Hjemmesidebanner
torsdag, 12 oktober 2017 11:58

Svær EM-kvalifikationen venter danske volleydamer

Written by
Foto: Henrik Petersen Foto: Henrik Petersen
De danske volleydamer møder tre stærke modstandere i jagten på en billet til EM i 2019. Landstræneren ser frem til den nye kvalifikationsformat og glæder sig over at have flere spillere at råde over.

Frankrig, Portugal og Georgien. Det er Danmarks kommende modstandere i EM-kvalifikationen. En svær gruppe, fortæller landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen ovenpå dagens lodtrækning i det europæiske volleyballforbunds hovedkvarter i Luxembourg.

”Frankrig er et rigtig godt hold. Portugal er et rigtig godt hold. Georgien er et godt hold,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Det er tre gode hold, vi skal møde og en fed pulje at prøve kræfter med. Jeg ser meget frem til, at vi skal møde nogle nye hold for en gang skyld, efter vi har mødt de samme igen og igen i de seneste mange kvalifikationer,” siger han.

”Jeg ser også frem til det nye format, som passer os rigtig godt i forhold til de terminer, der spilles i. Vi undgår, at flere af vores spillere er til eksaminer, så vi kan stille i stærkeste opstilling,” slutter landstræneren.

EM i 2019 er udvidet til 24 hold, og kvalifikationen er ændret. I det nye kvalifikations-format er de 4 værtsnationer samt de 8 bedst rangerede nationer prækvalificerede til EM.

EM-kvalifikationen består af seks grupper. Gruppevinderne samt 2’erne kvalificerer sig til EM.

EM-kvalifikationen spilles i august 2018 og januar 2019. Der spilles ude og hjemme mod alle modstandere i gruppen.

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Belgien

Kroatien

Ukraine

Frankrig

Slovakiet

Rumænien

Israel

Schweiz

Montenegro

Portugal

Finland

Spanien

Slovenien

Østrig

Grækenland

Georgien

Estland

Letland

Island

Albanien

Norge

DANMARK

Sverige

Bosnien

Read 849 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.