Hjemmesidebanner
lørdag, 21 maj 2016 16:35

Estland var for stærke for damelandsholdet

Written by
EM-kvalifikation, 1. runde i Estland

Estland - Danmark: 3-0 (25-13,25-17, 25-17)

På andendagen af EM-kvalifikationspuljen for damer i Estland skulle Danmark møde værterne. Forinden havde Sverige vundet komfortabelt over Luxembourg. For Danmark var en sejr således nødvendig, hvis man skulle holde liv i håbet om et avancement til 2. runde gennem enten en puljesejr eller en placering som bedste 2’er i de to 1. rundepuljer.

Estland var forinden regnet som favorit i puljen og det kom da også klart til udtryk af kampen.

Skarpe server og veletablerede estiske blokader bragte således Estland foran 8-2. Bagud 3-12 tog Danmark sin første time out efter et dansk hæverbytte. Pausen var god for Danmark og på et par velplacerede angreb fra Isabel Fugmann nærmede Danmark sig og Estland tog time out foran 12-7. Nora Møllgaard kom på banen for at stabilisere det danske spil, men Estland trak fra igen og stillingen ved 2. tekniske time out var 16-8. I det hele taget virkede Estland skarpere og hurtigere end danskerne og vi tabte 1. sæt 13-25.

Andet sæt startede igen med Estland som spilstyrende. Estland forsatte pointhøsten og kom foran 13-7. Her satte Sven-Erik Lauridsen Isabel og Helena Elbæk på banen i forsøget på at bringe noget energi ind på det danske hold. Katrine Strøbæk, som gjorde debut på banen i denne turnering, fik en god serveserie og Danmark nærmede sig ved 11-14. Igen strammede Estland grebet og to danske servefejl forhindrede de danske pointmuligheder. Maia Stripp kom på banen for at styrke den danske blokade, men Estland lukkede sættet med endnu et kort centerlob til sætsejr 25-17.

Tredje sæt startede med Anne Katrine Ravn på banen som hæver. Tendensen fra de to første sæt fortsatte. Stærkt estisk spil og store problemer for det danske hold med at score point betød at Estland kom på 7-2. Efter 2 estiske servees tog Sven-Erik Lauridsen time out bagud 5-11. Kampen fortsatte med estisk dominans og på trods af flere forsøg fra den danske trænerbænk på at bringe stabilitet og energi ind i det danske hold, lykkedes det ikke at kaste grus i den estiske maskine.

Danmark tabte til et fysisk stærkt og teknisk velfunderet hold, som aldrig tillod danskerne at finde ind til en effektiv spilrytme. Da Danmark samtidig havde problemer med at finde den rette balance mellem servetryk og servefejl kom Danmarks pointspil aldrig op på det niveau vi præsterede i gårsdagens kamp mod Sverige.

I morgen gælder det den for begge hold prestigefyldte kamp mod Luxembourg om 3. pladsen i puljen. Kampen spilles kl. 15.30 lokal tid, 14.30 dansk tid.

Danmarks startopstilling:

Hæver – Anne Katrine Ravn
Kanter – Isabel Fugmann og Alina Hjort Sode
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel


Indskiftere: Emma Brix, Nora Møllgaard, Katrine Strøbæk, Helena Elbæk, Maia StrippRead 792 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.