged, Skårup IF Volley

Foreningens mand. Far til flere.

Medstifter af en volleyklub – spiller, træner, leder og forældre i samme person.

Udbrændt? Nej, der har aldrig været mere gnist, engagement og glæde i ham end i disse år.
Jacob organiserer ungdomsarbejdet i klubben på aller bedste vis.

Han er motoren i kidsarbejdet og sørger for at kids bliver overleveret til det teenafdelingen. Han er fødekæden fra de små til de store.

Han har en enestående evne til at samle forældre, tidligere spillere og trænere omkring sig og gøre dem engagerede i klubarbejdet. Hjælpetrænere bliver fundet i en tidlig alder og gjort ansvarlige for små områder, forældre der alligevel sidder og kigger på træningen bliver inddraget til små jobs og senior trænere bliver hyret til gæsteoptræden.

Alle der er omkring ham i hallen er i vigør og det er mange. Bare i kidsafdelingen er der omkring de 20 trænere.

Og for bare sådan at holde sig i form om sommeren, så har han også anlagt en beachbane hjemme i haven, hvor byens børn fra kids til DU17 træner beach – organiseret af ham. Men igen bliver børnene inddraget i en tidlig alder, idet de på skift får en beachbold og den der har bolden skal organisere minimum en beachkamp i løbet af den uge vedkommende har bolden.

Godt gået Jacob, og da Sissel – den yngste – ikke er begyndt endnu som kidsspiller, så er der forhåbentlig mange gode år som superleder i dig endnu.

Da klubben fik det her at vide, skyndte de sig at smide en ekstra bonus i hatten, så ud over DVBFs gavekort, er der et gavekort til Sporten i Svendborg fra Skårup IF Volley.

På vegne af Dansk Volleyball Forbund er det mig en stor ære at udnævne Jacob Skårup som Årets persongnist.

RoskildeAeldreMotion lilleÅrets klubgnist 2011 - Roskilde Ældre Motion

Har gnist noget med alder at gøre? Nej, det er ikke forbeholdt unge. Gnisten kan findes højt op i alderen og kan gøre alle ungdommelige.

Hidtil har vi forbundet gnisterne med ungdomsarbejde. Men det vil vi ikke lade os begrænse af i år. Vi har tilladt os, at tænke lidt ud over det vanlige. Som det måske er mange af jer bekendt, ruller Bedstevolley ud over landet, med det bedste spil for +60 årige. Alene i år er der kommet 12 nye bedstevolleyklubber med i DVBF.

Men allerede for 3 år siden var vi så småt i gang. En af de pionerer, der har været med fra dengang, er Roskilde Ældre Motion. RÆM – som de hedder i daglig tale – startede et hold i september 2008 i samarbejde med Roskilde Volleyball Klub, lidt hjælp fra DVBF, og et tilskud fra kommunens udviklingspulje. Klubbens ledelse var åbne og friske på at starte noget nyt.

RÆM – og nu snakker vi volleyafdelingen – er i det hele taget nytænkende og indgår som en del af udviklingen på bedstevolley-området. De har blandt andet bidraget med nye tanker omkring regler, som gør spillet velegnet til en endnu bredere målgruppe.

Klubben har derudover været meget praktiske og fundet løsninger på, hvordan der kan skabes stænger og net i den rigtige højde, nu hvor hallens rekvisitter ikke passede til Bedstevolley.

RÆM er en forening med over 1600 medlemmer og volley er med sine 20 deltagere således en ”lillebror” i RÆM, som deres formand omtaler det i sin beretning. Men en stadig voksende og trofast skare spiller hver tirsdag Bedstevolley med sved på panden og et godt grin ind imellem.

I RÆM er spillere og instruktører altid villige til at dele ud af deres erfaring og viden omkring Bedstevolley, hvilket er nyttigt i DVBF’s arbejde med mange nye Bedstevolleyklubber.

På den turneringsmæssige side kan RÆM også begå sig, da de i marts sejrede i Farum BedstevolleyCup med over 150 deltagere. Og tro ikke at det var den rene pensionistidyl – der var meningsudvekslinger om regelfortolkninger, som ikke lader Elitedivisionen noget tilbage.

Roskilde Ældre Motion er en fantastisk repræsentant for ”Bedstevolleybølgen”, og en god samarbejdspartner. Det er en fornøjelse at kunne udnævne årets klubgnist 2011.
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.