Hjemmesidebanner
fredag, 20 maj 2016 16:09

Danmarks damer tæt på at snyde Sverige

Written by
EM-kvalifikation, 1. runde i Estland

Danmark – Sverige: 1-3 (10-25, 25-19, 25-27, 16-25)

Danmarks damelandshold spiller i denne weekend EM-kvalifikation i Estland. Modstanderne er Sverige, Estland og Luxembourg i nævnte rækkefølge.

Dagens kamp mod Sverige startede med den svenske stjerne Isabelle Haak i hovedrollen som server. Hendes hårde springserv bragte hurtigt Sverige foran med 14-4. Det danske angrebsspil havde svært ved at komme i gang og den svenske blokade havde let ved at læse de danske angrebsløsninger. Det danske hold virkede nervøst og de simple ting blev ikke løst. Ved 21-8 kom Anne Katrine Ravn på banen for at sætte fart i det danske angrebsspil, men Sverige fortsatte det effektive spil og vandt sættet sikkert 25-10.

2. sæt begyndte med et dansk hold klar til at vise, at indsatsen i 1. sæt var en enlig svale. Anne Katrine Ravn startede på banen og Paulina Hougaard-Jensen og Nanna Mølgård scorede point for Danmark. På trods af et par danske servefejl kom holdet i front med 8-5. Sverige, anført af de to professionelle Lazic-søstre og Isabelle Haak, halede ind. Danmark kom dog igen først til teknisk timeout foran 16-15 efter at Emma Brix, Maia Stripp og Isabel Fugmann var kommet på banen. Ci Eshel havde samtidig fået pillet glansen af de svenske server gennem en meget stabil servemodtagning og Danmark øgede føringen til 19-16 og 23-18 og vandt sættet 25-19 på et servees af Maia Stripp.

Danmark startede 3. sæt med de 7 spillere, der afsluttede 2. sæt. Holdene fulgtes pænt ad og Danmark kom først til teknisk timeout ved 8-7. Efter et par danske fejl tog head coach Sven-Erik Lauridsen timeout bagud 12-14. Alina Hjort Sode kom på banen igen og Sverige førte 16-14 ved teknisk time out. Danmark udlignede ved 17-17 på et servees, men Isabelle Haak bragede Sverige til føring 19-17, hvor Danmark tog sin 2. time out. Helena Elbæk kom på banen og styrkede det danske blokspil og med et skarpt diagonalslag bragte hun Danmark foran 22-21. Alina Hjort Sode gav Danmark sin første sætbold på et hårdt smash, men endnu en dansk servefejl forspildte chancen. Desværre begik Danmark nogle ærgerlige fejl i sætafslutningen og Sverige blokerede sætbolden hjem til 27-25.

Sverige kom bedst fra start i 4. sæt og Danmark kæmpede med at få styr på Isabelle Haaks angreb. Første tekniske time out havde Sverige i front 8-5. Isabel Fugmann kom på banen og med et par gode angreb bragte hun Danmark på 7-9. Desværre begyndte den danske servemodtagning at vakle i svenske Freja Morens serv og Sverige kom foran 13-7 inden Paulina Hougaard-Jensen vandt et angreb til 8-13. Isabelle Haak kom ned for at serve og bragte Sverige på 16-8. Herfra byttede de to hold bold og på trods af flere stærke point af Danmark lykkedes det ikke at hale ind på svenskerne som vandt 4. sæt 25-16 og dermed kampen 3-1.

Danmark havde stor ære af kampen og med en smule mere koldblodighed i nogle afgørende situationer kunne kampen som minimum sagtens være gået i fem sæt. For Danmark udmærkede specielt Ci Eshel sig med en meget høj modtagningskvalitet og Paulina Hougaard-Jensen med en række af gode angreb og blokader - hun endte med 15 point (+12) som bedste danske pointscorer.

I morgen kl 18 lokal tid, 17 dansk tid, møder Danmark puljefavoritterne fra Estland.

I dagens anden puljekamp vandt Estland 3-0 over Luxembourg.

Danmarks startopstilling:

Hæver - Emma Brix
Kanter – Nora Møllgaard og Alina Hjort Sode
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel


Indskiftere: Anne Katrine Ravn, Isabel Fugmann, Helena Elbæk, Maia Stripp
Read 637 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.