Hjemmesidebanner
lørdag, 14 maj 2016 17:21

Danmarks damer taber gyser mod Litauen

Written by
Danmark-Litauen: 1-3 (18-25, 25-23, 21-25, 23-25)

Som de sidste forberedelser til næste weekends EM-kvalifikation, spiller Danmark og Litauen i denne weekend to forberedelseskampe mod Litauen i Holtehallen. Efter disse to kampe skal landstræner Sven-Erik Lauridsen og hans stab udtage de 12 spillere, som skal med til Estland og spille 1. runde EM-kval mod, Sverige, Luxembourg og værterne.

I forhold til sidste weekends kampe var Trine Noer Kjelstrup gledet ud af truppen. Til gengæld var truppen fyldt op med Paulina Hougaard-Jensen, tilbage efter en fodskade, Julie Molin de Blanck, tilbage fra college i USA og Helena Elbæk, til rådighed igen efter sidste weekends guldmedalje ved U18 DM.

Litauen bragte sig foran i kampens start inden Danmark stille og roligt fandt sit spil frem og fik gang i pointscoringen. Kampens start var præget af mange lange bolddueller, hvor begge holds forsvar viste stor styrke. Litauen førte 8-2 og 16-10 ved de to tekniske timeouts. Danmark nærmede sig ved 17-19, hvor Anne Katrine Ravn og Helena Elbæk kom på banen. Men Litauen strammede desværre grebet i sætafslutningen og vandt første sæt 25-18.

Danmark startede 2. sæt med samme syv som spillede det meste af 1. sæt. Dog byttede Nanna Mølgård til kanten og Nora Møllgaard overtag diagonalpladsen. En konsekvens af, at Danmark havde haft lidt svært ved at vinde kantboldene i 1. sæt. Umiddelbart gav det ikke pote og Litauen startede sættet med flere gode blokader og førte 8-2 ved første tekniske timeout. Isabel Fugmann kom på banen for at styrke det danske angreb og kvitterede med et par vundne angreb. Efter et par gode server fra den indskiftede Katrine Strøbæk valgte Litauen at tage timeout, foran 12-9. Danmark kom bagud 10-16, men på en flot serveserie af Alina Hjort Sode, fik Danmark udlignet ved 18-18. Helena Elbæk kom ind og styrkede blokaden og ved 21-20 tog Litauen igen timeout. Danmark havde sætbold ved 24-22, men ventede et point mere inden Paulina Hougaard-Jensen slog sætbolden hjem til 25-23.

I 3. sæt startede Litauen stærkest og førte 8-4 ved teknisk timeout. Men igen åd Danmark sig ind på Litauen og Alina Hjort Sodes serv bragte Danmark foran 14-12. Fra 18-18 gik Litauen til 21-18 og Anne Katrine Ravn kom på banen for at fordele de danske angreb. Desværre fungerede den danske modtagning ikke rigtig i denne periode, samtidig med at Litauen spillede flot forsvarsspil. Litauen gik til føring 23-18. Et par gode server og blokader fra Danmark fik stillingen til 21-23 inden en dansk servefejl og modtagningsfejl gav Litauen sætsejren på 25-21.

Danmark lagde godt ud i 4. sæt og denne gang førte Danmark 8-4 ved teknisk timeout. Ved 15-12 kom anfører Trine Rask-Nielsen på banen og lagde ud med et listigt lobpoint til 16-12. Danmark fortsatte til 21-17, men Litauen halede ind igen til 20-21, hvorefter Alina Hjort Sode vandt et vigtigt kantangreb til 22-20. Afslutningen blev uhyggelig spændende, men Litauen var stabile da det gjaldt og trak det længste strå med en sætsejr på 25-23 og dermed kampen 3-1.

Alt i alt en for det meste solid indsats af det danske hold, som specielt imponerede med en bundsolid indsats i blokade- og forsvarsspillet, samt et effektivt centerspil.

I morgen er der en ny chance for Danmarks landshold mod Litauen. Kampen spilles igen i Holtehallen kl. 17.

Den danske startopstilling:

Hæver – Emma Brix
Kanter – Alina Hjort Sode og Nora Møllgaard
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Julie Molin de Blanck
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero - Ci Eshel
Indskiftere - Katrine Strøbæk, Isabel Fugmann, Stephanie Steinbüchel Dahl, Anne Katrine Ravn, Helena Elbæk
Read 932 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.