Herre A       Herre U21      Herre U20      Herre U19      Herre U17 NEVZA     Herre U17 EM       Dame A      Dame U20      Dame U19       Dame U18      Dame U17     Dame U16  

Damelandsholdet (45)

De danske volleydamer møder tre stærke modstandere i jagten på en billet til EM i 2019. Landstræneren ser frem til den nye kvalifikationsformat og glæder sig over at have flere spillere at råde over.

Frankrig, Portugal og Georgien. Det er Danmarks kommende modstandere i EM-kvalifikationen. En svær gruppe, fortæller landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen ovenpå dagens lodtrækning i det europæiske volleyballforbunds hovedkvarter i Luxembourg.

”Frankrig er et rigtig godt hold. Portugal er et rigtig godt hold. Georgien er et godt hold,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Det er tre gode hold, vi skal møde og en fed pulje at prøve kræfter med. Jeg ser meget frem til, at vi skal møde nogle nye hold for en gang skyld, efter vi har mødt de samme igen og igen i de seneste mange kvalifikationer,” siger han.

”Jeg ser også frem til det nye format, som passer os rigtig godt i forhold til de terminer, der spilles i. Vi undgår, at flere af vores spillere er til eksaminer, så vi kan stille i stærkeste opstilling,” slutter landstræneren.

EM i 2019 er udvidet til 24 hold, og kvalifikationen er ændret. I det nye kvalifikations-format er de 4 værtsnationer samt de 8 bedst rangerede nationer prækvalificerede til EM.

EM-kvalifikationen består af seks grupper. Gruppevinderne samt 2’erne kvalificerer sig til EM.

EM-kvalifikationen spilles i august 2018 og januar 2019. Der spilles ude og hjemme mod alle modstandere i gruppen.

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Belgien

Kroatien

Ukraine

Frankrig

Slovakiet

Rumænien

Israel

Schweiz

Montenegro

Portugal

Finland

Spanien

Slovenien

Østrig

Grækenland

Georgien

Estland

Letland

Island

Albanien

Norge

DANMARK

Sverige

Bosnien

Helena Elbæk skifter Ikast KFUM Volley og Volleyligaen ud med American University i Washington D.C.

Den 19-årige landsholdsspiller er noteret for 10 A-landskampe og skal de kommende fire år prøve kræfter med collegebold i den amerikanske hovedstad sideløbende med biologi-studiet.

”Volleydelen fylder meget herovre. Vi træner eller spiller kamp hver dag, og i weekenderne rejser vi ofte for at møde andre hold,” siger Helena Elbæk.

”Jeg tager det som en kæmpe oplevelse at studere og spille herovre. Jeg håber på at blive en bedre volleyspiller,” siger hun.

Diagonalspilleren nyder allerede tilværelsen i USA.

”Jeg er faldet godt til og er glad for at være her. Jeg er utrolig glad for spillerne på mit hold. Niveauet til træning er højt, og der bliver stillet mange krav til os,” siger Helena Elbæk.
Onsdag, 31 maj 2017 21:20

Danmark tæt på Israel

Written by
Danmark - Israel 0-3 (22-25,19-25,18-25)

De danske damer ville fortsætte den gode indsats fra hollandskampen i går, i dag mod et stærkt servende israelsk hold, og det må siges at det lykkedes.

På trods af at den israelske serv var skarp og slog nogle huller i stillingen, så stod danskerne imod og blev ukueligt ved med at spille sig op og havde føringer midt i både første og andet sæt.

Desværre var israelerne mere rutinerede når det gjaldt, og kunne tage begge sæt med sikkert spil.

Tredje sæt var også tæt, men presset begyndte at tære på Danmark, så selvom danskerne skiftede Trine Noer Kjelstrup på venstrekanten og gav plads til Helena Elbæk på højrekanten, så kunne Israel lukke kampen.

Det var en lærerig kamp, hvor vi spillede lige op med Israel i flere perioder. Med lidt mere rutine i de afgørende situationer, var sættene tippet til dansk fordel.

Centerspillerne Trine Rask-Nielsen og Paulina Hougaard-Jensen var rigtigt godt med i kampen i dag, både i blok og angreb, og Paulina blev dagens spiller.

Nu gælder det værterne fra Azerbajdjan i morgen kl. 15.30 dansk tid.

Det bliver en stormfuld opgave imod det fysisk MEGET store hold (Mammadova 196 cm, Rahimova 198 cm, Kulan 198 cm), men vi glæder os til udfordringen, og vil gå efter touch-out.
http://www.canlitv.stream/idman-tv

Se data fra kampen her
http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=30049&ID=977&CID=5801&PID=1527&type=LegList
Tirsdag, 30 maj 2017 14:18

Danmark fint fra start i modvind

Written by
Danmark - Holland 0-3 (12-25,13-25,9-25)

I den første kamp ved VM-kvalifikationen i Azerbajdjan var det danske hold oppe imod stjerneholdet fra Holland.

Det var dog ingen hindring, og de danske damer spillede volleyball i strid modvind uden at flytte sig en tøddel.

Modtagningen med libero Nora Møllgaard i centrum stod imod servepresset, og Eva Bang fik med køligt overblik iscenesat Trine Kjelstrup til 11 angrebsvindere imod de store hollandske blokader.

Tilmed blev der stoppet et par bolde i blok og forsvar, der blev konverteret til modangreb.

I andet sæt spillede det danske hold bedst og var statistisk netto +2 point for sættet - en flot bedrift imod et hold som Holland.

I tredje sæt blev der plads til at alle kunne komme i gang med turneringen, og her var det Helena Elbæk der gik forrest med sit angrebsspil.

I det store hele en yderst godkendt start, hvor det danske spillere var ukuelige i deres præstation og vilje til at spille volleyball.

Nu hvor der er styr på hvad det er vi skal møde, så glæder vi os til endnu en udfordring imod Israel i morgen kl. 18.00 (dansk tid).

Dagens spiller blev Trine Kjelstrup.

KAMPROGRAM, VM-KVALIFIKATION, ASERBAJDSJAN 
31/05, 18:00: Danmark vs. Israel (livescore)
01/06, 15:30: Aserbajdsjan vs. Danmark (livescore)
02/06, 13:00: Danmark vs. Norge (livescore)
03/06, 18:00: Ukraine vs. Danmark (livescore) (LIVESTREAM)

- Alle kamptider er dansk tid.
Danmarks damelandshold står foran en meget udfordrende VM-kvalifikation med fem kampe på fem dage mod fuldtidsprofessionelle modstandere. Første kamp spilles tirsdag.  

De danske volleydamer er landet i Baku i Aserbajdsjan, hvor de er tjekket ind på et luksushotel ved strandpromenaden ud mod det Kaspiske hav.

”Vi har optimale vilkår for vores præstation. Truppen er i rigtig godt humør og glæder sig til at komme i gang,” siger landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen.

I de kommende fem dage skal Danmark forsøge at kvalificere sig til VM. Der venter fem kampe på fem dage mod stærke modstandere, og kun førstepladsen i gruppen sikrer direkte avancement til VM, mens 2’erne går videre til 3. kvalifikationsrunde.

”Der er ingen tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad vi kan og spiller for at vinde. Men vi er oppe imod fuldtidsprofessionelle spillere og trænerstaber, der bruger al deres vågne tid på at blive bedre til volleyball,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Så for os handler det om at spille volleyball, at lære og lade os inspirere af de andre holds tilgang til at præstere,” siger han.

”Håbet er, at vi kan komme herfra med tasken fuld af unikke oplevelser og viden om, hvad volleyball også kan være samt en idé om, hvordan vi skalerer det ned til danske forhold,” slutter landstræneren.

Lige inden afrejsen til Baku testede Danmark to gange mod en af de kommende modstandere i VM-kvalifikationen, Norge. Her blev det til først en sejr og dagen efter et nederlag.

KAMPROGRAM, VM-KVALIFIKATION, ASERBAJDSJAN
30/05, 13:00: Danmark vs. Holland (livescore)
31/05, 18:00: Danmark vs. Israel (livescore)
01/06, 15:30: Aserbajdsjan vs. Danmark (livescore)
02/06, 13:00: Danmark vs. Norge (livescore)
03/06, 18:00: Ukraine vs. Danmark (livescore) (LIVESTREAM)

- Alle kamptider er dansk tid.

DAMELANDSHOLDET TIL VM-KVALIFIKATIONEN

Hæver
Eva Mielskov Bang (Brøndby VK – DEN)
Nikoline Maria Mogensen (Holte IF – DEN)

Libero
Julie Lyskjær (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nora Møllgaard (Holte IF – DEN)

Centerspiller
Paulina Hougaard-Jensen (Colorado State University – USA)
Mette Breuning Nielsen (Fortuna Odense Volley – DEN)
Trine Rask-Nielsen (Elite Volley Aarhus – DEN)
Maia Stripp (Holte IF – DEN)

Kantspillere
Helena Elbæk (Ikast KFUM Volley – DEN)
Isabel Vestergaard Fugmann (Team Køge Volley – DEN)
Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK – DEN)
Emilie Stenholt Krogh (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nanna Naomi Khan Mølgård (Elite Volley Aarhus – DEN)
Alina Hjorth Sode (Brøndby VK – DEN)
Lørdag, 27 maj 2017 15:02

Danmarks damer fik norske klø

Written by
Danmark - Norge 0-3 (19-25,14-25,21-25)

I den anden kamp imod Norge, gik det det desværre modsat gårsdagens resultat.
Norges pres havde danskerne på hælene, og det gjorde det svært at komme til point.
Så de danske damer tabte til et bedre hold i dag.
Dagens spiller blev Nikoline Mogensen.


Efter den ordinære kamp spillede to hold endnu et sæt, som Danmark vandt med 25-13.

Nu er der én træning tilbage, og så er der afgang søndag til Baku og forberedelse til den første kamp på tirsdag imod Holland.
Danmark-Norge 3-0 (25-22,25-17,25-19)

I den første af to landskampe imod Norge, var Danmark i dag stærkest når det gjaldte.

Norge spillede frisk fra start i alle 3 sæt, men stille og roligt kom den danske angrebsmaskine i gang og kunne afgøre sættene til egen fordel.

Eva Bang spillede sin bedste landskamp i denne sæson, og fik hævet Trine Kjelstrup, Trine Rask og Paulina Hougaard-Jensen til en god del point.
Samtidig havde Paulina Hougaard-Jensen en uhyggelig skarp dag i serven og lavede ikke færre end 7 esser.

Dermed kunne danskerne trække sig sejrrigt ud af kampen med Eva Bang som dagens spiller.

Efterfølgende spillede de to hold et ekstra sæt, som Norge vandt 22-25.


Fredag er der returopgør i Holtehallen kl. 19.00.


Landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen har udtaget sin endelig trup til den forestående VM-kvalifikation. Inden da finpudser de danske volleydamer formen i to landskampe mod Norge på hjemmebane. Volley TV viser kampen fredag live.

Efter tre ugers udskillelsesløb er målstregen nået for de danske volleydamer og landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen, som nu har udtaget sin endelige trup til VM-kvalifikationen.

14 spillere er klar på holdkortet, og de skal nu have de sidste aftaler på plads i to testkampe mod Norge torsdag den 25. maj i Brøndby og fredag den 26. maj i Holte.

”Vi har fundet ud af, hvordan vi skal spille, og hvem vi skal spille med. Nu skal vi have afstemt aftalerne,” siger landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen.

Danmark har senest været i Reykjavik, hvor de vandt tre testkampe over Island. Det blev også til et nederlag mod det amerikanske collegehold USC, og de erfaringer bygger det danske landshold videre på.  

”Vi har haft svært ved at holde styr på vores aftaler under pres. Det skal vi have styr på nu, så vi kan spille et stabilt presspil,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

Derfor er landstræneren også glad for de to testkampe mod Norge, som byder på især et velkendt ansigt.

”Det bliver fedt at spille mod et hold, som vi bare vil slå. Og samtidig spille mod Julie Mikaelsen, som vi jo kender rigtig godt,” siger landstræneren om den kommende testmodstander og den norske diagonal, som var med til at vinde DM med Holte i denne sæson.

”Vi skal finpudse det sidste, og det er rigtig fedt at få lov at gøre på hjemmebane netop nu, hvor vi spiller rigtig godt. Jeg er sikker på, at det bliver to gode kampe mod Norge i Brøndby og i Holte,” slutter Sven-Erik Borch Lauridsen.

Landskampene mod Norge er sidste test, inden de danske volleydamer spiller VM-kvalifikation i Aserbajdsjan den 30. maj til 3. juni.

Danmark er med i Gruppe E i VM-kvalifikationen, hvor de danske modstandere er: Aserbajdsjan, Israel, Norge, Holland og Ukraine.

KAMPPROGRAM, LANDSKAMPE MOD NORGE
25. maj, 19:00: Danmark vs. Norge, Stadionhal 1, Brøndby
26. maj, 19:00, Danmark vs. Norge, Holtehallen, Holte (SE KAMPEN LIVE PÅ VOLLEY TV HER)

DAMELANDSHOLDET, TRUPPEN MOD NORGE OG VM-KVALIFIKATIONEN

Hævere
Eva Mielskov Bang (Brøndby VK – DEN)
Nikoline Maria Mogensen (Holte IF – DEN)

Libero
Julie Lyskjær (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nora Møllgaard (Holte IF – DEN)

Centerspillere
Paulina Hougaard-Jensen (Colorado State University – USA)
Mette Breuning Nielsen (Fortuna Odense Volley – DEN)
Trine Rask-Nielsen (Elite Volley Aarhus – DEN)
Maia Stripp (Holte IF – DEN)

Kantspillere
Helena Elbæk (Ikast KFUM Volley – DEN)
Isabel Vestergaard Fugmann (Team Køge Volley – DEN)
Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK – DEN)
Emilie Stenholt Krogh (Elite Volley Aarhus – DEN)
Nanna Naomi Khan Mølgård (Elite Volley Aarhus – DEN)
Alina Hjorth Sode (Brøndby VK – DEN)

EM-kvalifikation, 1. runde i Estland

Luxembourg - Danmark: 0 - 3 (14-25,17-25,17-25)

På tredje og sidste dag af EM-kvalifikationspuljen i Estland skulle Danmark møde Luxembourg. Begge hold havde tabt deres to første opgør til Sverige og Estland, så dagens vinder ville tage 3.pladsen i puljen mens taberen ville gå tomhændet hjem.
På forhånd havde landstræner Sven-Erik Lauridsen udtalt at denne turnering i høj grad handlede om udvikling, så resultaterne var ikke så vigtige – bortset fra at vi skulle vinde over Luxembourg.


Heldigvis kom Danmark godt fra start i første sæt. En lang serveserie af Paulina Hougaard-Jensen bragte Danmark på 12-4. De danske blokader var effektive og når de luxembourgske angreb kom forbi den danske blokade stod forsvaret rigtigt. Nora Møllgaard forsatte med 6 gode server og bragte stillingen til 19-6. Danmark foretog en dobbeltudskiftning og ind kom Helena Elbæk og Emma Brix. Pointscoringen fortsatte og Danmark lukkede første sæt med 25-14 efter at Luxembourg havde hentet lidt ind på et par skarpe server.

Danmark startede 2. sæt med samme 7 spillere som første sæt. Bagud 3-4 kom Isabel Fugmann på banen i stedet for Nora Møllgaard, der var lidt hæmmet af sin fodskade. Et par stærke linjesmash fra Isabel Fugmann og endnu en effektiv serveserie af Paulina Hougaard-Jensen bragte Danmark på 11-5. Nanna Mølgård fortsatte sit gode angrebsspil og bidrog til at Danmark førte 16-7 ved 2. tekniske time out. Katrine Strøbæk kom på banen og vandt sit første angreb på en hurtig hævning fra godt spillende Anne Katrine Ravn. Danmark udbyggede sin føring efter en dobbeltindskiftning af Helena Elbæk og Emma Brix. Mod slutningen af sættet fik Stephanie Steinbüchel Dahl banetid og kvitterede for tilliden med flere flotte forsvarsaktioner. Sættet gik til Danmark 25-17.

I tredje sæt fortsatte Danmark sit gode spil. Alina Hjort Sode startede med 2 servees og Danmark kom først til teknisk time out foran 8-5. Danmark udbyggede føringen til 20-11 blandt andet på flere stærke angreb af indskiftede Helena Elbæk. Igen kom Stephanie Steinbüchel Dahl på banen og havde flere gode indgreb. Danmark lukkede sættet af med endnu et vinderangreb fra Paulina Hougaard-Jensen til 25-17 og dermed kampen 3-0.

Med sejren sluttede Danmark således på 3. pladsen i puljen. Et resultat som vi på forhånd ville være tilfreds med. I kampen mod Sverige havde Danmark chancer til at levere en overraskelse og med mere rutine i truppen ser fremtiden godt ud for det danske hold.

Danmarks startopstilling:

Hæver – Anne Katrine Ravn
Kanter – Nora Møllgaard og Alina Hjort Sode
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Maia Stripp
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel


Indskiftere: Emma Brix, Isabel Fugmann, Katrine Strøbæk, Helena Elbæk, Stephanie Steinbüchel Dahl Lørdag, 21 maj 2016 16:35

Estland var for stærke for damelandsholdet

Written by
EM-kvalifikation, 1. runde i Estland

Estland - Danmark: 3-0 (25-13,25-17, 25-17)

På andendagen af EM-kvalifikationspuljen for damer i Estland skulle Danmark møde værterne. Forinden havde Sverige vundet komfortabelt over Luxembourg. For Danmark var en sejr således nødvendig, hvis man skulle holde liv i håbet om et avancement til 2. runde gennem enten en puljesejr eller en placering som bedste 2’er i de to 1. rundepuljer.

Estland var forinden regnet som favorit i puljen og det kom da også klart til udtryk af kampen.

Skarpe server og veletablerede estiske blokader bragte således Estland foran 8-2. Bagud 3-12 tog Danmark sin første time out efter et dansk hæverbytte. Pausen var god for Danmark og på et par velplacerede angreb fra Isabel Fugmann nærmede Danmark sig og Estland tog time out foran 12-7. Nora Møllgaard kom på banen for at stabilisere det danske spil, men Estland trak fra igen og stillingen ved 2. tekniske time out var 16-8. I det hele taget virkede Estland skarpere og hurtigere end danskerne og vi tabte 1. sæt 13-25.

Andet sæt startede igen med Estland som spilstyrende. Estland forsatte pointhøsten og kom foran 13-7. Her satte Sven-Erik Lauridsen Isabel og Helena Elbæk på banen i forsøget på at bringe noget energi ind på det danske hold. Katrine Strøbæk, som gjorde debut på banen i denne turnering, fik en god serveserie og Danmark nærmede sig ved 11-14. Igen strammede Estland grebet og to danske servefejl forhindrede de danske pointmuligheder. Maia Stripp kom på banen for at styrke den danske blokade, men Estland lukkede sættet med endnu et kort centerlob til sætsejr 25-17.

Tredje sæt startede med Anne Katrine Ravn på banen som hæver. Tendensen fra de to første sæt fortsatte. Stærkt estisk spil og store problemer for det danske hold med at score point betød at Estland kom på 7-2. Efter 2 estiske servees tog Sven-Erik Lauridsen time out bagud 5-11. Kampen fortsatte med estisk dominans og på trods af flere forsøg fra den danske trænerbænk på at bringe stabilitet og energi ind i det danske hold, lykkedes det ikke at kaste grus i den estiske maskine.

Danmark tabte til et fysisk stærkt og teknisk velfunderet hold, som aldrig tillod danskerne at finde ind til en effektiv spilrytme. Da Danmark samtidig havde problemer med at finde den rette balance mellem servetryk og servefejl kom Danmarks pointspil aldrig op på det niveau vi præsterede i gårsdagens kamp mod Sverige.

I morgen gælder det den for begge hold prestigefyldte kamp mod Luxembourg om 3. pladsen i puljen. Kampen spilles kl. 15.30 lokal tid, 14.30 dansk tid.

Danmarks startopstilling:

Hæver – Anne Katrine Ravn
Kanter – Isabel Fugmann og Alina Hjort Sode
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel


Indskiftere: Emma Brix, Nora Møllgaard, Katrine Strøbæk, Helena Elbæk, Maia StrippFredag, 20 maj 2016 16:09

Danmarks damer tæt på at snyde Sverige

Written by
EM-kvalifikation, 1. runde i Estland

Danmark – Sverige: 1-3 (10-25, 25-19, 25-27, 16-25)

Danmarks damelandshold spiller i denne weekend EM-kvalifikation i Estland. Modstanderne er Sverige, Estland og Luxembourg i nævnte rækkefølge.

Dagens kamp mod Sverige startede med den svenske stjerne Isabelle Haak i hovedrollen som server. Hendes hårde springserv bragte hurtigt Sverige foran med 14-4. Det danske angrebsspil havde svært ved at komme i gang og den svenske blokade havde let ved at læse de danske angrebsløsninger. Det danske hold virkede nervøst og de simple ting blev ikke løst. Ved 21-8 kom Anne Katrine Ravn på banen for at sætte fart i det danske angrebsspil, men Sverige fortsatte det effektive spil og vandt sættet sikkert 25-10.

2. sæt begyndte med et dansk hold klar til at vise, at indsatsen i 1. sæt var en enlig svale. Anne Katrine Ravn startede på banen og Paulina Hougaard-Jensen og Nanna Mølgård scorede point for Danmark. På trods af et par danske servefejl kom holdet i front med 8-5. Sverige, anført af de to professionelle Lazic-søstre og Isabelle Haak, halede ind. Danmark kom dog igen først til teknisk timeout foran 16-15 efter at Emma Brix, Maia Stripp og Isabel Fugmann var kommet på banen. Ci Eshel havde samtidig fået pillet glansen af de svenske server gennem en meget stabil servemodtagning og Danmark øgede føringen til 19-16 og 23-18 og vandt sættet 25-19 på et servees af Maia Stripp.

Danmark startede 3. sæt med de 7 spillere, der afsluttede 2. sæt. Holdene fulgtes pænt ad og Danmark kom først til teknisk timeout ved 8-7. Efter et par danske fejl tog head coach Sven-Erik Lauridsen timeout bagud 12-14. Alina Hjort Sode kom på banen igen og Sverige førte 16-14 ved teknisk time out. Danmark udlignede ved 17-17 på et servees, men Isabelle Haak bragede Sverige til føring 19-17, hvor Danmark tog sin 2. time out. Helena Elbæk kom på banen og styrkede det danske blokspil og med et skarpt diagonalslag bragte hun Danmark foran 22-21. Alina Hjort Sode gav Danmark sin første sætbold på et hårdt smash, men endnu en dansk servefejl forspildte chancen. Desværre begik Danmark nogle ærgerlige fejl i sætafslutningen og Sverige blokerede sætbolden hjem til 27-25.

Sverige kom bedst fra start i 4. sæt og Danmark kæmpede med at få styr på Isabelle Haaks angreb. Første tekniske time out havde Sverige i front 8-5. Isabel Fugmann kom på banen og med et par gode angreb bragte hun Danmark på 7-9. Desværre begyndte den danske servemodtagning at vakle i svenske Freja Morens serv og Sverige kom foran 13-7 inden Paulina Hougaard-Jensen vandt et angreb til 8-13. Isabelle Haak kom ned for at serve og bragte Sverige på 16-8. Herfra byttede de to hold bold og på trods af flere stærke point af Danmark lykkedes det ikke at hale ind på svenskerne som vandt 4. sæt 25-16 og dermed kampen 3-1.

Danmark havde stor ære af kampen og med en smule mere koldblodighed i nogle afgørende situationer kunne kampen som minimum sagtens være gået i fem sæt. For Danmark udmærkede specielt Ci Eshel sig med en meget høj modtagningskvalitet og Paulina Hougaard-Jensen med en række af gode angreb og blokader - hun endte med 15 point (+12) som bedste danske pointscorer.

I morgen kl 18 lokal tid, 17 dansk tid, møder Danmark puljefavoritterne fra Estland.

I dagens anden puljekamp vandt Estland 3-0 over Luxembourg.

Danmarks startopstilling:

Hæver - Emma Brix
Kanter – Nora Møllgaard og Alina Hjort Sode
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel


Indskiftere: Anne Katrine Ravn, Isabel Fugmann, Helena Elbæk, Maia Stripp
Søndag, 15 maj 2016 17:43

Stærk sejr til Danmarks damer over Litauen

Written by
Danmark-Litauen: 3-2 (25-20, 20-25, 21-25, 25-21, 15-9)

Danmark spillede i dag i Holtehallen den anden af to testkampe mod Litauen. Kampene er for begge hold de sidste forberedelser inden næste weekends EM-kvalifikation. Så for de to holds trænere var det vigtigt at finde ud af hvilke spillere, der skal igennem nåleøjet til den endelige trup, samtidig med at finde ind til det gode spil.

Kampen lagde ud med samme tætte spil som i den lange 4-sæts kamp dagen og Danmark kom først til teknisk timeout foran 8-7.
Denne føring blev udbygget til 16-13, på blandt andet flere gode blokader af Paulina Hougaard-Jensen. Sidst i sættet fulgtes de to hold tæt ad og Nora Møllgaard kom på banen og stabiliserede den danske servemodtagning. Men på stærke angreb og server fra Alina Hjort Sode gik sættet til Danmark med 25-20.

I andet sæt fortsatte Nora Møllgaard på banen og Maia Stripp erstattede Trine Rask-Nielsen. Litauen kom bedst fra start og trak fra det danske hold til timeout ved 8-3. Emma Brix erstattede Anne Katrine Ravn og de to hold byttede point i nogle meget intense dueller. Desværre mistede Danmark angrebstrykket mod slutningen af sættet og Litauen vandt sættet 25-20.

I tredje sæt kom Helena Elbæk på banen som diagonal og Julie Molin de Blanck erstattede Paulina Hougaard-Jensen på midten. Danmark kom denne gang bedre fra start og gik til føring på 12-8. Herfra faldt det danske servepres og Litauen gik forbi til 17-14 efter en række gode centerangreb. Anne Katrine Ravn kom tilbage på banen og siden Isabel Fugmann. Danmark halede ind i Julie Molin de Blancks serv, men ikke nok. Litauen lukkede sættet på et blokadepoint til 25-22.

Paulina Hougaard-Jensen kom på banen igen fra starten af fjerde sæt og de to hold fulgtes tæt ad op til 7-8. Her slog Litauen et lille hul til 10-7 på danske tekniske fejl og de 3 points afstand holdt sig op til 13-10. Her begyndte Danmark at trække ind på blandt andet kraftfulde centerangreb og udlignede ved 14-14. Ved 20-20 kom Nanna Mølgård ind for at serve. Hendes serv og Paulina Hougaard-Jensens tætte blokader bragte Danmark på 23-20. Hun tog sig også af de sidste 2 point til Danmark med et vundet angreb og en vunden blokade og derved sætsejr 25-21.

5. sæt startede godt for Danmark i Maia Stripps farlige serv og Litauen måtte tage timeout bagud 0-4. Desværre lukkede Danmark Litauen tilbage i kampen på en række tekniske fejl og denne gang måtte den danske landstræner Sven-Erik Lauridsen tage timeout ved 5-5. Derfra bølgede spillet frem og tilbage med høj intensitet og med stærke server og blokader fra det danske hold gik sætsejren til Danmark med 15-9 og derved kampen 3-2.

En flot og fortjent sejr til det danske hold som nu ser frem til næste weekends EM-kvalifikation i Estland.

Den danske startopstilling:

Hæver – Anne Katrine Ravn
Kanter – Alina Hjort Sode og Isabel Fugmann
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask-Nielsen
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero – Ci Eshel
Indskiftere – Helena Elbæk, Nora Møllgaard, Julie Molin de Blanck, Maia Stripp, Emma Brix, Katrine Strøbæk
Lørdag, 14 maj 2016 17:21

Danmarks damer taber gyser mod Litauen

Written by
Danmark-Litauen: 1-3 (18-25, 25-23, 21-25, 23-25)

Som de sidste forberedelser til næste weekends EM-kvalifikation, spiller Danmark og Litauen i denne weekend to forberedelseskampe mod Litauen i Holtehallen. Efter disse to kampe skal landstræner Sven-Erik Lauridsen og hans stab udtage de 12 spillere, som skal med til Estland og spille 1. runde EM-kval mod, Sverige, Luxembourg og værterne.

I forhold til sidste weekends kampe var Trine Noer Kjelstrup gledet ud af truppen. Til gengæld var truppen fyldt op med Paulina Hougaard-Jensen, tilbage efter en fodskade, Julie Molin de Blanck, tilbage fra college i USA og Helena Elbæk, til rådighed igen efter sidste weekends guldmedalje ved U18 DM.

Litauen bragte sig foran i kampens start inden Danmark stille og roligt fandt sit spil frem og fik gang i pointscoringen. Kampens start var præget af mange lange bolddueller, hvor begge holds forsvar viste stor styrke. Litauen førte 8-2 og 16-10 ved de to tekniske timeouts. Danmark nærmede sig ved 17-19, hvor Anne Katrine Ravn og Helena Elbæk kom på banen. Men Litauen strammede desværre grebet i sætafslutningen og vandt første sæt 25-18.

Danmark startede 2. sæt med samme syv som spillede det meste af 1. sæt. Dog byttede Nanna Mølgård til kanten og Nora Møllgaard overtag diagonalpladsen. En konsekvens af, at Danmark havde haft lidt svært ved at vinde kantboldene i 1. sæt. Umiddelbart gav det ikke pote og Litauen startede sættet med flere gode blokader og førte 8-2 ved første tekniske timeout. Isabel Fugmann kom på banen for at styrke det danske angreb og kvitterede med et par vundne angreb. Efter et par gode server fra den indskiftede Katrine Strøbæk valgte Litauen at tage timeout, foran 12-9. Danmark kom bagud 10-16, men på en flot serveserie af Alina Hjort Sode, fik Danmark udlignet ved 18-18. Helena Elbæk kom ind og styrkede blokaden og ved 21-20 tog Litauen igen timeout. Danmark havde sætbold ved 24-22, men ventede et point mere inden Paulina Hougaard-Jensen slog sætbolden hjem til 25-23.

I 3. sæt startede Litauen stærkest og førte 8-4 ved teknisk timeout. Men igen åd Danmark sig ind på Litauen og Alina Hjort Sodes serv bragte Danmark foran 14-12. Fra 18-18 gik Litauen til 21-18 og Anne Katrine Ravn kom på banen for at fordele de danske angreb. Desværre fungerede den danske modtagning ikke rigtig i denne periode, samtidig med at Litauen spillede flot forsvarsspil. Litauen gik til føring 23-18. Et par gode server og blokader fra Danmark fik stillingen til 21-23 inden en dansk servefejl og modtagningsfejl gav Litauen sætsejren på 25-21.

Danmark lagde godt ud i 4. sæt og denne gang førte Danmark 8-4 ved teknisk timeout. Ved 15-12 kom anfører Trine Rask-Nielsen på banen og lagde ud med et listigt lobpoint til 16-12. Danmark fortsatte til 21-17, men Litauen halede ind igen til 20-21, hvorefter Alina Hjort Sode vandt et vigtigt kantangreb til 22-20. Afslutningen blev uhyggelig spændende, men Litauen var stabile da det gjaldt og trak det længste strå med en sætsejr på 25-23 og dermed kampen 3-1.

Alt i alt en for det meste solid indsats af det danske hold, som specielt imponerede med en bundsolid indsats i blokade- og forsvarsspillet, samt et effektivt centerspil.

I morgen er der en ny chance for Danmarks landshold mod Litauen. Kampen spilles igen i Holtehallen kl. 17.

Den danske startopstilling:

Hæver – Emma Brix
Kanter – Alina Hjort Sode og Nora Møllgaard
Centre – Paulina Hougaard-Jensen og Julie Molin de Blanck
Diagonal – Nanna Mølgård
Libero - Ci Eshel
Indskiftere - Katrine Strøbæk, Isabel Fugmann, Stephanie Steinbüchel Dahl, Anne Katrine Ravn, Helena Elbæk
Søndag, 03 januar 2016 13:05

Guld til damerne ved Novotel Cup

Written by
Novotel Cup damer, Luxembourg, 3.1.2016

Liechtenstein - Danmark: 1-3 (11-25, 25-17, 8-25, 10-25)

 

Sådan så det ud, da de danske piger vandt Novotel Cup.Her kan du se højdepunkterne fra damelandsholdets sidste kamp i Novotel Cup. En kamp der bragte pokalen til Danmark for andet år i træk.

Opslået af Dansk Volleyball Forbund på 3. januar 2016


I den sidste kamp ved Novotel Cup mødte Danmark Liechtenstein. Danmark havde 2 sejre og Lichtenstein 2 nederlag fra de første kampe

Danmark kom lidt usikkert fra start og kom bagud 2-4. Men hurtigt fik holdet styr på tingene og med effektivt spil gik holdet til en sætsejr på 25-11 på et afsluttende stenhårdt smash fra Tenna Donslund.

Andet sæt startede med et mere aggressivt spil fra Lichtenstein, hvilket skabte usikkerhed i det danske spil og vi kom bagud 6-9 og 8-16. Et par indskiftninger af Amalie Owie og Mette Sallerup stabiliserede det danske spil, men føringen til Liechtenstein var blevet for stor og Danmark tabte sættet 17-25.

I tredje sæt fik Danmark stabiliseret sit spil. I Anne Katrine Ravns serv trak holdet fra til en føring på 17-5 på blandt andet en del gode blokader og skarpe transitionsangreb. I det hele taget virkede det som om Danmark gerne ville understrege, at sættabet var en fejl og holdet vandt med hele 25-8.

Fjerde sæt havde også Danmark som toneangivende og på blandt andet en god serveserie fra Trine Rask Nielsen kom Danmark på 16-3. Herfra spillede Danmark sættet stille og roligt færdigt og vandt sættet 25-10, kampen 3-1 og Novotel Cup som ubesejret hold.

Det var en flot præstation af det danske damelandshold at vinde turneringen for andet år i træk. En række spillere har investeret tid i jule- og nytårsperioden på at repræsentere sit land og indhente vigtig erfaring til sig selv, landsholdet og landstrænerteamet.

Den næste vigtige opgave for holdet ligger i maj, hvor der skal spilles både EM- og VM-kvalifikation. Her skal holdet op mod en række stærke modstandere, men forhåbentlig vil selvtilliden, der er tanket her i Luxembourg hjælpe holdet i disse langt sværere kampe.

Danmark startede kampen med følgende spillere:
Hæver – Sigrid Friis Christiansen
Diagonal – Nanna Naomi Khan Mølgård
Kanter: Nora Møllgaard og Tenna Donslund
Centre: Paulina Hougaard-Jensen og Trine Rask Nielsen
Libero: Laura Brix

Indskiftere – Anne Katrine Ravn, Asta Kjærgaard, Mette Sallerup, Amalie Owie og Maria Tyndeskov.
Fredag, 01 januar 2016 22:19

Damelandsholdet indleder 2016 med en 3-0 sejr

Written by
Novotel Cup damer, Luxembourg, 1.1.2016

Luxembourg-Danmark: 0-3 (26-28, 11-25, 22-25). 550 tilskuere.

Det danske damelandshold spiller i perioden d. 1-3 januar den traditionelle nytårsturnering Novotel Cup, opkaldt efter turneringens hotelsponsor. Øvrige hold i damernes række er Island og Lichtenstein.

Danmarks første kamp var mod værterne fra Luxembourg. To hold som gennem årene har spillet mange tætte kampe, men dog oftest med Danmark som vinder.

Med en lang rejsedag i kroppen startede Danmarks piger 1. sæt en smule usikkert, med lidt for mange fejl i angrebet. Stille og roligt fik holdet spillet sig i gang, samtidig med at også Luxembourg løftede sit spil. 1. sæt blev en spændende og tæt affære, men med bla. 6 flotte blokadepoint af Danmark, vippede sættet til Danmarks fordel.

2. sæt startede med en god serveserie fra Nora Møllgaard, som bragte Danmark på 5-0. Derefter servede Paulina Hougaard-Jensen Danmark på 14-1 og Danmark fastholdt grebet resten af sættet. Sættet blev symptomatisk afsluttet med et servees af Nora Møllgaard.

3. sæt startede også med Danmark i front 4-0 ved første timeout. I midten af sættet fik Luxembourg kontakt, men Danmarks støre stabilitet i grundspillet bragte til sidst sejren i land og sikrede en god start på turneringen.

Med alle spillere på banen går æren for sejren til hele det danske hold. Dog bemærkedes specielt Brøndbys Paulina Hougaard-Jensen som leverede en flot kamp i både angreb, blokade og serv.

Danmark startede kampen med følgende spillere:
Hæver – Sigrid Friis Christiansen
Diagonal – Nanna Naomi Khan Mølgård
Kanter: Nora Møllgaard og Tenna Donslund
Centre: Paulina Hougaard-Jensen og Maria Tyndeskov
Libero: Laura Brix

Indskiftere – Trine Rask Nielsen, Anne Katrine Ravn, Mette Sallerup, Amalie Owie og Asta Kjærgaard.

I den anden kamp i puljen vandt Island 3-0 over Lichtenstein.

Lørdag kl. 12.30 møder Danmark Island. Så vidt vi er orienteret vil der desværre kun være livestream fra Luxembourgs kampe.
Danmark-Estland 0-3 (22-25,20-25,22-25,(20-25))

Efter gårsdagens nederlag til Estland, hvor det tog tid at vænne sig til niveauet, var målet i dag at stabilisere spillet og spille op til Esternes niveau og det lykkedes næsten.

Modtagningen holdte igen stand imod det estiske servepres, hvilket gav gode muligheder for en stabil sideout. Samtidig var disciplinen høj i blokade- og forsvarsspillet, og med bedre pres i serven, lykkedes det at komme til angreb.

Så langt hen af vejen konkurrede det danske hold med esterne og sættene forløb stort set ens. Danskerne spillede stabilt men kom bagud med to grundet en serve- eller slagfejl, og den føring yo-yo’er op og ned. Danskerne har mulighed for at komme forbi, men endnu en servefejl eller slagfejl afgør sættet til esternes fordel.

Det var dog en klar forbedring fra i går, og set over de sidste 3 weekender, har hver spiller løftet sit niveau, og bidraget til holdets udvikling. Spillerne har formået at tage skridt fra kamp til kamp, og identificere de næste udviklingszoner og finde løsninger for at tage de næste skridt. Det lover godt for udviklingen i landsholdstruppen og vejen frem til en eventuel deltagelse ved European League i 2017.

Nu gælder det en træningslejr ved High Performance Campen i Ikast i uge 27, og så går planlægningen af EM-kvalifikationen i 2016 i gang.

Dagens spiller blev for anden dag i træk Maria Tyndeskov.

IMG 5436
Danmark-Estland 0-3 (13-25,17-25,21-25,(18-25))
Efter sidste uges kampe imod Sverige, Georgien og Litauen, var det i dag en anden kaliber modstander som Danmark stod overfor. Det øgede presset gevaldigt, og krævede løbende tilvænning, hvilket lykkedes godt.

Men det tog tid at få styr på esternes angrebspres, og samtidig kæmpende danskerne gennem kampen, men at finde sit eget servepres. De tog ting gjorde, at første sæt relativt hurtigt gik sin gang, og kun Trine Noer Kjelstrups angreb holdte danskerne inde i kampen.

Men som kampen skred frem, var modtagningen på niveau, og danskerne formåede at angribe sig op på esterne. Specielt i midten af andet sæt, viste Danmark hvad hele angrebspaletten kunne bestå af, og spillede sit bedste niveau.
Desværre kunne Estland skrue på knapperne og med mere stabilitet i de afgørende faser, sætte trumf på afslutningerne i både andet og tredje sæt, og dermed vinde kampen 3-0.

Da det er testkampe, spilledes også et ekstra fjerde sæt, der også gik til Estland med cifrene 18-25.

Der var plads til ét nyt ansigt på banen i dag, hvor Lea Meilstrup Poulsen gjorde en fin figur i sin debut, og centerkollega Maria Tyndeskov løb med æren som kampens spiller.

Alt i alt viste kampen, at de danske damer kan slå esternes 2. sekser, men skal spille på sit absolutte max, for at slå den rutinerede og fysisk stærke 1. sekser.
Det max skal vi opnå ved at justere servepresset, samt at få angrebsspillet til at afspejle holdets bredde i hævningernes tempo og bestemmelsessted. De to ting, håber vi kan give sætsejre i morgendagens revanchekamp kl. 15.00.

IMG 5435
Danmark-Litauen 0-3 (13-25,21-25,23-25)

Efter to svenskersejre over henholdsvis Litauen og Georgien, skulle Danmark vinde i dag for at løbe med turneringssejren. Samtidig kunne Litauen med en sejr krybe op på 2.pladsen bag Sverige, og det scenarie var desværre det, der udspillede sig i dag.
Danmark mødte en modstander, der var knivskarp på server og angreb, og som udnyttede alle de huller som danskerne ikke fik lukket.
Det blev således en meget svær balanceakt, at bevæge sig imellem "stabilitet" og "at fejle sig ud af kampen".
Det første sæt blev stresset, og modtagningen der har været holdets styrke igennem turneringen havde svære kår. Det blev dog stabiliseret igennem kampen, og sideouten nåede sit vante niveau i 3. sæt.
De danske server svigtede dog når det gjaldte, og samtidig var Litauerne dygtige til at presse danskernes blokade og forsvar til placeringsproblemer og vandt derved lette point.
Så indsatsen var god nok, men udførslen kunne ikke følge med.
Dagens spiller blev Ci Eshel.

Det blev således en 3. plads efter to sejre.
Placeringsmæssigt en skuffelse, men resultat- og udviklingsmæssigt en godkendt indsats igennem turneringen.
De mange nye ansigter har gjort det godt, og de vante kræfter har løftet deres del af ansvaret.
Set i det lange lys frem imod målet i 2017 – European League – har den danske dametrup vist sin spirende bredde, og der er tydelige forbedringspunkter over hele linjen, nu handler det bare om at få det lært.
Om vi når det inden weekenden er usikkert, men vi vil gøre vores bedste
Side 1 ud af 3

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.