Hjemmesidebanner
søndag, 15 maj 2016 17:43

Stærk sejr til Danmarks damer over Litauen

Written by
Danmark-Litauen: 3-2 (25-20, 20-25, 21-25, 25-21, 15-9)

Danmark spillede i dag i Holtehallen den anden af to testkampe mod Litauen. Kampene er for begge hold de sidste forberedelser inden næste weekends EM-kvalifikation. Så for de to holds trænere var det vigtigt at finde ud af hvilke spillere, der skal igennem nåleøjet til den endelige trup, samtidig med at finde ind til det gode spil.

Kampen lagde ud med samme tætte spil som i den lange 4-sæts kamp dagen og Danmark kom først til teknisk timeout foran 8-7.
Denne føring blev udbygget til 16-13, på blandt andet flere gode blokader af Paulina Hougaard-Jensen. Sidst i sættet fulgtes de to hold tæt ad og Nora Møllgaard kom på banen og stabiliserede den danske servemodtagning. Men på stærke angreb og server fra Alina Hjort Sode gik sættet til Danmark med 25-20.

I andet sæt fortsatte Nora Møllgaard på banen og Maia Stripp erstattede Trine Rask-Nielsen. Litauen kom bedst fra start og trak fra det danske hold til timeout ved 8-3. Emma Brix erstattede Anne Katrine Ravn og de to hold byttede point i nogle meget intense dueller. Desværre mistede Danmark angrebstrykket mod slutningen af sættet og Litauen vandt sættet 25-20.

I tredje sæt kom Helena Elbæk på banen som diagonal og Julie Molin de Blanck erstattede Paulina Hougaard-Jensen på midten. Danmark kom denne gang bedre fra start og gik til føring på 12-8. Herfra faldt det danske servepres og Litauen gik forbi til 17-14 efter en række gode centerangreb. Anne Katrine Ravn kom tilbage på banen og siden Isabel Fugmann. Danmark halede ind i Julie Molin de Blancks serv, men ikke nok. Litauen lukkede sættet på et blokadepoint til 25-22.

Paulina Hougaard-Jensen kom på banen igen fra starten af fjerde sæt og de to hold fulgtes tæt ad op til 7-8. Her slog Litauen et lille hul til 10-7 på danske tekniske fejl og de 3 points afstand holdt sig op til 13-10. Her begyndte Danmark at trække ind på blandt andet kraftfulde centerangreb og udlignede ved 14-14. Ved 20-20 kom Nanna Mølgård ind for at serve. Hendes serv og Paulina Hougaard-Jensens tætte blokader bragte Danmark på 23-20. Hun tog sig også af de sidste 2 point til Danmark med et vundet angreb og en vunden blokade og derved sætsejr 25-21.

5. sæt startede godt for Danmark i Maia Stripps farlige serv og Litauen måtte tage timeout bagud 0-4. Desværre lukkede Danmark Litauen tilbage i kampen på en række tekniske fejl og denne gang måtte den danske landstræner Sven-Erik Lauridsen tage timeout ved 5-5. Derfra bølgede spillet frem og tilbage med høj intensitet og med stærke server og blokader fra det danske hold gik sætsejren til Danmark med 15-9 og derved kampen 3-2.

En flot og fortjent sejr til det danske hold som nu ser frem til næste weekends EM-kvalifikation i Estland.

Den danske startopstilling:

Hæver – Anne Katrine Ravn
Kanter – Alina Hjort Sode og Isabel Fugmann
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel
Indskiftere – Helena Elbæk, Nora Møllgaard, Julie Molin de Blanck, Maia Stripp, Emma Brix, Katrine Strøbæk
Read 1207 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.